Mă, voi, cei cu sondajele și TV-urile controlate, chiar nu aveți deloc rușine?

1604442_891412917536308_8426926448611697759_nAm mai “admirat” si aseara o emisiune scremuta la o TV ne-publika, avind ambitii si pretentii, care a discutat despre sondajele (manipulate) din R.Moldova. Pur si simplu, nu am timp sa ii chem in judecata si pe acesti vinduti de ani buni, care demonstreaza, prin activitatea lor, ce frumusete de sistem antiromanesc si antiunionist cultiva aici.

Sa fie clar: la Putere in R.Moldova sunt forte antiromanesti. Frazeologia, demagogia si ritorica europeana au menirea sa acopere frica tartarilor din partidele parlamentare corupte de a nimeri la puscarie din cauza hotiei de bani publici si de fonduri europene, a contrabandei si a parandaraturilor (otkaturilor), ce sunt modus-ul lor vivendi, prin care vor sa recistige alegerile.

SI INCA CEVA, FOARTE IMPORTANT. Sa inteleaga toata lumea ca partidele parlamentare corupte au generat, in acesti ani, doua produsuri “n’inunate”– dodonism si hrenato-usratism, iar acum se vaicara, de ochii lumii, ca Dodon si Usatii vin peste noi. Pai, de ce sa nu le spuneti cinstit oamenilor ca voi i-ati cultivat, promovat, incalzit sub aripa-va si acum vi-i doriti in Parlament, ca sa aveti motiv, cica “obiectiv”, de a nu avansa pe drumul european, pentru ca acolo va asteapta puscaria si asta nu v-o doriti, oricum v-ati chema. Voua, partidelor parlamentare corupte antiromanesti, va trebuie in Parlament un Dodon, un Formuzal, un Usatii, un Misin si un Turcan, nu o Pavlicenco, un Mocanu s.a. ca acestia (care nu mai prea sunt).

De “lib’rali” tacem, numai ei stiu exact cu cine sunt. Si mai stie cineva… Iata am auzit ca un Primar “girbovit de povara municipiului” dadea un comunicat ca a sarbatorit ziua de nastere a lui tatine-su pe la Colonita. Dar gurile rele/bune vorbesc altceva: ca cineva a sarbatorit ziua de nastere a lui tatine-su pe Nistru, pe corabia Moscova, unde s-au plimbat “lib’ralii” de la Ribnita pina la Soroca si, apoi, pina la Dubasari, vreo opt ore, contra a una mie euro, s-a baut si s-a mincat, s-a fumat (de o petrecere mai acatarii nu-i duce capul, ca asta e “nivelul” –“ia tebea uvajaiu, ti menia uvajaesi, a vmeste mi uvajaemiie liudi”) – ce mai. Dupa care, la un moment dat, se infatiseaza pe corabie, in carne si oase, cine credeti? N-ati ghicit. Voronin cu doi bodyguarzi si gurile rele mai spun ca acest tartar bolsevic ar fi si neam cu un “tatine”. Asa spun aceste guri…

Astfel, ieri discutau la TV ne-publika despre sondajul IMAS, unde capeteniile de ani buni nu pun in liste pentru interviuri nici PNL, ca partid unionist, nici pe presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, cea care le sta ca un os in git pentru ca le spune in fata cine sunt. “Asa a decis bord-ul” a spus un tartar-sondajist, om al structurilor, optiune promovata de toti pretinsii specialist in studierea opiniei populatiei.

Cel mai amuzant a fost cind s-au bilbiit cu totii aseara pe subiectul “femeile in politica”… A mai fost la respectiva TV o asemenea emisiune si se plingea moderatoarea ca a sunat o zi si nimeni nu accepta din femei sa vina la Vox Publika. Pai, cum sa vina, daca se tem de sefuletii lor politici corupti? Ele – ce sa spuna, daca stau pitite in buzunarele sau sub calciiele lor? Dar pe unica femeie-presedinte de partid (PNL), care stie cel mai bine “ce e cu femeile in politica” nu au sunat-o. Ca nu e voie de la Tartari, ca sa nu creasca ratingul si – nu cumva sa o voteze lumea, cu tot cu partidul lor penelist curajos, “care, uite, inca nu zdohneste, ca sa vezi, cu tot cu unionismul lor”.

Pai, sondajul arata ca cetatenii, dezamagiti de barbatii corupti, ar vota in proportie de 70 la suta pentru femei. Dar, totodata, “sondajistii” de doi bani nu include in lista de interviu nici PNL, ca partid, nici pe Vitalia Pavlicenco, unica femeie ce conduce un partid vizibil si cu actiuni, si, astfel, se fac de ris si ajung sa se bilbiie la subiect. Inclusiv “analisti politici” pe care credeam ca ii respect. Credeam, acum nu mai cred.

Da,voi, exponentii sistemului antiromanesc, antiunionist si, de fapt, antidemocratic, controlati situatia. Este adevarat. Da, banul e ochiul dracului si nu are miros. Dar sunteti jalnici prin minciuna si manipulare. Si noaptea, in forul vostru interior, daca mai pastrati ceva si de la Dumnezeu, va este, poate, rusine. Daca nu, nu. Asta e si asta sunteti.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Asta e. Din nou certuri, sfezi si critici. Acesta nu e bun, eu sint buna si laudama gura ca tioi da friptura. Politicianizm moldovenesc pur. De ce sa fim critici cu altii si nu si cu noi stimata doamna politiciana. Iata ca daca nu am inteles corect ca acestia de la sondaj nu au scris despre dumneavoastra dar au scris despre alte partide. Dar oare nu este libertatea presei in aceasta lume? Iata sa spuneti de ce trebuia numaidecat sa scrie despre toate partidele de bine. Da unii sint bine vazuti intro parte, altii in alta. Asta e tot. Trist dar adevarat. Si daca nu au avut ce scrie nu au scris. Spunetimi ca nu e asa?

 2. Pt Berenice Goradecki

  Nu e asa.

 3. Ala Mîrza- Turbal

  Da. într-adevăr, nu e în liste PNL-ul, cu regret 🙁 I-am mai întrebat și eu pe unii: de ce? Nu mi-au răspuns…

 4. Dna Pavlicenco demult trecea PNL Pragul,daca nu aveati atata agresivitate necontrolata in acciuni.Toti sunt rai,mata una esti buna.Eu ,daca vad vre-un cumatru scandalos,ap nu-l chem nici la o petrecere,ca strica tot.Din cauza asta nimeni nu se leaga cu Dta.Fara suparare.Parerea mea e sa incredintati partidul la alte persoane,ca mesajul e bun,da lumea fuge de D-ta personal.

 5. Pt ion

  Si unde ai vazut agresivitate in actiuni, da-mi un singur exemplu.

 6. Eu sint de acord cu dl Ion la o mie de procente. Eu tot asa cred.

 7. Da, de ce ma tutuiti ? Sunt mai in varsta cu mult decat Dta.Fiti mai echilibrata. Cititi atent mesajul,daca nu ati inteles va priveste.

 8. Da dl Ion. E bine ce spuneti. La capitolul manierelor, educatiei si vocabularului politicienii nostri lasa de dorit. De aici ca ei sint asa si asa, cei mai si cei mai si laudama gura ca tioi da friptura dar cind la modul practic se vede pe data ca nu au sapte ani de acasa. Asa e. Si eu am fost aici brutalizata si vandalizata asa ca va inteleg perfect.

 9. Ala Mîrza- Turbal

  EU ÎNSĂ NU SUNT DE ACORD CU AFIRMAȚIILE DE MAI SUS… Am văzut-o pe D. Pavlicenco la multe acțiuni: adevărat patriot, curajoasă, cu demnitate, foarte corectă în comunicarea cu oamenii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *