Vă place lupta contra corupției în România? Iar ”lupkii” noștri ”apără statalitatea”…

DNA si UDREA

Extraordinar de multe sunt de spus legat de ce se întâmplă în România, cu această ”curățire generală” anticorupție după plecarea lui Traian Băsescu – în rândurile politicienilor, deputaților și senatorilor, foștilor primari de București și foștilor guvernanți, unii deja ducând-o bine-mersi la pușcărie.

Printre aceștia, ține topul știrilor, spre tristețea protagoniștilor, parașute gen Elena Udrea, mare fostă prietenă a lui Băsescu, acum abandonată de toți și încolțită din toate părțile.

Pe noi situația respectivă ne interesează din mai multe puncte de vedere. Unul – pe cine au votat basarabenii neinformați în alegeri parlamentare și europarlamentare din România, care dețin pașapoarte românești, urmând îndemnurile lib’ralilor lui Ghimpu – pe niște târâți acum pe la DNA, aflați sub control judiciar, în arest la domiciliu, în arest preventiv sau sub alte măsuri de prevenție.

Al doilea e că devine tot mai clar cât e de bine e pentru ”marii abonați la banii statului” să nu existe, în R.Moldova, mai multe posturi TV din România – ca să nu afle pe cine votează, de fapt. Dacă ar vedea publicul larg lupta autentică din dreapta Prutului împotriva corupției în Româania, ar înțelege imediat de ce e nevoie să ne unim imediat cu România. Dincolo de restabilirea firească a adevărului istoric, am scăpa de marii bandiții, de mafioți, de caracatița consternantă ce a pus stăpânire, prin corupție generalizată, pe actul de guvernare și în România, dar și la noi. Proces în care se fură banii cetățenilor din statele membre ale UE, pentru că, îm ambele state românești, s-a furat enorm din fondurile europene.

Iată de ce oligarhii noștri din PLDM și PD vor să fie la guvernare – să fure continuu, cât mai și cât nu mai e de furat, să scape de pușcărie și să împiedice, din acest motiv, reunificarea românilor.

Însă partea inteligentă a societății înțelege foarte bine ce e în România și ce poate fi la noi, dacă lumea ar vota liber. Tocmai asta o știu și potentații momentului, care se tem de posturi vamale comune cu România, care se tem de o Filială a DNA din România la Chișinău, care se tem de o justiție independentă.

Dar ne gândim la marii demnitari, magnați și moguli de presă, evazioniști și hoți, care frecventează zilnic și într-o veselie acum DNA și plâng acolo efectiv în fața anchetatorilor, după ce s-au crezut intangibili, inviolabili și invincibili, și sub aspectul implicărilor în stânga Prutului. S-au pupat pe bot cu tâlharii din România și lib’ralii, și liberal-democrații, și democrații. Gurile rele spun că unor români de profesie de aici, printre ei cumătri cu gheb arogant, le aduceau unii cu fumuri europarlamentare bani cu charter în genți-diplomat. Iar unele penițe relescriu că alții au buncăre ticsite cu bani și au ajutat cu bani murdari la alegerea unui Președinte al României.

Însă aceștia – de apără–de nu apără românismul – nu sunt interesați decât de Măria sa Ciolanul. Sau au avut nevoie de europarlamentari români să își mai spele din imaginea de corupți, iar acum au uitat de ei și nu mai vor asociere la Europa, deoarece aceasta a fost bună doar pentru a rămâne la putere. Cu aceeași frică – până în măduva oaselor –  de Papa Putin de la Kremlin.

Printre aceștia – și Bulbucul numărul 1, pre nume Marian Lupu, care, la cât e de lung, atâtea prostii spune. El apără scopul de căpătuire prin apărarea ”statalității”, pe care o terfelesc oligarhii de scapără pământul românesc, printr-o corupție pe care par să o înțeleagă și cei de la Bruxelles. Ei au nevoie de acest stat ca să aibă ce mulge continuu sub protecția Moscovei.

Nu e vorbă, Ghimpu nu e unionist, dar îi trebuie această imagine ca să capteze voturi de la neinformații și fanatizații ce l-au votat pe Roșca, apoi pe el, de câteva ori, după care poate vor înțelege just lucrurile. Deci, nu contează că nu este Ghimpu unionist, el chiar a spus în campania electorală că ”pledează pentru un stat independent în Familia NATO și UE”.

Contează că Lupu ”apără statalitatea”, încălcând Constituția, Declarația de Independență, ”arsă din chiar biroul său”, uitând că libertatea de expresie e mai presus decât falsa lor statalitate, bună pentru ei doar de șters podelele. Lupu neagă dreptul la opțiunea unionistă, consfințită prin precedentele proceselor judecate la CEDO, prin Declarația de Independență, prin Constituția RM și deciziile Curții Constituționale, prin practica judiciară instituită în R.Moldova datorită eforturilor PNL. Numai că Ghimpu nu are independența necesară să îl cheme în judecată pe Lupu pentru asta.

Pricepe Lupu în Convenția Europeană a Drepturilor și a Libertăților Omului exact cât înțelege purcelușul Pedro în tipurile de noroaie, ajungând la concluzia că noroiul său e, totuși, cel mai bun. Rămâneți în acest noroi până vă vor sălta, totuși, vremurile, până când lumea se va trezi, nemaiputând răbda atâta fățărnicie, și când veți răspunde pentru prostiile prin care îndobitociți oamenii și le distrugeți viețile.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. ASA ESTE CUM SCRIETI, TREBUIE SA CUNOASCA TOATA LUMEA ACESTE LUCRURI, INCERCATI SA LE POPULARIZATI PRIN TV DIN ROMANIA CARE SINT DIFUZATE IN RM. RETELE SOCIALE SI PRIN INTERMEDIUL ORGANIZATIILOR STUDENTESTI SI DE TINERET, LA FEL NU UITATI CA AVEM ALEGATORI SI LA TARA SI TREBUIE SA LE EXPLICATI SI LOR IN LIMBAJUL LOR, CACI MULTI SINT LIPSITI DE INFORMATIE SI NU STIU PE CE LUME TRAESC SI CUM SE MANANCA PINEA IN OCCIDENT, JOS HOTII.

 2. Putina transpiratie rece nu strica pentru procurorii si judecatorii rmoldoveni- hoti si corupti.
  Sa-si vada colegii de peste Prut condamnati.
  Campionul este fostul Judecator Mircea Moldovan(sic!)care a incasat 22 de ani parnaie.
  http://www.evz.ro/lacomia-si-spagile-fara-numar-l-au-propulasat-pe-judecatorul-moldovan-in-topul-condamnarilor.html

 3. P.S
  Oare hotii prutonistreni cred ca nu vor raspunde niciodata pentru crimele savarsite?
  Intrebati-i pe fostii intangibili A.Nastase, D.Voiculescu si sute de politicieni, procurori, judecatori, primari etc.

  P.P.S
  Pentru iliktoratu’ moldovenesc: cum sa-si doreasca cei votati de voi UE ?

 4. Semnati aici
  O PETITIE pe Internet:
  – „Vrem JUSTIȚIE europeană !”
  /inițiator – Șandru Mihalache/

  http://www.petitieonline.com/vrem_justitie_europeana

  Noi, cetatenii Republicii Moldova, sustinem initiativa civica a celor de la „Tinerii Moldovei” si ne exprimăm consternarea față de faptul că acum, la aproape două luni de la alegeri, forțele politice din Republica Moldova nu doresc să conlucreze în interesul cetatenilor care i-au ales. Asistăm la o luptă acerbă pentru influențe și interese, pentru controlul instituțiilor de drept și al instituțiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua posibile fraude și spălări de bani.

  Din păcate, politicienii și-au pus în prim-plan ambițiile personale, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și al interesului național.

  Ne adresam partidelor parlamentare și deputaților aleși cu următoarele revendicări:

  1. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2000-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinoveți de fraudă și încălcare a legislației.
  2. Instituirea in funcție a unui Procuror General din exteriorul statului, imparțial și neimplicat politic.
  3. Instituirea in funcție a unui Președinte a Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului.
  4. Retragerea imunitații pentru deputați.
  –––––––––––––––-
  În temeiul Ordonanţei nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor va solicit ca, in termenul legal, să ne comunicați modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse.

  Slogan Publicitar-
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ===========================================

 5. Rep. Moldova se află în pragul dezastrului.
  Expertul economic al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), Petrişor Peiu,
  avertizează că anul 2015 nu se anunţă unul relaxat pentru economia celui de-al doilea stat românesc, scrie infoprut.ro.
  ––––––––––––––-
  Petrişor Peiu arată în studiul ,,R. Moldova – radiografia dinaintea prăbuşirii” că în 2015 este imposibil ca Republica Moldova să nu se confrunte cu recesiune pentru ca va vinde mai puţin, va avea remitenţe mai puţine, iar singura sursă de balansare a deficitelor poate fi finanţarea nerambursabilă.

  Astfel, cele cinci vulnerabilităţi ale Republicii Moldova, identificate de specialistul în economie al Fundaţiei Universitare a Mării Negre, se referă la instabilitatea valutară, la ponderea uriaşă a remitenţelor din străinătate în PIB (20- 25%), ascunsă la servicii financiare, la deficitul comercial uriaş care trebuie finanţat, instabilitatea politică şi fragilitatea sistemului bancar.

  Expertul de la Bucureşti este de părere că o serie de factori contribuie la ceea ce numeşte ,,cocktailul perfect al dezastrului” în Republica Moldova:

  • Creştere de PIB 2014 nominal de 2% (datele anuale nu sunt cunoscute);

  • Depreciere severă a monedei locale în raport cu principalele valute;

  • Apreciere în raport cu rubla rusească a monedei locale;

  • Stagnare la niveluri absolute înalte a deficitului comercial;

  • Creşterea ponderii deficitului comercial în PIB;

  • Criza politică şi identitară majoră.

  Studiul integral îl puteţi accesa aici –

  http://fumn.eu/wp-content/uploads/2015/01/Policy_Memo_Nr_9_FUMN_Republica_Moldova_radiografia_dinaintea_prabusirii.pdf
  Peiu a prezentat recent, în cadrul Reuniunii Jurnaliştilor din România şi Republica Moldova, dificultăţile aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi avantajele unirii cu România. Specialistul a subliniat faptul că în prezent nu există niciun document al Uniunii Europene în care să fie menţionată aderarea Republicii Moldova la acest spaţiu.
  ==========================

 6. Materialul d-nei Pavlicenco nu e rau dar nu este tocmai complet, lipsesc multe elemente pt. a avea un tablou cat de cat perceptibil pt. cititorul neavizat. N-o vreau sa sugerez ca uite unde sta analistul, adica eu, ideea este sa spunem si ce nu este vizibil dar mai ales fara patima pt. ca x,y are culoare politica care nu ne comvine fata lui. In opinia mea, in acest moment, RO, in materie de justitie, e ca un ring de box, daca pana acum erau doar eschive si f. rar cat un schimb mai dur de pumni, ei bine, in acest moment, regula in ring este total schimbata, se lupta fara masca de protectie, fara manusi si e permis sa dai cu capul in gura dar mai ales cu piciorele in ficat. Dar cine intra in ring ? Toti politicienii de la `89 pana azi, pe rand, trec prin fata unor comisii de ancheta, extrem de corecte, si in functie de gravitate se intra in ring. Dar cine-i in ring ? Aici trebuie sa lupt, tu, infractorul, cu in adversar teribil, il cheama DNA= Directia Nationala Anticoruptie, n-are mama, n-are tata ,cum spune romanul, mai ales acum cand au cazut ultimile protectii, gasca Basescu dar mai ales acolitii lui Ponta care credeau ca vor castiga presidentia si vor mai jongla cativa ani. Deci, data fiind situatia ringului din RO in materie de infractiuni extrem de grave, vorbim aici de zeci de miliarde de euro furati nu de doua lulele, trei surcele, cum spuneam, s-a trecut la full contact. In puscariile din RO au fost si sunt inca politicieni si mari oameni de afacere care nu sunt cunoscuti in RM sau f. putin cunoscuti dar care , cum bine spune d-na Pavlicenco, se credeau zei, cei din RM…,Lupu, Plahatniuc s.a. sau cum ii spune…,is copii mici la gradinita pe langa astia de care va vorbesc…..,nu numai ca au furat, dar au distrus industrii intregi, devalizat banci, distrus combinate petrochimice, fabrici si uzine de traditie in RO, care valorau enorm, au vandut sute de mii de ha de pamnaturi arabile si paduri care nu le apartineau, totul prin acte false, au deturnat fonduri europene si bani de la bugetul statului de ordinul zecilor de miliarde de euro prin asa -zise firme care, vezi Doamne, mergeau in plin, doar ale lor mergeau si aveau proiecte. Te intrebi ca omul, ba frate, astia de s-au imbogatit, au inventat iphone, internetul, produs ceva deosebit de au ajuns asa bogati ca nu trebuie sa fie geniu ca sa stii ca nu poti deveni f. bogat decat daca ai o contributie extrem de valoroasa in societate sau daca FURI. Marea majoritatea au furat fara scrupule, de aceea toti hotii vor merge dupa gratii, nu conteaza cat de lung ai parul, ca te cheama Udrea, Nastase, Videanu, Basescu, ca esti partidul maimutelor rosii…,nu ma intereseaza, nu intereseaza pe nimeni acum in RO. Toti politicienii din RO is disperati, nu au nici o protectie, asa este, plang in fata judecatorilor, ii dau pe goarna pe toti cei care is implicati doar pt. asi mai salva cat se poate din pielea care intra la racoare. Un exemplu, un judecator care facea si desfacea de curand a luat 22 de ani cu executare, o fi mult, o fi putin, nu stiu, dar pana si judecatorii tremura……,DNA n-are mama, n-are tata. Doamne ce-mi mai place de acest DNA…,daca in RM vine un justitiar de la UE, cum se vehicula numele lui Morar….,ramaneti fara politicieni in cateva luni. Apropo, E. Udrea, este produsul tipic romanesc al femei parvenite in politica, nu are si n-a avut vreodata veleitati de politician sau un talent in ceva anume, NU, ca marea majoritate a politicienilor romani, tupeu nesimtit asociat cu vrajeala si daca arati si bine poti manipula masele cu putintica carte si mai putin educate…,.pana se trezeste si nea Ion ca si el e om, e o vorba la noi, `baietii destepti` deja si-au facut numarul…,apoi ce mai conteaza, cred ei. Dar Dumnezeu, nu e tzigan, nu e nici roman, e Dumnezeu…,nu doarme si nici nu uita.

 7. In RM, ca sa-mi dau si eu cu parerea, despre situatia de acolo, cred ca este doar o chestie de timp, numai de timp pana cand toti asa-zisi zmei-zmeurosi, gen Filat, Lupu Plohatniuc si alti smecherasi care se cred infailibili, vor intra la puscarie…..,n-au unde sa se ascunda nici unde sa fuga. Nu sunt destepti, nici pomeneala de asa ceva, as spune ca sunt niste prostanaci care se gandesc numai si numai la furat si la „curul lor” , niste cretini, asta se intampla cand la conducerea unui stat apar oameni fara trecut, apar parveni, fosti comunisti cu scoala marsaviei, oameni fara deminitate, fara Dumnezeu Sa presupunem ca intr-o zi, facem un scenariu, RM se uneste cu RO…,e veselie catva timp pt. cei care isi doresc sa traisca mai bine dar nu pt. toata lumea…,multi se vor imbolnavi de inima rea sau si mai rau de ficat…,amintirile frate, amintirile nu iarta, cum spune cantecul, arestarile vor veni pe banda rulanta si imediat…,adevarul si dreptatea vin intotdeauna chiar daca uneori intarzie. Asadar, pt. cei care si-au pierdut speranta in dreptate si Dumnezeu, nu fiti tristi, dar pot intelege amaraciunea voastra mai bine decat oricine, dreptate se va face, pt. ca, parerea mea, exista Dumnezeu, exista adevar…,uitati-va in RO, e ca in filme cu gangsteri…,din pacate, voi, romanii basarabeni, nu vedeti decat mici franturi, pt. ca nu trebuie vazut, are dreptate perfecta aici d-Pavlicenco, poate fi periculos pt. gasca de infractori din RM daca multimea vede ce se intampla dincolo. Pana la urma n-are importanta prea mare acest lucru….,nu stiu cum si sub ce forma va intra Dreptatea si Adevarul in RM dar stiu sigur ca vor intra….,sunt f. frumosi amandoi, iti bucura sufletul cand ii vezi….

 8. erata: convine

 9. D-na Oavlicenco,

  Păstrați-vă prestanța! Arestările au început cu mult înainte de ălecarea lui Băsescu, iar primari PDL au fost printre primii. Udrea a fost printre apărătorii DNA, asta nu însemană că trebuie iertată dacă a comis fapte penale.
  În 2012 partidul PeNaL vota cot la cot cu partidul PieSDi restrângerea și practic anihilarea DNA.
  O gramadă de PeNaL-iști din perioada USL-amistă au intrat la pușcărie, chiar și din fotoliul minsterial… Rușine la ce a făcut PeNaL atunci !

 10. Vreau să mai adaug doar, că prin astfel de articole vă transformați într-un politruc de duzină!

 11. Dragilor, incepe razboiul, primul razboi deschis intre rusi si americani. Obama a refuzat pur si simplu sa-l intalneasca pe Putin, in Australia. In momentul in care americanii au constatat ca bulgarii, sarbii si maghiarii nu sunt de incredere si ca Romania este inconjurata practic de inamici si au hotarat sa trimita trupe ( si ce trupe, 650 de tancuri si o flotila suplimentara de F16 ) in Romania, pentru care au cerut deja aprobare, inseamna ca zarurile au fost aruncate. Americanii se vor arunca din toate partile asupra Rusiei. Rusofilii mai cred ca rusii vor castiga. Este problema lor. Dar nu va fi de loc asa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *