“PNL rămâne cu obiectivul unionist – singurul ce ne poate schimba viața în bine” – Declarație

Declarația Partidului Național Liberal în legătură cu alegerile din 30 noiembrie 2014

PNLS-a mai încheiat un scrutin pentru Legislativul de la Chișinău – un stat ce se bălăcește într-o corupție generalizată, însoțită de intoleranța față de pluralismul politic și de opinie, de o atitudine dușmănoasă față de concurenții electorali.

Capii grupărilor mafiote, oficializate la Putere prin votul oamenilor premeditat neinformați, au analizat bine modul de organizare a procesului de votare de către comuniști. Apoi l-au preluat și l-au ”perfecționat”, încât să nu existe ”nemulțumiți”, mai ales că intuim înțelegeri privind guvernarea între partidele milionare, oligarhice, pe de o parte, și cele ale bolșevicilor, pe de altă parte. Rezultatul Stângii proruse este foarte trist pentru electoratul democratic și sperăm că aceasta nu va nimeri la guvernare. Totodată, PNL consideră că rezultatul obținut de socialiști și comuniști în alegeri, foarte trist pentru noi, românii, revine în mare parte în responsabilitatea guvernanților de ieri și de azi.

PNL a făcut o campanie electorală, practic, fără bani. A fost un test sub aspectul dacă există oameni ce își pot asuma un vot liber, românesc, fără frica în fața intimidărilor și a persecutărilor. Gravitatea sărăciei și declinul moral urmare a transformării, de către liderii postcomuniști fără scrupule, a politicii în business îi aduc pe oameni la condiția să cerșească până și 5 sau 10 lei pentru un vot. S-a adăugat presiunea bugetarilor contra nebugetarilor, primii puși dur să scoată apă, alias voturi, și din piatră seacă.

PNL mulțumește tuturor ostașilor național-liberali din teritoriu, care și-au făcut datoria civică și au muncit pentru partidul lor în condiții de voluntariat sau de sprijin personal, care au și ținut piept și au rezistat psihologic avalanșei de materiale și logisticii vizibile de milioane, cheltuite de partidele parlamentare corupte.

Regretăm deturnarea voturilor partidelor extraparlamentare, pe care le găsim acum ”rătăcite” – în scopul ”nobil” de a se crea o majoritate proEuropa, care, de fapt, vinde al doilea stat românesc pe bucăți Rusiei. Nu era oare într-un spirit cu adevărat național ca toate forțele preuropene să fie coagulate într-un Bloc proeuroatlantic, fără a se recurge la tertipuri electorale comuniste?

Avem o societate civilă încă în stare incipientă, instituții de stat controlate politic, pentru că, în caz contrar, s-ar fi cercetat la bani mărunți milioanele furate și cheltuite acum în campania electorală cu nemiluita, pentru a cumpăra voturile în scopul de a fura miliarde în continuare la Putere.

Apreciem poziția ex-premierului Mircea Druc, cel care, la TVR 1,a dat replică unor pretinși analiști de curte, că, dacă cetățenii au fost forțați să voteze de frica pierderii vectorului european – de ce nu s-a îndemnat la un vot pentru un partid unionist cu o șansă posibil cumulată – cum e PNL – când Unirea e unica soluție, ca reacție la dezamăgirea generată de guvernanți? Pentru că cei ce se vor creditați cu încrederea că vor promova cursul european – spune Mircea Druc – nu-și vor schimba comportamentul, vor continua să nu se ocupe de problemele esențiale, importante, de proiecte de anvergură ori de Unire.

PNL mulțumește tuturor votanților săi din 2014, care au votat și în 2010, pe care național-liberalii cred că i-a dezamăgit în patru ani.

PNL mulțumește votanților care au optat pentru prima oară în favoarea unui partid unionist, aflat la început de fidelizare a electoratului național-liberal – speranța de succes major în alegerile viitoare.

PNL rămâne partidul unionist ferm, care nu se va abate de la drumul său și care e sigur că o altă cale nu există pentru al doilea stat românesc, iar rezultatul de la 30 noiembrie, neacceptat de PNL, este cauzat de influențele nefaste exercitate de partidele parlamentare corupte privind pretenția ”că e nevoie de un sacrificiu” pentru ele, în defavoarea partidelor românești, știindu-se că nimic nu se va schimba cu aceste clanuri oligarhice la Putere.

Chișinău, 1 Decembrie 2014

 

 

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Cate voturi a luat PNL, doamna Pavlicenco? 6 000?

 2. CRONICA UNIONISTĂ SĂSEASCĂ
  ––––––––––––––––
  1.
  Biblioteca Naţională din Chişinău:
  Expoziţia – Generația Basarabenilor Unionişti Înaintaşi de la 27 Martie 1918
  care au înfăptuit Unirea noastră pt TOTDEAUNA cu Ţara-Mamă România.
  2.
  Marți, 2 Decembrie, orele 15, la Muzeul de Arte din Chișinău-
  Vernisajul Expoziției Unioniste „Drumul spre Înălțare„
  în prezența pictorului Liviu Nedelcu din Bacău
  3.
  Sâmbătă, 6 Decembrie, de Ziua Sfântului Nicolae şi cu Luna Plină,
  Teatrul pentru copii „Ţăndărică„ din Bucureşti
  soseşte la Chişinău cu spactacolul „Fata Babei şi Fata Moşneagului„ de Ion Creangă
  în Sala Mare a Filarmonicii la orele 11 şi orele 16.
  tel. 022.22.27.34. sau 068.68.14.04.
  –––––––––––––––––-
  Vă Poftim Union-ește!

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

 3. Chișinăul Post-Electoral:
  Corupţia şi jocul la două capete

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/moldova-a-ramas-pe-calea-europeana–dar-nu-s-a-desprins-de-moscova-359506

  Putin are însă la îndemână şi alte arme în afara banilor şi propagandei. O armă mai subtilă este corupţia, iar coaliţia proeuropeană a dovedit că este pe măsura comuniştilor în materie de corupţie.
  Din acest motiv, votul pro-european nu a fost unul entuziast pentru că moldovenii au început să devină sceptici că pot ajunge în Europa cu Plahotniuc, Filat, Lupu şi Leancă, un premier care, deşi liberal, n-a avut nici o reţinere să-i acorde sprijinul în persoană candidatului Victor Ponta şi care ar trebui să plătească politic pentru această gafă.

  Corupţia face guvernul moldovean vulnerabil la influenţa insidioasă a Rusiei şi toată lumea ştie acest lucru, de la Chişinău la Bucureşti şi Bruxelles. Necesitatea reformelor anticorupţie este subliniată atât de oficialii europeni, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său, dar până acum guvernanţii au făcut puţin în acest sens, bazându-se pe faptul că nici Uniunea Europeană, nici România nu-şi permit o Moldovă ostilă şi pro-rusă la graniţele lor în condiţiile crizei ucrainene.

  Dar acest joc dublu nu mai poate dura mult, nici în interiorul Moldovei, nici în relaţia cu Uniunea Europeană.

 4. ROMANIA sa ofere pe gratis si repede cetatenia romana la 100.000 de rusi, ucrainieni care NU stiu limba romana. Minim o treime din ei vor pleca in alte tari la o viata mai buna, iar partidele anti europene vor castiga mai multe voturi. Cine vrea UNIRE, trebuie sa fie de acord cu rusi, gagauzi in ROMANIA.

 5. La scară naţională
  Va fi dezastru şi durere
  Prin accederea imorală
  A oligarhiei la putere.
  *******************
  Ca mafioţii să nu facă ţării harachiri
  Să luptăm cu toţii pentru cauza UNIRII.

 6. A fost un rezultat regretabil şi nu mă refer doar la PNL.
  Realitatea e tristă, însă PNL ar trebui sa conştiintizeze că nu are şi nu va avea şanse cel putin în următorii 20-30 de ani. Analiza e simplă: românii basarabeni îşi redobândesc sau deja şi-au redobândit cetăţenia română, mulţi dintre ei au plecat din RM (unii în România, alţii în result Europei şi în America de Nord). Aceştia fiind plecaţi nu vor mai reveni in RM şi la puţini le pasă de acest stat eşuat (ca să nu mai zic că pentru mulţi români insăşi România e un stat eşuat cel puţin economic; numărul celor din diaspora arată foarte bine această situaţie). La ăştia se mai alătură şi acei tineri care pleacă în alte moduri, fără cetăţenie (Work and Travel, studii, fiind chemaţi de rudele stabilite in Vest, etc.). În RM numărul românilor scade constant, fără să luăm în calcul acei „statalişti” şi rusofili care îşi iau cetăţenia română doar din interese meschine (ei nu sunt şi nu vor fi români în esenţa lor, însă doar asta contează).
  Din păcate în ţară rămân oameni de o calitate destul de proastă: oamenii în etate care nu sunt vinovaţi in mare parte, leneşii, fricoşii, cei fără iniţiativă (altfel ar pleca undeva), beţivii, inculţii şi cei cu o educaţie bună de plecat la Moscova si de lucrat la „stroika”, tinerii care işi fac studiile prin baruri în timp ce părinţii muncesc după hotare (ăştia vor pleca şi ei după ce termină „studiile”), hoţii, şmecherii, rusofilii, nostalgicii după URSS, stataliştii, indiferenţii, proştii. Ne mai salvează un pic cei care au fost prinşi aici: bugetari şi persoane de o vârsta medie, tineri care activează prin IT sau domenii similare.
  Pe scurt – practic nu există cei cu care să se poată face Unirea, mulţi din ei au plecat sau nu le mai pasă.
  În 2010 PNL a avut 0,64% cu ~10900 votanţi, acum are 0,41% cu ~6400 votanţi.
  Putem bănui (eu sunt convins) ca aceşti hoţi şi corupţi de la guvernare au fraudat şi au mărit numărul de buletine pentru ei, însă puţin probabil că au distrus buletinele de vot pentru PNL.
  Da, dacă ar fi un referedum probabil că ar fi 13-15% pentru Unire, însă din păcate marea majoritate a unioniştilor îl aleg pe Ghimpu/PL şi asta arată că insăşi calitatea unioniştilor e destul de proastă. E regretabil.

  În final pot să vă urez succes la practicarea acestui hobby numit PNL si promovarea Unirii pentru „orbi şi surzi” (moldovenisti si indiferenti).

 7. Pt. Tra/tam
  Aveți multă dreptate.
  Numai 6400 de cetațeni din RM nu au uitat cum îi cheamă, AU NUME Gheorghe, Vasile, Theodor, ș.a.m.d., nu au uitat de unde vin, cine suntem, nu și-au uitat istoria, limba, resping categoric pactul Ribentrop-Molotov , pledează în mod deschis pentru reîntregirea neamului romînesc chiar dacă acest adevăr istoric va avea loc peste 20-30 de ani după cum dstră afirmați, pentru modificarea art 13 din Constituție privind limba vorbită, art 11 cu privire la aderarea la NATO, chiar dacă Ghimpu șia adus aminte înainte de alegeri de acest slogan însă despre care uitase cînd ocupa 2 funcții cele mai mari în stat.
  Însă acest popor , așa cum este el, nu poate fi numit popor cu mentalitate proastă, leneș , fricoși ș.a.m.d. cum dstră îi numiți.
  Acesta e poporul nostru, poate sărmananii nau ce mînca șiși vînd votul pentru 3 kg de orez, acest popor este dezamăgit în politica promovată de guvernările noastre corupte, acest popor nu mai crede în viitorul acestei țări, acest popor vrea astăzi să mănînce și trebue dei dat crezare.
  Orișice politician trebue săși iubească poporul așa cum este , bolnav , sărac , să facă tot posibilul săl vindece și săl hrănească, deaceia PNL și a înmceput un lucru foarte greu, anevoios, neclar pentru mulți cărora li sau prelucrat creerii timp de 70 de ani cu propaganda comunistă prorusească.
  Și cum spune D-na Pavlicenco CEIA CE A FOST DEZLIPIT ARTIFICIAL, MAI DEVREME SAU MAI TÎRZIU SE VA LIPI LA LOCUL SĂU ISTORIC, AȘA CUM AU FĂCUTU-O GERMANII.

 8. Pt. Tra-tam
  La cele spuse aș mai adăuga, HAI OAMENI BUNI SĂ NE ADUCEM AMINTE CUM NE CHEAMĂ , SĂ NU NE FIE RUȘINE SĂ NE NUMIM PE NUME, AȘA CUM NEAU BOTEZAT PĂRINȚII, SĂ NU NE TEMEM SĂ NE NUMIM ROMÎNI, ASA CUM O FAC PNL-ȘTII, ȘI REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÎNESC VA VENI DE LA SINE. 6400 DE CETÎȚENI DEJA AU DEMONSTRAT ACEST LUCRU. ALĂTURAȚIVĂ.
  UNDE-I UNU NUI PUTERE, UNDE-S DOI PUTEREA CREȘTE…..

 9. Pt. Mihai Morteanu
  M-am referit la 20-30 de ani astfel încât să mai ofer o mică şansă visătorilor. Pentru o Unire înfăptuită în mod natural e necesar mult mai mult. Una îmfăptuită de elite şi marii jucatori geostrategici e un pic mai reală (se pare că Germania şi un pic şi SUA mai resuscitează acest concept în diverse forme).
  Referitor la Constituţie: modificarea unor articole e pur simbolică şi nu decide mare treabă. E asemănător cazului de a deţine paşaportul român – îl deţin şi rusofilii, asta însă nu-i face români.
  Da, nu intreg poporul e format din leneşi, fricoşi, etc. Mă refeream la categoriile rămase în ţară cu care se presupune că ar urma să se infăptuiască Unirea. Însă aceste categorii descrise sunt destul de numeroase şi continuă să crească (ca să nu mai amintesc ce ar însemna dacă se reîntregeste RM şi transnistrenii intră în ecuaţie).
  Ceea ce spuneţi despre sărmani se referă la 2 categorii: 1) bătrânii care în mare parte nu sunt vinovaţi şi 2) proştii care au o parte mult mai mare de vină (vorba ceea „e sărac ca e prost şi e prosc că e sărac”). Restul nu fac parte din cei sărmani: hoţii, şmecherii, rusofilii, studenţii din baruri, etc.
  Să mă iertaţi, însă e un pic naiv să fii optimist când lucrurile merg din ce în ce mai prost. Probabil că e timpul pragmatismului, nu a romantismului. 6400 din 3 milioane e ceva ce poţi include in marja de eroare şi părerea mea, pentru care am şi ceva argumente, e că PNL şi Dna Pavlicenco nu fac ceea ce ar trebui să facă.

 10. Pt.TraTam
  PNL și Pavlicenco face aceia ce ar trebui să facă fiecare romîn, ceia ce am făcut timp de 24 de ani, din 89 încoace. Neam păstrat verticalitatea și coloana vertebrală, nu am făcut cîrdășie cu clanurile mafiote și corupte, nu am plecat capul în fața imperiului rus, am stat și stăm ca un spin în gît celora care se închin rușilor, care nu recunosc limba romînă, care nu-și recunosc neamul și istoria.
  Dacă nu erau deal de PNL-ști și Pavlicenco timp de 24 de ani , atunci sînt convins că Dstră nu mai postați pe acest blog și încă și în limba romînă.
  În 1966 o rudă de a mea, G.Muruziuc dun Fălești, a arborat tricolorul pe coșul uzinei din Alexandreni și a declarat, că mai devreme sau mai tîrziu tricolorul va deveni drapelul RM iar Basarabia este parte a romîniei ruptă prin violență de patrie și unirea se va înfăptui, pentru ce și a făcut pușcărie.
  El era unu împotriva la toți și nu șia pierdut optimizmul pînă nu șia realizat visul.
  Noi astăzi sîntem 6400 , și obiectivulUNIRII este consfințit prin lege în statutul PNL, și nimeni nu ne poate încarcera pentru viziunile unioniste.
  În 1966 G.Muruziuc de unul singur a arborat tricolorul,. Astăzi tyricolorul fîlfîe deasupra la 4 mln de cetîțeni din RM.
  Astîyi 6400 dE ROMÎNI susțin reîntregirea neamului romînesc, da Dstră spuneți că trebue să fim pragmatici și să lăsăm optimizmul.
  G.Muruziuc de unul singul nu șia pierdut optimizmul, da noi sîntem de 6400 de ori mai mulți, așa că PNL și Pavlicenco facem aceia ce trebue să facem, ceia ce am făcut toți acești 24 de ani, ceia ce artrebui să facă fiecare romîn, dacă nu le este indiferentă soarta neamului romanesc de la est de Prut.
  Numai cu optimizm, și înainte…….

 11. Probabil sunteţi membru PNL cu un astfel de discurs. Eu am Unirea ca un ideal, dar nu sunt membru şi nu intenţionez să fiu. La fel nu e bine sa puneţi semnul egalităţii între PNL şi unionişti, dar şi mai bine ar trebui să vă întrebaţi de ce sunt doar 6400 votanţi în timp ce unionişti sunt cel puţin 50 de mii. Probabil nu vedeţi pădurea din cauza copacilor, însă e curioasă intrebarea de ce un partid unionist adună doar 10% din posibilii votanţi, şi un partid unionist nu e un partid simplu, ideea de bază ar trebui să fie muuult mai puternică pentru consolidarea susţinătorilor decât pentru un careva PD sau alt partid mafiot ordinar. Acelaşi Oleg Brega pe care îl susţin în ceea ce face a luat 14.000 de voturi. Altă întrebare curioasă e de ce în Romania un partid unionist din Basarabia are notorietate zero (am urmarit ce a fost prin presa româna şi despre PNL nici nu se cunoaşte că există). Sunt multe elemente de discutat. Ar trebui să vă puneţi unele întrebări (nu, nu referitor la Unire şi la sentimentele care le aveţi, ci la administrarea treburilor ce sunt facute pentru asta). Pe scurt, PNL face ceva greşit cu siguranţă. Intenţionat sau din incompetenţă, e greu de zis.
  Şi vă rog sa nu-i atribuţi PNL-ului 24 de ani de luptă. PNL-ul e din 2007, unioniştii sunt de sute de ani.
  Iar verticalitatea, onestitatea si curajul e prea puţin, nu faci prea multe cu astea. Astea sunt elementele necesare, nu şi suficiente. Cât de bine n-ai păzi via, vin nu se va face de la sine. A păstra idealurile româneşti şi făclia unionismului e doar începutul.
  Optimismul pur orbeşte.

 12. Pt anonimul TraTam
  1. Nimeni nu va cheama in PNl si nimeni nu a spus ca numai in PNL sunt unionisti. Sunt peste tot, dar sunt si treucari.
  2. Sunt doar 6400 votanţi pentru ca PNL nu a avut bani de campanie. Si toata situatia din R.Moldova defavorizeaza unionismul, tocmai de aceea nu il adopta partidele cu bani, se tem ca nu vor avea voturi. Noi ne-am asumat acest mesaj si il vom promova asa cum putem. Sa faca altii mai bine decit noi, dar nu prea vedem sa se inghesuie…
  3. Sistemul in RM este unul profund antiromanesc, fiind la cheremul Moscovei. In plus, pe liderii unionist mereu i-a calomniat, de aia am dosare pina si la CEDO, iar asta a decredibilizat. Iar cei care sunt in sistem nu promoveaz aunionismul, ca sunt santajabili.
  4. Oleg Brega a avut de luat 2 la suta, iar PNL – 6 la suta pt prag. Oamnii au crezut ca 2 la suta e mai usor de votat, in conditiile vehicularii de fiece data a “sansei” si a amenintarii ca vin rusii, dodonii si comunistii.
  5. Ne punem noi suficiente intrebari, dar sa vi le puneti si voi, mai serios, nu pe de asupra. Administrarea e atunci cind ai cu ce, oameni curajosi sunt putini intr-un stat adus la conditia cin populatia este dezumanizata de saracie si inca in capcana deznationalizarii sovietice si friciii de romani…
  6. Nici “Intenţionat, nici incompetenţă”, sunt aprecieri gratuite/
  7. Nu am invocat pt PNL 24 de ani de luptă, insa PNL a cunoscut trei formule. Noi ne revendicam d ela unionistii Bratieni, nu de la vreun PNL acum basist.
  8. Ba verticalitatea, onestitatea si curajul sunt foarte suficiente intr-o societate nedreapta, au spus-o oameni destepti, personalitati marcante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *