Asociaţiile unioniste – intimidate de oamenii legii. Și pe rețelele de socializare: ”Unioniștii trebuie spânzurați în PMAN!” (Video)

Broadcast live streaming video on Ustream

32504„Asociaţiile unioniste din Republica Moldova sunt supuse abuzurilor din partea procurorilor cu scopul de a le scoate în afara legii”. Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă de Anatolie Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului 1992 Tiras-Tighina.

Anatolie Caraman a comunicat că la Mişcarea Naţional-Creştină şi la Asociaţia „Tirageţia” au fost efectuate percheziţii cu încălcarea normelor legale. Din sediile asociaţiilor au fost ridicate acte, cărţi şi calculatoare, dar şi lucruri personale, fără ca acestea să fie sigilate, ceea ce înseamnă că procurorii ar putea introduce orice date doresc ei ca să le incrimineze unioniştilor.

Anatolie Caraman a adăugat că, personal, nu o dată, a fost preîntâmpinat că i s-ar putea intenta un dosar penal pentru viziunile pe care le are. Acesta s-a adresat Procurorului general, acuzându-l că îndeplineşte comenzile politice ale cuiva.

Preşedintele Mişcării Naţional-Creştine, Sergiu Laşcu, prezent la conferinţă, a spus că percheziţiile la sediul asociaţiei pe care o conduce s-au făcut după ce persoane neidentificate au scris pe reţelele de socializare mesaje jignitoare la adresa romilor şi a evreilor. Sergiu Laşcu spune că asociaţia sa niciodată nu a admis nicio încălcare, iar procurorii care au utilizat un astfel de motiv pentru a efectua percheziţii nu au dreptul să mai activeze. „Am depus o plângere la Procuratura Generală, dacă nu va urma nicio reacţie, atunci ne vom adresa la CEDO”, a comunicat Sergiu Laşcu.

Secretarul general al asociaţiei obşteşti „Tirageţia”, Gheorghe Buzu, a spus că procurorii au efectuat percheziţii la sediul asociaţiei cu o decizie care viza Mişcarea Naţional-Creştină. Chiar dacă li s-a spus că au greşit biroul, procurorii au ridicat acte şi cărţi, dar şi lucrurile personale ale membrilor asociaţiei.

Avocatul celor două asociaţii, Filip Druţă, a specificat că acţiunile organelor de drept nu sunt deloc în concordanţă cu principiile de integrare europeană, fiind încălcate drepturile omului. Mai mult chiar, avocatul spune că percheziţiile au semănat a jaf, lucrurile fiind ridicate fără a fi sigilate.

Alexandru Banari, preşedintele asociaţiei „Justeţe”, i-a sfătuit pe cei ce se consideră intimidaţi să se adreseze Ambasadelor ţărilor străine în Moldova şi să le sesizeze în privinţa încălcărilor. De asemenea, Alexandru Banari s-a adresat guvernării, întrebând cum poate supune abuzurilor asociaţiile pro-româneşti după ce România a ajutat atât de mult Republica Moldova?

Asociaţiile unioniste au atras atenţia organelor de drept asupra unor comentarii pe site-ul unui organ de presă, în care mai multe persoane au scris că unioniştii trebuie să moară şi merită spânzuraţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cei prezenţi la conferinţa de presă au solicitat ca organele de drept să se clarifice cine este autorul acestor ameninţări.

http://ipn.md/ro/societate/66669
http://www.ustream.tv/recorded/56845425

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Grija cea mare trebuie arătată faţă de anti-românismul instituţionalizat a lui Voronin, Dodon, care generează strategii complexe, bine susţinute financiar şi logistic, menite să submineze interesele de orice fel ale românilor din Basarabia si ale statului român.
  Firește, se pune întrebarea de ce atâta ură împotriva românilor. La fel se întreba și Nicolae Iorga, în 1940, stupefiat de crimele săvârșite de evrei împotriva românilor în Basarabia intrată din nou sub cizma moscovită: „De ce atâta ură?” De ce ne urăsc atât de tare unii evrei, unii maghiari, unii ruși etc? Atât de tare încât organizează servicii și structuri operative plătite cu bani grei pentru a provoca suferințe și pagube cât mai mari neamului românesc… Noi, românii, cel puțin după câte știu eu, nu avem asemenea servicii și preocupări! Ne vine chiar greu să credem că există serviciile pomenite mai sus, dar să mai organizăm și noi altele, simetrice, în replică?!…”
  Anti-românismul este un subiect ocolit de politicieni și istoricii actuali. Din păcate, ignorându-l, anti-românismul nu încetează de a mai exista și de a-și produce efectele.
  Ce-i de făcut?

 2. Acesti oamenii vor sa duca tara in UNIUNEA VAMALA langa rusia.

 3. Uniunea Europeana, SUA si alte tari pot ajuta UNIONISTI, inclusiv cu banii sa faca fata la presiunile rusiei, rusofonilor si altor CRIMINALI care NU accepta existenta a DOUA TARI ROMANESTI si UNIREA REPUBLICII MOLDOVA CU ROMANIA.

 4. Guvernanţilor le crează probleme UNIREA, căci dispare posibilitatea de a fura bunurile acestei ţări. Pentru popor UNIREA aduce numai beneficii.
  În cazul UNIRII nu numai pensiile dar şi salariile bugetarilor vor creşte de cel puţin două ori numai pe baza economiilor făcute in urma lichidării guvernului, parlamentului, preşedinţiei şi a tuturor instutuţiilor care le deservesc inclusiv armata şi ambasadeie. Iar dacă luăm în consideraţie că odată cu dispariţia demnitarilor corupţi vor fi curmate delapidările şi hoţiile din RM această creştere va fi şi mai considerabilă. Dar cel mai mare avantj e că vom fi în UE acum şi nu peste 20 de ani..

 5. Stimati Domni!
  Rep.Moldova este o „himera” ce se numeste Republica separatista of Moldova!
  Pamintul dintre Prut si Nistru a fost dintotdeauna numit Basarabia.
  Guvernul tarist a numit nouile teritorii furate de la Moldova istorica,gubernia Basarabia, noua orinduire instaurata dupa 1917 in Russia,care sa trnasformat in URSS,a si numit Basarabia,RSSM.Dar pina in 1940,cu ajutorul „prietenilor” am constituit in 1917-1918 Rep.democratica Moldoveneasca. Ideia separtismului a inceput sa fie implementata de noii guvernanti bolisevici,instruiti in scolile „licuricilor” din Europa si continua sa fie cimentata de actualii liderasi moldoveni.Incepind cu „marele prezident”” snegur si terminind cu actualul presedinte marioneta Timofte.
  Sunt unionist convins si nu ma voi dezice de ideia unei Patrii Romania intregit si voi depune eforturi ca diamantul furat cu ajutorul „patriotilor” din coroana Romaniei cu numele Basarabia sa-si ocupe locul meritat in coroana paminturilor romanesti!
  Fratilor! Sa nu cedam in fata „licuricilor” Cominternului,care sau aciuat in cabinete la Kremlin Europa,Chisinau! Numai drumetul invinge drumul.Sa nu uitam de unde venim si unde mergem.Neamul mai presus dect orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *