PLDM, PD și PCRM ar trebui să se unească într-un singur partid și să nu mai buimăcească lumea

TOTISUNTBUNIEu mă mir că voi vă mirați. Voi, cei care i-ați votat pe falșii proeuropeni, nu vă puteți împăca după alegeri cu ideea că ați votat niște himere prooccidentale. Și vă zbateți să împiedicați formarea unei alianțe firești – DA, FIREȘTI! – dintre PLDM—PD—PCRM , pentru că nu puteți recunoaște că ați greșit. Puțini au curajul să o recunoască și, de aceea, votați continuu partide proruse, camuflate cu draperie și retorică proeuropene.

Eu nu mă voi mira deloc dacă PL nu va fi în noua-veche alianță. Una e că lui Ghimpu i s-a urcat ceva mai puțin plăcut mirositor la cap, după accidentul când a ajuns Președinte interimar al celui de-al doilea stat românesc – pe care, în campania recent îl vroia ”stat independent în NATO”. Și e alta că nu-l vor pe Ghimpu în alianță pentru că el, după ce a tras la carul corupției în anii precedenți și a renunțat la prioritățile naționale, românești, acum înțelege că asta, încă o dată, i-ar fi, politic, fatal. Nu mai spun că nici el nu e sigur ce vrea și frica de decesul politic, incompetența îl fac să se bâlbâie politic, ba cedând, ba necedând ceva.

Dar tocmai pentru că ceva înțelege, ar trebui să pună totul pe tapet și la bătaie și să formulize prioritățile absolut inevitabile și evidente pentru un stat care se vrea recondus de antiromâni. De cei ce nu vor valorificarea, de exemplu, a Gazoductului Iași-Chișinău, ca simbol-test pentru unii securiști proruși șantajabili. Să îi vedem ce vor face acum cu energia electrică, pentru că datoria față de România din anii anteriori rămâne, România vrea să ne mai ajute, la sigur, dar, cu frica de Rusia, potentații cleptocrați ai momentului se vor bâlbâi, pentru că au făcut averi din sectorul energetic.

Astfel, pe de o parte, Ghimpu este încorsetat, probabil, de trecutul neclar, ce îl împiedică să fie tranșant, ca să îi testeze pe ceilalți cât de proeuropeni sunt (că nu sunt) și să îi dezgolească definitiv ca antiromâni. Pe de altă parte, PD și PLDM, nu pot accepta nimic din prioritățile gen ieșirea din CSI, aderarea la NATO, reformarea Procuraturii și a Justiției, eliminarea corupției, ceea ce îi deconspiră exact cum a spus PNL în campania electorală – ei sunt cu Europa doar pe buze, cu mâna băgată în fonduri de tot genul pentru înavuțire în continuare și cu interesul paralizant de a nu nimeri la pușcăria românească/europeană.

Noi asta am știut, precum am știut că o nouă coaliție, după trântele politice anterioare, se va face cu greu. Și că cei votați drept proeuropeni nu sunt așa. O demonstrează și o va confirma definitiv formarea coaliției cu PCRM, conform sloganelor ”Moldova fără/cu Voronin”, ”Moldova fără/cu… comuniști”. De ce? Pentru că PD, PLDM și PCRM sunt un partid divizat în trei și cel mai bine și clar pentru toți, mai ales pentru ”intelectualii” noștri foa-a-a-arte raționali, dar săraci și cu buzunarul, și cu duhul, ar fi CA ACESTE TREI PARTIDE SĂ FACĂ DIN NOU UN SINGUR PARTID, MOLDOVENIST, NEPROROMÂN, SĂ RĂMÂNĂ DENUMIT COMUNIST SAU SOCIAL-DEMOCRAT, SĂ ÎL MAI IA ȘI PE ȘELIN, POATE ȘI PE DODON și să pună capăt fariseismului n’inunat prin care îi buimăcesc pe basarabenii încă proruși. După cum e electoratul, așa sunt și pretinșii săi lideri politici votați, așa le sunt blogherii, analiștii și alți jujuci… Bună ziua, noapte!

Vitalia PAVLICENCO

Ieri am publicat cele 22 de condiții puse în aprilie 2005 lui Voronin, votat ulterior ca Președinte și de persoane cunoscute din actualul PLDM, din PD și din PPCD. Azi republic parte din Platforma electorală a PNL, care e un program ce, formulat ca și condiții de către PL în negocierile cu PD și PLDM, ar fi un test de sinceritate pentru aceștia la capitolul sunt sau nu cu adevărat ei interesați să mergem spre Europa, unde, la fael dacă ne-am uni cu România, ia-r întâlni pușcăriile cu brațele deschise.

18 priorități până la Reîntregirea din 2018

1. Identificarea de aliați peste Prut pentru completarea art.1 din Constituția României, după model german, în eventualitatea “redobândirii suveranității politice și teritoriale asupra provinciilor/pământurilor rupte de la Statul Român de către Puteri străine”, cu prevederea că “schimbarea compoziției unor teritorii românești, prin deportarea băștinașilor și colonizarea acestor teritorii de către reprezentanți ai statului străin, care le-a ocupat, constituie crimă de genocid și se pedepsește ca și crimele comise împotriva umanității”.

2. Preluarea integrală – prin adaptare – a legislației euroconforme din România – pentru evitarea cheltuielilor greu de suportat de către un stat sărac.

3. Ieșirea din CSI, aderarea la NATO, adoptarea Legii Lustrației – condiții imperative pentru decizii independente la nivel de stat, fără presiuni asupra persoanelor șantajabile, promovate mereu în funcții înalte de Sistemul prorusesc de securitate.

4. Formarea unui Guvern al Unirii din 11 ministere, care va pregăti Reîntregirea prin europenizare. Funcțiile ministerelor, ca organe executive de elaborare și de implementare a politicilor ramurale, vor fi detașate de funcțiile de control și reglementare, de gestionare a patrimoniului. E nevoie de profesionalizarea administrației de stat – funcția de ministru e politică, însă de la secretar de stat în jos – toți vor fi selectați prin concurs, aceasta însemnând stabilitate în funcție și independență pentru decizii legale.

5. Delegarea treptată, prin acorduri, a unor atribuții de politică externă MAE al României – în misiunile străine ale României va fi personal mixt. România va redeveni parte în negocierile transnistrene. Promovarea unui lobby comun pe lângă cancelariile occidentale, în vederea obținerii sprijinului european și american pentru o integrare românească rapidă.
6. Ministerul integrării românești și europene va promova omogenizarea intraromânească, va superviza și coordona reformarea justiției, va implementa reforme structurale și instituționale, va asimila transparent fondurile europene.

7. Posturi comune ale serviciilor la frontieră în punctele de control-trecere peste Prut – pentru eliminarea contrabandei până la lichidarea vămilor.

8. Forțe Militare moldo-române comune, pentru securitate în stânga Prutului. În perioada de tranziție – statut de aliat non-membru al NATO pentru Armata R.Moldova. Eficientizarea MAI după model românesc.

9. Libera circulație a leului românesc, alături de leul moldovenesc, până la introducerea euro – pentru înviorarea economiei în stânga Prutului.

10. Aderarea la Strategia națională în domeniu și la Strategia de dezvoltare durabilă ale României – pentru salvarea agriculturii, ca prioritate națională.

11. Preluarea conceptelor eficiente ale sistemului românesc fiscal și financiar. Gestionarea patrimoniului/companiilor de stat după criterii corporatiste de manageri aleși prin concurs, pe criterii profesionale.

12. Semnarea unui Acord interinstituțional și asociativ complex/multilateral între Patronate, Uniuni de producători și Camerele de Comerţ din cele două state românești – pentru promovarea produselor noastre în UE, SUA, în alte țări.

13. Crearea, la Chișinău, a unei filiale a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, – care va activa împreună cu un CNA depolitizat, în baza legislației naționale și europene, ca să fie puși la închisoare și politicienii corupți.

14. Reîntregirea românilor de pe ambele maluri de Prut în Diasporă, fără ingerințe politice din partea promotorilor moldovenismului stalinist. Condiții optime și credibile readucerii cetățenilor acasă.

15. Difuzarea – gratis ori cu sprijinul financiar al Statului Român – de către operatorii de Televiziuni prin cablu, a posturilor TV apreciate peste Prut, pentru a contracara dominația informațională rusească.

16. Crearea unei Universități mari românești la Chișinău – pentru formarea europeană a tinerilor basarabeni.

17. Negocieri eficiente cu Statul Român, în vederea deschiderii pieței de muncă din România – pentru plasarea legală, cu asistență socială, a basarabenilor.

18. Semnarea unui acord oficial între Comisia Electorală Centrală din R.Moldova și Biroul Electoral Central din România – pentru desfășurarea de alegeri corecte în stânga Prutului, având în vedere numărul tot mai mare de cetățeni români.

Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. =Toader Unionistul=

  RE-Unirea noastra cu România
  trece si prin Tiraspol

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/16082-eminescu-picturi-ale-tinerilor-romani-din-tiraspol-vinuri-i-2-pentru-unire-.html

  Picturi realizate de tineri din Tiraspol precum și fotografii de la manifestațiile unioniste vor fi expuse joi, de ziua poetului Mihai Eminescu, 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale cu ocazia unui eveniment de strângere de fonduri pentru sprijinul Re-Unirii celor două state românești, transmite Romanian Global News.

  Evenimentul va începe la ora 18:00, la Cafeneaua „Inspayer”, strada Batiștei 24 A din Bucuresti și va prilejui lansarea campaniei „2% pentru RE-Unire”, de redirecționare a impozitului pe venit către Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Picturile aparțin unor tineri din regiunea transnistreană, foști elevi ai liceului românesc „Lucian Blaga”. Expoziția foto cuprinde 30 din cele mai reușite cadre surprinse la evenimentele unioniste din anul precedent, în special de la marșurile organizate la București și Chișinău. În cadrul serii, vor fi oferite spre degustare vinuri Fautor și Chateau Vartely, printre cele mai cunoscute dintre produsele moldovenești.

  „Nu întâmplător am ales pentru acest eveniment data de 15 ianuarie, ce reprezintă Ziua Culturii Naționale, deoarece considerăm că RE-Unirea se realizează și în mediul cultural-academic. Cultura, la fel ca economia, infrastuctura, etc., constituie punți de legătură între români și români, de-o parte și de alta a Prutului. Așa cum Eminescu, pe care îl sărbătorim acum, este considerat poet național atât la Cluj, cât și la Soroca, la fel evenimentele unioniste trebuie organizate și făcute cunoscute pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Mădălina Hrițulea, secretar-general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

  Campania „2% pentru RE-Unire” reprezinta una din formele de finanțare ale organizației ce militeză pentru unirea cu Basarabia. Astfel, toți cei care susțin acest ideal pot cere statului să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către Platforma Unionistă Acțiunea 2012, prin simpla completare a formularului 230. Toate fondurile stânse dupa prima ediție a campaniei au contribuit la organizarea „Școlilor de Cultură și Afirmare Românească”, prin care 1 500 de tineri basarabeni au fost aduși pentru un weekend în România.

  Alte detalii privind campania, dar și formularul 230 pot fi gasite pe site-ul organizației:
  http://www.actiunea2012.ro.

 2. și mătăluță loviți bine în Ghimpu

 3. Pt vlad

  Lovim? Noi inca tacem. El merita mai tare lovit pentru iresponsabilitate nationala si pentru aroganta, ca de apucaturi badaranesti nu mai spunem. Va este idol? Foarte bine. Noua – nu ca nu ne este idol, ne este un nimeni.

 4. La început ar fi bine de întemeiat o confederaţie, care treptat ar duce la UNIRE. Unionişti sunt şi în PLDM şi PD. Oare de ce ei nu sunt toţi în PNL sau PL? Fiindcă au pierdut încrederea în aşa numiţii unionişti, care ajung la ‘treucă* şi imediat uită de UNIRE. Transformaţi PNL întru-n partid cu adevărat democrat, unde preşedintele partidului să fie ales prin vot secret,ca în PNL-l din RO. Formaţi o echipă puternică şi dacă va fi primită legea cu privire la finanţarea partidelor politice succesul vă este garantat.
  Partidul nu poate fi promovat numai prin inet.
  Cea mai bună metodă este de la casă la casă.

 5. Pt Vali

  PNL nu este partidul unionist ajuns la Putere, la ciolan sau troaca, pentru auita de unionism. In acest context ar fi foarte util de intrebat PNL din Romania, de ce nu este si unionist, cind PNL-ul istoric a facut marile Uniri.

  PNL.md este primul partid care a facut alegerea conducerii la toate congresele sale prin vot secret. Asa a fost aleasa Pavlicenco de trei ori presedinte si conducerea – Delegatia Politica Nationala.

  PNL este unicul partid democrat, unde fiecare are cuvint, nu este persecutat pentru opiniile exprimate si totul se decide prin vot.

  Noi avem o echipa puternica si am avut cea mai buna lista de candidati pentru Parlament.

  dar in R.Moldova cei cu bani se tem de Putere si nu finanteaza un partid unionist. Din Romania banii nu pot ven, ca e incalcare de lege, dar daca ar vrea Romania sa ajute, ar gasi cai sa o faca. Numai ca, din cauza birfelor propagate in toti acesti ani in anturajul basist de Ghimpu si Chirtoaca si de altii, ca Roncea, Rosca , Tomac, Badea si altii, noi, PNL, nu am prea avut bani sa ne extindem si sa ne consolidam

  PNl este unicul partid care a lansat propunerile privind tot feleul de blocuri politice, liberale, electorale, doar ca celelalte partide liberale au umbrele prorusesti si se tem de un partid si de un mesaj unioniste.
  ultimul congres

 6. DA CRED CA DOAMNA PAVLICENCO ARE DREPTATE.
  UITATI-VA IN JUR CINE NE CONDUCE, UN OARE ARE VORONIN CARE A DISTRIS ECONOMIA, MAI BINE ZIS A PUS-O PE BRINCI ( PRINTRE ALTELE DN PAVLICENCO A DEPUS PLANGERE LA CEDO IMPOTRIVA LUI VORONIN SI A CASTIGAT CAUZA), BUMACOV MINISTRU AGRICULTURII SA NU UITAM CUI APARTIN INTREPRINDERILE NOASTRE DE PRELUCRARE, DUPA PRIVATIZARE HOTEASCA AU CAZUT IN MIINILE MAFIOTILOR RUSI !!! IAR ACEST POST ESTE UN POST CHEIE IN COMERTUL EXTERIOR AL MOLDOVEI, CE PUTEM SA EXPORTAM IN AFARA DE PRODUCTIE AGRICOLA ? SI UNDE S BANII DIN EXPORT ? MAI BINE ZID UNDE PLEACA LA CINE IN BUZUNAR SI CE SCHEME URMARESC ? APOI RESETNICOV CARE FREGVENTEAZA AMBASADA RUSA DIN CHISINAU CA LA EL ACASA, DUPA SEDINTELE PARLAMENTARE, DECE OARE ? CUI SERVESTE ? CE INTERESE APARA ? CE RAPORTEAZA ? TOTI TREBUIE PUSI SUB SUPRAVEGHERE SI URMARITI DE DETECTIVI PRIVATI DACA AI NOSTRI NU S CAPABILI SA SI INDEPLINEASCA FUNCTIILE DE PROTECTIE SI SECURITATE NATIONALA, DECI DN PAVLICENCO PENTRU MINE ESTE MULT MAI CREDIBILA DECAT FILAT SAU LUPU, DESI STIM CINE SE ASCUNDE IN SPATELE LOR SI CINE TRAGE SFORILE, DAR CINE SINT EI DOAR NISTE CETATENI, EPOCA TOTALITARA E IN URMA CU 23 ANI GENERATIA SA SCHIMBAT DE CE SAU DE CINE SA VA FIE FRICA, APELEZ LA UNIRE NATIONALA SI SA DISCREDITATI ACESTI INDIVIZI, DUMNEZEU CU EI SI CU SCHEMLE MAFIOTE INTRO ECONOMIE DE PIATA VOR DA FALIMENT SI ISI VOR MINCA DEGETELE LA CAT DE INCAPABILI SINT SA GESTIONEZE CEVA, EXELU SISTEMUL PUTIN A FOST IMPLEMENTAT IN VENEZUELA REZULTAT INTREPRINDERILE PUBLICE SI PRIVATE AU FALIMENTAT, LA FEL SI IN MOLDOVA SA INTALAT , AM MINCAT SI GOGOASA ASTA, CATE INCA VOM MAI MINCA, E TIMPUL DE ACTIONAT MIINE VA FI TARZIU, SINTEM TARA CU CELE MAI MICI SALARII DIN EUROPA SI UN SISEM DE SECURITATE INEXISTENT, DACA MIINE VOR INTRA TANCURILE IN ODESA POIMINE VOR AJUNGE LA TIRASPOL IAR PE URMA SI CHISINAU DECI NU ESTE TIMP DE PIERDUT

 7. CINE SE POATE RIBELA IN MOLDOVA CLASA INTELECTUALA, STUDENTII, MACAR SA MAI ARUNCE ODATA CU OUA IN PARLAMENTARI CA IN PRIMARIE MAI MULTI ANI IN URMA, IN UCRAINA IN GENERAL PE CEI CORUPTI IN PUN IN LADA CU GUNOI IN SEMN DE PROTEST CIVIC, FARA VIOLENTA ASA SINT MARCATI SI PEDEPSITI PE VIATA, FCETI SI LA MOLDOVA LA FEL, DE CE NU. DESIGUR TARANII CA MUNCITORI NU MAI AVEM, EXPLICATI LA TARANI CA SINT SI EI OAMENI SI CETATENI SI SA SE INFORMEZE SAU MAI BINE SA I INFORMATI SA EASA DIN LUMEA INTUNERICULUI , CA TREBUIE SA SI CONSTRUEASCA VIITORUL A CASA PE PAMINTUL LOR CA PRODUCTIA BIO FABRICATA IN MOLDOVA SE VA VINDE CA PIINEA CALDA IN UE, CA NOI AVEM O TARA CU UN FOND FUNCIAR CEL MAI FAVORABIL IN EUROPA SI LUME CA AVEM CU CE NE RIDICA ECONOMIA CA TREBUIE SA INVATAM SA FACEM AFACERE DIN PAMINT NU NUMAI AGRICULTURA DAR SI AGRO TURISM, TURISM SI ALTE ACTIVITARI,CA VOR VENI MILIARDE DE EURO INVESTITII DIN EUROPA SI NE VOR TRANSFORMA VOETILE SI VIITORUL, CA NU TRE SA GINDIM CUM NI SE SPUNE CI CUM CREDM SI AVEM DREPTUL LA LIBERTATE DE EXPRESIU SI OPINIE , CA SINTEM
  LIBERI SI PUTEM SA NE DECIDEM VIITORUL

 8. TERMINATI CU POLEMICI INUTILE DE TIP UNIONIST SAU NATIONALIST, ASTA SE VA DECIDE PE URMA, E VITAL SA IESIM IN STRADA SI SA NE CEREM RESPECTAREA DREPTURILOR CACI NOI LE AVEM GARANTATE IN CONSTITUTIE, SA VADA ACESTI NEOAMENI CA NOI SINTEM OAMENI SI SINTEM UNITI SI CAPABILI LA ACTIUNI CIVICE

 9. PUNETI ACCENT PE FAPTE NU VORBE SI LASATI POPORUL SA CONSTIENTIZEZE PERICOLUL CE VINE DIN EST CACI NU E DE GLUMA , PORCUL IN AJUN NU SE INGRASA, VIITORUL E INCERT NU MAI ESTE NIMIC DE PIERDUT, DREPTUL LA DEMONSTRATIE E GARANTAT LA FEL PRIN CONSTITUTIE ASA CA CEI CE NU CUNOSC CUMPARATI O CONSTITUTIE SI INVATATI PEDEROST TOATE ARTICOEE SI CU TOT CU ELICATII, CACI CRED CA MAREA MAJORITATE A CETATENILOR NU SI CUNOSC DREPTURILE CETATENESTI

 10. BUFONII SI CLOVNII DIN POLITICA MOLDOVENEASCA TREBUIE SA DISPARA CAUTATI OAMENI SERIOSI SI TINERI LUATII DIN STRADA CHIAR DACA NU S EXPERIMENTATI SI PUNE II IN PARLAMENT, IN FRANTA AU FOST MAI MULTE REVOLUTII SI MULT MAI VIOLENTE, ATUNCI CAND ARISTOCRATII SUGEAU SINGELE POPORULUI LA FEL CA SI AZI IN MOLDOVA NOII TSAREOSI DIN CHISINAU SE INTREC IN FALA SI AVUTIE MINDRIE SI SI UMFLA PENELE CA CUCOSII IN FATA UNEI GAINI, TFU MAM SATURAT TOTI CUCOSII SA FIE PENITI SI AFARA DIN PARLAMENT DOBITOCI SI NETREBNICI LENOSI SI INGIMFATI CE ASTEAPTA ?

 11. VENIREA LU MESIA ? OARE CINE I ? NU VA ESTE CLAR CE JOC PERICULOS IL FAC ? RISCATI SA PIERDETI SI PUTINUL PE CARE L AVETI, TRATATUL DE ASOCIERE CU UE, INCA NU A INTRAT IN VIGOARE ASA CUM TREBUIE SI DACA ACESTE JAVRE VOR FACE ASA GUVERN CU VORONIN ATUNCI CE VRETI SA VA MAI SPUN , CUM ZIC RUSII POLAZUHA, RABOTA NA PUBLIKU, TREZITI VA TIMPUL TRECE , TRECETI LA ACTIUNI CIVICE SI ALEGERI ANTICIPATE, MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA, DE DATA ASTA CETATENII VOR ALEGE MAI BINE SI MAI CLAR, IAR PE PCRM EXCLUS DIN CURSA LA FEL CA SI PARTIA PENTRU DOCTRINA EXTREMISTA, PSM PENTRU LEGATURI CU RUSIA SI TRADARE NATIONALA

 12. REFONDAREA SISTEMULUI POLITIC , INSTAURAREA BIPARTIDISMULUI SI CU ASTA BASTA, VA RASPUNDE UN PARTID SI PRESEDINTELE ACESTUIA, ALTFEL NE VOM BALACI IN EVUL MEDIU PERIOADA DE DUPA ALEXANDRU CEL BUN

 13. NOI NU PUTEM SA AVEM ALT PARTID DECAT PRO SI MINORITATE CONTRA EUROPEANA, DECI PRO SINTEM MAJORITARI SI TREBUIE SA URMARIM CALEA IN EUROPA

 14. ARATATI EUROPEI CA VREM IN EUROPA SI EA NE VA ARATA CA NE VREA, IN ASA CAZ VA CREDE CA NE ARANJEAZA TOTUL SI SINTEM INDIFERENTI LA SOARTA NOASTRA POITICA

 15. FILOZOFIA MAIA HATA S KRAIU NU FUNCTIONEAZA INTRO LUME DEMOCRATOCA, TREBUIE SA REACTIONAM CAND NI SE INCALCA DREPTURILE SI STATUL REFUZA SA FUNCTIONEZE, STATUL SINTEM NOI NU EI, EI SINT DOAR SERVITORII STATULUI SI NU TRENUIE SA SE SERVEASCA DE STAT ASA CUM O FAC AZI

 16. NATIONALISTI SAI NU LIBERALI SAU NU REFORMATORI SAU NU , NU CONTEAZA TARA E INMPERICOL, NATIUNEA E IN PERICOL, NU LASATI SA SI FACA JOCURILE DE CULISE SI PIERDEREA DE TIMP, COMSULTATI
  EGEA EA ESTE MAI PRESUS DE TOATE UNITI VA SI ACTIONATI

 17. ALEGERI FRAUDATE CU INDICI NEREALI COEFICIENTI NEVEROSIMILI, TARAGANARE SI MINCIUNA, BATJOCURA GATA BATA NE AM SATURAT ASTA TREBUIE SA SPUNETI LA TOTI VREM SA FIM TRATATI DE CTATENI NU DE SCLAVI , MOLDOVNI ,NEMOLDOENI,ROMANI,NEROMANI, ALTE CATEGORII NU COMTEAZA VOR SA VA FURE O SANSA UNICA CARE VI SA DAT PINA ACUMA, MIRACOLE NU EXISTA EXISTA LUPTA PENTRU LIBERTATE SI O POATE CASTIGA NUMAI UN POPOR CU SPIRIT LIBER OARE CAT SE VA CONTINUA ASTA

 18. IESITI IN MOD PASNIC CU 0 CONSTITUTIE IN MINA SI CERETI CE E SCRIS ACOLO !!! SI CEI CE NU CUNOSC SA LE LAMURITI PE DEGETE !!! FACETI INITIATIVE CIVICE ALTFEL SINTEM SORTITI TIRANIEI

 19. DOAMNA PAVLICENCO AM INCREDERE IN DVS , ESTE TIMPUL SA VA APLICATI CUNOSTINTELE DE SPECIALITATE SI OARECUM SA VA CISTIGATI SI MAI MULTA POPULARITATE

 20. DE CE NU INITIATI DEMONSTRATII IN FAVOAREA RESPECTARII DREPTURILOR CETATENESTI IN MOLDOVA, LASATI DIFERENTELE SI POLEMICILE UNIO-NATIONALISTE PE PLANUL 2, DIN CATE AM ANALIZAT EU PNL,PLR SI POATE SI PL ATI PUTEA SA I INLOCUITI CU SUCCES PE ACTUALII GUVERNANTI, DE I PCRM EXCLUS DIN CAMPANIA ELECTORALA PENTRU DOCTRINA ANTI DEMOCRATA, IAR PLDM SI PD SINT DEJA DISCREDITATE SI AR TREBUI SA ABDICE, CACI IN SPATELE LOR SINT DOAR MAFIOTI SI DUBIOSI, IAR PSM LUI DODON, LASATI L IN PACE ACEST OM NU ARE PROGAM POLITICO-ECONOMIC VIABIL, RUSIA E IN PRAGUL FALIMENTULUI, DEACEEA SI SE DUC COMBATIMENTE IN UCRAINA CA SA ATENUEZE PROBLEMELE, EI DOAR ASTA AU VRUT DENLA NOI SA NE TRANSFORME IN SCLAVI SI SA NE TINA IN INTUNERIC, DOAR CA SA VA SPUN CA DACA NU O SA LUATI I ITIATIVA IN MIINI PROPRII NIMENI NU O SA O FACA PENTRU DVS, RUSIA À COLONIZAT MOLDOVA SI NE TRATEAZA EXACT CA PE O COLONIE DE CE NU EXPLICATI ACESTE REALITATI LA NOI, IN TARA, RUSII VOR MERE, GRIU SI VIN DE LA MOLDOVENI, DA TII NAIBII, FACETI CALCUL CAT SE POATE DE CASTIGAT PRIN CULTURI RENTABILE SI VANZARI IN UE SI TARILE DIN ORIENTUL APROPIAT CA ACOLO SINT POETE MARI MAI MARI DECAT RUSIA, DESCHIDE TI OCHII OAMENILOR, CEA MAI BUNA METODA ANTI PSD E SA VA SCHIMBATI PROGRAMUL SI SA CREATI O PLATVORMA BAZATA PE RESPECTUL DREPTURILOR CETATENESTI, CONSTITUTIEI, PROGRAM SOCIAL SI SECURITAR PUTERNIC,

 21. DVS AVETI ATATEA STUDII DE SPECIALITATE, CE VA INCURCA SA ACTIONATI ? VA ESTE FRICA POATE ? SAU NU AVETI ECHIPA DE VALOAE CAPABILA SA GUVERNEZE ? POATE ACETU NEVOIE DE UN LIBER ? NU INTELEG DE CE TACETI IN ASA SITUATIE SI NU ACTIONATI, POFTIM UITATI VA IN FRANTA CE SA INTAMPLAT FRANCEJI DE ORIGINE ALGERIANA, SINT LA FEL CA LA NOI MOLDOVENI ( VORONIN,BUMACOV,RESETNICOV,STRELETS,DIACOV ETC. ) AU OMORAT FRANCEJI ADEVARATI GET BEGET CARE SI APARAU VALORILE REPUBLICANE, LA NOI CATE VUCTIME AVEM I. SINUL STATULUI SI POPULATIEI DE ACESTI TERORISTI CARE NICI MASTI NU POARTA, CAT TIMP VOR MAI CALCA EI PAMINTUL MOLDOVEI, CAT TIMP VOR MAI FACE FARADELEGI, CATI MOLDOVENI ADEVARATI GETI BEGETI VOR MAI MURI EMIGRA DIN CAUZA LOR SI POLITICILOR LOR ???

 22. DACA NU BOM SPUNE LUCRURILOR PE FATA NE VOM TREZI IARASI CU SAPA IN MINA, TRIMITE TI SAPELE IN PARLAMENT, SCOATETI OAMENII CU SAPELE SI SA LE ARUNCE IN FATA PARLAMENTULUI, ASA FAC TARANII IN FRANTA CAND LI SE IMPUN TAXE NEJUSTIFICATE, OARE CAT NE VOR TAXA ACESTI TERORISTI DE LA PUTERE ?

 23. ORGANIZATIVA IN CLUBURI PRIVATE PE REGIUNI SI ORASE, INSTRUITI OAMENII NECARTURARI, EXPLICATILE CA DOAR IN WEST MAI AVEM O SANSA SA FIM RESPECTATI DACA VOM RESPECTA PE ALTII,

 24. VA VAD O PERSOANA FOARE ILUMINATA ESTE UN PACAT SA PASTRATI CUNOSTINTELE IN CAPUL DVS INPARTITIVA CU ELE SI LA CEI CE NU CUNISC ACESTE LUCRURI, STITI BINE CUM SE RESPECTA DREPTURILE IN UE SI LUME, DECI ASTA NE TREBUIE NOUA

 25. IN ORICE CAZ VA MAI SPUN CA RUSII SINT BINE REPREZENTATI LA PARIS SI ISI APARA INTERESE PRIN GRUPURI DE PRESIUNE, SI PROPAGANDA, DECI AR TREBUI DE LUCRAT IN ACEST SENS SA AVEM O REPREZENTANTA PUTERNICA SI ACOLO CARE SA MEDIEZE ACESTE PROBLEME, FRANCEZII TIND SA INHEIE PACTE CU RUSII SI SA LE FACA CONCESII EFERITOR LA MOLDOVA DAR EXACT ASTA SI TREBUIE DE EVITAT TREBUIE CREAT U. FRONT COMIN PE TOATE DIRECTIILE CA ACESTE JAVRE SA NU MAI POATA FACE NIMIC IN SISTEMUL ADMINISTRATIV DIN MOLDOVA SA NE DECIDEM SI SA NE AUTO GUVERNAM, FARA RUSNACI BETI DE PUTERE SI SINGELE MOLDOVENILOR

 26. LA URMA URMEI SCOATETI TOATE FORTELE PRO DEMOCRATIE CARE NU SINT REPREZENTATE IN PARLAMENT SI FACETI CEVA O ALIANTA NOAUA BLOC , NU STIU FACETI C,NU I LASATI SA NE PACALEASCA INCA 5 ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *