Pt ZdG: ”Unirea se poate produce repede, indiferent de antiromânismul Puterii”

ZdG: 2015 a început cu noi vărsări de sânge în estul Ucrainei. Donețkul a fost trecut duminică prin noi bombardamente, cu morți și răniți, au fost semnalate explozii și la Harkov, Poroșenko a anunțat noi mobilizări, iar mai mulți analiști ruși s-au grăbit să declare că 18 ianuarie a fost ultima zi în care a mai fost posibilă o înțelegere pațnică între Rusia și Ucraina. Kievul și Moscova se acuză reciproc de nerespectarea armistițiului de la Mensk, în timp ce Occidentul cere părților să renunțe la varianta militară de rezolvare a conflictului.

pavlicencozdg

 

 

 

 

 

 

 

http://www.zdg.md/editia-print/politic/sondaj-20000-tone-de-armament-sub-r-moldova

 SONDAJ pentru Ziarul de Gardă. Războiul de lângă noi: riscuri pentru Moldova

Varianta de răspuns completă:

ZdG: Situația se complică? Săptămâna viitoare vin amercianii cu trupe terestre ”în ajutor Ucrainei”, iar britanicii au anunâat mobilizarea a 1000 de militari pentru fortificarea securității în estul Europei (e vorba de România), în legătură cu agravarea situației din Ucraina. MIROASE A RĂZBOI?

Vitalia Pavlicenco: Rusia nu se va opri – nu vrea să piardă controlul asupra ”zonei de influență”, pe care se încăpățânează să o considere a sa. Mai mult – va căuta să se și extindă, enervată de bazele NATO din România și de viitoarea prezență a trupelor vestice în această ”zonă”. Deci, va fi război, iar Chișinăul nu are cum să fie pregătit, însă va fi apărat de Occident, în primul rând de România.

ZdG: Cum ne poate afecta situația din Ucraina? Riscurile reale. La ce trebuie să ne așteptăm?

Vitalia Pavlicenco: Ne va afecta, pentru că avem o Transnistrie, iar un scop al Rusiei rămâne păstrarea frontierei ”sovietice” pe Prut, împiedicând Unirea Basarabiei cu România. Unirea – când avem și jumătate de milion de cetățeni români dincoace de Prut, se va produce poate în chiar acest an – de vor sau nu un Filat, un Lupu, un Voronin, un Ghimpu sau un Dodon.

ZdG: Ce poate face Chișinăul? Cum putem diminua riscurile, în cazul unei neutralități militare?

Vitalia Pavlicenco: Chișinăul oficial ar trebui să nu se opună reunificării cu România, pentru că vom deveni imediat parte a UE și NATO, vom avea protecție și apărare, dezvoltare și viitor. Dacă se va opune, înseamnă că partidele ce vor să facă o majoritate în Parlament și un Guvern rămân proruse, antiromânești și antinaționale. Klaus Iohannis, Președintele României, a primit la Bruxelles asigurări ferme de apărare a basarabenilor. De aceea forțele proruse de la Putere – că toate sunt așa, fără excepție – nu ar trebui să se opună reunificării cu România și apărării noastre de către trupele occidentale. Iar cine se va opune – să fie linșat de societatea activă, care trebuie să se ridice să-și apere viitorul românesc, nu haosul rusesc și violența slavă barbară.

ZdG: Chisinaul trebuie sa participe la toate reuniunile legate de discutarea situatiei din Ucraina, ca stat vecin Ucrainei și asociat UE, ori lasam lucruile pe seama UE, Romaniei, NATO?

Vitalia Pavlicenco: Ar trebui, însă acest Chișinău încă nu contează, este bâlbâit, cu lideri politici corupți, ambițioși, murdari și neeuropeni. Ei se tem pentru că sunt șantajabili, de aceea, ceea ce ar putea face cel puțin este să nu se opună strategiilor UE, României și NATO.

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. REZULTATELE RECENSAMANTULUI : 40% care vorbesc limba romana (este un procent bun), si daca se va face un recensamant in 5 ani limba romana va ajunge la aproape jumatate din locuitorii dintre NISTRU si PRUT.

 2. =Toader Unionistul=

  ████████████████████████████████████████
  █████████████▓▓▓███▓▓▓███▓▓▓████████████
  █████████████▓██▓██▓██▓██▓██▓███████████
  █████████████▓▓▓███▓▓▓███▓▓▓████████████
  █████████████▓██▓██▓█████▓██▓███████████
  █████████████▓▓▓███▓█████▓██▓███████████
  ████████████████████████████████████████
  █████████ BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC ████████
  ████████████████████████████████████████
  ████▓▓▓▓▓▓▓█████╬╬╬╬╬╬████╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬█╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ███▓▓▓███████▓▓▓███╬╬╬╬╬╬█████████╬╬╬╬██
  ███▓▓██████████▓▓██╬╬╬╬╬████████╬╬╬╬╬╬██
  ███▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  █████▓▓▓▓▓████▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓▓▓▓▓██▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
  ████▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██╬╬╬╬███
  █████▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████╬╬╬╬╬╬╬██╬╬╬╬╬███
  █████▓▓█████▓▓▓████╬████╬╬╬████╬╬╬╬╬╬███
  ██████▓▓▓▓████████╬╬╬████████╬╬╬╬╬╬╬████
  ███████▓▓▓▓▓▓▓▓▓█████████╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬████
  ███████▓▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█████
  ████████▓▓▓▓▓▓▓▓████╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██████
  █████████▓▓▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬███████
  ██████████▓▓▓▓▓▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬████████
  ███████████▓▓▓▓▓▓▓███╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█████████

 3. MIHAI GHIMPU INCITA LA RAZBOI CIVIL SI EURO-MAIDAN!!! IZOLATI ACEASTA PERSOANA IRESPONSABILA SI AGITATA!!!

  „Fără PLDM nu poate să apară un Guvern minoritar, fără majoritate parlamentară, orice n-ar spune PD-ul, n-are cum! Dacă PD-ul merge la o alianță cu socialiștii și comuniștii, asta înseamnă schimbarea cursului european, asta înseamnă Uniunea Euroasiatică, asta înseamnă Maidan”, a declarat Ghimpu joi, la încheierea ședinței Parlamentului.

 4. MIHAI GHIMPU INCITA LA SANGE,CADAVRE,MORTI SI RANITI

  MIHAI GHIMPU INCITA LA RAZBOI CIVIL SI EURO-MAIDAN!!! IZOLATI ACEASTA PERSOANA IRESPONSABILA SI AGITATA!!!

  „Fără PLDM nu poate să apară un Guvern minoritar, fără majoritate parlamentară, orice n-ar spune PD-ul, n-are cum! Dacă PD-ul merge la o alianță cu socialiștii și comuniștii, asta înseamnă schimbarea cursului european, asta înseamnă Uniunea Euroasiatică, asta înseamnă Maidan”, a declarat Ghimpu joi, la încheierea ședinței Parlamentului.

 5. MIHAI GHIMPU NU INCITA LA SINGE SI VIOLENTA, CI LA RESPECTAREA DREPTURILOR CIVICE GARANTATE DE CONSTITUTIE, TU DIN CARE BARCA ESTI ? ESTI OARE CU KGB ISTII SI KILLERII DE LA PUTERE ? CATE CADAVRE AU FACUT DIN 1940 INCOACE ? AI NUMARAT ? ASA PO TIHOMU NU SE VA PRIMI DE DATA ASTA , POT SA TIO GARANTEZ, NIMENI NU VREA RAZBOI SAI VIOLENTA DAR NICI ACEASTA MANIPULARE NU POATE FI TOLERATA, ASA CA CUM ZIC RUSII NAKIPELO, SI TREBUIE SA CEREM RESPECTAREA DREPTURILOR CIVILE SI A CONSTITUTIEI, TARA NU VA APARTINE VOUA CI CUM ZICEA STEFAN CEL MARE URMASILOR URMASILOR NOSTRI, NU ESTI ALTCEVA DECAT UN INFILTRAT SI DUCI PROPAGANDA PRO PUTIN, PUTIN ESTE MOARTE TEROARE SI SARACIE, NE VOM DESCURCA SI FARA DE EL

 6. UZURPATORII NU POT FI TOLERATI PE TOTI TREBUIE DE ARUNCAT IN LADA CU GUNPI CA IN UCRAINA, ASA PO PONEATIAM DE OPUSTIT SI PE URMA VOM VEDEA CINE VA VOTA PE UNU OPUSCHENII IN POLITICA, SA STIE LUMEA CINE SINT EI, CHIAR CREDETI CA SINTETI BURICUL PAMINTULUI, BANDA DE PSIHOPATI SI CORUPTI, LOCUL VOSTRU E LA GUNOI

 7. CE NIVEL DE VIATA ATI CREAT ? LEUL LA 20 FATA DE EURO SI SALARIILE TOT ASA, SI CAND VA AJUNGE LA 40 SAU 50 CE CREZI CA SE VA INTAMPLA ?

 8. A TRECUT SI POLONIA PRIN ASTA NU I NIMIC, VOM TRECE SI NOI INSCHIMB PE URMA LIBERI SI CU ADEVARAT INDEPENDENTI IN TARA PROPRIE, FARA TERORISTI RUSI SI ALTE CANALII

 9. ARESTATU SCORPIA KGB-ISTA

  ZINAIDA GRECIANII

  care era la putere in 7 aprilie 2009,pe cadavrele tinerilor!!

  acum vrea un MAIDAN

 10. ARESTATI SCORPIA KGB-ISTA

  ZINAIDA GRECIANII

  care era la putere in 7 aprilie 2009,pe cadavrele tinerilor!!

  acum vrea un MAIDAN

 11. GHIMPU refuza sa vina la putere.

  GRECEANII ZINAIDA si PSRM incita la razboi civil,si vor guvern pro-Moscova.

  Acestia sunt pericolele Moldovei !!

 12. FILAT-MULAT,VORONIN-HOTSONIN,TSAR DODON,PLAHOTNIUC-CURVANIUC, STRELETS-PIZDETS, MAM SATURAT DE MINCIUNI SI DE VOI TOTI, SINTETI O MINA DE PERSOANR DAR FACETI O PUTIARE CARE SE SIMTE INTRE PARIS SI MOSCOVA, OPREDELITI-VA BAIETI CU CINE SINTETI SI CE CURS PROPUNETI MOLDOVEI, ALTFEL O SA VE DEA IN CAP POPORUL, O SA VA ARUNCE LA LADA CU GUNOI SI O SA VA UITE PE VECIE, CHAIR NU SINTETI INTELIGENTI DE TOT, ORICUM MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VOM FI IN UE, VOM VORBI LIMBA NATALA IN TOATE INSTITUTIILE SI VOM FI STAPINI LA NOI IN CASA, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU, VOM FACE TOATE REFORMELE , IAR MOLDOVA VA FI O TARA LIBERA SI DEMOCRATICA IN SAU INAFARA ROMANIEI O VA DECIDE POPORUL, DAR CU SIGURANTA IN EU, FARA UCIGASII DIN DONETSK SI TRANSNISTRIA, CE NU E CLAR APUCATI VA DE LUCRU.

 13. Alegătorii moldoveni au salvat majoritatea pro-europeană de la Chişinău, dar victoria necon-vingătoare a coaliţiei nu rezolvă nici parcursul european al Moldovei şi nici reducerea influen-ţei Rusiei în politica de la Chişinău. În cazul în care coaliţia pro-europeană continuă cu ace-eaşi guvernare coruptă, data viitoare s-ar putea să găsească porţile Europei închise.

 14. Dragi moldoveni, înțeleg să fiți indeciși când trebuie să alegeți între România și Rusia. Manipularea la care ați fost supuşi de sute de ani v-a spălat creierii şi nu o să acceptați nici picuraţi cu ceară România. Pot să înţeleg, deși nu sunt de acord. La fel pot să înțeleg și nesecata forță electorală a comuniștilor. Partidele așa-numite democrate nu au convins oamenii că sunt corecți, că vor să schim-be Moldova. Dimpotrivă, ei au demonstrat cu vârf și îndesat că politicianul moldovean are aceeași mamă, foamea de bani. Așa că nu mă miră faptul că 40 la sută dintre moldoveni au votat comuniștii. Dar, aici nu vorbim de România sau de comuniști, ci de Uniunea Europeană.
  De ce, pielea lui Dodon, nu vreţi în Uniunea Europeană? Asta chiar mă depăşeşte. Oare moldovenii vor în continuare să meargă la veceu în fundul curții? Moldovenii vor în continuare corupție? Moldovenilor le place in-frastructura rutieră, de fapt, lipsa ei? Moldovenii vor în continuare școli care să prostească și spitale care să omoare? Da?

  Atunci alipiți-vă Rusiei și am terminat povestea.
  Poți să-i faci unui popor rău cu forța, dar bine cu forța, niciodată!
  În loc să mulțumiți și cerului că Uniunea Europeană v-a băgat în seamă, voi faceți nazuri.
  Sunt de-a dreptul bulversat!

 15. ce reforme? ce limba?

  ce treaba are Limba romana cu prosperitatea economica?!

  Intr-o europa autonoma,pe regiuni de dezvoltare,dar nu state nationale?

  pe proiecte europene,si multi-culturalism?

  Dumneata inca crezi ca limba rusa e problema in Moldova,ca te-au spalat pe creier?

  Problema e jaful,coruptia si delapidarea fondurilor europene.

  Trebuie SOLUTII si proiecte,si nu povesti patriotarde.

 16. =Toader Unionistul=

  Zdrasti, ZONA GRI A EUROPEI =
  =Rep. Moldova neo-comunistă, o creatură stalinistă !
  MAFIA, HOȚIA, CORUPȚIA din partidele PD și PDLM – la putere
  în Chișinăul SIS-tematic KGB-ist anti-european și anti-românesc !
  împreună cu comuniștii teroriști plini de sânge,
  susținuți de Filat, Lupu, Plahotniuk,Timofte !
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Reacţiile europenilor la coaliţia PD-PLDM nu întârzie să apară.
  La scurt timp după ce PD şi PLDM au anunţat că îşi asumă guvernarea neo-comunistă,
  un oficial european a venit cu o declaraţie precum că PL şi Iurie Leancă
  au fost daţi la o parte de „interese de afaceri mari”.

  – „O veste foarte proastă din Republica Moldova.
  Prim-ministrul Leancă şi Partidul Liberal au fost marginalizaţi de interese de afaceri mari.
  Astfel, a fost preferată o înţelegere cu comuniştii”, –
  – este declaraţia lui Graham Watson de la Bruxelles,
  preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Partidul European,
  unul dintre cei trei demnitari europeni care au participat la consultările de la Aeroport.

  Asta după ce PLDM şi PD au exclus liberalii şi au anunţat o coaliţie parlamentară,
  totodată solicitând suportul comuniştilor şi al socialiştilor anti-europeni și anti-români
  la votarea speakerului şi învestirea Guvernului.

  Or, potrivit mai multor surse, oficialii europeni au recomandat clar PD şi PLDM
  să facă alianţă cu liberalii, să accepte un procuror general european
  şi să nu meargă la o coaliţie cu comuniştii.

  În pofida acestor lucruri, PLDM şi PD au convenit să-şi asume guvernarea
  şi au semnat astăzi acordul privind formarea coaliţiei „Alianţa pentru Moldova Europeană”
  cu suportul comuniștilor voroniști teroriști.
  Partidul Liberal / PL /, totalmente pro-european și pro-românesc
  a fost înlăturat TOTALMENTE de la Guvernare !

  Totodată, cu voturile PD+PLDM+PCRM,
  – preşedinte al Parlamentului a fost ales Andrian Candu, înaintat de PD,
  – iar vicepreşedinţi ai Parlamentului au fost aleşi Liliana Palihovici (PLDM)
  – şi Vladimir Vitiuc (PCRM).
  Liberalii nu au participat la alegerea conducerii Parlamentului.
  –––––––––––––––––––––––––––––
  ADIO, Europa democrată și civilizată !
  – Moldavskie „bâki”, Poșli na Sibiri !

 17. Ghimpu a pregătit asta demult marginalizând mințile cele mai treze din PL. Întâi trebuie de trimis pe d-lui la odihnă,apoi de făcut manifestții de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *