Așa vă trebuie, intelectuali de paie… Acum – vă treziți?

1464659_852595261458621_1536453339923701375_n

Om de paie = om fără personalitate, de care se servește cineva pentru a-și atinge un scop personal.

Eu nu citesc ziare. Nu le cumpăr. Dar, uneori, mi se sugerează să vizitez unele site-uri, ca să parcurg vreun articol.

Mi-am exprimat de mai multe ori atitudinea față de ”distinsa” intelectualitate ”moldovenească”. ”Moldovenească” – pentru că nu constituie, prin manifestările publice, acea masă (nu pot spune grup de elită) care să poată fi considerată ”românească”. Sigur, cu unele excepții.

Am citit azi două articole din ”Literatura și Arta” – editorialul lui N.Dabija și un articol al „neobositului intelectual activ” Valeriu Dulgheru, care ne propune ”Să rupem tăcerea”. Le puteți citi aici https://drive.google.com/file/d/0ByA7Kci8VpxBa0pac0ZmaTNRMjA/view?pli=1

Din această campanie electorală, personal, am tras niște concluzii ferme. Una e că populația noastră nu are intelectuali vizionari și fermi. Ei nu se deosebesc de ”turma de păstorit”. Mai mult – inspiră și îndrumează prost politico-moral și politico-spiritual această turmă de păstorit, manipulată de marii hoți ai momentului.

”Literatura și Arta”, care se vrea vocea acestor intelectuali naivi și manipulabili, la fel ca și turma păstorită, NU A SPRIJINIT ELECTORAL NICIODATĂ UNICUL PARTID UNIONIST PNL. E TREABA PUBLICAȚIEI ȘI A CELOR CE O PĂSTORESC să facă asta, dar am vrut să subliniez acest fapt.

Cu toate că noi, PNL, am avut frumoase atitudini față de FDRM și de Nicolae Dabija, când a candidat din partea PNL.ro pentru Parlamentul României, când Alexandra Can și cu mine am fost invitate să fim persoane de încredere. După aceasta, N.Dabija a fost ”sfătuit” de ”înțelepții” Forului Democrat al Românilor să părăsească mai repede PNL.md, la care aderase când ne-a solicitat sprijinul. Am înghițit-o și pe asta.

Am făcut cu FDRM, în cadrul Consiliului Unirii, multe acțiuni de demnitate românească. Însă ”intelectualii” din FDRM ”nu s-au lipit” niciodată de unionismul PNL. Deși, când N.Dabija a candidat pentru Parlamentul României, domnia sa și cu mine am fost terfeliți și răsterfeliți de creștin-democrați, de lib’ralii lui Ghimpu, Chirtoacă, Tomac și de alții, de comuniști, de Victor Roncea, care figurează printre amicii lui Dughin, precum e și Iurie Roșca. De atunci m-au făcut KGB-istă, cum l-au făcut și pe Dabija, eu acum luptând contra denigratorilor, după ce am obținut toate documentele și confirmările de la SIS din R.Moldova și de la CSNAS din România, care a răspuns pe baza răspunsurilor SRI, SIE și Serviciul de Securitate al Armatei Române, că nu au nici un dosar pe numele meu și nu am avut nicio colaborare cu niciun KGB de-al lor.

În alegerile pentru 30 noiembrie, PNL a făcut tot felul de apeluri, a propus tot felul de blocuri și alianțe electorale. Care, dacă erau sprijinite de intelectuali, poate că dădeau alte rezultate unui participant colectiv liberal proromânesc, ca să nu ia Ghimpu doar cât a luat și a devenit neglijabil.

Falsii și nevizionarii noștri ”intelectuali”, în loc să pună presiune pe cei ce se pretind liberali și nestrăini de România să se unească și să țină piept forțelor prorusești, ei nu au găsit ceva mai bun decât să scrie – inclusiv sau, mai ales, – în ”Literatura și Arta”, că partide ca PNL (care au opțiunea autentic românească și unionistă și rezistă de 8 ani în opoziție extraparlamentară) , SĂ SE RETRAGĂ. Pentru că nu au suficient teren de țopăit PL și PLDM, poate și PLR. Pentru asta vă disprețuiesc.

PNL a spus clar – nu îi votați pe hoți, că ei au Europa pe buze, dar, în realitate, sunt scula lui Voronin și Lucinschi, scula Moscovei și nu vor integrare europeană, pentru că nu vor pușcărie. Chiar am încercat să îl telefonez pe Valeriu Dulgheru, dar nu a răspuns – a fugit ca un iepure fricos. Acum ”prinde curaj” profesorul. I-am spus și lui Dorogan, colegul său, după alegeri, ce cred despre ei.

La o recepție, i-am zis și lui Arcadie Suceveanu ce ar fi bine să facă scriitorii noștri, despre care lumea ne întreabă unde sunt și dacă mai vor ceva…

Și nici nu mă bucur că începeți a căsca ochii. Poate vă ”treziți” – doar că e prea târziu și Dumnezeu v-a pedepsit pentru că aveți și râca primitivă contra PNL-lui condus de o femeie curajoasă.

Slavă Domnului că PNL a luat puțin, ca să nu mai faceți bulbuci și pentru că ”s-a luat prea multe voturi” de la bădăranii care se autonumesc, impropriu, și lib’rali. De parcă voturile se dau ca moștenire la Colonița ceea ce nu e deloc exemplu, sub niciun aspect…

Așa vă trebuie – acum lamentați-vă dacă nu aveți priceperea să vedeți cine e cu adevărat pentru ”vectorul european” – guvernanții tâlhari fără excepție, cu un Lucinschi în spate (am rămas CONSTERNATĂ să văd în ”LA” un articol bun despre Lucinschi, dar asta explică și mai clar cine sunt intelectualii din jurul actualei ”LA”) SAU UNIONIȘTII CARE PLEDEAZĂ PENTRU NATO ȘI UE – acesta fiind dintotdeauna Partidul Național Liberal.

Da, e adevărat, PNL nu are bani să ”convingă”. PNL are, însă, onoare. Și ne pare bine că nu ne-am încurcat nici cu clasa politică falsă și hoață din România, care acum, după căderea lui Băsescu, merge și mai abitir la DNA și la pârnaie, în frunte cu Videanu-Cocoș-Udrea, prietena lui Băsescu. Noi, PNL, ne-am făcut acțiunile din sărăcia noastră, în demnitate, chiar și fără sprijinul intelectualilor de paie de pe Bâc.

Dar cel mai trist e că voi, pretinsa intelectualitate tehnică sau de creație, unii – mândri că ați fondat acest stat – de paie și el, ca și voi– adică, fără identitate românească prea clară (cu mici excepții), – nu vă veți trezi nici acum. Vă asigur. E prea greu să accepți că mereu greșești, mai ales când orgoliul de intelectual e la fel de mare ca rânza politicienilor oligarhi…

Noi, însă, rămânem convinși, în continuare, că – pentru a ține piept dezastrului din R.Moldova, care trebuie să se unească neapărat și cât mai repede cu România, – e nevoie de a consolida forțele cu adevărat proeuropene (nu cele fariseice, gen PLDM), pe o Platformă Național-Liberală, cu cei mai demni români în frunte.

Vitalia PAVLICENCO, fără respect pentru voi

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

 1. Dnă, mintea unor asemenea „intelectuali” nu e mai departe de a idolului lor Ghimpu. ( Astăzi o bătrână profesoară mi-a povestit ce însuși fratele său Gheorghe vorbea de dânsul…) În situația lamentabilă care ne-am pomenit nu e corect să învinuim cumva simplii cetățeni-alegători. Ei sunt îndrumați de intelectuali. Dar cum sau purtat intelectualii?: Au fost exemplu rar de lașitate pentru cetățeni… Ce folos de așa „for a românilor” care la alegeri nu poate îndruma cetățeanul ce perspectivă îi face cinste ca alegător și care nu?

 2. Pt Marin

  Pai, exact asta am spus, ca nu au pastorit corect populatia.

 3. Adriana Săftoiu, dezvăluiri importante: Am greşit. Şocul acestor zile nu vine de la Elena Udrea

  Elena Udrea nu ar fi existat niciodată ca om politic, dacă nu ar fi fost ambiţia fostului preşedinte al României Traian Băsescu de a o impune cu forţa împotriva tuturor evidenţelor. Elena Udrea nu pare să aibă vreo şansă de a ieşi basma curată din toate făcutele acestor ani susţine Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu. În opinia acesteia, şocul acestor zile vine de la Traian Băsescu, nu de la Elena Udrea, iar tăcerea acestuia este absolut asurzitoare, grosolană. Adriana Săftoiu dezvăluie că a greşit fiind sigură că Traian Băsescu îi va fi loial măcar Elenei Udrea şi că aceasta va fi cea care se va desolidariza de el, atunci când nu va mai fi Preşedinte.

  „Şocul acestor zile vine de la Traian Băsescu, nu de la Elena Udrea. Tăcerea lui este absolut asurzitoare, grosolană. Elena Udrea nu ar fi existat niciodată ca om politic, dacă nu ar fi fost ambiţia lui Traian Băsescu de a o impune cu forţa împotriva tuturor evidenţelor. Că şi-a dorit şi Elena Udrea, e limpede. Dar putea să îşi dorească mult şi bine, dacă nu dorea domnul Preşedinte.

  Sigur că, pe lângă Traian Băsescu, mai sunt şi alte voci care se afundă în tăcere, voci care stăteau pe scene amenajate pentru zeificarea celei mai curajoase, admirabile, puternice femei din politică. În mod normal, pentru toţi cei care s-au gudurat pe lângă Elena Udrea, care au contribuit prin zgomotoase apaluze, discursuri apoteotice, aplecări de spate nevertebrat ar trebui să se creeze un loc foarte strâmt, ca şi caracterul lor, să fie înghesuiţi şi puşi să asculte la nesfârşit propriile lor cuvântări de-a lungul celor 10 ani.

  Elena Udrea nu pare să aibă vreo şansă de a ieşi basma curată din toate făcutele acestor ani. Dar faptul că cei care au însoţit-o în traseul ei politic, chiar şi de frica lui Traian Băsescu, cred acum că vor scăpa, doar pentru că nu se aud în aceste zile, se iluzionează. Mai rău decât o condamanare judiciară e condamnarea memoriei colective. Politicianul Elena Udrea a existat cu ajutorul lui Traian Băsescu, iar Traian Băsescu a putut pentru că nu s-au opus nici cei care acum o acuză şi nici cei care acum tac, doar-doar nu se apropie de ei tăvălugul.

  Sunt prima persoană care a intrat în colimatoriul lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea. Şi nu cu ea am avut vreo dispută. Chiar deloc, ci cu omul care, timp de trei ani, înainte de a deveni Preşedinte de ţară, ne spusese că mafia lui Năstase se bazează pe triumviratul Cocoş-Bitner-Petrache. Când mi-a spus că domna Udrea va deveni consilier de stat, l-am întrebat ce o recomandă şi dacă nu contează faptul că e soţia celui împotriva căruia vituperase în conferinţe de presă. S-a enervat, mi-a oferit ceva explicaţii de genul “Cocoş s-a retras la timp”, “nu e atât de vinovat”.

  E adevărat că, în 10 ani de mandat, nici celelalte două persoane nu au fost atinse, măcar cu o întrebare, de organele de anchetă ale statului. Colaborarea cu Traian Băsescu s-a viciat şi virusat din ce în ce mai mult. Eram singura care spuneam apăsat că nu e în regulă ceea ce se zice, se face, se aude. Colegii de partid ai doamnei Udrea mă priveau compătimitor. Nu înţelegeau neam de ce nu stau eu liniştită, la locul meu, pe tapiţeria, prăfuită ce e drept, a Cotroceniului. Probabil unii se întreabă şi acum! Cu cine mă pun? Cu Traian Băsescu, voia lui şi sistemul dispus să îl servească? Într-un final, am plecat, pentru că voia lui, sistemul care capătă acum contur şi teama lor nu puteau fi înfrânte, cu atât mai mult cu cât adulatorii erau peste tot: de la presă la societate civilă. Doar dacă aveam ceva nuanţe critice la adresa Preşedintelui care, vai, reforma Justiţia, Serviciile, societatea în ansamblu, eram o trădătoare, o nerecunoscătoare, o invidioasă. Oare, acum, tot aşa ar fi arătat tabloul general, dacă toţi cei care erau avertizaţi şi care ştiau cam ce se întâmplă ar fi reacţionat de la început? Teama lor nu era de Traian Băsescu, în mod special, ci spaima că pierdeau privilegii, că erau alungaţi de la sânul generos al puterii, dacă s-ar fi opus dorinţelor comandantului. Dar cel mai dator doamnei Udrea este Traian Băsescu.

  Nu de puţine ori am prevăzut corect „finala meciurilor” din politică. În legătură cu Traian Băsescu, m-am înşelat şi mai puţin. Şi sunt suficienţi care pot depune mărturie că am spus, acum şapte ani, că nu se va termina bine şi că de la această ambiţie i se va trage. Că i s-ar fi tras doar lui, n-ar fi fost mare scofală, dar i s-a tras şi ţării. Cu toate acestea, îmi asum că am greşit atunci când am fost sigură că Traian Băsescu va fi loial măcar Elenei Udrea. Şi la bine, şi la rău! Eram sigură că Elena Udrea va fi cea care se va desolidariza de el, când nu va mai fi Preşedinte. Ei bine, oricâte mi-aş fi imaginat despre Traian Băsescu, asta mă depăşeşte: Traian Băsescu îi spune Elenei Udrea, după zece ani, că îi este bine în sânul familiei.

  Îmi amintesc una dintre puţinele discuţii cu Elena Udrea care s-a situat în afara temelor care ţineau strict de activitatea de la Cotroceni. Eram la Chişinău, în cea de-a doua vizită a lui Traian Băsescu. Intempestivă, deloc pe gustul lui Voronin. Ca să arate că nu suntem musafiri poftiţi, protocolul moldovean a ţinut toată delegaţia noastră pe holuri. Fără scaune, fără un pahar cu apă. Andrei Pleşu, mai curajos decât noi, s-a aşezat pe un scaun la întâmplare, într-un birou care nu ştia cui aparţine. Am rămas cu Elena pe hol. Păstram amândouă o atitudine civilizat instituţională. Vorbeam despre mai nimic, când Elena mi-a pus întrebarea: „Lucrezi demult cu Preşedintele. E adevărat ce se spune? Că nu e recunoscător nimănui?” Am fost surprinsă. Şi am bănuit că, orice voi spune, va afla şi Traian Băsescu. Aşa că am preferat să nu o mint, dar nici să o ajut. Am răspuns: „Rămâne să vezi!””, a scris Adriana Săftoiu într-un editorial publicat pe adevarul.ro.

  http://www.stiripesurse.ro/adriana-saftoiu-dezvaluiri-importante-am-gresit-socul-acestor-zile-nu-vine-de-la-elena-udrea_946409.html

 4. Scriitorii din alte timpuri au jucat un rol mare în lupta pentru trezirea conştiinţei naţionale şi unii din ei au pătimit, ba chiar şi-au jertvit şi viaţa. Au plecat în alte tărîmuri Matcovschi, Vieru, Vatamanu Teleucă şi alţi adevăraţi martiri ai neamului. Dar ce vor azi scriitorii, ca să-l parafrazăm pe Vatamanu? Nimic nu vor! Ei toţi au primit ,drept pomană, carnete de membri ai Uniunii scriitorilor din România, filiala R.Moldova şi-s mîndri că sunt români. Au uitat de concetăţenii lor cititori şi îşi petrec timpul la terasa US, cu cafe şi coneac, discuţii sterile, măhălăgisme şi bîrfeli. Unde-s azi scriitorii adevăraţi, să le purtăm respectul, să le citim opera, să-i urmăm cu credinţă şi devotament pe calea cea dreaptă? Dna Pavlicenco are dreptate şi nu degeaba s-a supărat pe ei. Totuşii, să fim optimişti, poate că se vor trezi. Chiar să fie prea tîrziu?…

 5. resei
  Revista blogurilor

  Acasa
  »
  Un senator confirmă acuzaţiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea

  Un senator confirmă acuzaţiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea
  de Andra Dolana , 05 februarie 2015 – stire actualizata la ora 19:22, 05 februarie 2015

  Printeaza
  Trimite
  Salveaza

  Un senator confirmă acuzaţiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea

  Senatorul independent Valer Marian a declarat, într-un interviu pentru Cotidianul, că acuzaţiile aduse de Udrea lui Florian Coldea sunt „în mare parte veridice” şi că aceasta nu a spus nici măcar zece la sută din ceea ce ştie.

  „Trebuie să avem în vedere că Elena Udrea a fost timp de un deceniu sfetnicul de taină al preşedintelui Traian Băsescu şi că a avut relaţii apropiate şi fructuoase atât cu şefii SRI, care au menajat-o în cazul Alro, cât şi cu şefii altor servicii secrete, respectiv cu foştii şefi ai serviciului secret al MAI, chestorii Virgil Ardelean şi Gelu Oltean, cu adjunctul directorului SPP pentru activitatea de informaţii, generalul Alexandru Burian, şi cu directorul STS, generalul Marcel Opriş”, a spus Marian.

  Senatorul a mai precizat faptul că el a fost una dintre puţinele persoane publice care i-au mai adus acuzaţii lui generalului Coldea.

  „Am afirmat că generalul Coldea este şeful de facto al SRI cu mult timp înaintea Elenei Udrea, respectiv începând din anul 2010, în mai multe declaraţii politice, ca „Răpirea din Irak: după 5 ani”(2010), „Generalul Coldea, câinele de pradă al democraţiei” (2013) sau „Un altfel de bilanţ al SRI” (2014). George Maior a avut doar funcţie de reprezentare în calitate de director al SRI, conducerea operativă fiind asigurată de generalul Coldea, care colecta informaţiile adunate de toţi subalternii săi şi decidea modul lor de valorificare”, a mai spus senatorul.

  Valer Marian a mai spus că acest scandal a dus la o scădere a credibilităţii SRI şi că doar o demisie din partea lui Coldea ar mai putea repara imaginea instituţiei.

  Senatorul a apreciat că ascensiunea lui Coldea în SRI s-a făcut pe baza nepotismului şi că Florian Coldea este o persoană „lipsită de orizont intelectual”.

  „Am motivat în mai multe declaraţii politice că ascensiunea fulminantă a generalului Coldea se bazează pe nepotism şi obedienţă totală. În prima parte a carierei sale a fost sprijinit de generalul Dan Gheorghe, care a deţinut funcţii de comandă în cadrul USLA, UM 0215 şi SRI şi îi era unchi din partea mamei, şi de generalul Sorin Brăteanu, fost şef al Secretariatului General al SRI, care-i este naş de căsătorie. Şi, după cum am arătat anterior, pentru numirea în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, care s-a produs în 2005, a fost susţinut politic de tandemul arădean, Gheorghe Falcă – Gheorghe Seculici, lideri PDL care se aflau în relaţii de afinitate cu fostul preşedinte Traian Băsescu”, a spus generalul.

  Valer Marian a subliniat faptul că trebuie investigate acuzaţiile făcute de Elena Udrea.

  „În calitate de parlamentar, consider că se impune schimbarea multor membri ai Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI, pentru că aceasta să-şi îndeplinească efectiv rolul său legitim, precum şi să fie constituită o comisie parlamentară de anchetă care să verifice atât acuzaţiile doamnelor Elena Udrea şi Alina Bica, cât şi ale altor politicieni, magistraţi, jurnalişti şi chiar ofiţeri de informaţii”, a mai spus senatorul.

 6. Doamnă Pavlicenco. sunteţi o luptătoare perseverentă şi meritaţi tot respectul. Uneori, am impresia că sunteţi un fel de Don Quijote, chiar dacă în Moldova nu sunt mori de vânt. În schimb, Moldova este bântuită de crivăţ şi mulţi moldoveni s-au adaptat fenomenului transformându-se în sălcii plângătoare.

 7. Pe care Dorogan il aveti in vedere? Pe Valerian Dorogan, de la UTM? Il stiam de patriot si adept a unirii cu tara mama. S-a schimbat oare atat de mult?

 8. Pt Petru

  Da, nimeni nu spune ca nu e patriot si adept al Unirii cu Țara-mamă, doar că – nu numai el, dar și alții ca el – au greșit crezând în vectorul european al hoților, votând un partid, cică, proeuropean, dar neunionist. Și au greșit că nu au pledat pentru coagularea forțelor măcar românești, dacă unionist e numai PNL, nevotat de ei.

 9. Wikipedia:
  (RE-) Unirea Rep. Moldova cu România:

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Unirea_Republicii_Moldova_cu_Rom%C3%A2nia

  În alte limbi:
  —————-
  العربية
  Català
  Deutsch
  English
  Esperanto
  Español
  Suomi
  Français
  עברית
  Bahasa Indonesia
  Italiano
  日本語
  ქართული
  한국어
  Lietuvių
  Nederlands
  Português
  Русский
  Українська
  中文

 10. Dna Pavlicenco, Dumnezeu să Vă ajute!!!
  Cu respect, Alexandru

 11. Vitalia PAVLICENCO: Așa vă trebuie, intelectuali de paie… Acum – vă treziți? (5 februarie 2015) Gr.Gr: Un intelectual național veritabil, cu atât mau mult un politician național veritabil, nu va face atare declarații publice (auto)asasinatoare. Într-o (sub)coloniile celui mai cumplit imperiu din istorie nu poate exista intelectualitate. Este o absurditate a vorbi de intelectualitate. Desigur, avem cărturari buni, unii chiar admirabili, însă majoritatea duplicitari, rătăciți, oligarhizați, perverși… Lista celor necompromiși este infimă: Zinaida Gane, Ion Ungureanu, M. V. Ciobanu, Nicolae Rusu, Ion Ciocanu, Vasile Șoimaru, Tudor Paladi, Larisa Ungureanu, Nicolae Negru, Vlad Pohilă, Nicolae Fabian, Peru Soltan, Aureliab Silvestru etc. Dar ei gândesc și acționează artistic, nu politic. Politologia este materia superioară a gândirii intelectuale. La noi se pregătesc politicieni patrihoți, diversioniști. De altfel, ca și în toate celelalte domenii sociale.

 12. Pt Grigore Grigorescu

  In principiu, aveti dreptate cind spuneti ca in acest stat nu putem avea intelectualitate. Aveti dreptate si cind faceti o enumerare, dar nu sunt de acord cu toate numele, cel mai incontestabil fiind Vlad Pohila, care imi este prieten si a locuit in casa noastra 11 ani, am facut cu el si prima cartuilie ”Sa citim, sa criem cu litere latine”, aparuta inainte ca sa apara legea privind trecerea la grafia latina.

  DAR – nu sunt de acord cind intelectualii care publica in Literatura si Arta nu stimuleaza coagularea fortelor nationale, liberale, ca in Romania, ci ne spun noua, PNL, unicul partid unionist, sa nu participam la alegeri, pentru ca ”am periclita cistigarea alegerilor de catre promotorii integrarii europene”, care acum promoveaza vectirul prorusesc in mod glorios alaturi de comunisti.

  Stiu ca doare ce am scris. Dar asa si trebuie. Sa doara. Sa atinga, altfel, nesimtitii orgoliosi nu se mai schimba.

  Pe mine chiar nu ma deranjeaza ce credeti despre mine ca politician nationalist. Eu ma cunosc mai bine.

 13. Sper să revenim la marii politicieni naționaliști luminați – aristocrații elitari.

 14. „O tara nu se poate cladi nici pe cel mai netagaduit avant al unui suflet genial, care urmareste cu mandrie soborul aripelor sale puternice, si inca mai putin pe maracinii impleticiti ai dibaciei politice, ci numai pe nemiscata piatra de temelie a caracterelor ce s-au jertfit, pentru ca sa se creieze o patrie. ”
  Nicolae Iorga

  … Din mai 1812 pe pamântul dacoroman, mai exact, în spatiul pyreto-danistrian (nu „prout” în engleza si franceza acest termen semnifica gaz intestinal al mamiferelor) au venit sa-l colonizeze rusii sau mai exact mongolo-slavii pretins crestini, urmasii lui Genghis Han!
  Aceste fiare malefice în aparenta umana au exterminat sute de mii de autohtonitimp de decenii din motiv ca acestia ar fi dacoromani, urmasii pelasgilor si a traco-dacilor nord-dunareni pe care istoricii antici greci si romani i-au elogiat , încât chiar Pitagora,Socrate,Pericles Alexandru cel Mare luau învataminte din astrologie,medicina,militarie,stiinta de la carturarii traco-daci.

  Spatiul dacic pyreto-danistrian e „Valea Plângerii” Neamului Românesc în ultimile doua sau chiar trei secole de la blestematul Tratat din… 28 iunie 1711 de la Lutk dintre Cantemir si Petru I , pentru ca de acolo ni se trag toate relele:foamete,deportari, executii, într-un cuvânt genocid!Apropo , Petru I al rusilor(pretins crestin) si-a executat propriul fiu care se opunea expansiunii colonialo-criminale ale tatalui sau!Acest tiran a lasat un testament diabolic, pe care mongolo-rusii de la „Peterburg” (oras construit pe mlastina si osemintele prizonierilor de razboi suedezi ,polonezi si români) sau Kremlin l-au aplicat mereu!

  D-na Pavlicenco, nu e cazul sa va glorificati si sa atacati „intelectualitatea moldoveneasca” de la Chisinau, pentru ca nu e crestineste, iar cei câtiva intelectuali ramasi în viata, pentru ca majoritatea au fost asasinati/otraviti de KGB:FSB rusesc de la Tiraspol sunt condamnati la tacere, daca doresc sa mai supravietuiasca!

  Urmaream în aceste zile un documentar despre viata marelui calugar-preot clarvazator daco-roman Arsenie Boca . E un model de adevarat intelectual pentru tinerii de la noi! A prezis viitorul neamului românesc si a spus clar, frica de moarte ne face sa cadem în pacate! Dumnealui a spus multimii în tr-o biserica nu dedeparte de Sibiu , ca vazut-o în cealalta lume pe Maica Domnului rugându-se în Paradis pentru România si Neamul Românesc! De aceea , România e numita de patriarhii crestini „gradina Maicii Domnului”!
  Adevaratii intelectuali sunt preotii, scriitori,oamenii de cultura , pe scurt crestinii români care duc o viata ascetica si au credinta puternica la Domnul , nefiindu-le frica de moartea terestra, în fata provocarilor diabolice pagâne rusesti ,bulgare, ucrainiesti care extermina tot ce-i românesc în calea lor!

  In iunie 1940 în timpul Ultimatului sovietic , Arsenie Boca se afla la Chisinau si a vazut multimea de refugiati care încercau sa se salveze din fata invadatorilor criminali.La gara, un batrân îndurerat s-a apropiat de el si i-a cerut o bucata de pâine si apa, iar apoi îndata a disparut dinaintea sa!Arsenie Boca a înteles ca e un semn divin si a continuat sa ajute refugiatii.Marele preot-clarvazator se ruga si noaptea în altar pentru Neamul Românesc!

  O mica îndrumare, „Nu judeca si nu vei fi judecat!” spunea Isus multimii, de asemenea amintea ca nici un profet nu este bine primit în patria sa!
  Pentru ca multimea ratacita din „Republica Minciunii” sau „Molotovia” mafiei rusesti iubeste mult criminalo-comunistii lui Voronin ,Dodon ,Smirnov-slugile tiranului KGB Putin si detesta tot ce-i românesc si sfânt de la manastirile stefane din Bucovina sau din sfaturile unor preoti-clarvazatori ca Arsenie Boca!

 15. Vă felicit d-le Dacian şi mi-aş dori ca tot mai mulţi intelectuali şi oameni instruiţi şi educaţi în spiritul istoriei autentice a neamului nostru şi cu credinţă în reîntregirea lui să-şi expună cu curaj ideile şi argumentele. Numai astfel vom putea duce la bun sfârşit misiunea transmisă de generaţiile strămoşilor care s-au sacrifict pentru acest ideal. Părintele Arsenie Boca, căruia noi îi spunem „Sfântul Ardealului” a fost şi este încă protectorul nostru iar profeţiile, credinţa rugăciunile şi învătăturile sale pentru neamul românesc ne obligă să fim uniţi în credinţă şi în dragoste frăţească în sistem piramidal, în vârf fiind înţelepţii cu sufletul neântinat care să lumineze calea spre biruinţă. Este de ştiut că munţii României sunt încă plini de pusnici care zi şi noapte se roagă pentru România şi români iar ei sunt un zid de nebiruit şi pavăza noastă pentru ceea ce vom face cu credinţă în Dumnezeu. D-na Pavlicenco este un om politic şi în acţiunile sale are nevoie de cei care împărtăşesc crezul ei politic. Or, ştim prea bine cât de greu se mobilizează uneori intelectualitatea şi nu numai cea românească. De aceea, nu cred că trebuie judecată cu asprime.

Comments are closed.