Friedman, Merkel, Băsescu, Ponta, Iohannis – toți văd ca reală Unirea RM cu România. Scrisoarea PNL, ÎNCĂ de la 28 iunie 2010, către cancelarul german

După cum vedem – și în cazul declarațiilor cancelarului Angela Merkel – Partidul Național Liberal a avut dreptate când i-a adresat înaltului demnitar german și european o Scrisoare la care, iată, vine răspunsul acum, inclusiv în contextul crizei ucrainene, privind sprijinirea refacerii unității naționale românești după modelul Germaniei.

images

Astfel, Angela Merkel a declarat că ”Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa”, subliniind că ”va depune eforturi ca R.Moldova, Ucraina şi Georgia să beneficieze de dreptul la autodeterminare pe care l-au avut cetăţenii germani”.„Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prin reunificare, libertatea de a ne decide singuri viitorul”, a subliniat Merkel, precizând că Berlinul va depune eforturi pentru a se asigura că Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au aceleaşi drepturi la autodeterminare.

Amintim aici și fragmentul din Declarația de Independență

REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ŞI IMG_15691-300x225HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL, FĂRĂ NICI UN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ŞI NĂZUINŢELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE.”

George FRIEDMAN a declarat recent LA CHIȘINĂU: „Rusia în timp va slăbi. Europa este o iluzie. Când iluzia vă cădea, veţi realiza că sunteţi români” – după care, a vrut să spună că – fiind români – vă veți unifica obligatoriu cu România, fapt menționat de el în diferite analize.

Iată Scrisoarea adresată de PNL Cancelarului Angela Merkel pe 28 iunie 2010.

Astazi, 28 iunie 2010, Partidul National Liberal a oferit o conferinta de presa, in care a facut cunoscut continutul Scrisorii adresate de PNL Cancelarului Federal al Germaniei, Angela Merkel. Tinerii PNL au mers si au remis Scrisoarea catre Angela Merkel la Ambasada Germaniei, apoi au coborit drapelele in berna in fata cortului PNL din Scuarul Europei, apoi in fata Guvernului, alaturi de mitingul pentru depunerea de flori la piatra comemorativa a viitorului Monument ce va fi inaltat victimelor ocupatiei sovietice.

C A N C E L A R I A   G U V E R N U L U I   G E R M A N

Dnei Cancelar, Angela MERKEL

Stimata Doamna Cancelar,

Partidul National Liberal din Republica Moldova a receptat cu mult interes si cu multa speranta stirea conform careia ati convenit, impreuna cu Presedintele Federatiei Rusiei, Dmitri Medvedev, sa creati Comitetul UE – Rusia, care se va ocupa si de problema transnistreana.

Speram, Comitetul UE – Rusia, care va avea in vizor problemele politicii si securitatii externe la nivelul Ministrilor Afacerilor Externe, in baza Memorandumului pe care l-ati semnat cu Presedintele Medvedev pe 5 iunie la Berlin si care se va ocupa inclusiv de problema transnistreana, va constata adevarata cauza a separatismului din Republica Moldova. Aceasta a fost si ramine opunerea Rusiei reunificarii celor doua state actuale romanesti – Republica Moldova si Romania.

Cunoastem ca impartasiti opinia conform careia, “prin vointa politica, poate fi identificata o solutie pentru problema transnistreana”.

Partidul National Liberal considera ca e nevoie de vointa politica si pentru reunificarea a doua state romanesti. Reunificarea a fost un miracol produs in cazul Germaniei, insa ea intirzie in cazul Romaniei.

Pe 28 iunie 1940, Estul Romaniei (actuala Republica Moldova) a fost ocupat de Uniunea Sovietica, in urma unei intelegeri cu regimul nazist din Germania – act ce a condus la divizarea poporului roman de-a lungul riului Prut.

Pe 28 iunie 2010, se implinesc 70 de ani de la instaurarea ocupatiei sovietice in Basarabia, urmare a Pactului de neagresiune Molotov-Ribbentrop, cunoscut si ca Pactul Stalin-Hitler. Cu toate ca si-a proclamat Independenta pe 27 august 1991, Republica Moldova ramine sub ocupatie, prin stationarea ilegala in stinga Nistrului a armatei ruse.

Avind in vedere ca, recent, in calitate de Cancelar al Germaniei, V-ati angajat sa reprezentati interesele Republicii Moldova in dialogul cu Federatia Rusa, Va solicitam sa interveniti pe linga conducerea politica a acesteia, pentru a corecta, cit mai grabnic, nedreptatea comisa acum 70 de ani – divizarea Romaniei -, prin anularea Pactului Molotov-Ribbentrop si procedarea la lichidarea consecintelor acestuia, adica prin acceptarea reunificarii R.Moldova cu Romania.

Doamna Cancelar Angela Merkel, asteptam cu nerabdare raspunsul si sprijinul Domniei voastre.

Cu profund respect si cu aleasa consideratie,
in numele membrilor Partidului National Liberal,
Vitalia PAVLICENCO, presedinte
28 iunie 2010

Astfel, George Friedman, Angela Merkel, Traian Băsescu, Victor Ponta, Klaus Iohannis – toți văd ca reală Unirea RM cu România.

Angela Merkel: Republica Moldova are dreptul la autodeterminare

Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa, afirmă cancelarul Angela Merkel, subliniind că va depune eforturi ca Republica Moldova, Ucraina şi Georgia să beneficieze de dreptul la autodeterminare pe care l-au avut cetăţenii germani.

Parcursul Germaniei până la reunificare arată că pot fi trase învăţăminte din lupta pacifistă pentru libertate, în scopul rezolvării multora dintre actualele probleme ale Europei, a declarat Angela Merkel la Hanovra, la 24 de ani de la reunificarea produsă pe 3 octombrie 1990.

Curajul pe care l-au avut est-germanii dornici de libertate a contribuit la încheierea Războiului Rece, o atitudine similară fiind necesară pe plan global, a adăugat Merkel. „Putem vedea mult mai clar acum că libertatea, toleranţa şi drepturile omului nu sunt mereu autoevidente. Nu sunt autoevidente nici în Germania, nici în Uniunea Europeană, nici în Europa şi nici în lume„, a adăugat liderul german.

„Evenimentele produse în 1989 şi 1990 în Germania ne pot fi de folos, pentru că simbolizează victoria libertăţii asupra opresiunii, simbolizează ce se poate întâmpla atunci când partenerii cooperează şi au încredere unii în alţii, arată ce rezultate poate aduce răbdarea şi ce se poate face pentru îmbunătăţirea lucrurilor”, a continuat Merkel, conform publicaţiei Cyprus Mail, citată de mediafax.ro.

„Totul este posibil. Eu şi milioane de est-germani am trăit acest lucru. De aceea, nu trebuie să fim descurajaţi de ceea ce se întâmplă în anul 2014. Dimpotrivă, unificarea ne arată că totul este posibil”, a insistat liderul german.

Merkel a avertizat că Rusia nu le poate răpi independenţa vecinilor, recunoscând însă rolul constructiv al Moscovei în reunificarea Germaniei.

„Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prin reunificare, libertatea de a ne decide singuri viitorul”, a subliniat Merkel, precizând că Berlinul va depune eforturi pentru a se asigura că Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au aceleaşi drepturi la autodeterminare.

http://www.publika.md/angela-merkel–republica-moldova-are-dreptul-la-autodeterminare_2108281.html

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. Doamna Pavlicencu, sunteti initiatoarea proiectului Unirii!

  Tot respectul pentru tot ce ati facut pentru tara!

  Cine s-a zbatut si a luptat in toti acesti ani cu rusofonii si toate celelalte forte ostile Unirii!?!

  Rezultatele de mai sus sunt recunostinta fata de un om care isi dedica viata unei cauze nobile!

 2. SUA, Uniunea Europeana ne poate ajuta sa ne unim cu ROMANIA. Bancile europene si alte INSTITUTII CU BANI sa realizeze proiecte pentru apropierea de ROMANIA.

 3. Mult nedorita Pavlicenco!

  ce va tot bagati nasurile unde nu trebuie? Care ocupatie? Vreau sa accentuiez ca in 1940 pe 28 Iunie a fost eliberarea Moldovei de sub jugul rominesc…. Daca si vreti sa va aratati ca sinteti destepti si intelectuali atunci aratativa nu prin ceea ca sa faceti unirea cu rominia…. cetatenii R.Moldova nu vor unire si de aici reesa ka noi nu mai sintem un stat Suveran si Demicrat ci un stat cu dictatori neculti si fara carte

 4. Maria, se ve de de la o posta dupa cum scrii Romania cu litera mica, ca esti o necarturara si o slugoaica a coloanei a 5-a a Rusiei, altfelspus o mancurta! Dar mai binezis , esti o toanta si numai imputi forumul cu devagatiile tale sovine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *