Mircea Popescu despre Klaus Iohannis. Ce a spus Victor Ponta în Dezbateri

Prima întrebare pentru Victor Ponta: Cine este candidatul Victor Ponta şi de ce crede că trebuie să fie preşedintele României?

”Cred că sunt pregătit şi pot să fiu acel preşedinte de care România are nevoie din trei motive. Echipa mea este cea a USL. Avem nevoie de stabilitate şi de unitate. A fost un regim care se sfârşeşte duminică, care se bazează pe învrăjbirea românilor între români. Cred că în următorii cinci ani, atunci când România va aniversa 100 de ani de la marea Unire pot să duc România la acea idee pe care au avut-o înaintaşii noştri.”

http://mipopescu.wordpress.com/opinii/klaus_iohannis/

basarabia e romaniapopescuÎn prima dezbatere televizată a candidaților prezidențiali, la întrebarea legată de absența sa dintre românii de la Chișinău și Cernăuți, domnul Klaus Iohannis a dat un răspuns absolut incredibil: “Acele localități nu se află pe teritoriul României, au fost cândva. Cu siguranță când voi fi președinte voi face vizite și în Chișinău și în Cernăuți, am prieteni de mulți ani care se trag din Cernăuți și Chișinău.“

Domnia sa dorește să fie reprezentantul TUTUROR românilor, dar îi ignoră pe cei din teritoriile românești înstrăinate prin forță, dar cărora le promite mărinimos înalta sa atenție, doar dacă devine Președinte. Să fie un șantaj în schimbul voturilor acestora, să nu fie?

Basarabenii și bucovinenii păstrează treaz spiritul românesc de pe aceste teritorii, împotriva vicisitudinilor la care i-a supus o istorie mult prea nedreaptă. Ei trăiesc pe teritorii românești, da, românești, domnule Iohannis, indiferent dacă sunt izolați de niște hotare croite arbitrar și menținute de forțe politice străine intereselor noastre naționale. A-i considera pe românii bucovineni și basarabeni simpli cetățeni ai altor țări și nu fii ai poporului nostru, este o blasfemie.

Domnule Iohannis, sunteți cetățean român. Poate sunteți un bun cetățean român, care-și achită obligațiile cetățenești, dar, în mod sigur, nu sunteți un bun român, deoarece dovediți că sunteți străin conceptului unității de neam.

Poate că sunteți și un bun profesor, dar, în niciun caz, nu sunteți un bun dascăl, deoarece, prin această gândire, nu insuflați elevilor dumneavoastră dragostea de neam și de țară. De întreaga Țară românească, chiar ciuntită, așa cum au croit-o conaționalii dumneavoastră, împreună cu ocupanții sovietici.

Dar dacă îi ignorați pe acești români, aflați împotriva voinței lor în afara granițelor naționale artificial croite, cum de ajungeți să-i plângeți cu lacrimi de crocodil pe acei cetățeni români aflați din varii motive în străinătate care n-au apucat să voteze din cauza unei Legi Electorale strâmbe?

Oare îi plângeți pe aceștia sau plângeți după potențialele voturi pe care nu le-ați primit? Domnule Iohannis, nu vi se pare că declarația dumneavoastră prin care pe unii români îi socotiți mai puțin importanți (poate și din cauza numărului mai mic de voturi pe care l-ați primit) vă pune eticheta de IPOCRIT?

Bucovinenii și basarabenii nu pot fi priviți doar ca cetățeni ai altor țări cărora li se face hatârul unei vizite de bunăvoință. Ei sunt parte a poporului nostru și nu trebuie tratați cu condescendență.

Sper din tot sufletul ca PNL-ul să nu adere la modul dumneavoastră de gândire segregaționist și antinațional pe care l-ați etalat public fără cea mai mică tresărire.

08_antonescu_nd_465x390_81941200-247x164Oh, cât de mult vă deosebiți de predecesorul dumneavoastră Crin Antonescu, cel care declara: “Trebuie să spunem clar, împreună, că suntem naționaliști pentru că vrem să fim o națiune puternică, un stat puternic cu cetățeni puternici“.

Dacă adevărații bărbați politici din PNL și din celelalte partide istorice ar fi gândit despre ardeleni, așa cum gândiți dumneavoastră despre bucovineni și basarabeni, nu s-ar fi realizat idealul național al Marii Uniri fără de care, domnule Iohannis, nu ați fi avut șansa să fiți astăzi cetățean român și să candidați pentru funcția de Președinte al României.

De aceea, domnule Iohannis, înălțați-vă dincolo de starea de cetățean român superficial și fără aderență la istoria, martiriul și năzuințele românilor și încercați să deveniți un bun român pentru a vă câștiga dreptul moral de a-i reprezenta pe toți românii.

Altfel veți fi doar reprezentantul unui Joseph Daul, un nou Vâșinski venit la București să bată cu pumnul în masă pentru a instaura un politruc pe scaunul de la Cotroceni.

Loading Facebook Comments ...

37 Comments

Add a Comment
 1. Speculati. Neamtul este infinit mai corect si cinstit decat Ponta un smecher si un cameleon care-si urmareste numai propriile ambitii indiferent de pret. Neamtul a avut anterior alte interventii in care a clarificat situatia cu Moldova. Daca caracatita coruptiei orotita de Ponta s-ar extinde in Basarabia ar fi cumplit.Romania Mare a devenit mare cu Ferdinand (neamt) rege si Maria (englezoaica) regina care au aparat Romania si pe romani cu mare bravura. Asa ca ,,bun roman ” inseamna sa faci cinste Romaniei indiferent de nationalitate

 2. Speculatii securiste.
  Pacat ca sau prins si unii intelectuali basarabeni in hora PSDista.

 3. Trebuie de inteles ca Iohannis nu este maestru in intortochearea vorbelor, ca gadeste inainte de a vorbi (probabil ca pe la altii procesul se elaboreaza invers), sa stiti ca ardelenii nu pun prêt pe vorbe. Poate sa vina Ponta sa le vorbesca ardelenilor in cea mai spilcuita limba romaneasca, ardelenii nu-l voteaza. Il vor vota in continuare pe Iohannis. Pt mitici este mai important duelul verbal decat duelul faptelor. Miticii Judeca un viitor presedinte de tara dupa felul in care ataca si da replici adversarului. Acestia dovedesc o superficialitate crasa, apreciaza mai mult ambalajul decat marfa. Va place Ponta care-i istet la minte (la ce-o foloseste n-are importanta) si iute la vorba. Iohannis nu e bun pt. voi: gandeste mult, vorbeste putin si taraganat, nu da lovituri sub centura, nu-si pune adversarul la podea, cum a facut Basescu cu Geoana. Pai, Iohannis nu-i Basescu, n-ati inteles? Interesant ca nimeni nu l-a judecat sau criticat ca primar sau om politic. Toata lumea in schimb l-a atacat la persoana. Previziuni pt. turul 2: tot Ardealul o sa fie albastru, ca la primul tur…si restul tarii rosu.
  Pacat ca mtitcii nu au incredere in moldoveni si ardeleni sa conduca si ei in felul lor tara….cu siguranta mult mai bine!

 4. Urmarind la TV ,,duelul” de aseara la B1, romanii au avut de castigat si asta e important .
  Romanii au putut sa vada diferenta intre o persoana calma, asezata, rationala, calculata si una repezita, cu actiuni inutile in scopul de a “puncta”, de a lovi sub centura.
  Adica diferenta dintre un om care se straduieste sa faca ceva pentru tara si unul ce restaureaza partdul unic si-si protejeaza clica de rubedenii si baroni .

 5. OMUL DACĂ-ȘI CUMPĂRĂ UN CAL APOI PENTRU CĂ TRAGE BINE;DAR NU PENTRU CĂ NECHEAZĂ TARE;IOHANIS E DE TRACȚIUNE LUNGĂ-PONTA E DE NECHEZAT SCURT.AȘA CĂ D-NĂ PAVLICENCO ALEGE-ȚI ÎTRE NECHEZAT ȘI TRAS/la car,desigfur/

 6. ca bine zici,Ioane

 7. RUȘINE;DE CE ȘTERGEȘI COMENTARIILE CARE NU VĂ VIN:repet- nimic ofensator-e doar o alegorie de comparație-OMUL DACĂȘI CUMPĂRĂ UN CAL APOI NU PENTRU CĂ NECHEAZĂ TARE ,CI PENTRU CĂ TRAGE BINE CARUL:IOHANIS E DE TRACȚIUNE LUNGĂ-PONTA E DE NECHEZAT SCURT:AȘA CĂ,DRAGI ROMÂNI, ALEGEȚI!!!

 8. Scuze,ăîd că a apărut iarăși primul meu comentariu care dispăru-se ulterior.Scuze încă odată..

 9. Badea Toader Unionistu

  Si Mircea Popescu Americanul
  si Vitalia Vangheli Unionista,
  ambii Pontisti
  ma dezamagesc tot mai mult ! Pacat !

 10. Autorul randurilor de mai sus uita un fapt essential : Romania a cedat Basarabia si nordul Bucovinei prin pacea de la Paris din 1947. Prin acest fapt, a pierdut orice drept de a le mai revendica in temeiul actului de unire de la 1918 … Iohannis a vorbit ca un presedinte din punct de vedere all dreptului international. O noua unire se poate face iar exclusiv prin vointa locuitorilor acelor provincii !

 11. Propaganda comunista diabolica „Pont-Ilieskov” continua! Chiar Dacoromanii multimilenari autohtoni din regiune sa fie amnezici , porecliti de ocupantii rusi în „basarabeni” la 1812 sau de austrieci în ” bucovineni” la 1774 pe pamântul Moldovei lui Stefan cel Mare sau „Athleta Christi”?

  Au uitat de umilintele psd-iste ale administratiei lui Iliescu,Nastase,Vacaroiu
  care au stopat timp de un deceniu recunoasterea/redobândirea cetateniei române ,iar acum se dau mari eroi aparatori ai intereselor „basarabenilor” si bucovinenilor” repetând papagaliceste poreclele date de ocupantii criminali, în loc sa spuna de conationalii ostatici sau persecutati din jurul României: Maramuresul de Nord ,Banatul de Vest, tinutul Timocului sud-dunarean ,Dobrogea sau Durostorul de Sud (cum l-au numit strabunii dacoromani) , Moldova de Est sau „republica Molotov pretinsa independenta” si Moldova de Nord cu judetele Cernauti si Hotin aflate sub ocupatie straina!

  Nu sunt avocatul lui Johannis, dar fostul primar de Sibiu-oras model pentru tara abordeaza situatia prezenta din nov. 2014 . Ce a facut concret guvernul Ponta pentru Moldova de Nord si de Est în afara de promisiuni si vizite turistice la Chisinau, Kiev si Cernauti?PSD sau fostul PCR a facut multe pentru Chisinau si Cernauti de la 1990 pâna-n prezent : doar vizite la Moscova si întâlniri suspecte cu ambasadorii si afaceristii rusi de la Bucuresti! Realitatea economica a guvernarii Ponta e o catastrofa, atunci de ce miile de români plecati în lume nu-l voteaza cu bucurie?

  Iar tovarasul Mircea Popescu sa nu dea lectii de patriotism fostului primar de Sibiu si actualul candidat Johannis , care a transfirmat Sibiul într-o capitala europeana a culturii în 2007, iar Iasul în frunte cu tovarasul primar PSD Constantin Simirad a devenit un Phenian sau Caracas al României degradându-l la maxim sub toate aspectele! Sa comparam Sibiul condus de germanul Johannis si orasul Iasi administrat de psd-istul român Simirad!Cine a dat dovada de mai mult patriotism aici ?

 12. @Alexandru N

  Mircea Popescu n-a fost in viata lui, lunga de aproape 70 de ani, nici membru, nici activist al vreunui partid.
  Dar Mircea Popescu a fost si este activist nationalist roman (asa cum rezulta din blogul aflat la http://mipopescu.wordpress.com) in tot spatiul romanesc, din tara si din afara tarii.
  Mancurtilor nu le convine cand li se demonstreaza adevarul ca Romania a fost ciopartita si silita sa accepte actualul teritoriu.

  Nu-i vorba de Ponta, sau Udrea, sau Iohannis, nu-i vorba de PNL, PLR, PSD, ci este vorba de conceptia inacceptabila ca teritoriile smulse trebuie uitate si tratate ca teritorii ale unui stat strain. Cu alte cuvinte, sa acceptam starea de fapt actuala si sa ne vedem de treburile noastre asa cum ne sunt dictate de altii. Cei care gandesc astfel nu sunt patrioti, isi uita trecutul sau si-l cunosc asa cum l-au invatat in cartile de propaganda antiromaneasca.

  Atitudinea asta i-o reprosez unui candidat la presedintia Romaniei. Poate, daca se intelege acest lucru, nu vom mai avea parte de conducatori care, asa cum spunea =aurelian=, sa semneze pentru pierderea oricarui petec de pamant stramosesc.

 13. Badea Toader Unionistu

  O PRELUARE de pe VoxPubliKa
  special pt. domnul Mircea POPESCU
  scrisa de un Ardelean
  ––––––––––––––––––––––––
  D-na Pavlicenco,
  aveam pretentii mari la d-stra,
  D-stra inca mai credeti prostiile acestui plagiator ordinar pe numele lui de Pontalici?
  Nu sunteti satula de ciuma rosie in Moldova, doriti sa sustineti si ciuma rosie din Romania ?
  Ajunge cu ciuma rosie PSD, avem nevoie de schimbare, avem nevoie de o viata mai buna.
  Nu mai sustineti acest pacalici pontalici.

  Acum a inceput sa se agate Ponta de Re-Unire?
  Pai ia aminiti-va, stimata doamna, de declaratiile lui Ponta Pinocchio Pontălăul
  ce-a declarat când a spus Basescu de RE-Unire in vara 2013 ?
  daca nu va amintiti, va reamintesc eu,..
  – a zis ca Basescu e un nebun si ca prin declaratiile lui incearca destabilizarea Rep. Moldova,
  si ca Romania trebuie sa sustina doar vectorul Uniunii Europene al RM
  si nu sa se aduca in discutie asa ceva,
  Ma mir cum unii uita repede că acest Pontălău plagiator a mintit de când mă-sa l-a fătat.

 14. Cat de repede s-a uitat cum acest partid, PSD, urmasul Partidului Comunist Roman, n-a facut nimic de-a lungul timpului pentru romanii basarabeni. Imi amintesc foarte bine cum prin 2006, in plin regim comunist aici, Mircea Geoana, la acel moment ex-ministru de externe si, ulterior, candidat la presedintie, propunea ca romanii basarabeni sa-si castige cetatenia romana pe principiul loteriei americane. Propaganda si manipulare de joasa speta este aceasta postare, la fel ca pe blogul mult agitatului propagandist pesedist Alexeev. Nu ne prindem noi la asa ceva. Votam Klaus Johannis!

 15. Dacă se mobilizează tot Ardealul și se va mobiliza,toată diaspora,cei care gândesc bine din restul țării,tineretul pe rețelele de socializare-CÂȘTIGĂM, facem schimbarea în țară și scăpăm odată de roșii.E important și factorul meteo-electoral.Dă Doamne să ploaie pe 16 !!!

 16. NU va face tiganul Ponta unirea,ci poate afaceri cu mafiotul LEANCA FILAT PLAHO!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

  Votati IOHANNIS!! ce alegeti intre neamt si tigan? eu pe neamt!!

  promite tiganul PONTA unirea ca sunt alegeri,apoi ii arunca pe basarabeni ca pe o masea stricata la gunoi.La fel ca Iliescu KGB din acelasi partid cu el

  Nu uitati ca PONTA e indragostit de LUK OIL KGB

 17. Votati KLAUS IOHANNIS!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

  Pentru adevarata UNIRE!! Angela Merkel a pompat 800 milioane euro in MOLDOVA pana acum prin COMISIA EUROPEANA si fonduri europene!!

  PONTA se lauda cu un Gazoduct Iasi-Ungheni, o conducta care nu poate asigura caldura nici macar in sectorul Rascani sau Ciocana!!! iar restul oraselor si cartierelor sunt la mila GAZPROM Moscova!

  PONTA a dat 20 milioane euro spaga electorala lui LEANCA,sa faca 3 gradinite ptr copii. Nu va lasati pacaliti de acest sarpe PSD KGB LUK OIL
  PONTA!!

  VOTATI KLAUS IOHANNIS!

 18. Speculatii securiste.
  Pacat ca sau prins si unii intelectuali basarabeni in hora PSDista

 19. bravo MIHAI
  Speculatii securiste.
  Pacat ca sau prins si unii intelectuali basarabeni in hora PSDista

 20. Îl cunoşteam pe neamţ din auzite, dar am avut ocazia să privesc un interviu cu el la TV-7.de Natalia Morari.
  Sunt în vîrstă, am lucrat 36 ani în jurnalistică, am cunoscut diferiţi indivizi, însă mai cumpătat şi aşezat la vorbă şi la faptă ca IOHNNIS mai rar. Mi-a lăsat impresia de om cinstit ,intelegent care ştie ce vrea pentru ţară şi românii de pretutindeni inclusiv şi din Pepublica Moldova.

 21. Stimate D-le Popescu, m-ati dezamagit. Cum de va puteti inchipui ca in situatia foarte grea prin care trece Ucraina, vizita unui candidat roman de nationalitate germana la presedintia Romaniei ar fi dat bine? Doreati ca Iohannis sa-l ia de manuta pe Viktor Orban din Ungaria si sa se duca impreuna intr-un stat recunoscut de Romania si Ungaria, dar atacat de Rusia, ca sa pretinda si ei parti din Ucraina sub pretextul ca sustin minoritatile nationale? Pai va dati seama ce chiftea grasa ar fi primit presa rusa la o vizita a lui Iohannis? Parca vad deja titlurile groase din Pravda: „Pactul redivius!”, „Romania se alatura praznicului, precum Ungaria”! Chiar nu v-ati dat seama ca acest personaj abominabil pe nume Ponta este un mare pericol pentru viitorul Romaniei si implicit al Moldovei? Vorba-goala, nema caracter, minciuna sfruntata fara clipire din ochi, sperjur permanent, promisiuni desarte, grandomanie fara limite, lipsa de decenta incredibila, pomeni electorale catre asistatii sociali din banii pentru investitii, o incredibil de abil dirijata campanie de sabotare a votului diasporei, etc. Va dau doar cateva exemple: dispare sectia de vot din Insulele Canare, unde puteau vota 8500 de romani aflati in Oceanul Atlantic la 1500km de Spania si infiinteaza sectia din Santiago de Compostella, unde traiesc 50 de romani. Iar el declara ca numarul sectiilor de votare e acelasi! Declara ca Germania se opune la votul inafara ambasadelor, contrazis fiind de parlamentari germani, care-i amintesc ca Germania accepta MEREU cererea turcilor de a vota chiar si in sali de sport, moschei sau scoli, cu conditia ca aceasta cerere sa fie facuta, ceea ce Ponta refuza sa faca. Veti vedea ce probleme mari vor avea romanii din diaspora ca sa-si exprime un drept constitutional sabotat incredibil de un ordinar lipsit de caracter. Veti vedea cum mii de oameni din cele 3 milioane de romani fugiti de-acasa nu vor putea efectiv sa intre in sala de vot. Asta e democratia pe care o doriti, d-le Popescu? Va convine situatia personala extinsa la toti romanii din diaspora, de care apartineti, ca votul electronic sau postal, care ar fi adus lui Iohannis victoria sigura este sabotata de cel mai retrograd partid din Romania? Vi se pare normal un om care isi insuseste ilegal un titlu academic de doctor copiind ca un scolar prost dar smecher sa nu-si dea singur demisia cand e prins cu mata-n sac? Vi se pare normal ca un partid sa aiba atat de multi hoti dovediti in parlament si sa nu le retraga imunitatea, dand liber justitiei sa faca dreptate poporului furat? Ba inca sa vrea prin vocea lui Ponta sa-i elibereze pe hoti printr-o lege a amnistiei si sa-i sustina vocal si declarativ, impotriva deciziei de arestare a justitiei independente? Asta e Romania pe care o doriti? Cred ca sunteti orbit, rupt de realitatea tarii sau sustinut financiar precum Dodon…

 22. „redivivus”

 23. BASARABIA

  intre Molotov si RIbbentrop

  intre PUTIN si MERKEL

  Votati KLAUS IOHANNIS!!!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

 24. PONTA NU EXISTA PE HARTA POLITICII MONDIALE!!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

  PONTA IS NOBODY!

  IOHANNIS=MERKEL= MERCEDES=INVESTITII

  intre DIRK SCHUEBEL si LAVROV

  alegeti

  KLAUS IOHANNIS PRESEDINTE!!

 25. cat de prost sa fii,sa crezi ca voturile pomanagiilor,tiganilor din Strehaia si Teleorman, babelor analfabete,cumparate cu 10 lei in plus la pensie, puscariasii din penitenciare

  votand PONTA PSD sa ridici tara cu asemenea lepadaturi?!?!

  asistati sociali,lenesi,pomanagii??!?

  cum sa ridici o tara prin LENE?

  votand PSD PONTA esti TRADATOR DE TARA!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

  tara asta nu poate trai din parazitism,ci se ridica doar prin multa munca si investitii,si politici capitaliste!!

 26. ROMANIA nu se poate rupe de Ardeal,astea sunt SEPARATISMELE pe care le-a aruncat si acuzat PONTA tradatorul de neam! el oricum nu are neam…..decat la satra tiganeasca!

  REGIONALIZAREA exista si in GERMANIA pe LANDURI in POLONIA la fel!! asta e EUROPA! Nu ia nimeni Ardealul in Europa unita!! astea sunt povesti KGB-iste din anii 90!! Patria are nevoie de INVESTITII, BANI, MERCEDES la BACAU BRASOV BUCURESTI,uzine si agricultura,turism!

  http://freedomissue.blogspot.ro/

 27. Daaaaaa,D-le Mircea PUPESCU,mai lasat fara vorbe,deacea nici nu comentez,nu face.

 28. Toata modernizarea Romaniei s-a facut sub conducerea unei dinastii germane. Votandu-l pe germanul corect Klaus Werner Iohannis vom avea garantia ca vom scapa definitiv de comunisti si de copiii lor si vom scoate RM din ghiarele rusilor! Ponta ne va da cu 10 ani inapoi, lansandu-si comunistii sa fure nepedepsiti si ceea ce le-a mai scapat inca printre ghiarele hraparete.

 29. In plus, ganditi-va, moldoveni, cum va ajuta Germania un presedinte german al Romaniei ca tara sa se dezvolte mult mai puternic, chestie care va duce inevitabil la implinirea idealurilor nationale, indiferent daca prin unire sau prin apartenenta la CE. Iar Germania este singura tara din CE de care rusilor le e frica si pe care o respecta.

 30. Desigur, Klaus Werner Iohannis, este persoana, pe care Dumnezeu ne-o trimite acuma pentru a ne decide soarta noastra de continuare. Sa nu perdem aceasta sansa, deoarece este ultima pentru noi. Sa gandim la rece, sa fim verticali si sa ne alegem PRESEDINTELE, care merita si este pregatit, sa schimbe cursul dezvoltarii si a tarii noastre. Oare de in MOLDOVA nu avem un CLAUS??? SA iesim la ALEGERI si sa votam pe IOHANNIS. Doamne ajuta.

 31. Badea Toader Unionistu

  O PRELUARE
  bosoi la ora: 16:56, 13 noi 2014
  +1 (1)
  http://unimedia.info/stiri/hotnews-In-moldova-se-fac-liste-cu-alegatorii-care-voteaza-cu-victor-ponta-pentru-a-fi-transportati-gratuit-la-sectiile-de-votare-84337.html

  PRIETENI,VA SALUT.ASTAZI AM FOST NEPLACUT SURPRINS DE UN TELEFON PRIMIT DE LA CAUSENI. O DOAMNA M-A RUGAT SA CONFIRM DACA SINT ACEL PE CARE IL CAUTA.AM CONFIRMAT CA EU SINT ANDRIAN.CU AMABILITATE M-A COMUNICAT CA DUMINICA PE DATA DE 16 DE LA CAUSENI SE ORGANIZEAZA TRANSPORT GRATUIT PENTRU ROMANII BASARABENI CU DREPT DE VOT DE A FI TRANSPORTATI LA CHISINAU LA SECTIA DE VOTARE.O SA FIM SERVITI SI CU ,,buterbroade,,(asa a vost spus) TARTINE.

  TRANSPORTUL O SA FIE LA ORA 8 SI 14.NUMELE MEU SI TELEFONUL IA FOST PUS LA DISPOZITIE DE LIDERUL ASOCIATIEI TIRAS-TIGINA DOMNUL CARAMAN ANATOL.LA INTREBAREA MEA CATRE DOAMNA SVETLANA(asa sa prezentat) PENTRU CINE TREBUE SA VOTEZ ? DESIGUR PENTRU ponta A FOST RASPUNSUL.

  ACUM IMI DAU INTREBAREA-
  CUM DOMNULE CARAMAN,

  DACA LUPTI CU COMUNISTII AIC IN BASARABIA SI LA ROMANII DIN TARA LE VREI UN NEOCOMUNIST.CINE V-A PUS LA DISPOZITIE SURSE FINANCIARE SA FACI COMPANIE ILEGALA PENTRU PONTA- TRAG ATENTIA I L E G A L E. ACUM INTELEG DE CE NU AVEM LA CAUSENI SECTIE DE…

 32. Într-un exercițiu publicistic, reprezentanta societății civile, Alina Mungiu Pippidi îl desființează pe Iohannis despre care recunoaște că nu este foarte bine pregătit pentru funcția de președinte și că nu are foarte multe calități.

  Obiectivul editorialului semnat Alina Mungiu este să-i înspăimânte puțin pe followeri de mandatul prezidențial al lui Ponta. Totuși pentru a ajunge la catarsis-ul că Ponta este rău, editorialista trece prin mai multe etape, dintre care, una este deosebită, etapa recunoașterii meritelor lui Victor Ponta.

  ”Te plictiseşte propaganda băsistă care îţi spune că PSD e cel mai corupt partid, când ştii că toate partidele sunt deopotrivă de corupte? Aşa e: nici eu nu cred că PSD e cel mai corupt partid” spune Alina Mungiu. ”Are dl. Ponta forţa să reziste la presiunea acestor oameni (din PSD), dacă va fi ales preşedinte?” a continuat analista politică.

  Adevărul este că Victor Ponta a rezistat, din poziția privilegiată de putere în care s-a aflat, la conducerea celui mai puternic partid și la conducerea Guvernului, la orice posibilă tentativă de a opri asaltul justiției asupra politicienilor, până la urmă din toate partidele. Vezi cazul Hrebenciuc.

  Cu alte cuvinte Alina Mungiu Pippidi recunoaște că propaganda băsistă există și face din lucruri banale drame naționale. Alina Mungiu Pippidi recunoaște că Iohannis nu este prea pregătit, iar singura calitate pe care i-o găsește, cu greu, primarului Sibiului este că a făcut din Sibiu un oraș frumos. Un CV totuși cam irelevant pentru postul vizat de președinte.

  Editorialista spune verde în față că Ponta nici nu va scoate România din UE, nici nu va da drumul zburdalnicilor din pușcării să iasă și nici nu va duce România lângă China.

  În final, indiferent de structura discursivă din articolul publicat și semnat de Mungiu, reiese ideea că Iohannis nu are atât de multe calități prezidențiale ca Ponta. Interesant nu?

 33. BOMBA care explodează în mâna lui Klaus Iohannis, cu două zile înainte de scrutinul de duminică :

  Presa de la Chişinău a dezvăluit relaţia directă, de familie, a lui Renato Usatîi, un om al Moscovei şi virulent anti-român, cu bunul prieten al lui Klaus Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt.
  Schmidt este căsătorit cu Veronica, sora lui Usatîi. Schimdt este în acelaşi timp şi patronul Automobile Bavaria, firma care comercializează autoturismele BMW în România şi Moldova.

  Între Klaus Iohannis şi Michael Schmidt este nu doar o prietenie ci şi o relaţie de afaceri: Automobile Bavaria a pus la dispoziţie primăriei din Sibiu numeroase limuzine în ultimii ani, în cadrul unui contract de comodat. De ani de zile, Iohannis se plimbă la volanul unui BMW oferit de Schmidt. Abia în iunie 2014, Iohannis a întrerupt contractul cu Automobile Bavaria, dar nu şi prietenia cu Schmidt.
  Omul de afaceri este bine conectat în zona Sibiu şi Brasov şi participă la numeroase manifestări economice şi sociale. La Chişinău, prestaţia lui Usatii este bine cunoscută, el aflnâdu-se în prima linie a frontului anti-românesc, pledând pentru domniaţia Rusiei în aceasta parte a Europei. Klaus Iohannis a evitat sa viziteze Republica Moldova în timpul campaniei electorale, iar explicaţia este simplă: Ar fi ieşit mai repede la iveală legăturile cu Usatîi, via prietenului Schmidt.
  De altfel, Klaus Iohannis are o poziţie confuză şi evită să discute tranşant susţinerea frontului unionist, pro-european, din Moldova. Campania lui Iohannis a ocolit Moldova exact în aceste săptămâni, premergătoare unui scrutin esenţial pentru destinul european al Moldovei – alegerile de la 30 noiembrie. Acesta este şi unul din motivele pentru care Iohannis a pierdut voturile din Republica Moldova în primul tur al prezidenţialelor.

  Dezvăluirile incendiare privind relaţiile pro-Putin ale lui Iohannis pe filiera Schmidt-Usatîi, corelate cu sprijinul declarat de Laszlo Tokes, îl pun pe Iohannis într-o postură imposibilă de câştigător. Acesta să fie motivul pentru care Iohannis a refuzat confruntarea pe probleme de politica externă şi s-a refugiat astă seară într-un studio de televiziune legat şi el de interesele lui Schmidt?

 34. minciuni kgb iste contra lui iohannis. el e cu merkel , analfabetul ala din chisinau nici nu exista. romanii basarabeni patrioti voteaza iohannis

 35. Felicitari tuturor celor care au sustinut candidatura lui Klaus Werner Iohannis!
  S-a adeverit viziunea mea ca poporul-inclusiv cel ramas in RM-are bun-simt si voteaza corect. Veti vedea ca Iohannis nu va uita nici romanii din alte granite, nici schimbarea felului de a face politica. Vom vedea ordinea in care va vizita alte tari ca sa ne dam seama de prioritatile tarii. Pot previziona deja: SUA, Germania, Moldova, Ucraina, Franta, Marea Britanie. Cu mentiunea ca primele trei locuri sunt intersanjabile.

 36. Cu Iohannis la putere facem Unirea.

  Angela Merkel a spus ca Unirea se va face in 2019,prin Europa.

  De fapt Europa nu are granite(SCHENGEN),deci intrarea in Europa,va insemna Unire 100 la 100 cu Romania si Europa!

  Urmatoarea comisie europeana,dupa viviane reding,va crea statele unite ale europei din zona Schengen si euro-zone.

  http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_list_from_query.cfm

  pana atunci afiliati-va,si atrageti fonduri UE la Chisinau prin ONG-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *