În Ucraina se aplică ferm Platforma electorală a PNL.md. Nu și în R.Moldova…

titluPE
pct3

 

 

PNL la Ziua Europei, 9 Mai 2008

În Ucraina, cu puțin timp în urmă, a fost adoptată Legea Lustrației, prevedere din Programul dintotdeauna al PNL – decizie care, la noi, întârzie dramatic. Deja se spune că un milion de funcționari publici ucraineni cad sub incidența acestei legi.

În Ucraina, au demarat procedurile de ieșire din CSI. Și în această privință PNL nu doar că pledează pentru aceasta în Program, Statut, Platformă electorală, Program de guvernare, dar a și impus, în 2006, prin Valeriu Cosarciuc și deputatul național-liberal în Parlament (Vitalia Pavlicenco), examinarea subiectului de la Tribuna Parlamentului… Cât timp s-a pierdut de atunci…

PNL are dintotdeauna în Program și în acțiuni concrete aderarea R.Moldova la NATO. Iar la sesiunea de toamnă a AP a NATO de la Amsterdam Vitalia Pavlicenco a obținut o Rezoluție a acestei structuri euroatlantice privind retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din R.Moldova – cu două zile înainte de celebrul summit OSCE de la Istanbul, evocat mereu legat de angajamentul Rusiei de a nu ne mai ocupa militar teritoriul. Ce să mai spunem de NATO, când și lib’ralii s-au trezit, într-un târziu, ca tot atât de repede să abandoneze un obiectiv prin care au manipulat electoratul, neîmpărtășindu-l sincer, ci plagiindu-l de la PNL – doar că în scopuri meschine -, ca multe alte idei și propuneri.

În Ucraina se aplică ferm și cu succes Programul de guvernare și Platforma electorală a Partidului Național Liberal din R.Moldova.

Nu aveți oameni să implementați aceste obiective și în al doilea stat românesc? Aveți doar persoane șantajabile la conducerea partidelor, care vor funcții, dar nu vor să facă ce face Ucraina? Știm asta și meritați disprețul națiunii române…

Aduceți specialiști din România, din Ucraina, Georgia și din Țările Baltice…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. UNIREA CU ROMANIA NU se va face decat cu TRUPE ALE NATO in gagauzia si in nordul tarii unde sunt multi PROSTI.

 2. STOP OCUPAŢIA MOSCĂLEASCĂ !
  –––––––––––––––––––––––––––––––
  Semnați aici Petiția contra manipulării și a minciunilor TV rusești !
  inițiator: Lilian Pătrașcu din or. Hâncești

  https://www.change.org/p/parlamentul-republicii-moldova-interzicerea-canalelor-tv-ruse%C5%9Fti

 3. Regimul nazist PUTIN se va prabusi ca un castel de nisip,dupa ce Putin l-a ucis pe israelianul Kernes,primarul din Harkov

  http://freedomissue.blogspot.ro/2014/12/jewish-hennadiy-kernes-killed-by.html

 4. Nene RAZVI,
  Nu te baza pe ce spui. Si sa nu se bazeze absolut nimeni. NATO nu va trece nicio granita si nu va cuceri nimic niciodata. Restul sunt povesti si minciuni .Singura arma , mai puternica decat oricare si oricat de sofisticata ar fi, inclusiv arma atomica ESTE VOTUL LIBER EXPRIMAT SI IN CUNOSTINTA DE CAUZA. ACEST FAPT NU SCUTESTE PE NIMENI DE A GANDI,A VALORIZA, A DECIDE SI A ACTIONA.
  Asadar , nu-ti fa iluzii desarte.UNIREA preconizata acum,care de fapt este o RE-INTREGIRE si o RE-PUNERE in drepturi a unui vot majoritar liber exprimat si in cunostinta de cauza acum aproape o suta de ani, nu se va putea altfel realiza. Asa s-a intamplat la 1859, la 1918, in 1989 si la 16 noiembrie 2014.

 5. Cat de caraghios si ridicol suna, desi pare foarte …normal si firesc(?) „Tara asteapta, partidele negociaza”!!
  Ce asteapta TARA? Stie cineva precis ce asteapta dupa …alegerile alese in alesaturi care mai de care mai alese pe”moldovenesti”?
  Si ce anume…negociaza? Neutralitatea „moldo-rusa „fata de Romania, fata de Europa? Fata de cine?
  Negociaza”interesul societatii” , cum sustin niste comentatori din media, zisi respectabili?Care este interesul societatii? Cum si pe ce cai se poate realiza?Stie cineva? S-a exprimat concis si la obiect , exact si limpede niscai politicieni asupra lui? Sau este o generalitate spusa sa faca si mai nebuloasa imprecizia si vagul din mintea purtatorilor de cuvinte? Nu e asta fuga demagogica de raspundere?

 6. Partidului Comunist din Republica Moldova sa i se ofere cateva functii in INSTITUTILE PUBLICE DIN REPUBLICA MOLDOVA. In caz contrar peste 4-6 ani la urmatoarele alegeri PARTIDUL SOCIALISTILOR SI COMUNIST vor castiga 55% din toate voturile. rusia NU vor in UE, NATO, sau cu ROMANIA.

 7. Doamna Pavlicenco. De 10 ani taraiti idea unionismului de coada, si o faceti in asa mod, ca sa le treaca pofta cuiva sa se alature de voi. Poate dati drumul inainte la cei tineri, cei care au si energie si entuziasm ca sa activeze mai efectiv?

 8. Pt saitanu

  Dam drumul, doar ca sa vina si sa aiba cu ce tine partidul. E simplu.

 9. Ultimii trei banuti ai mei ii voi cheltui in lupta mai activa, lasandu-va pe seama pensionarilor, cu parere de rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *