Ce s-a schimbat în bine în România anului 2014

2015_84380500

În retrospectivă, anul 2014 a schimbat România în bine. În 2014, creșterea economică a început să se vadă în buzunarele românilor. Salariile și pensiile au crescut constant. Creșterea economică s-a menținut la cote ridicate, chiar dacă o parte mare din veniturile statului s-au investit în buzunarele românilor prin creșterea salariului minim sau prin creșterea veniturilor medicilor și profesorilor.

Economia României arată bine în 2014

crestere_economica_80755000_06809400În 2014, salariul minim a crescut la 900 de RON. Dacă la începutul lui 2012, pentru 168 de ore lucrate, salariul minim era de numai 700 de lei, în 2014, Guvernul a crescut veniturile a aproape un milion de români, în doua tranșe la 850 respectiv 900 de lei cât este în prezent. Și pensionarii s-au bucurat de creșteri de venituri, pentru al doilea an consecutiv pensiile au crescut cu un procent peste rata inflației. (Legea 263/2010 nu s-a aplicat până în 2013, fiind amânată de guvernele PDL).

Relaxarea fiscală a continuat în 2014 pe fondul creșterii veniturilor de bugetul de stat. Spațiul bugetar a permis pentru prima oară din 2008 o scădere cu 5% a CAS la angajator. Cu alte cuvinte, toți angajatorii din România au un surplus de 5% la fondul de salarii, bani pe care pot să-i investească.

Veștile bune pe care anul 2014 le-a adus angajaților români nu se opresc aici. Medicii rezidenți, care s-au grăbit să părăsească România din cauza salarizării sunt acum încurajați să rămână. Fiecare rezident primește lunar o bursă de 670 de RON de la stat, pe lângă venitul pe care îl primește lunar. Din decembrie însă tot personalul medical dar și cei care lucrează în asistență socială primesc o creștere salarială de 100 de RON/lună.

2014 este anul în care România se apropie de independenta energetică. Mai mult decât atât, reușim să-i ajutăm și pe românii din Republica Moldova finalizând gazoductul Iași – Ungheni. Pentru prima oară în foarte mulți ani Hidroelectrica inregistrează un profit de peste 1 miliard de lei, iar la capitolul gaze naturale, România importă mai puțin de 3 milioane de metri cubi, față de cele peste 48 de milioane pe care le consumă. Oprirea liberalizării prețului la gaze menține consumatorii casnici din România în top-ul celor care plătesc cel mai mic preț/metru cub din Europa.

2014 a fost un an foarte bun pentru economie. Fondurile europene au fost absorbite în proporție de peste 50% și creșterea PIB-ului țării este printre cele mai mari din UE cu 3,1% pe primele 9 luni, raportează INS.

În ciuda faptului că 2014 a fost un an cu două campanii electorale importante, măsurile de care românii au beneficiat au pus România pe harta statelor cele mai progresiste din Europa. Per total, anului 2014 a fost unul bun pentru țara noastră, dacă trecem peste zgomotul de fond de pe scena politică, economia a funcționat foarte bine, instituțiile și-au făcut foarte bine treaba și justiția a sancționat în sfârșit abuzurile pe care mulți oficiali le-au comis cu mulți ani în urmă. Dacă lucrurile continuă în ritmul actual, avem toate motivele să fim optimiști și pentru 2015.

http://www.romaniatv.net/top-evenimente-2014-ce-s-a-schimbat-in-bine-in-romania-anului-2014_192616.html

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. … dar sa nu uitam de venirea furtunoasa, tumultoasa a lui Klaus Iohannis!
  După ce a fost ales preşedinte al României, succesele se ţin lanţ pentru Klaus Iohannis. În primele zile după alegeri, acesta a devenit cel mai popular politician european pe Facebook. Duminică, 23 noiembrie, noul preşedinte a primit şi trofeul pentru cel mai de succes autor de Târgul de Carte Gaudeamus.
  Volumul autobiografic al lui Iohannis, „Pas cu pas”, a fost desemnată, prin votul publicului, cea mai râvnită carte de la Târgul Gaudeamus. Curtea Veche a anunţat un nou tiraj al volumului, care se vinde ca pâinea caldă. Anul acesta, târgul a strâns peste 115.000 de vizitatori.
  Preşedintele ales şi-a manifestat bucuria pentru noua reuşită, pe pagina de Facebook. „Sunt extrem de bucuros! Tocmai am primit vestea că „Pas cu pas” a fost declarată, prin votul publicului, cea mai râvnită carte a târgului Gaudeamus! Vă mulțumesc tuturor, e din nou victoria voastră și vă promit că, în anii următori, România lucrului bine făcut va bate noi și noi recorduri! Vom face din România noastră o lume mai bună!”, a scris Iohannis.

 2. Internetul, televiziunile de limba romana si cele din ROMANIA sa patrunda, sa poata fii urmarite in localitatile mici si mijlocii din toata Republica Moldova. Oricum viata in ROMANIA este mai buna mai libera decat in Republica Moldova.

 3. rusia LUPTA in fiecare zi cu Republica Moldova pentru a OPRI/BLOCA drumul patriei catre Uniunea Europeana, NATO, ROMANIA.

 4. @gross, nu mai umflati succese cu pompa, succesele facebook, nu se aplica la nimic. Singurul succes e faptul ca nu a reușit sa iasă ponta si mașinăria infernala a psd-ului cu trupa sa de escroci nemaivăzută (escroci au si ceilalti dar nu de calibrul psd-istilor)
  Johannis are treaba si nu sa apucat încă de făcut nimic. In primul rând trebuie sa întărească constituția, sa garanteze drepturile cetatenilor si sa susțină eradicarea escrocheriilor prin institutiile statului. Si desi nu pare, noi suntem in razboi, unul economic, unde e nevoie de cineva care sa ne sustina si pe noi, nu sa ne vândă pe nimic la primul venit care ii îndeasă în buzunare.
  Astea se asteapta de la el

 5. CLUJ NAPOCA este oras capitala a tineretului european. Acest lucru va aduce in jur de 1 milion de turisti straini in acel oras mare, frumos si bogat.

 6. REZULTATE INCURAJATOARE si foarte bune pentru recensamantul populatiei. Se putea si mai RAU. rusia si rusofonii vor incerca sa schimbe REALITATEA dar sa speram ca nu vor reusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *