Declarația DPN: ”Răspunsul partidelor de dreapta, taxate drept ”fără șansă” de către partidele parlamentare, ar trebui să fie o formulă comună în alegeri”

D e c l a r a ț i a Delegației politice Naționale a PNL

IMG_2266IMG_2304IMG_2283

IMG_2298

 

IMG_2300

 

 

 

 

 

PNL a formulat o serie de propuneri concrete privind p articiparea, în aceste alegeri, într-un Bloc European sau într-un Bloc Liberal, pentru a se continua, cu fermitate, pregătirea în vederea aderării la UE și petrru contracararea presiunilor rusești contra viitorului nostru românesc, european.

Nu au urmat reacții de acceptare din partea partidelor parlamentare, percepute ca partide ce au cufundat statul într-o corupție generalizată, cu guvernanți interesați să se mențină cu orice preț la putere, pentru a nu ajunge pe mâna justiției, drept partide care se tem de transparența actului decizional, pe care o cere, de exemplu, PNL.

 IMG_2287IMG_2253IMG_2294

 

 

 

 

PNL a încercat un clivaj clar pe orientarea Vest/Est. Respingerea acestei abordări demonstrează justețea convingerii național-liberalilor că partidele de la guvernare nu sunt interesate de Europa și de integrarea intra-românească, drept motor al avansării pe traseul european, ci de fentarea, în continuare, a factorilor europeni că ar fi proUE, dar rămânând, de fapt, cu lideri șantajabili antieuropeni și antiromâni. Acești lideri urăsc – la comanda Moscovei – partidele românești și PNL-ul unionist, un partid cu adevărat eurointegrist.

În aceste condiții, membrii Delegației Politice Naționale a PNL adresează un ultim apel partidelor IMG_2292democratice, proeuropene, cu șansa de a oferi o alternativă populației cu vederi naționale. Mesajul vizează entitățile politice mai vizibile și cu potențial sprijin electoral – PAD, PLR, PPM, AntiMafie.

În listă nu se regăsește PL, care a demonstrat rigiditate necivilizată și incapacitate de dialog și de compromis rezonabil, care demonstrează suficiență și încrederea că va avea, totuși, câțiva deputați în Legislativ, care, însă, nu vor rezolva mari probleme de sistem.

PNL solicită antamarea, de urgență, a unui dialog, ca să se propună electoratului o forță nouă, a treia, cu adevărat proeuropeană, ca să nu se mai voteze partide oligarhice, pentru care cooperarea cu partidele românești este mai periculoasă decât coalizarea cu partidele prorusești.

Situația din 2014 este asemănătoare celei din 2001 și numai liderii politici antiromâni pot avea un comportament menit să prăbușească avansarea celui de-al doilea stat românesc spre Europa, prin România. Sau cei cu misiunea de a ne opri din acest drum, acoperindu-se cu argumentul ”revenirii comuniștilor”, ce s-ar putea produce, mai ales ca rezultat al guvernării postcomuniste corupte și trădătoare a interesului național de refacere a unității românești.

Marea Unire s-a făcut în 1918. Împreună, facem Unirea în 2018.

Chișinău, 14 septembrie

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Republica Moldova , alaturi de Transilvania si riscul de a le pierde definitiv sunt „argumentele” cu care este santajata Romania pana in 2018 pentru a se lasa jefuita de jidanimea din UE ! Moldova este ca parte a Romaniei , membra UE , altfel gasPutin o invada demult …

  https://www.youtube.com/watch?v=EHMs0n00qnE

 2. Este un haos voit lăsat așa, fiecare face ce vrea cu patriotismul. Vorba strabuna ca “omul sfinteste locul”, a devenit o moneda davalorizata si aruncata in colbul drumului.
  Initiativa si grija fata de care se voteaza (defileaza) pentru neam si tara este slaba sau nu exista, iar rarele momente in care se face simtita, e atrofiata si dezorientata (batjocorita si anihilata de rusi). In Moldova in ,,democratie” asta autoritatea liderilor rusi este din ce in ce mai puternica, iar legea este pentru ei, supusa bunului plac. Trebuie de mers intre oamenii pentru a fi convinsi.

 3. Ce ti-s oameni?! Cei care vor Unirea au iesit in numar mic, dar prorusii (,,statalistii ” iau iesit ca oile. Nu stiu cum de n-au venit si cu tancurile!

 4. Ideea este bună, dar nu Vă adresaţi la nesfîrşit apeluri prin poştă. Întruniţi-Vă odată şi hotărîţi, altfel, în viitorul parlament opoziţie nu va fi. De dragul portofoliilor se vor „înfrăţi” toate partidele parlamentare şi vor convieţui pînă obştescul sfîrşit al ţării. Nu rataţi şansa,trebuie să veniţi în parlament.

 5. =Martir Unionist Asasinat Nicu Sulac=

  CRONICA TRADATORILOR DE NEAM:
  –––––––––––––––-
  cântăreaţa rusificată Sofia Rotaru, stabilită la Kiev,
  originară din Basarabia de Nord, născută în s. Marșenița, raionul Noua-Suliță,
  regiunea Cernăuți, /actualmente ocupată de Ucraina/
  care e compusă
  – din Bucovina de Nord
  + Basarabia de Nord /ţinutul Hotinului/
  + ţinutul Herța /Moldova istorică/

  Portalul de ştiri „Delfi„ din Estonia:
  http://bublik.delfi.ee/news/glamour/semyu-sofii-rotaru-vygonyayut-iz-ukrainy?id=69766497

  Patrioţii ucraineni din Kiev au început demersurile
  pentru a deporta în Rusia familia cântăreţei romăno-moldovence Sofia Rotaru
  pentru faptul că ea sustine politica de agresiune a Rusiei contra Ucrainei.
  La inceputul acestei luni Septembrie 2014 trădătoarea Sofia Rotaru plătită din greu,
  a susţinut mai multe concerte în Rep. Moldova sponsorizate
  de agenţii rusofoni ocupanţi terorişti Renato Usatii şi Igor Dodon
  care cheamă populaţia RM la Alipirea cu Creatura Vomală Ruso-Asiatică
  teroristă, despotică şi totalitară.
  Renegata Sofia Rotaru a cântat la Chisinău alături de un alt cântăreţ
  terorist rus Iosif Kobzon, căruia i s-a interzis intrarea în Letonia şi SUA
  pentru declaratille sale războinice.
  Mai mult, primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, pretins pro-european făţarnic,
  dar in realitatea ruso-fil, anti-român si anti-unionist
  a mers personal la hotel pentru a-i înmâna mancurtei Sofiei Rotaru
  insemnele de cetăţeană de onoare a orașului Chişinău.
  Notă:
  Actualmente noile autorităţi ucrainene pretinse europene,
  interzic elevilor români din Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud
  să înveţe în limba româna la şcoală şi impunându-i să vorbească doar în ucraineana!
  Ruşine !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCA ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *