PNL adresează APELUL-ÎNDEMN ”Investește în partidul tău și pentru UNIRE”

pnl-pt-unirePNL, în actuala – a treia formulă –, s-a reconstituit la 3 decembrie 2006.

O existență de aproape șapte ani în Opoziție extraparlamentară a reușit datorită identității românești și opțiunii unioniste, fermității și consecvenței membrilor PNL.

Evoluțiile de după 2006 au dezamăgit populația, însă național-liberalii promovează cu demnitate obiectivul Unirii, inclus în Statutul adoptat de Congresul al III-lea al PNL. Justiția națională și Curtea Constituțională au legalizat unionismul în stânga Prutului. Tot mai mulți importanți demnitari și strategi români, europeni, americani vorbesc deschis despre reunificarea celor două state românești.

După 2009, PNL a încercat să coopereze cu pretinșii guvernanți democrați, însă nu a reușit, de aceea, a trecut în Opoziție față de falșii proeuropeni.

Ei nu au edificat un stat de drept, nu au instituit un adevărat pluralism politic și de opinii, nu asigură libertatea de expresie și o presă echidistantă sau o justiție independentă. În schimb, există foarte multă corupție.

În consecință, PNL este continuu persecutat pentru opțiunea unionistă, fapt ce a prejudiciat funcționarea partidului și colectarea de fonduri.

În februarie 2012 PNL a inițiat Platforma unionistă ”Consiliul Unirii”, dând demnitate românilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin acțiuni răsunătoare proUnire. Manifestările au fost sprijinite de oamenii de bună credință, cărora unioniștii le exprimă profundă recunoștință și speră că vor avea suport și în campania electorală ce a început.

Funcționarea unui partid extraparlamentar, românesc și unionist este incomparabil dificilă în raport cu funcționarea partidelor corupte din Parlament, care au funcționari și demnitari plătiți de stat, dar care activează pentru partide.

Este de prisos să amintim că toate instituțiile media cu impact aparțin grupărilor oligarhice și mafiote din partidele aflate la Putere și interesate să rămână la conducerea statului pe care îl slăbesc zilnic printr-un jefuire sistematică, aspru criticată de partenerii europeni.

De aceea, PNL solicită românilor și alogenilor cu demnitate națională sprijin financiar, pentru a apărea la TV, a promova clipuri, a se adresa alegătorilor.

Sprijinul poate fi: financiar, uman, logistic, precum și sub forma acordării votului propriu, dar și al prietenilor.

Aceasta fiind situația, PNL vă adresează APELUL-ÎNDEMN ”Investește în partidul tău și pentru UNIRE” – în care va colecta fondurile necesare în campania electorală, ce pot fi depuse, sub formă de donații la sediul partidului, pe Calea Ieșilor nr.6, Artima, etaj 4, Sculeanca, Chișinău. Tel.022 211818

Fondurile colectate vor servi pentru pregătirea materialelor informative și difuzarea lor în toată republica, despre avantajele Unirii Basarabiei cu România, pentru care pledează Partidul Național Liberal, format din oameni cinstiți, curajoși și consecvenți.

Viitorul Parlament va fi cu adevărat proeuropean numai dacă noi, adevărații unioniști și pro-români, vom avea o prezență cât mai mare! Promovarea PNL în Parlament va însemna promovarea de legi menite să ne apropie de România, printr-un proces complex și accelerat de reîntregire românească.

Contăm pe dumneavoastră, care sunteți alegători informați și patrioți și care doriți sincer revenirea cât mai grabnică a R.Moldova în marea familie românească!

Fiecare roman și alogen cu sentimentul demnității va putea contribui, prin efort propriu, la refacerea unității naționale românești – visul dintotdeauna al românilor de a trăi într-un singur Stat și într-o singură Țară – Românească!

Să nu uităm: „Împreună, facem Reîntregirea în 2018!” 

Trăiască România Mare în vechile hotare!

Așa să ne ajute Dumnezeu! 

Conducerea PNL

Chișinău, 4 octombrie 2014

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Dimineata nu este doar pentru soare,
  Ea este si pentru ulicioare sterpe de intuneric,
  Si pentru vise terminate in astrnut pe neasteptate,
  Si pentru lacrimi uscate in adevar si minciuna.
  (Berenice Goradecki)

  Va doresc la toti o dimineata frumoasa cu aceasta creatie a mea de azi dimineata. Stiu ca sint originala si ca versurile albe in societatile mai inapoiate intelectual din est inca nu sint apreciate. Dar multi la care le citesc aici in vest pentru ca scriu si in franceza versurile mele le apreciaza si zic ca sint frumoase. Iata o afacere buna si concreta pentru un partid politic. Cine se apuca sa imi editeze poeziile. Am adunate cam 400 de poezii foarte calitative. Am avut promisiunea de la ambasador ca ma va ajuta sa le public nu stiu cand si unde cand el era presedintele federatiei latinilor, dar acum vad ca tace si nici aceasta promisiune nu sia indeplinito. Bine. Dar partidele dna Pavlicenco? Banii incotro merge? Puteti iata cu partidl dvs sa publicati aceasta carte? Ati ramane si in istoria literaturii daca nu ati reusit sa ramaneti in istoria politica. Ati face cu adevarat un lucru patriotic si de valoare. O buna dimineata!!!

 2. Ce frumos spuneti: ,,Viitorul Parlament va fi cu adevărat proeuropean numai dacă noi, adevărații unioniști și pro-români, vom avea o prezență cât mai mare! Promovarea PNL în Parlament va însemna promovarea de legi menite să ne apropie de România, printr-un proces complex și accelerat de reîntregire românească.”

  Dna Pavlicencu observ cit de greu va vine si cit de mult luptati pentru a schimba mentalitatea! In 200 de ani rusii au reuşit cu succes sa spele creierii oamenilor.

 3. Dumneavoastra ramineti un om cu suflet mare, neinfricat, curajos, un mare, mare patriot!

 4. Pt gross

  Noua ne vine foarte greu, mai ales ca nu avem mijloace financiare. Acum este o perioada extrem de propice pentru a promova curentul unionist si o echipa de unionisti in Parlament, insa nu avem cu ce. Am explicat in Apelul-Indemn si de ce…

 5. Sa ne ajute USA, Uniunea Europeana si alte tari democrate sa ne UNIM cu ROMANIA chiar daca rusia se opune.

 6. Nu e nimic greu pentru cei cu banutii in buzunar si burticele pline. Nu ii mai plingeti cu mila pe politicienii moldoveni ca nu sufera nici unul din ei de nimic. Au casute, masinute, banuti din belsug. Se primbla, chefuesc in voe prin statiuni luxoase. Isi mai aduc aminte de noi la alegeri. Ne amagesc. Isi ticluesc liste de deputati. Vind locusoare caldute. Iar aduna banuti. Iar tu lucreaza toanto zi si noapte si trimitele bani ca ei sa huzureasca. Si la nivel de inteligenta ei toti nu sint nici la buricul meu. Dar unde e banul e puterea.

 7. Dna Pavlicencu,
  PNL din Romania ar fi normal sa se sesizeze. PNL-ul din Romania ar trebui moral sa faca ceva si sa finanteze cit va fi nevoie partidul omonim din Basarabia, asa cum prcedeaza Ungaria in Romania finantind in secret sau deschis, peste tot, unde sunt maghiari. Aveti curajul si cereti ajutor cum este firesc. Pacat de bunele intentii ale dvoastra, daca nu s-ar realiza.

 8. Asa si nu am primit raspuns la idea mea cu publicarea unui volum de frumoase versuri. E clar. Unde nu apelez e invidie si ciuda. Nu ma mir pentru ca talentele au acest destin intotdeauna si peste tot. Iata porcariile lor de programe si gazete pe care nimenea nu le citeste au bani sa la publice. Merci;

 9. Iata acest fel de poezii dedicate lui Oleg Serebrian pentru a promova cultul personalitatii se gasesc bani sa fie publicate. Plina cartea acestei doamne cu poezii dedicate lui Oleg Serebrian. Nici Voronin nu are atitea poezii. Nici Ceausescu. Nici Lenin. Si cind am trimis sa intreb de unde a avut dna aceasta bani sa faca si blog ca la dna Pavlicenco pe internet si sa publice carte in tiarjuri mari cu poezii pentru Oleg Serebrian si mama lui si asa si asa nimeni nu mia raspuns. Malazilor. Sint sigura ca daca impleam si eu cartea mea cu poezii pentru Vitalia Pavlicenco ori Marian Lupu ori Dorin Chirtoaca banii aveau sa imi curga siroi.

  http://fioritreziti.blogspot.fr/2012/03/oleg.html

  „Oleg Serebrian”

  Ai chip de zeietate, privire de Cezar,
  ardoare de Apostol, menirea unui far,
  din gura-ți se presoară pe inimi mărgărint,
  ți-e aura pe creștet voința de granit.

  Un fel de coborâre a Fiului de Sus,
  ce-i fără răsărire și fără de apus,
  să miști în piept fiorii, ce au uitat ca sînt,
  să doara conștiința, simțindu-i palpitând.

  Să pui scântei în rugul, ce nu de-un veac s-a stins,
  să naști în piept dorințe, ce vor urca în vis,
  să sune cu mândrie un nume an de an,
  mândria națiunii – Oleg Serebrian .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *