Microbuzele mobilizate să îi aducă lui Filat ”masovkă” la Chișinău au plecat semigoale. Iar Monumentul deportaților, GATA, nu poate fi înalțat la Strășeni din cauza ”protecționismului verde”

IMG_2076IMG_2078Pe scurt, că nu am timp. Când am ajuns la Strășeni, piața din fața Consiliului raional era plină de vreo 12 microbuze retrase de pe două rute, aliniate câte șase, să îi ducă ”masovkă” (oameni) lui Filat la Chișinău, să facă poze electorale. Însă ora a venit, nu și oamenii așteptați, de aceea, cea mai mare parte au plecat semigoale. O fi vorba la mijloc de resurse administrative sau nu? Nu știm, doar întrebăm. Același lucru, e de presupus, a avut loc în toate raioanele, iar cei prezenți în PMAN au fost răruți. 

IMG_2150În ajun, când discutam cu membrii și simpatizanții PNL din Strășeni, ei erau revoltați de cum sunt sunați și chemați la Chișinău să vină ”Pentru Europa!” De parcă numai falșii adăpostiți la umbra stejarului sunt proeuropeni. De parcă orientarea europeană nu este o politică oficială externă a întregii Republici Moldova, împărtășită, în primul rând de unioniștii care sunt adevărații eurointegriști. Falșii proeuropeni, deja lumea înțelege, nu vor în Europa, pentru că se tem să nu ajungă la răcoare. Iar un penelist spunea azi la Strășeni – ”hai să îi băgăm în Europa, ca să îi vedem mai repede băgați și la pușcărie”.

Ca să nu mai spunem că, de fapt, exact pretinșii proeuropeni de la guvernare au generalizat corupția și au dezamăgit dur populația pe care o vor cumpărată acum cu bani electorali și manifestări de doi bani, învăluite în minciună, ieftinătate și falsitate. Cine vă mai crede? Nu vă îmbătați cu o prezență adusă cu forța, prin pârghii administrative și amenințări cu lipsirea de licență sau cu o concediere ilegală, dar politică.

Conducerea PNL și a AVR-92 ”Tiras-Tighina” au luat cunoștință la Strășeni și de elementele Monumentului deportaților, care se tăvălesc, de niște ani, la un depozit pentru că – în pofida deciziei Consiliului orășenesc – nu poate fi înălțat pe teren public unde este indicat, din simplul motiv că acolo a acaparat ilegal niște metri pătrați un protejat al autorităților locale peledemizate. Care, ca și centrul coordonator fals european, în vorbe e cu legea și democrația, iar în realitate – cu mafiile, protecționismul, corupția și fărădelegile.

Consiliul Unirii cere conducerii PLDM să termine influențele ilegale și să îl pună la punct pe cel despre care se spune că a finanțat structura verde în Strășeni și acum îi împiedică pe fiii deportaților să înalțe un Monument al Durerii pe locul indicat de autoritățile orășenești. Să vă fie rușine vouă, celor care împiedicați aceasta, când mergeți și depuneți, fariseic, flori în zilele negre ale deportărilor în Siberii de gheață… Unde, personal, nu merg atunci când mergeți voi, pentru că îmi repugnă fățărnicia lucinschistă…

Vitalia Pavlicenco  

 

IMG_2154 IMG_2153IMG_2149IMG_2145 IMG_2144 IMG_2143 IMG_2142
IMG_2151

  

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
  1. Aspiraţiile şi intenţiile Dstră(PNL) sunt bune, dar prin bîrfeli de măhălăgioaice pierdeţi încrederea oamenilor.Ei fac ce fac, dar Dstră faceţi mai bine decît ei, pentru binele oamenilor.

  2. Nu e vorba de birfe, ci de presiuni administrative care nu concorda cu democratia si europenismul.

  3. Adevarat, PLDM foloseste din plin parghiile administrative de influenta pe care le au in consiliile raionale, dar si in ministerele pe care le controleaza. Exact cum faceau comunistii la vremea lor. Doar cei care nu vor, sau naivii, nu inteleg acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *