În R.Moldova, trasul în țeapă e practică politică. Poate fi Leancă un național-liberal?

Un articol scris după emisiunea de ieri la Cabinetul din umbra este intitulat ”Iurie Leancă: „Am fost tras în ţeapă”.

După emisiune, am postat următorul mesaj pe FB: ”L-am privit pe Iurie Leanca la Cabinetul din umbra al lui Val Butnaru. Nu va faceti iluzii! Leanca ramine omul Sistemului. Unde il vor pune, acolo va sta. Ce i se va spune, aceea va face, acum, pur si simplu, e intr-o perioada de frustrare, care ii va trece repede. Este o noua iluzie dupa Rosca, Ghimpu, Chirtoaca, Filat… I se va da un rol ca, din nou, sa nu razbata adevarul despre Unire, despre care Leanca a vorbit exact ca un fost diplomat la Ambasada URSS la Bucuresti…”

Sunt multe de spus. Chiar dacă la puncte a câștigat Leancă, cel debarcat de colegii ”proeuropeni”, faptul nu a demonstrat decât multă demagogie față de abordările lui Andrei Năstase la obiect, dar care nu a înțeles că Iura nu coboară la discuțiile despre ”asemenea fleacuri și carențe ale Sistemului” – pentru el, acest cazuri nu sunt destine, pentru că el nu știe de empatie, de vreme ce nu își prea aparține, de fapt.

Dar lumea, disperată, jeloasă, umblă după lideri și idoli falși, neînvățându-se minte că Fariseii și Iluminații au grijă să pună lucrurile așa cum le trebuie lor, nu cetățenilor, care nu mai ies din gura lui Filatul cel verde spre roșu.

Eu nu am așteptat nimic de la Leancă. Nu am înțeles ce aștepta Val Butnaru. Și ce crede el acum, după emisiune. Întrebările au fost ceva mai aggresive. De fapt, se pare că a rămas o singură televiziune mai liberă, Jurnal TV și, legat de TV-uri, citiți materialul de mai jos să înțelegeți ce e în România și să vă dați seama că e la fel, dar cu mult mai rău, LA NOI. Vă sfătuiesc să citiți cu răbdare materialul semnat de Radu Moraru despre implicarea și intoleranța Sistemului față de presa liberă.

Dar să revenim la Leancă. Mi-a spus cineva, un timp în urmă, că pe Iurie Leancă, după serviciul său prin Europa, Anatol Stati, la care a ajuns apoi, l-a păstrat ”curățel”, ca să îl plaseze la momentul cuvenit pe undeva, așa cum s-a și întâmplat cu acea criză politică, ce l-a adus în fruntea Guvernului. Stati, se zice, sătul de instabilitatea cu impact pentru activitatea oamenilor de afaceri, a bătut cu pumnul în masă și i-a cerut Famigliei politice a lui Lucinschi, din care pare să facă parte, deși e unionist în suflet, să îl pună pe Leancă premier, pentru a termina cu incertitudinea.

Și Anatol Șalaru, de la PL, vine de la Ascom-ul lui Stati.

Ținem minte cu toții că, pe timpul ADR, mai ales când Ion Sturza era premier – primul care a spus că R.Moldova trebuie să iasă din CSI și care a pus posture fiscal mobile pe Nistru, plus anularea achitărilor reciproce -, Leancă a rămas ministru-adjunct de externe încă ceva timp după căderea ADR, pentru că a sperat să îl facă Voronin cu Lucinschi ministru. Abia după ce a văzut că nu l-au pus ministru a plecat, deși acum se face erou anticomunist.

După aceasta, la o petrecere unde era și el, iar noi, cei neintrați în Parlament în 2001, am început coagularea forțelor – cică, dar asta am înțeles-o mai târziu, – anticomuniste, inclusiv PD-ul lui Diacov și Filat, îi sugerez lui Leancă să își pună cizmele și să își asume un raion sub aspect politic, să vină în Partidul Liberal rezultat din unificarea PNL-ului lui Mircea Rusu, PNȚCD-ul lui Muravschi, PRCM-ul lui Snegur, care l-a și promovat ministru-adjunct la externe în ADR, și a altor entități. Leancă a dat de înțeles că e prea mare el boier să muncească în teritoriu…

El a apărut la Filat în construcția lucinschistă PLDM, care a amăgit și furat iluziile oamenilor din 2008 încoace, contribuind la ascensiunea acestei struțo-cămile prorusești – – ca toți cei care au părăsit-o déjà și pe care o vor distruge-o inamicii politici, mai devreme sau mai târziu.

Acum, apare întrebarea ce mai poate oferi Iura Leancă din frustrarea lui, având în vedere ingredientele trecutului mai îndepărtat și mai apropiat, pentru că a contribuit, orice ai spune, la prăbușirea celui de-al doilea stat românesc – că a fost premier, totuși!!!

E greu de spus. După plecarea din PLDM, noi, PNL, i-am invitat public la noi și pe Alexandru Tănase, și pe Mihai Godea. Leancă nu e luptător. Eu nu mi-l închipui să treacă în opoziție față de PLDM, PD, chiar și dacă ar trece la PL, unde, la sigur, cineva nu ar vrea să îl umbrească pe Chirtocel. Dar mai știi? Poate că și nu e adevărat că PL nu l-a votat pe Leancă premier pentru că Băsescu le-a cerut lib’ralilor să îl pedepseacă pentru opțiunea proPonta.

Apropo, legat de Ponta. Leancă și-a argumentat curajos poziția legat de sprijinul pentru Ponta, dar mai trebuia să explice un lucru: nu contează ce partide ne ajută din România, important e să îi ajute pe basarabeni și nu ar fi bine să îi împărțim în opțiuni politice, ci să îi apreciem pentru ce optează legat de românii și alogenii loiali românilor din R.Moldova.

Leancă s-a produs prost și întrebat de Val Butnaru despre Unire. Într-adevăr, a sărit ca ars, ca fost diplomat al URSS la Ambasada de la București, – că, vezi bine, oamenii nu văd asta ca real. Dar de ce să nu spună – ”domnilor, orice opțiune poate fi liber exprimată și promovată, deocamdată clasa politică nu anvizajează acest obiectiv, dar, daca ar face-o,și-r schimba, poate, și populația deznaționalizată opinia. Până la urmă, e voința oamenilor și a clasei politice care îi reprezintă legal”.

Nu, Leancă mai că a făcut spune la gură să ne convingă de irealismul aspirației de unitate a românilor. Nu te grăbi, Iura!

Acum, unii ne sugerează să îl invităm pe Iurie leancă la PNL.

Discutăm orice. Dar oare este Leancă un luptător să reziste patru ani în opoziție față de foștii parteneri de Putere? Se poate converti Leancă la unionism? Îi permite să facă acest pas Anatol Stati-unionistul? Poate spune Leancă precum că nu e vinovat pentru toate furturile publice sub bagheta de premier? Este gata Leancă să își recunoască trecutul, așa cum, de exemplu, a făcut-o Ion Sturza, care a spus că a cooperat cu KGB?

Din păcate, în R.Moldova, trasul în țeapă ține loc solidarizării naționale pentru binele cetățenilor. Asta ne ține de ani în loc. Așa a fost debarcat Ion Sturza, de Clanurile Lucinschi-Voronin, așa s-a făcut cu Leancă, naivul din Sistem, care nu a înțeles că Filat e prea invidious, rânzos și neeuropean, ca să îl mai promoveze, după ce l-a folosit. Iar Plahotniuc se distrează cu acest spectacol care duce la înroșirea stejăreilor, la harbuzul filato-voroninist. Repet: PD, PSD, PLDM, PCRM, PSRM și derivatele lor trebuie să formeze în R.Moldova un singur partid – social-democrat, dar proeuropean.

În R.Moldova, însă, e nevoie acută de o platformă comună național-liberală, care să lupte pentru promovarea libertății, a democrației, a identității și conștiinței naționale românești, a opțiunii autentic euroatlantice. Să nu uităm și de ascensiunea actuală a PNL din România.

Noi, PNL, ne oferim pentru asemenea discuții și atare construcție. Să nu uităm că PNL este partidul care, condus de Mircea Rusu, în 2001, a fost primul care s-a dizolvat și a favorizat apariția, printr-o succesiune de fuzionări, Alianța Moldova Noastră, la care au venit PD și PSL, formându-se Blocul Moldova Democrată, ce a împiedicat extinderea PCRM. E timpul acum de repetat construcția, dar cu oameni deciși, de caracter, nu cu formule clone ale PLDM, precum avem multe și fără rost. Am scris deja de multe ori despre asta.

Voi – ce credeți?

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
 1. Cazul Monica Ridzi sau cum ne-am pierdut umanitatea
  de Sabina Fati , 18 februarie 2015
  Tweet
  Printeaza Trimite Salveaza

  Cazul Monica Ridzi sau cum ne-am pierdut umanitatea
  E vinovată pentru delapidare și alte infracțiuni de corupție pe care le-a făcut cu o anumită aroganță în 2009, când, la 31 de ani, ajunsă ministra Turismului, credea că lumea e a ei. În mai puțin de șase ani, până la condamnarea sa definitivă, Monica Ridzi a căzut de foarte sus.

  Judecătorii i-au dat verdictul standard pentru faptele ei: 5 ani cu executare. N-au vrut să țină cont că suferă de o boală grea și fără întoarcere, n-au vrut nici să audă că are doi copii mici, ambii cu deficiențe. Într-o țară ca România, în care corupția este omnipotentă, instituțiile trebuie să fie puternice și dure, să dea exemple, în așa fel încât ceilalți politicieni să nu mai repete greșelile celor care astăzi sunt închiși.

  Totuși, judecătorii se pot adapta situațiilor, pot avea compasiune, nu neapărat pentru mama coruptă, ci pentru cei doi copii. Dosarele nu se dau încă spre rezolvare computerelor, pentru că judecătorul are mai multă imaginație, iar la nevoie și puțină umanitate. Magistratul este cel care poate pune în echilibru răul pe care un vinovat l-a făcut, cât de periculos este acesta pentru cei din jur și dacă speța lui poate fi o pildă pentru ceilalți. Detenția la domiciliu putea fi, de pildă, o soluție, dacă Ridzi își recunoștea faptele.

  Toată viața ei de femeie tânără și frumoasă a fost întoarsă pe dos de 600.000 de euro pe care i-a dat, când era ministră, unor firme de apartament fără licitații reale, pentru a organiza pe 2 mai 2009 Ziua Tineretului. O parte din bani au ajuns la câteva televiziuni, care, în schimb, le-au filmat pe Ridzi și pe Elena Băsescu în prim-plan și le-au prezentat îndelung pe ecrane.

  Monica Ridzi s-a ales doar cu acele imagini, despre care ea spera că îi vor fi trambulină spre popularitatea de care are nevoie un politician adevărat. A continuat să greșească, însă, crezând că, fiind crescută la umbra lui Traian Băsescu, își poate permite să fie arogantă. Când procurorii au început ancheta, după ce Cătălin Tolontan și GSP au scris despre ea, Ridzi le-a cerut subordonaților să șteargă probele. Deci, dacă până aici putea fi bănuită de naivitate, de aici încolo este vorba despre premeditare.

  Dacă în loc să încerce să ascundă urmele delapidării ar fi colaborat cu Direcția Națională Anticorupție (DNA), probabil că multe lucruri ar fi arătat altfel pentru ea. Eșua în cariera politică, dar își putea păstra viața. Nu a fost destul de înțeleaptă, nu a avut sfătuitori buni și a crezut prea mult în iluzia puterii. Traian Băsescu a clasat-o deja în „generația ratată“, de care, altminteri, s-a folosit fără remușcări. Dintre foștii oameni ai președintelui, Ridzi este cazul cel mai dramatic, fiindcă, spre deosebire de ceilalți, ea s-a prăbușit fizic sub acuzațiile care i s-au adus. Strategia ei de a fugi cât mai mult de procurori, ascunzându-se sub imunitatea parlamentară, a făcut în cele din urmă ca lucrurile să fie și mai negre, iar timpul a lucrat împotriva ei.

  A greșit mult, a delapidat, chiar dacă nu în favoarea ei, a făcut falsuri încercând să scape de hârtiile compromițătoare. Faptele de corupție sunt incontestabile și pedeapsa era inevitabilă. Dar prea dură. Doi copii care s-au născut cu probleme rămân fără mamă. Cinicii vor spune că Ridzi trebuia să-și asume răspunderea înainte să-i aibă. Poate că e așa, dar copiii există și n-ar trebui pedepsiți în numele mamei.

  Lumea văzută în alb-negru deformează și dezumanizează. În România ne-am obișnuit cu acest peisaj simplu încă dinainte de căderea lui Ceaușescu și am rămas blocați în extremități. Poate că a venit momentul să introducem și nuanțe, cel puțin atât cât să ne păstrăm umanitatea.

 2. CRED CA TREBUIE SA ANGAJATI UN SPECIALIST IN TEHNOLOGII ELECTORALE SI POLITICE CARE SA VA PROMOVEZE IMAGINEA PARTIDULUI SI POPULARIZAREA LUI IN DEFAVOAREA ALTOR CARE AU FOST LA GUVERNARE SI NU AU DEMONSTRAT VIABILITATE.
  CRED CA VA TREBUIE URGENT UN PSIHOLOG SI PSIHOTERAPEUT, CARE SA FIE INSTARE SA DEA STAFURI SI SA ANALIZEZE STAREA SI MOTIVATIILE ALEGATORILOR MOLDVENI, CARE CRED IN POVESTI SI SINT RUPTI DE REALITATE, CACI ALTFEL NU STIU CUM SA EXPLIC OPTIUILE LOR, DEALTFEL IN KGB FSB SI ALTE INSTITUTII DE PROFIL SIMILARE OCCIDENTALE SE STUDIAZA PSIHOTIPUL COMPORTAMENTAL AL UNUI CETATEAN MEDIU SI DE RIND, EU SINT ATAT DE ISCUSITI CA AJUNG LA PERFECTIE SA MANIPULEZE CU DORINTELE SI ASTEPTARILE ALEGATORILOR SI CETATENILOR, DECI VA TREBUIESC ASA CONSILIERI IN PARTID SI ECHIPA DVS.
  CRED CA TREBUIE PREZENTATA ALTFEL ACEASTA UNIRE IPOTETICA LA CARE RIVNESC INTELECTUALII, DAR LA CARE SE OPUN ALOLINGVII SI INDUC IN EROARE PE MAREA MASA DE MOLDOVENI NEINSTRUITI SI INACTIVI , DEZINTERESATI DE FENOMENUL POLITIC DIN RM.

 3. FOBIILE MOLOVENILOR :
  1) ROMANOFOBIA – FRAZA DE BAZA ROMANII NE-AU TRADAT, EI SINT BURGHEZI SI VOR SA NE EXPLOATEZE LA NOI IN TARA, EI SINT TSIGANI, TOATE AU SURSE DIN TRECUTUL COMUNIST SI MENITE SA CREEZE UN HANDICAP PSIHOLOGIC IN IMAGINARUL COLECTIV AL MOLDOVANULUI.
  DUPA CE BOLSEVICII SI COMUNISTII AU DESPROPRIETARI MOLDOVENII LE -AU IMPUS UN MOD DE GANDIRE SCLAVAGIST, DOAR U. SCLAV NU ARE DREPTUL SA AIBA PROPRIETATI, SA FACA AFACERI, SA SI CUNOASCA ISTORIA NEAMUL SI TRADITIILE, DECI ASTA ESTE PROMOVAT SI AZI DE ACEST REGIM DIACOV LUPU VORONIN, DIN PACATE FILAT SI CHIRTOACA AU CAZUT IN CAPCANA SI S-AU PATAT IN ACEST SISTEM, BARBATI FARA COAIE, DAR EI SINT PREA TINERI SI SLABI SA SE OPUNA, BATRINUL DIACOV SI VORONIN STIA CUM SA I I ITIEZE IN DE ALE LOR TREBURI, SI AZI POFTIM ACESTE PERSONAJE SINT IN TOP SI RID DE NOI DIN PARLAMENT, PRACTIC DIACOV SI VORONIN SINT PRECUM PUTIN SI MEDVEDEV, UN TANDEM FOARTE PERICULOS.
  DECI SA REDAM DEMNITATEA MOLDOVENILOR TREBUIE SA INCEPEM CU LIBERALIZAREA SI RZSPECTAREA DREPTURILOR ASUPRA PROPRIETATII PRIVATE SI PRIVACY, DOAR ASA VOM COMBATE USANTELE COMUNISTE SI ACEASTA GANDIRE PERVERSA INSTAURATA LA NOI IN SOCIETATE.
  ROMANOFOBIA ESTE ALIMENTATA DIN RUSIA , TRANSNISTRIA SI CHIAR DIN ROMANIA, DE O PARTE DE ROMANI GEN BANCIU CARE INSULTA SI ISI PERMIT MULTE IN RAPORT CU MOLDOVENII. ATITUDINI IN ACEST SENS TREBUIESC LUATE DE PRESEDINTELE ROMANIEI SI LEGI ANTI DISCRIMINARE INTRODUSE IN ROMANIA.
  2) HOMOFOBIA – ALIMENTATA DE BISERICA ORTODOXA RUSA, CARE ESTE UN ESECHIER ACTIV IN PROMOVAREA VALORILOR SI STILULUI DE VIATA RUSESC, POATA SI COMPARATA. U METODELE STATULUI ISLAMIC DIN SYRIA SI IRAC, CARE SE PRETINDE À JUDECA PE TOTI I. CONFORMITATE CU CELE MAI ASPRE CANOANE DIN ISLAM, BO RUSA FACE LA FEL PROPAGA URA FATA DE ROMANI INTRE MOLDOVENI SI INCOVA ACEASTA HOMOFOBIE CA ARGUMENT PROPAGANDISTIC, DECI FACE UN FEL DE JIHAD ORTODOX PE PAMUNTUL MOLDOVENESC DE MULTI ANI INCOACE, EI MAI BINE AR URMARI CE FAC OFICIALII RUSI LA EI IN TARA, SI AR DA SFATURI SA L POTOLEASCA PE BOREA MOISEEV SI ALTI PARTIZANI AI SAI, SINT FERM CONVINS CA SI ALTI POLITICIENI RUSI AR FI NISTE POPONARI ASCUNSI DOAR DE O OCHII LUMII SE DECLARA ORTODOCSI.
  3) INJUSTITIA TOATA LUMEA ESTE NEMULTUMITA IAR QCEST SENTIMENT ALIMENTAT DE PRESA RUSA SI CANALE DE TELEVIZIUNE, PRACTIC CONTROLUL MINTILOR INCEPE DE AICI, ATAT TIMP CAT VOM AVEA CAMP INFORMATIONAL RUSESC ATATA TIMP EI VOR INFLUENTA MOLDOVENII SLABI DE MINTE SII VOR SUBORDONA DPRINTELOR LOR SI ORIENTARILOR DETERMINATE.
  DECI LUPTATI CU OPERATORII CARE DIFUZEAZA ACESTE SURSE TV IN RM, BLOCATI LE ACCESUL INSTALATI DISPOZITIVE CA SEMBALUL LOR SA NU FIE DE CALITATE BUNA SI SA NU POATA FI RECEPTIONAT.

  METODA MORCOVULUI FOLOSITI LA FEL CE FOLOSESC SI EI DA TI LE U KIL DE MORCOV , VARZA OREZ IN SATE DACA OAMENII GINDESC SI VOTEAZA ASA DE CE NU FACETI LA FEL CA SA I REORIENTATI CATRE VOI, ESTE O METODA EFICIENTA ASA VETI ATRAGE OAMENI SI ALEGATORI.
  COBORITIVA LA NIVELUL LOR DE INTELEGERE SI PERCEPERE À REALITATII O SA AVETI MULT MAI MULT SUCCES.

 4. În atenția Președintelui României
  Klaus Johannis, care vine la Chișinău la 24-25 februarie 2015
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  – „Am fost DOAR un premier”; fostul premier mazilit Iurie Leancă
  despre jaful de la BEM, cedarea Aeroportului
  şi tot ce s-a întâmplat după 2009-
  http www jurnal md ro
  – Într-un final, Iurie Leancă a menţionat că unica soluţie pentru Republica Moldova
  este PRESIUNEA DINAFARĂ:
  „Sistemul e putred, nu funcţionează.
  N-am reuşit să facem aşa încât să schimbăm sistemul şi îmi pare rău.
  Doar cu propriile noastre forţe nu vom reuşi să ieşim din această mlaştină.
  Situaţia e complicată, dar nu suntem nici primii nici ultimii care se confruntă
  cu aceste probleme.

  PUTEM REUȘI DOAR
  CU PRESIUNE ȘI SUSȚINERE DINAFARĂ
  Altă cale nu există”

 5. Pe Leancă îl vor pregăti, după cum se vede, pentru un nou proiect de „salvare” a statalismului maldvenesc…

 6. D-nă Pavlicenco, cunoaşteţi iniţialiva CC al PC al URSS , comunicată de Stalin, eternul conducător, din mormânt ? Iat-o, cât de vizionară şi progresistă este şi cât de mult bine şi prosperitate va aduce pentru moldoveni.

  „Iniţiatorii unui nou partid în Moldova au venit cu o adresare către cetăţeni. Vezi detalii!

  20 February 2015 15:00 în Știri / nici un comentariu

  Iniţiatorii unei noi formaţiuni politice, care ar urma să se numească Comitetul salvării naţionale „Pentru Moldova”, au venit astăzi cu o adresare specială către cetăţeni.

  „Noi, un grup de patrioți, ofițeri ai organelor de forță în retragere, lideri ai organizațiilor neguvernamentale, istoricieni, economiști, reprezentanți ai culturii, științei și educației din Republica Moldova – oameni de diferite naționalități, cu toată responsabilitatea declarăm: situaţia în ţară este critică”, se menţionează în adresarea citată de TRIBUNA.

  Autorii documentului afirmă că guvernarea „a adus țara și poporul la sărăcie și destrămare totală”. „Practic, s-a distrus tot ce am avut mai scump, pentru ce au luptat strămoșii și părinții noștri: limba noastră maternă – moldovenească, istoria de veacuri a Moldovei. Deja se atentează și asupra credinței noastre ortodoxe. Țara noastră, de facto, e condusă din exterior și e lăsată la cheremul unor forțe ostile, care tind cu orice preț să alipească Republica Moldova la România. Ne aflăm în fața unei dileme cruciale: va exista sau nu națiunea moldovenească, care a dat nume acestui stat”, se spune în adresare.

  În opinia autorilor, „exemplu elocvent servește faptul, că la data de 10 februarie 2015, în Parlamentul României a fost constituit grupul „Prietenii unirii”, care întrunește 40 de deputați și senatori”. „Obiectivul principal al grupului este pregătirea și prezentarea pînă în 2016 a planului de unire a Moldovei cu România. Aceasta demonstrează, că forțele revanșiste au început să acționeze. Iată de ce procesul de românizare a țării a luat o amploare fără precedent. Un astfel de dezmăț românesc nu a fost nici în perioada ocupării Moldovei de către trupele militare române”, se spune în adresare.

  În documentul care cuprinde cîteva pagini se face o analiză a situaţiei în mai multe domenii de activitate importante, autorii încercînd să demonstreze că aceasta e din cale afară de rea. Iar în final, se face un apel la cei „cărora nu le este indiferentă soarta țării, să pornim curajos, pe cale legală, la apărarea Moldovei noastre și, unindu-ne forțele, să formăm o mișcare populară puternică – Comitetul salvării naţionale „Pentru Moldova”.

  Cristina Gurez”

 7. Subiectul pare epuizat. E rândul bărbaților politici să acționeze. Leancă nu este politician, nici luptător (animal politic) nici intelectual național. Prea multe ilustre rateuri.

 8. Dl. Leanca este un pro-european si, cum se spune, punctum. Desigur ca fiind pro-UE, nu este si pro-unionist. Dupa cum nu este pro-unionist nici Chirtoaca, nici Ghimpu. Da, sunt romani. Da, sunt pro-europenisti. Pana si Voronin poate deveni doar pro-european, deoarece Moscova l-a lasat din brate ca sa-l adopte pe Dodon. Dar toti conducatorii de la Chisinau sunt statalisti si punctum.
  Si sunt incurajati in aceasta directie de lideri europeni ca madam Merkel care ar face orice ca Basarabia sa nu se uneasca cu Romania, poate si pentru simplul motiv ca nu doreste sa-l supere pe tarul Putin.
  Si ce-i mai grav, este ca si presedintele Johannis incepe sa dea semne ca va sustine politica cancelarului Germaniei, doamna Merkel, vorbitoare de rusa si puntea de legatura a lui Putin cu restul Europei.

  Am sperat ca sa ma fi inselat asupra caracterizarii pe care i-am facut-o in articolul „Klaus Iohannis” (http://mipopescu.wordpress.com/opinii/klaus_iohannis/). Din pacate, iata ca tocmai astazi presedintele roman foloseste aceleasi tertipuri, ca si dl. Leanca, pentru a se limita de problema unionista si de romanii-basarabeni, considerati de domnia sa doar moldoveni.
  Si astfel, cu regret, constat ca politicienii romani de la Bucuresti si Chisinau care mai au preocupari unioniste se imputineaza pe capete.
  Iar diversi lideri de opinie ai societatii civile care au vazut ca lupta lor pentru acest deziderat national este o lupta cu morile de vant, se retrag si ei incet, incet.

 9. Pt Tot-Acela

  Ei si ce ca vine Iohannis la Chisinau?

 10. BAIETI SI FETE, SOARTA NOASTRA NU O VA HOTARI BERLINUL, MOSCOVA, BRUSELUL SAU PARISUL, DECAT NOI INSINE, SI PRIN COEZIUNE SI SOLIDARITATE, ASA CA EEUIMI BAG PICIOARELE IN PORCARIILE EUROPENE SI RUSESTI, EI NU SINT STAPINI LA NOI IN TARA, ROMANIA ISASI A PIERDUT MULT DIN POTENTIALUL INDUSTRIAL ACCEPTIND SA SI DISTRUGA INTREPRINDERILE DE STAT SI DA TAIE LA FIER VECHI MULTE UZINE, ASTA CREEAZA SHOMAJSI DEPENDENTA DE CREDITELE FMI SA, DECI EXEMPLUL GRECOEI ARATA CA TOTUSI O TARA TREBUIE SA FIE AUTONOMA SI SA SE DEZVOLTE SIGURA DAR SA FIE IN COMUNITATE. RESPECTIV PENTRU MOLDOVA ESTE VALABILA LUPTA DE PARTIZANI SI PROMOVAREA UNUI SINGUR PARTID PENTRU TOTI,
  REFERITOR LA NOUL PARTID PRO MOLD0VNESC, ESTE O DIVERSIUNE A FORTELOR OBSCURE, FINANTATA DE RUSIA, IMI ADUC AMINTE PERIOADA CAND STRELETS DE ABIA ISI INREGISTRA MLIGA TINERETULUI DIN MOLDOVA, DECI MANIPLA SE ASEAMANA EXACT CAMASA CEVA VOR SA FACA DE DATA ASTA, DOAR CA NU MAI SINTEM ASA DE PROSTI SI SINTEM FRIPTI, SI TREBUIE SA COMUNICAM MAI BINE SI SA RASPINDIM MESAJE IN SOCIETATE. APOI LUATI LISTELE SI PARTIDELE DIN PARLAMENT SI FACETI ANALIZA CINE UNDE SI IN CE PARTID A FOST LA GUVERNARE SI IN CE ANI SI O SA AFLATI MULT ADEVAR DESPRE CLOACA DE PARTIDE DIN MOLDOVA, DECI ACEST MULTIPARTIDISM NU ESTE DECAT UN SRL CU CAPITAL PRIVAT, AICI E BUBA, AICI TREBUIE DE LUCRAT SI INTERZIS TOT PRIN SCHIMBAREA SISTEMULUI ELECTORAL

 11. pt. Dna Vitalia,
  Si daca venea Ponta la Chisinau, era altceva?

  Da, acel Ponta Plagiator pt. care ati facut propaganda prin nov.2014 iar un Leanka anti-român si anti-unionist notoriu a mers la Bucuresti pe podiumul Pontist ca sa-i faca Lumina Fățarnica cât mai mare! Si da, majoritatea moldovenilor au stat in frig ca sa-l voteze pe Johannis. Da, aceasta majoritate a moldovenilor simpli au niste opinii politice mai corecte decât ale Dvs….anti-Basescu Unionistul, anti- Johannis, iar alde Iliescu Anti-Unionistul Decoratorul pe pieptul Dvs si Ponta tot Anti-Unionist sunt alesii inimii Dvs. /chiar unioniste ?/ Să vă fie de bine, înțepăturile reciproce !

 12. Stimata D-na Pavlicenco,nu v-ati pus niciodata intrebarea de ce nu reusiti in ceea ce v-ati propus? Pe langa multiple motive absolut obiective,mai este si altceva.Agresivitatea cu care promovati niste visuri sacre pentru multi,lipsa de eleganta in atacurile, chiar indreptatite,catre unii.Acel Chirtocel al D-voastra provoaca o totala repulsie,aduce a badaranism si nu va face cinste.Imi pare rau nespus de mult pentru cea care este D-na Pavlicenco.

 13. Dna Pavlicenco şi alţi adepţi ai Unirii promovează această idee nobilă şi firească doar prin vorbe, vorbe şi iar vorbe… Nici o propunere concretă, cum văd ei acest proces. Doar Unirea nu se poate produce prin hotărîre de Guvern sau decret Prezidenţial!? Putem admite că dnul Leancă are o viziune proprie vizavi de problema în cauză- Unirea pin Europa? De altfel, credem că circa 80 % din adepţii Unirii susţin această soluţie. Logic, astăzi altă cale nici nu poate exista. Dacă există, care-i?

 14. Pt Tira

  Ca sa discutam, trebuie sa depui efort macar o data sa citesti materialele, conceptele si ofertele, programele si manifestele publicate integral in forma descarcabila pe http://www.consiliul-unirii.ro si http://www.pnl.ro, http://www.pavlicenco.md, apoi te ascult ce demagogie mai ai.

 15. Pt bucivineanca

  Esdti dumneata bucovineanca asa cum proeuropenii nostri falsi sunt proeuropeni. Daca pina ACUM NU AI INTELES CIT SE MUNCESTE IMPOTRIVA UNIONISMULUI IN R.MOLDOVA, NU PREA AM CU CINE DISCUTA. De aceea si stati cufundati in mocirla pina la git. Va place, stati si asteptati alti farisei, ca la a va lasa inselati va pricepeti de minune.

 16. Pt Tot-Acela

  De Ponta a spus foarte corect Leanca, iar eu am adaugat ce am avut in articol. Cu Iohannis nu va grabiti, inca sa vedem ce va face in fata provocarilor. Acum, deocamdata, face regula in clasa politica, o curata, e bine.

 17. SERGIU spune:
  21 februarie 2015, la 01:01
  BAIETI SI FETE, SOARTA NOASTRA NU O VA HOTARI BERLINUL, MOSCOVA, BRUSELUL SAU PARISUL, DECAT NOI INSINE,

  Din păcate, nu aveti dreptate, tocmai aceste state decid soarta acestor mici pseudo-state ca Republica Moldova.

 18. D-na, sunt gata sa ne intilnim ca sa Va arat Certificatul de nastere.In rest,ce sa zic?Am inteles , ca chiar n-am cu cine vorbi.Din pacate…V-am crezut mai culta.Dar…de unde nu e,nici Dumnezeu nu cere. Cu parere de rau pentru D-voastra, cu urari,totusi,de bine semneaza o veritabila Bucovineanca.

 19. Cum sa-ti faci iluzii de „europeanul” fLeancă? „Bulgăroi cu ceafa groasă”
  Crescut, educat şi „învăţat” la MGIMO- laboratorul KGB.
  Trimis in misiune în 1988 la ambasada URSS din Bucureşti. Un românofob sadea, o lichea ordinară.
  Nu resuscitaţi cadavrele politice create de KGB.

  P.S Acest Butnaru-jurnalistul/scriitorul/acoperitu’ e un clown

 20. Vizita lui Iohannis la Chisinau este importanta fiind, pe de o parte, o vizita exploratorie pentru a testa linia viitoare a noului guvern (prin prisma discutiilor cu Timofte), iar pe de alta parte are si o semnificatie simbolica. Sa nu se uite ca presedintele Romaniei este un factor important care determina strategia politicii externe a tarii.
  O vizita la fel de importanta ar fi si vizita lui Ponta, prim-ministru, pentru a vedea in ce masura politicile economice de dezvoltare a Basarabiei pot continua pe linia deschisa de guvernul Leanca.
  Din cate stiu, la nivelul guvernului roman, exista intentia creerii unei componente investita cu realizarea unei strategii pentru politica de ajutorare a Chisinaului in drumul sau european. Desigur, aceasta strategie ar urma sa fie coordonata cu cei de dincolo de Prut. In acest fel, mingea se gaseste acum in terenul noului guvern basarabean.
  Deci, vizitele Iohannis-Ponta ar fi vizite complementare definitorii pentru politica romaneasca vis-a-vis de Basarabia, cu atat mai mult cu cat economic Romania se afla pe o directie ascendenta.

 21. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  DEZVĂLUIRI anti-unioniste:
  –––––––––––-
  Prin dec. 2012 pe Forumurile VoxPublika md din Chișinău apăruse un nou autor filo-rus subtil Igori Ursenko anti-român și anti-unionist tot subtil /dar cu pașaport românesc/, cu legături
  SIS-tematice cu teroriștii din Tiraspol dar și din Chișinăul OFICIAL mafiotic anti-românesc. Personaj kafkian nebulos anarhist diversionist roșu cu studii și burse in România el este adulat și promovat mult de unii de la Institutul Cultural Român din București. Ei bine, n urma comentariilor mele UNIONISTE și a amenințărilor lui SIS-tematice
  pe pagina lui de pe Voxpublika md, în ianuarie 2013, casa părinților mei Unioniști dintr-un
  sat din Basarabia, a fost totalmente devastată, jefuită și toate
  fotografiile din sertare și de pe pereti au fost furate. Unor „hoți
  simpli” le-ar fi trebuit oare vechile fotografii ale familiei noastre ? Oare pentru ce ?
  6.
  N.B.
  pentru cei avizați și ne-avizați:
  sunt dat sub Protecție anti-teroristă anti-mafiotică Specială Internațională Interpol
  la cererea unor guverne democratice.

 22. DACA NU VOM ARATA NOI CA NE PASA DE TARA NOASTRA ALTII VOR IMPARTI SI VOR DEZBINA IN CONTINUARE.
  MERKEL CUMPARA GAS DE LA RUSIA, SI DA O IN MASA CU TOT CU AUSTERITATEA EI GERMANA, CA IN EUROPA NU ESTE DOAR MERKEL.
  FRANTA ESTE OF TARA INDEPENDENTA DIN PUNCT DE VEDERE ENERGETIC ARE NUCLEARE DE ACEEA SI HOLLANDE ISI SPINE CUVINTUL IMPREUNA CU OBAMA.
  UITATI VA LA GRECIA SI UNGARIA TOT SINT OPERELE KGB ULUI RUS ASTEA.
  CINE VA IMPIEDICA SA NE FACEM O TARA DACA VOM FI ORGANIZATI SI ARMATI SI MULTI ?!
  NIMENI ASA CUM ESTE SI IN UCRAINA CIND SA RIDICAT POPORUL IANUCOVICI A LUAT IN GIT SI PLECAT IMEDIAT , ASA TREBUIE SA O FACA SI VORONIN , LUPU, DIACOV, FILAT, CHIRTOATA, PLAHOTNIUC, NUMAI CAND LE AUD NUMELE IMI FAC SCIRBA.
  CHIRTOACA VREA SA FIE PRIMAR ?
  DE CE PNL NU INAINTEAZA O CANDIDATURA SERIOASA ?!
  CATI FUNCTIONARI ABSOLVENTI DIN ROMANIA A ANGAJAT CHIRTOACA ?!
  AICI E BUBA EL ESTE O JIGODIE VINDUTA COMUNISTILOR A FACUT ACOTD CU EI SI NU A MISCAT NIMIC LA PRIMARIE A CEDAT PRESIUNILOR. AFARA CU CHIRTOACA, LOHU DRACULUI.
  INAINTATI CANDIDATURA ALTERNATIVA DINPARTEA PNL SI SUSTINEM TOTI O PERSONALITATE NOUA LA PRIMARIA CHISINAULUI, JOS CHITOACA.
  CAND O SA INTELEGETI ASTA CA CEI CE NU VOTEAZA I SE FURA VOTUL SI VIITORUL. IAR NEIMPLICAREA IN VIATA SOCIALA SI POLITICA ADUCE LA CE NE A ADUS ACUM. MENTALITATEA DE BOU MOLDOVAN CARE PUNE CORNELE IN PAMINT TREBUIE SA FIE SCHIMBATA. VORBITI LUCRURILOR PE FATA.

 23. NiCI O ARMATA NU POATE INVINGE UN POPOR UNIT SI REBEL, HAIDETI SA FIM TOTI REBEL SI SA NE OPUNEM ACESTUI SISTEM.

 24. Sergiule, ai dreptate dacă ai în vedere faptul că ” Nici o armată nu poate învinge un popor unit „… şi încrezător în viitorul şi misiunea lui istorică, aşa cum trebuie să fie poporul român, format din moldoveni, transilvăneni, bucovineni, munteni, olteni, bănăţeni, aromâni, istroromâni, meglenoromâni ş.a.m.d.. Problema cu atributul „rebel” este discutabil. Mihai Eminescu, luceafărul poeziei româneşti, de fiecare dată când a avut ocazia să vorbească despre originea sa a spus-o răspicat „sunt român iar rădăcinile mele sunt în pământul Bucovinei”. Dacă eşti interesat, ai putea citi o lucrare remarcabilă a genialului poet şi scriitor, care a fost şi un mare şi bine documentat istoric-„Românii din Balcani”. După citirea acestei lucrări vei fi mândru de faptul că eşti român, chiar dacă te legitimezi „moldovean”, origine pe care o avea şi „românul Eminescu”.

 25. Cât despre partea de Moldovă de la stânga Prutului, după investirea guverului „monstruoasei coaliţii ” nu pot spune decât faptul că s-a produs o restauraţie cu consecinţe negative pentru oamenii locului. Este atât de greu să înţelegi cum s-a ajuns la acest recul când din lumea democratică europeană au venit semnale deosebit de favorabile iar ajutorul a fost consistent. Îi dau dreptate d-nei Pavlicenco atunci când critică inactivitatea intelectualilor, cei care ar trebui să fie motorul schimbărilor înnoitoare în societate şi cei care ar trebui să se implice mai mult în informarea oamenilor. Sigur, stilul d-nei Pavlicenco nu este totdeauna elegant şi am văzut mai sus critici la adresa dumneaei dar trebuie văzută partea plină a paharului. Intenţiile şi demersurile dumneaei sunt esenţial pozitive pentru că are un crez pe care şi-l doreşte împlinit. Oameni de genul acesta, luptători perseverenţi pentru o cauză dreaptă, indiferent câţi adepţi reuşesc să mobilizeze, merită toată lauda şi respectul nostru.

 26. DEJA AM SCRIS IN NENUMARATE RINDURI :
  1) TREBUIE ORGANIZATIE PUTERNICA INTRE TOTI MOLDOVENI, ROMANI, SAMD.
  2) STRUCTURATA SI SUPUSA ANUMITOR REGULI, DECI IERARHIZATA, ALTFEL NU AVEM NICI O SANSA
  LEGIUNILE ROMANE CASTIGAU BATALIILE DATORITA ORGANIZARII, EI NEFIIND MARI DE STATURA NICI PREA VINJOSI SAU PUTERNICI DE LA NATURA, VINA SA VEZI CE SINT ITALIENII DE AZI NISTE MACARONARI.
  CA SA INVINGI HIDRA ( MAFIA RUSA FILIALA IN MOLDOVA ) CAM ASTA TREBUIE DE FACUT, DE CREAT FISIERE PENTRU FIECARE POLITICIAN SI NEAMUL SAU, AVEREA SA , DE CUNOSCUT ADRESA SA AVEREA, SI DE SESIZAT ORGANELE DE DREPT, DECI DE URMARIT PESTE TOT, APOI DACA ELE NU FACNIMIC SI INVOCA CEVA LEGI CE NU EXISTA SAU ORDONANTE SAU ALTE DECRETE SAU ALTE PROSTII, ATUNCI NU RAMINE DECAT DE ORGANIZAT OASTEA MOLDOVEI, O ADEVARATA ORGANIZATIE PARA MILITARA.
  CARE SA NE ELIBEREZE DE MAFIOTI.
  ASA SA FACUT SI IN UCRAINA SI IN SEC 19 , GARIBALDI CU AI SAI SAMD.
  DECI INTELECTUALII PENTRU MINE SINT NISTE GANDACI CARE NU STIU NIMIC À FACE, AICI TREBUIE OAMENI PRACTICI SI PASIONALI CARE SINT GATA SA SI DEA VIATA PENTRU TARA, DAR NU VA FI NEVOIE CACI O REVOLTA POPULARA ORICUM VA FI SI ORICUM VA ALUNGA PE CEI DE LA PUTERE.
  MOLDOVA E IN FALIMENT SI FARA OCCIDENT SI UE AJUNGEM CA IN AFGHANISTAN DEGRABA , DEJA SINTEM IN AFRICA.
  PROBLEMA E CINE VA VENI LA PUTERE DUPA ?!
  TOT ASA DE DERBEDEI SAU PRO RUSI SI MINCINOSI SAU VA VENI O PUTERE CU VIZIUNI PRO OCCIDENTALE SI INTENTII ADEVARATE.
  EU MA PIS PE INTELECTUALI EI NU SINT DEMNI DE A FI CITATI SAU RESPECTATI, MAI DEGRABA AS AVEA INCREDERE I. TARANUL MOLDOVEAN CARE ISI CASTIGA CU GREU MUNCA IN ITALIA DECAT UN PROFESOR CARE EA MITA SI ARE BURTA MARE, IN SOCIETATEA MOLDOVENEASCA TOTUL ESTE FALSAT,NU ESTE NIMIC ADEVARAT.
  IAR DOAMNEI PAVLICENCO IAS SFATUI SA SI CONSTITUIE MAI INTAI O ECHIPA DE OAMENI PROFESIONISTI SI PUTERNICI, SA SE EXTINDA IN TOATA TARA SI SA INCERCE SA TRADUCA PE LIMBAJ PASARESC IDEILE SALE, CARE PUR SI SIMPLU NU AJUNG IN MASE, DIN CAUZA FAPTULUI CA SINT SOFISTICATE MOLDOVENII DE RIND SI CEI DE LA TARA IN SPECIAL NU SINT OBISNUITI CU ASA LIMBAJ, LOR LE PLAC ALTE VORBE SI FORME DE COMUNICARE, AICI E O PROBLEMA PSIHILOGICA DAR SI RAMASITA DIN TRECUT, SA NU CREDETI CA CEI DE LA GUVERNARE NU SI DAU SEAMA DE ASTA, EI INSISI AU PASAPOARTE ROMANESTI , DE CE ROMANIA NU LE ANULEAZA CETATENIA EI FAC PARTE DIN ADMINISTRATIA ALTUI STAT ?! DE CE NU I APUCA DE CUR ?! EI TRATEAZA MOLDOVA CA STAT SI SINT IMPOTRIVA INGERENTEI STRAINE INCLUSIV ROMANESTI DAR IN ACELAS TIMP AU PASAPOARTE ROMANESTI SA POATA CALATORI IN EUROPA CUMPARA VILE SI DEPUNE BANI IN CONTURI DIN ELVETIA, POFTIM CAZUL FILAT, UNDE I JUSTITIA DIN ROMANIA ?! SA LE ANULEZE CETATENIILE DACA LA NOI EA NU FUNCTIONEAZA TREBUIE SA FUNCTIONEZE IN ROMANIA SAU POATE NICI ACOLO NU FUNCTIONEAZA SI AU BAGAT LA DUBA DOAR PE CEI CE NU LE CONVINE NOULUI PRESEDINTE ?! IA SA MA LAMURITI IN PRIVINTA ASTA ?! STIMATI INTELECTULI SI SOFISTI.

 27. DOMNULE PRESEDINTE AL ROMANIEI IOHANNIS, VA ROG DIN SUFLET SA I TAXATI VENITURILE SI AVEREA ILEGALA À CETATEANULUI ROMAN CU FUNCTII INALTE IN PARLAMENTUL RM SI PARTIDUL CICA LIBERAL SI DEMOCRAT DN FILAT ( PROVINE DE LA CUVINTUL LATIN FELATIA )
  HAI CA VINE IOHANNIS LA CHISINAU SPER SA BIE BARBAT SI SA VORBEASCA DIRECT CU FILAT, SA UMBLE CU SMECHERIILE ALTFEL EL IONANNIS II VA PUNE SECHESTRU PE TOATA AVEREA VA FACE DEMERSURI IN ELVETIA SI IIVA INGHETA CONTUL APOI SECHESTRA TOTI BANII PENTRU COMPENSAREA FURTULUI BEM DE EXEMPLU, SAU MACAR SA CONSTRUOASCA GASODUCTUL IASI CHISINAU PINA LA URMA ?! AAAA ITI PLACE ASA CEVA IONEL. HAI SA TE AUD SI PE TINE CE O SA SPUI DE IOHANNIS AL TUTUROR ROMANILOR, SA VEDEM CE FATA ARE SI CE ATITUDINE O SA EA.

 28. SA PUNA PRESIUNE SI SA I?PUNA CU SPATELE LA GARD SI PE CHIRTOACA CA EL FIIND TANAR DAR LOH NU IA AJUNS MINTE SA SCHIMBE SISTEMUL DE LA PRIMARIE MACAR CA II DADEA AFARA PE TATI RUSNACII SI COMUNISTII SI ANGAJA OAMENI CA MINE SI COLEGI DE AI MEI CARE AU MIGRAT PRIN TARI CALDE SI?MAI PUTIN CALDE DIN CAUZA CA RUSNASCHII DRACULUI VENETICII P..EI MASEI STAU LA CALD IN BIROURI LA CHISINAU IN PRIMARIE IAR CHIRTOACA CEL CU OCHELARI PISA SAM PE EL NU ARE CURAJ SA REFORMEZE SI SA FACA ORDINE MACAR LA PRIMARIE.
  CE O SA ZICI DE ASTA IONEL, IL CREZ PE IOHANNIS IN STARE SA I INFLUENTEZE PE ACESTI DOI BOUTI CARE SINT INHAMATI DE RUSNACI, LA SIGUR AU DEJA UN DOSAR SI COMPROMAT IN KGB FSB LA MOSCOVA ASUPRA LOR DEACEEA TAC DIN GURA SI SINT CU MIINILE LEGATE, ORI LE DAM IN CAP ORI II SCHIMBAM ?!
  LE MAI DAM O SANSA POATE SE RAZGINDESC SI INCEP SA COLABOREZE INTRE EI SI SA FACA ORDINE SI SA RECUNOASCA GRESELILE SI SA NE POVESTEASCA MAI MULTE LA ALEGATORI CU CE II AU RUSNACII, CA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU O SA AFLAM ASA CUM LAU TURNAT PELAHOTNIUC SI VORONIN , AISTEA NU S PROSTI, DE CE FILAT SI CHIRTOACA NU FAC CEVA IMPREUNA ?!
  HAI IOHANNIS SA TE VAD SI PE TINE CE O SA FACI, SAU TOT CA MERKEL Ô SA ZBIERI SI FACI PACE CU PUTIN ?!

 29. DEJA NU INTELEG DE CE VOTEAZA TRANSNISTRIA -ENTRU PARLAMENTUL RM ?!
  ACOLO I TATA RUSARAIA, CHIAR ASA DE PROSTI SINTEM EI VOTEAZA PARLAMENTUL LOR IN TIRASPOL SI PE AL NOSTRU !!!!
  DAR DEMULT E TIMPUL SA LE ANULEZE BULETINELE DE VOT CA EI VOR RUSIA SI PROSTIA LA PUTERE , ACESTA E UN FACTOR CARE CREEAZA HAOS IN SOCIETATE, TREBUIE SA I IZOLAM DEFINITIV , LASA SA SE VOTEZE INTRE EI, LA FEL SI CACA UZII, CE TREABA AU SA VOTEZE PARLAMENTUL RM ?!
  DOAR ASA VOM INVERSA CURBA DEFAVORABILA LA ALEGERI SI VOM FACE ORDINE IN PARLAMENT.

  IN PLUS II CONSILIEZ DOAMNEI PAVLICENCO SA SI CAUTE UN ALIAT CU BANI, POATE STURZA AR FI UN OM DE NADEJDE SI CU PERSONALITATE SI COAIE CARE NO SA SE TEAMA SA VORBEASCA IN PUBLIC SI SA PROMOVEZE IDEI OCCIDENTALE ASA TINERETUL SI ALTI CARE VOTEAZA PLDM, PL, PD SE VOR ORIENTA SPRE PNL, GINDITI VA BINE LA ASTA.
  AM ZIS DATI DOVADA DE ALTRUISM POLITIC SI LASATI AMBITIILE PERSONALE DE O PARTE CA ASA NU AJUNGEM DEPARTE.
  TOTI UNITI INTRUN PUMN LA MUNICIPALE SA CASTIGAM IMPOTRIVA HIDREI SI SA AVEM UN NOU PRIMAR NATIONALIST SA ZDRUNCINE CUIBUL MAFIOTILOR SI FUNCTIONARILOR PRO RUSI , DECI ELIBERAREA AR INCEPE DE AICI DE LA PRIMARIE APOI CAND NE VOM CONSOLIDA VOM AJUNGE SI LA PARLAMENT.
  INCETATI SA VA ARATAI MAI BUNI UNII MOLDOVENI DECAT ALTII UNII ROMANI MAI BUNI DECAT ALTII SI SA DISCUTATI NIMICURI, VLAD TEPES SI STEFAN CEL MARE AU FOST VERI ASA CA INDIFERENT DE DIFERENTE DE GANDIRE SINTEM UN NEAM SI TREBUIE SA DEMONSTRAM ASTA DECI TOTI SUB STEAGUL PNL. SA FACEM REVOLUTIA GALBENA IN MOLDOVA !!!

 30. @Sergiu
  A scrie cu majuscule inseamna a striga, nu a dialoga, in etica internautica. In plus, este obositor si greu de urmarit un astfel de text. Personal, dupa cateva cuvinte renunt la a mai citi astfel de texte si este pacat deoarece s-ar putea sa fie niste lucruri demne de retinut, dar care se pierd din cauza formatului.
  Poate veti avea bunavointa de a va edita mesajele corespunzator. V-as fi recunoscator.
  Mircea Popescu

 31. Cred că mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, ce va fi transmis la Chişinău va fi foarte clar, de sprijin pentru parcursul european al RM, condiţionat de înfăptuirea reformelor necesare unei societăţi democratice. La acest moment, pentru RM cea mai „democratică” măsură este, fără echivoc, stoparea corupţiei politico-oligarhice care a năruit fundamentul structurilor legislative, administrative şi judiciare şi a sărăcit endemic populaţia. Pentru aceasta este imperios necesară reforma profundă şi depolitizarea justiţiei şi a administraţiei pe toate palierele: cadru legislativ, finanţare, selecţie riguroasă a magistraţilor şi funcţionarilor publici etc.. Reuşita reformei va fi posibilă doar cu oameni de bună calitate etică şi profesională şi de aceea va fi necesară o mobilizare largă şi un efort susţinut şi bine organizat al societăţii civile pentru implicarea în procesul legislativ şi în mecanismele democratice de urmărire a modului în care se aplică legile şi cum funcţionează instituţiile ce susţin statul de drept.

 32. PUTETI SA IRONIZATI SI DEMONIZATI MESAJELE MELE, CERT ESTE CA CINE VREA SA INTELEAGA SI SA CITEASCA O VA FACE.
  APOI MIRCEA IN OCCIDENT NICI IN CALCULATOARE NU EXISTA LIMBA ROMANA :-):-):-) DECI IRONIZAZI DE FAPT IMPOTRIVA LIMBII ROMANE SAU TE FACI PREA DESTEPT SI INGIMFAT SI NU VREI SA DAI IMPORTANTA UNOR IDEI PRACTICE.
  DECI MIRCEA SA STII CA NU E MOTIV SA REFUZI DISCUTAREA UNOR SCRIERI DACA NU SINT CONFORME CU REGULILE ACADEMICE, DREPT EXEMPLU SINT SCRIERILE DE PE PLACUTELE DE LA SINAIA CARE SINT INTR-O ROMANA ARHAICA SAU POFTIM LIMBA MAKEDONA VORBITA DE AROMANI. DECI DACA NU VREI NU CITI. NU ESTI OBLIGAT.

  MESAJELE MELE NU SINT STRIGATE MAI DEGRABA ALARME, CACI PE VOI TOTI VA PASTE UN PERICOL DE CARE NICI NU VA DATI SEAMA.
  DECI CONTINUATI TOT ASA. PINA O SA VA BAGE PE GIT INCA UN PRIMAR CA CHIRTOACA SAU VA FI PE VIATA PRIMAR CA PUTIN IN RUSIA PE VIATA PRESEDINTE.
  SA FITI SANATOSI TOTI INTELECTUALII DE DOI BANI SI ACADEMICIENII CU BURTA CARE STATI SI INCALZITI FUNDUL IN BIROURI. BRAVO ATI PERMIS PREA MULTE CELOR DE LA CONDUCERE. SNTETI CEI MAI TARI. CEI MAI DESTEPTI. CEI MAI INGIMFATI. OCCIDENTUL À INTINS MINA AZI DAR MIINE POSIBIL CA NU O VA FACE IAR DACA VOI NU O SA VA MOBILIZATI SI ARATATI CA VA PASA O SA SCUIPATI IMPOTRIVA VINTULUI. DECI VA PRIVESTE.
  CONTINUATI TOT ASA SA VA ARATATI CINE E MAI DESTEPT SI MAI ACADEMICIAN. DAR MAI BINE IL STUDIATI PE ION CREANGA APOI SA VA GINDITI CE À VRUT EL SA EXPLICE SEMENILOR SAI.
  LA REVEDERE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *