Și la Glodeni, echipa popular-republicană a trecut, în cadrul conferinței raionale, la PNL

prin Romaniavladimir-esanuSâmbătă a avut loc, la Glodeni, conferința teritorială a PNL, în cadrul căreia, ca și la Strășeni, foști membri, inclusiv un vicepreședinte populari-republicani, precum e cazul președintelui Filialei Vladimir Eșanu, consilier raional, au luat decizia să adere la PNL. Cei prezenți la conferință și-au exprimat regretul că, după atâția ani de atitudine fidelă față de formațiunea lor și de conducerea acesteia, au nimerit în situația să accepte alte principii, alte viziuni și opțiuni. De aceea, după o pauză de meditare, grupul coordonator, prin consultări cu membrii entității, au decis să adere la PNL – unicul partid care a promovat sincer și ferm, în toți acești ani, demnitatea și valorile naționale, care nu a oscilat între românism și unionism, ci care le consideră inseparabile. Adică, dacă ești român, ești și unionist. PNL, ca partid unionist, nu mai este o sperietoare pentru membrii societății, așa cum și-au dorit comuniștii și postcomuniștii.

Anatolie casutaÎn conferință s-a dat citire deciziei BPC al PNL care a acceptat aderarea Filialei, cu păstrarea vechimii de membru de partid. Noii membri ai PNL și-a exprimat speranța că alegerea lor este una corectă, fiind și extrem de dezamăgiți de corupția care lipsește Republica Moldova de perspectiva de a deveni un stat aliniat statelor europene partenere. Evenimentele și dezvăluirile din ultimele zile, care indică implicarea liderilor liberal-democrați în scheme de jefuire a propriilor cetățeni prin scheme de corupție, îi fac pe cei care au crezut în partidele postcomuniste, ajunse la putere în 2009 și 2010, să opteze pentru alte forțe, PNL fiind din oameni cinstiți și sinceri, necorupți și care știu ce înseamnă ideea națională.

Au fost alese organismele de conducere, președinte fiind Vldimir Eșanu și vicepreședinte – Anatol Căsuța. Filiala teritorială Glodeni va fi coordonată de către Mihai Severovan, membru al BPC al PNL.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
 1. DESTINUL

  Destinul tău, destinul meu
  Dat de bunul Dumnezeu
  E să ne întregim cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA.

 2. Numai nebunii si neprietenii mai pot sustine ca cele doua tari surori nu trebuie sa mai fie impreuna la bine si la greu.
  Este de ajuns sa vezi cine erau conducatorii asa-zisei „RSSMoldoveneasca”: Brovko, Salagor, Konstantinov, care „pledau” pentru Moldova…
  Acestia au murit, dar cauza lor traieste – in capul gurailor, durakovilor, pascarilor etc. – care sunt niste maladavaneti fara creier, sau profitori. Toti moldovenii sunt romani! Cel care nu recunoaste aceasta inseramna ca mancurtul acela NU ESTE MOLDOVEAN, ci este MALDAVANETs. Tinerii vor aduce dreptatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *