Ghimpu, lăsat după colț, așa cum a lăsat NATO? Despre PL și negocieri…

raul

Citesc pe cit apuc despre negocierile PLDM-PD-PL. Spuneam, intr-un articol, acum citeva saptamini, ca Ghimpu nu va
intra la guvernare. Pentru ca nu este acceptat de PLDM si PD sa mai roada din Ciolanul Puterii, din care cei doi vor sa aibe o bucata cit mai mare.

Din pacate, falia de electorat ce i-a sprijinit pe “lib’rali” a obtinut “brinza buna, in burduf de ciine”. De ce?

Sunt si nu sunt de acord cu unele articole despre comportamentul lui Ghimpu. Desi as fi subiectiva nu doar pentru ca am contra lui un proces de judecata, dar si din motive foarte lesne de inteles, am sa incerc a lamuri cum stau lucrurile.

M-a mirat, de la bun inceput, speranta falsa si inutila a militantilor anticoruptia gruparilor PD/PLDM ca Ghimpu va pune piciorul in prag la formarea coalitiei proeuropene si va formula conditii de accelerare a avansarii spre UE. Pentru ca nu avea de unde face Ghimpu asta – din simplul motiv ca nu asta il intereseaza cu adevarat. Dar ce il intereseaza? Imaginea, PR-ul si viitorul politic al gruparii dupa caderea basistilor in Romania.

Daca il interesa UE (de Unire nu mai spunem, ca ne facem cu el de ris…), Ghimpu forma sau accepta o alianta electorala liberala, pentru a avea o alta falie de electorat in spate. Nu, el nu a agreat ideea niciodata, fiind arogant, egoist, laudaros si falos, dar, de fapt, fiind iresponsabil pentru soarta celui de-al doilea stat romanesc, fiind slab si intolerant in cooperarea eventuala cu alti parteneri proromani si mizind mereu ca se va mentine la putere sau se va reinalta pe cocoasele lui Chirtoaca. Plus – pe sprijinul nemeritat al anturajului basist. Si soarta ii raspunde.

Ghimpu nu putea fi o speranta nici pentru ca totul cu ce se lauda sunt rebuturi politice (faimosul decret anulat, dar nerepus pe masa CC in alta forma, ca deputat sau ca si grup de deputati). Nu a mers decit cu simpletea badaraneasca si cu PR-ul lu’ nepotu’. Exista multe informatii interesante despre diferite matrapazlicuri, dar oamenii inca se abtin, ca “intelectualii” inca nu sunt gata…

De ce Ghimpu nu intra in alianta si in ce situatie se afla acum? Ca sa intre in alianta, el trebuie sa se conformeze presiunilor celorlalti doi. El asta nu poate face, pentru ca stie lumea ca duduie coruptia in aceste coalitii si intrarea lui acolo, pe conditiile lor, l-ar decredibiliza. Adica nu poate intra daca nu-i convine mediatic. De aceea, face altceva.

De exemplu, sa i se promita ca EL va fi Presedinte al R.Moldova, ca sa aiba doi ani cu ce se fali, sa ii creasca falsul rating, sa inceapa toti sa se gudure pe linga el ca pe linga o persoana pe viitor importanta. Nici nu conteaza ca asta nu se va produce in final. Pentru ca tot el ii va invinui pe partenerii de alianta ca l-au debarcat si nu s-au tinut de cuvint. Iar lumea noastra e “jăloasă”…

Am spus intr-un interviu solicitat de Jurnal TV ca functia de Presedinte nu trebuie partajata. Insa, in acest caz, pentru ca nu poate obtine acum una dintre cele trei functii jinduite, Ghimpu vrea sa obtina macar o functie de miraj, dar care sa il alimenteze moral si sufleteste vreo doi ani – ca sarac, asa, cu duhul, precum e.

Eu ma intreb cita imoralitate e la mijloc sa discuti despre functia pe care chiar acelasi Timofti, care nu e chiar o papusa sadea si care a acceptat sa le vina in ajutor oligarhilor, nu ar vrea sa o aiba pentru inca patru ani, la urma urmei? E frumos oare sa se partajeze functia aceasta cit omul e inca in functie? Eu cred ca nu.

De aceea, Ghimpu si Chirtoaca, pe care eu nu-i respect cit e negru sub unghie pentru birfele la adresa mea si pentru fariseismul lor proverbial, se zbat intre ciolan si viitor politic. Si pentru ca acum nu pot lua o bucatica de ciolan, mizeaza pe un viitor nedecedat si, de aceea, pun asemenea conditii aberante legat de functii, incit sa fie exclusi din negocieri, nu sa le abandoneze ei, ca apoi sa se victimizeze si lumea ”SĂ LE PLÂNGĂ DE JĂLE”. Că așa au învățat de la băsiști…

Dacă Ghimpu și lib’ralii lui ar fi oameni dintr-o bucata (dar se vede bine ca nu au echipa), ar face cum am facut noi, AMN,cu Voronin in 2005, cind a venit si ne-a cerut sa il votam. Atunci noi  – Valeriu Cosarciuc si Vitalia Pavlicenco – am elaborat si i-am remis o lista de conditii, pe care trebuia sa le onoreze satrapul daca il votam, noi stiind ca el nu avea cum sa accepte si noi nu aveam cum sa il votam ca Filat, Diacov, Serebrian, Rosca si chiar cum era sa il voteze Chirtoaca – cel care ne sfatuia la Pro TV cum trebuia mai bine sa il votam pe Voronin. Penibil…

Nici nu mai conteaza ca de acele conditii s-a dezis imediat Serafim Urechean – cel care a indicat sa le elaboram…

Asa era cazul sa procedeze, cu asemenea conditii, PL. De ce nu face PL asta? Pentru ca se teme. De ce se teme? La asta sa raspunda fiecare dintre voi…

PL ar trebui sa stie ca – in pofida PR-urilor, care au reusit sa tina loc de politici sincere si transante – lib’ralii nu au puterea pe care, din pacate, PD, cu putini deputati, a avut-o in toate perioadele precedente si a reusit sa tina Sistemul antiromanesc. Pentru ca PD a mers ca NATO, inainte, iar Ghimpu, ajuns la masa cu Ciolan, a lasat NATO dupa colt.

Acum coalitia il lasa dupa colt…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Doamnă, nu prea multă importamță pentru un cloun satrap?

 2. „… caderea basistilor in Romania ” … „… anturajului basist … ” … ” de la băsiști…”

  Draga doamna,

  Basescu va ramane in istoria neamului, de aici si de dincolo, ca un mare si iscusit (amintitiva despre lupta lui cu comunistul ponta si somnorosul si puturosul catap antonescu (apropo, pe care il sustineti) – i-a facut ca pe niste catei cacaciosi) om politic si de stat, si un mare sprijinitor al romanilor basarabeni, inclusiv in mod practic, si un mare adept al Unirii.
  Va rog, nu mai repetati asta (ca si TV comuniste si oligarhice de peste Prut), ca va iritati (si pierdeti) bruma de electorat pe care o mai aveti …

 3. Pt Alecu

  Asta, cu rolul lui Basescu, inca taaaare mai ramine de vazut…

 4. Totusi, ma conving dupa fiecere articol a Dn-ei Pavlicenco, ca este un politician puternic si incomod.
  Referitor la Basescu si dragostea fata de basarabeni, va spun ca este si un interes Direct a unor care castiga bani frumosi din procedura de dobindire a cetateniei romana, deasemenea odata cu cresterea nr cetatenilor creste si nr deputatilor romani in parlamentul european, poste sint si alte motive pe care nu le cunosc.

 5. Si totusi, Ghimpu este in parlament, participa la negocieri(poate chiar inutil), iar dumneavoastra doamna Pavlicenco, stati si scrieti articole despre cit de rau e Ghimpu, pe un blog de doi bani, cu nici 100 de vizitatori activi(care ar intra aici, daca nu ar fi publicitatea pe unimedia sau alte site-uri).
  poate Ghimpu e asa de rau cum spuneti, dar dumneavoastra sinteti pur si simplu jalnica, ca nici sa scrieti nu aveti despre cine, in afara de Ghimpu. Imi pare rau de dumneavoastra, sincer

 6. Pt Andrei

  Scrii prostii, dar ai dreptul sa o faci, pt ca eu, spre deosebire de idolul tau, sunt toleranta. Mai cultiva-te, mai citeste. Chiar imediat postez un material interesant. Succes!

 7. Dragă Vitalia,
  băiatul care te-a numit Jalnică nu are nici un pic de dreptate. Pentru că ești sinistră. Nici când erai tânără nu te puteai exprima; acum, că ți-au căzut și dinții, îți miroase urât și cuvintele pe care le scoți din gură. De parcă ți-a intrat acolo un șobolan și a zdohnit…
  Ghimpu și nepotu-su sunt două mari mizerii naționale. Tu ești a treia mizerie. Nu trebuie să te superi – privește-te în oglindă și fă ochii mari. Dacă nu vezi nimic acolo, nu înseamnă cu tu nu ești pe fundul sticlei. Pur și simplu nu te vezi. Adică, ești lipsită de importanță.

 8. Pt Ionuts

  Iti justifici pe deplin numele de ionuts cel mic. Dar ai si tu dreptul, ca orice fiinta, sa te exprimi aici. Succes!

 9. Poate doamna Vitalia e sinistra dar cred ca asa doamne sunt necesare in politica RM.

 10. O analiza foarte corecta si obiectiva. PL este un „0” politic.

 11. Eu scriu prostii? ce anume?
  sa trecem pe pasi, tot ce eu am zis. Ghimpu e in parlament. e prostie? nu. el participa la negocieri. e prostie? nu. dumneavoastra scrieti despre articole despre cit de rau e Ghimpu? acest articol nu e dovada? pe un blog de doi bani? revenim mai tirziu la asta.
  poate Ghimpu e asa de rau? poate. dar poate si nu. poate el nu e rau, dar psihic bolnav, si nu intelege ce face, cine stie?
  „dumneavoastra sinteti pur si simplu jalnica, ca nici sa scrieti nu aveti despre cine, in afara de Ghimpu” – iarasi, articolul despre cine e? daca ar fi ceea ce ati dorit sa demonstrati prin articolul dat, nici nu ati mentiona numele lui Ghimpu. de ce nu scrieti articole despre mine? corect, pentru ca nici nu stiti cine eu sint, nu am valoare in societate, si nici nu aveti despre ce sa scrieti. tot articolul dat, demonstreaza ca Ghimpu, este cineva in societate, iar pe dumneavoastra cind ultima data cineva va mentionat? nu prea imi amintesc, ca Ghimpu, sau orice alt deputat, sau chiar si politician, ultima vreme sa zica ceva despre dumneavoastra, sau sa comenteze ceea ce spuneti. pentru ca la nimeni nu ii pasa.
  Ca imi pare rau pentru dumneavoastra, nu e prostie. chiar imi pare.
  deci, singura prostia care eu am spus, este ca blogul dumneavoastra e de doi bani si nu aveti nici 100 de vizitatori? ok, poate si am zis aici o prostie, blogul nu e de doi bani, dar parerea dumneavoastra(defapt cum si a mea, dar eu macar recunosc), la sigur e doi bani 🙂
  p.s. eu sint un adept foarte mare a Uniri. dar sa zic sincer, mai bine deja cu rusii, decit cu dumneavoastra ca lider in Unire. eu personal cunosc pe un om, din primii 30 din listele voastre electorale, care era cel mai corupt om din institutia care activa, si a fost dat afara(defapt s-a dus singur, ca sa nu desfasoare ancheta, ca l-au prins nu o singura data). de unde eu cunosc? pentru ca eu singur, i-am dat lui bani. da, eu tot port raspundere, dar eu nu-s pe pliante electorale, alaturi de dumneavoastra, pe imaginea colectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *