Ion Sturza: ”Ultimele alegeri au fost fraudate masiv” sau ”Încă nu a venit timpul lor…”


„Ultimele alegeri au fost profund nedemocrate, au fost fraudate masiv în Republica Moldova, prin cumpărarea voturilor, prin multe lucruri. Au fost eliminate partide. Au fost multiple operaţiuni speciale de compromitere a liderilor de la Chişinău, inclusiv prin oferirea unor scheme dubioase economice. Eu cred că unii din liderii de la Chişinău de astăzi, de dreapta, naţionali, proeuropeni, sunt profund ancoraţi în Rusia. Şi ăsta e pericolul, pentru că ei şi fac ce vor” – relevă fostul premier Ion Sturza.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Ion+Sturza+Rusii+manipulare+lideri+politici+proeuropeni

suveranitateNOTA NOASTRĂ: Ion Sturza nu e primul și nici ultimul care a spus acest lucru. Dar am postat acest fragment dintr-o emisiune cu o participare curajoasă a domniei sale și vom mai posta asemenea aprecieri, ca să nu mă mai întrebați niciodată câte voturi a luat PNL pe 30 noiembrie 2014, de ce, cum așa și multe alte întrebări. Mi-a plăcut afirmația unui politician de la noi: ”aș vrea și eu să știu cât a luat partidul nostru, pentru că, în acest moment, știu doar cât mi-au dat…”

Adică noi, cei din partidele decise de oligarhi să rămână extraparlamentare, știm cât ne-au dat antiromânii și prorușii falși învingători, eligibili pentru pușcărie.

Un membru al unei comisii de la o secție de votare ne-a spus, cu voce tremurândă, cum le-au cerut potentații momentului să falsifice rezultatele PNL – de exemplu, să treacă în procesul-verbal 3 voturi în loc de 30 și 4 în loc de 40 (este adevărat că noi nu am acoperit toate secțiile de votare cu observatori, în contextul concurenței absurde cu sacii de bani…). Iar la întrebarea – de ce așa? răspunsul a fost ”Încă nu a venit timpul lor”…

Nu mai spunem de sondajele plătite tot de ăștia, al căror loc este la închisoare, care spun ”să nu măsurați și PNL”, după care lumea nu vede unele partide în sondaje, nu votează, apoi vin propagandiștii (ce își mai spun și sondajiști), și ne râd în față: ”nu v-am spus cât aveți?”

Râdeți, domnilor, râdeți, că râdeți bine, doar că uitați-vă și pe la Paris – rit bien qui rit le dernier… Prin ceea ce faceți, aduceți Urgia, în toate sensurile…

Vitalia Pavlicenco

Incă o notă: Poza este preluată de pe Facebook.

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Dna Pavlicenco, cam tarziu postati aceasta preluare de pe Digi24, emisiunea a avut loc acum aproape o saptamana. Este o emisiune saptamanala de calitate, cu Emil Hurezeanu, Digipedia, la fel ca si postul in intregime. Cea mai de calitate televiziune de stiri din Romania, in opinia multora.

 2. UCRAINIZARE FORȚATĂ

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/16028-in-timp-ce-romania-d-jumatate-de-milion-de-euro-pentru-securitatea-ucrainei-mii-de-romani-din-maramureul-istoric-nordul-bucovinei-inutul-herei-i-sudul-basarabiei-ameninai-de-guvernul-de-la-kiev-ce-face-mae.html

  Aflat în Transcarpatia la ceremonia sfinţirii monumentului împărătesei Maria Tereza a Austriei de la Ujgorod, ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin s-a pronunţat împotriva instituirii dublei cetăţenii în Ucraina şi a anunţat că în curând vor fi luate măsuri împotriva persoanelor cu dublă cetăţenie, transmite Unian, preluat de Romanian Global News.

  „În curând se vor aplica sancţiuni împotriva persoanelor cu două sau mai multe paşapoarte”, a adăugat Klimkin, după ce a participat la ceremonia sfinţirii monumentului împărătesei Maria Tereza a Austriei de la Ujgorod (în apropierea graniţei cu Slovacia).

  „Cât de curând vor fi introduse controale vamale comune la graniţă, care vor exclude cazurile când la vama ucraineană un cetăţean arată un paşaport, iar la cea din altă ţară — un alt document de identitate”, a avertizat şeful diplomaţiei ucrainene.

  Amenințarea membrului guvernului de la Kiev ar putea afecta mii de români din Maramureșul Istoric, Nordul Bucovinei, Ținutul Herței și Sudul Basarabiei, care și-au redobândit cetățenia română pierdută ca urmare a Pactlui criminal Ribentropp-Molotov.

  Reamintim că Romania va contribui, in anul 2015, cu 500.000 de euro la Fondul de sprijin al NATO pentru Ucraina in domeniul apararii cibernetice, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate în Monitorul Oficial.

  Guvernul a aprobat prin HG Acordul de management financiar intre Romania, prin SRI, si Oficiul pentru control financiar al NATO privind Fondul de sprijin al Aliantei pentru Ucraina in domeniul apararii cibernetice, semnat la 2 decembrie.

  Contributia Romaniei pentru 2015 la acest fond este de 500.000 de euro.

  Reamintim că în Ucraina trăiesc circa jumătate de milion de români aflați sub o puternică presiune asimilaționistă și că Ucraina lezând grav drepturile elementare ale omului a interzis abuziv intrarea pe teritoriul său a mai multor jurnaliști români care au scris despre modul în care Kievul tratează comunitatea românească.

 3. Pt Eudochia

  Nu este adevarat ce scrieti. Eu acum am repostat. Am postat la scurt timp, pentru ca am discutat cu Sturza, care a pus si linkurile pe pagina sa de Facebook.

 4. Este pacat ca dl Sturza nu revine in politica de la noi. Ar fi o repozitionare totala a scenei politice, daca reintra Sturza. Dar, cine stie, probabil ca nu poate sa lase afacerile din Romania…

 5. PRIETENII RE-UNIRII
  –––––––––––-
  Deputatul Bogdan Diaconu din Parlamentul
  de la Bucuresti a vorbit într-un interviu, acordat publicației InfoPrut, despre proiectele Grupului parlamentar Prietenii RE-Unirii, al cărui principal scop este Re-Unificarea celor două state românești.

  http://infoprut.ro/34085-prietenii-unirii-parlamentul-romaniei.html

  InfoPrut:
  În Parlamentul de la Bucuresti se formează acum Grupul parlamentar informal Prietenii RE-Unirii. Ce poate să facă acest grup?

  Bogdan Diaconu:
  Grupul Prietenii RE-Unirii este fundamental în perioada următoare în care apropierea firească dintre cele două state românești trebuie să se împlinească prin reunificarea lor. Vom avea un nou președinte din iarnă, nu știm cum se va poziționa pe această temă, tocmai de aceea preluarea inițiativei reunificării de către un grup parlamentar puternic dedicat exclusiv acestui scop este esențială pentru concretizarea proiectului unirii.

  InfoPrut:
  Ce inițiative aveți în vedere, ca membru al Grupului parlamentar informal Prietenii RE-Unirii?

  Bogdan Diaconu:
  Trebuie în primul rând să ne găsim sau să ne creăm un corespondent în Parlamentul Republicii Moldova pentru ca să avem o punte legislativă de ambele maluri ale Prutului. În felul acesta, toate inițiativele noastre vor avea acțiuni în oglindă în Parlamentul de la Chișinău și astfel vor deveni eficiente și efective. Apoi, acest grup trebuie să mențină atenția opiniei publice și a clasei politice din România pe această temă și să devină nucleul de acțiune și de demarare a reunificării celor două state românești.

  InfoPrut:
  Cum poate influența Grupul parlamentar informal Prietenii RE-Unirii din punct de vedere legislativ apropierea celor două state?

  Bogdan Diaconu:
  În Parlamentul României există deja câteva inițiative legislative unioniste, unele semnate de mai mulți parlamentari, iar unul inițiat chiar de mine cu sprijinul unor unioniști din Basarabia, cel care prevede recunoașterea cetățeniei române familiilor celor care nu și-au pierdut-o niciodată, ci le-a fost negată abuziv prin modificarea falsă a granițelor. Acest gen de inițiative trebuie să continue având, în plus, o susținere parlamentară puternică, transpartinică, care să fie capabilă să le și treacă de votul celor două Camere.

  InfoPrut:
  Cum veți colabora cu societatea civilă în acest proiect?

  Bogdan Diaconu:
  Societatea civilă care luptă pentru reunificare a fost mai puternică și mai eficientă până acum în promovarea acestui ideal decât clasa politică. Ar fi timpul ca și politicienii să fie la fel de implicați, păstrând rolul societății civile în proces, loc pe care și-l merită cu prisosință, dar care poate fi întărit prin inițiative comune ale celor două forme de acțiune, civilă și politică.

  InfoPrut:
  Intenționați să deschideți o filială a Partidului România RE-Unită în Republica Moldova?

  Bogdan Diaconu:
  Partidul România RE-Unită, după cum o spune și denumirea, are printre obiectivele principale reunificarea tuturor românilor, așadar avem deja demarată o Filială PRU Basarabia care va deveni cea mai puternică filială a unui partid românesc în această parte de țară care așteaptă să fie adusă acasă.

  InfoPrut:
  Ce poate să facă partidul dumneavoastră în Republica Moldova?

  Bogdan Diaconu:
  În primul rând să sprijine inițiativele unioniste, spiritul național, precum și să creeze un nucleu puternic unionist în Republica Moldova, coagulând energiile celor care cred în RE-Unificare.

  InfoPrut:
  Am înțeles că vreți să adoptați un liceu din Republica Moldova, de la Strășeni. Ce veți face pentru acest liceu?

  Bogdan Diaconu:
  În momentul în care vom lansa oficial Filiala Basarabia a Partidului România RE-Unită, voi ajunge și la liceul din Strășeni și, în funcție de nevoile celor de acolo, ne vom mobiliza să le dovedim că sângele apă nu se face și că în noi bate aceeași inimă românească, ceea ce înseamnă că îi vom sprijini cu tot ceea ce putem pentru ca elevii români de acolo să poată învăța în limba română în condiții optime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *