Un alt clip electoral PNL. De ce conducerea R.Moldova e cu separatistii din Transnistria?

Acest clip, ca si precedentul, incepe cu scene din razboiul de rezistenta de la Nistru. Combatantii au dat demnitate nationala romaneasca si in 1992, si azi, cind, acum doua zile, cei mai curajosi participanti la lupta impotriva ostilitatilor militare din partea Rusiei agresoare au incercat sa blocheze accesul capului actual al separatistilor, Sevciuk, la sala VP a Aeroportului vindut rusilor de tradatorii neamului.

Rusia, cum spunea regretatul Constantin Tanase, nu este partenerul nostru strategic, ci dusmanul nostru strategic.

VIP-erele prorusesti de la Tiraspol se plimba liber pe pamintul romanesc, nearestati si fara ca institutiile competente sa emita decizii adecvate legislatiei penale a R.Moldova. In acest timp, taranii nostri nu au acces la loturile lor de pamant, aflate in zona de ocupatie rusa. Si asta pentru ca cei de la putere, in toti acesti 23 de ani, au practicat contrabanda si scheme ilegale la frontiera administrativa cu Tiraspolul.

Vitalia Pavlicenco

Liderul separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk a declarat astăzi că este gata să organizeze un nou referendum de autodeterminare. Propunerea lui a fost, însă, condiționată: Vom face un referendum numai dacă avem garanția că rezultatele lui vor fi respectate și vor fi apreciate cu seriozitate, a declarat pretinsul președinte al regiunii separatiste transnistrene, la întâlnirea cu oficialii ruși.

Rugat să comenteze aceste declarații în contextul situației actuale din regiune, analistul Oazu Nantoi ne-a rugat să-i publicăm doar o primă și ultimă frază:

„Evghenii Șevciuc este un criminal de stat care acționează după instrucțiuni impuse de Moscova, iar noi trebuie să-i întrebăm pe ăștia de la Chișinău: ”Măi boilor și vacilor ce-ați făcut voi pentru ca acest criminal să stea la pușcărie?. Pentru asemenea declarații, Șevciuk trebuie strâns cu ușa și aruncat în Nistru împreună cu tra-la-la-la Nina

Amintim că ministrul de interne, Dorin Recean a calificat drept provocare incidentul de ieri de la Aeroportul Internațional Chișinău când un grup de veterani ai războiului de pe Nistru i-au blocat accesul lui Evghenii Șeviuk în sala VIP a aeroportului, înainte ca acesta să zboare la Moscova.

De celaltă parte analistul politic Oazu Nantoi constată că țara noastră nu are o poziție oficială în ce privește „fenomenul conflictul transnistrean” și a declarat că „salută” gestul veteranilor, calificat de Recen O PROVOCARE.

Detalii: Recean: La AIC a fost O PROVOCARE // Nantoi: Salut gestul veteranilor!

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Au dreptate protestatarii . Ei cer un lucru normal si simplu reciprocitate de tratament de la transnistreni . De ce transnistrenii se comporta ca niste stapani in Moldova si dispretuiesc pe moldoveni ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *