Declaratia PNL: ”Independența a eșuat. Împreună, facem Unirea în 2018”

prin Romania10629877_720545654647516_6822728200713450303_nAnul 2014 este al patrulea an cand sarbatorim Independenta Republicii Moldova nemaifiind sub regim comunist. Am rabdat zece ani de guvernare abuziva sub PCRM, care ne-a deturnat parcursul national european, dar, din pacate, avem alti patru ani de orientare doar formala spre Europa, pentru ca dezastrul, creat in toate domeniile dupa 2009, descurajeaza societatea sa mai creada in forte politice in general.

PNL regreta ca ingerintele externe din Rasarit in sfera decidenta au condus la o stagnare de 23 de ani, ce a indepartat perspectiva euroatlantica pentru al doilea stat romanesc. Semnarea acordurilor asociative cu UE nu inseamna nimic fara un program concret si amplu de integrare intraromaneasca a celor doua state de pe Prut.

Dupa rasturnarea comunistilor, prin efortul general al democratilor, societatea a asteptat o consolidare politica si certitudinea ireversibilitatii orientarii europene. Constatam ca guvernarea postcomunista, liberala si democrata, sprijinita electoral si de PNL, a consumat acesti ani intr-o competitie absurda de ambitii personale ale presedintilor componentelor AIE, care a indus disperarea intr-o societate istovita de asteptarea tranzitionala dezolanta a unor orizonturi de bunastare.

Atitudinile fata de valorile sacre, fata de adevarul istoric dezbina, in continuare, clasa politica, in loc sa constatam unirea fortelor necomuniste pe o platforma nationala, europeana, liberala – singura care, orientata spre redobandirea identitatii si a constiintei romanesti -, ne-ar desprinde din sfera de influenta rusa, ne-ar putea reda Libertatea, ne-ar putea ajuta sa scapam de armata rusa de ocupatie si sa ii transformam pe partenerii occidentali in sprijinul principal pe drumul nostru spre spatiul euroatlantic, prin reintregirea Natiunii Romane.

Optiunea PNL pentru Unirea cu Romania, drept cea mai scurta cale de integrare in NATO si UE, este atat rezultatul dezamagirii in care se afla populatia, dar si expresia curajului unui partid de a deschide spatiul public pentru discutii pluraliste in cautarea unei solutii optime pentru depasirea conditiei statului sarac, a unei societati din membri avand unicul scop de a se salva prin a parasi propriul stat.

Este curajul de a-i face pe cetateni sa depaseasca stereotipurile create prin presiunea comunista antiromaneasca, dar si postcomunista, este obiectivul major de Libertate, dar si al statului de drept european al romanilor si al alogenilor prooccidentali, care se doresc mai repede in spatiul civilizat al UE, unde fiecare om e respectat, indiferent de conditia sociala si de nationalitate.

PNL este sigur ca discutiile, initiate de membrii sai privind Unirea cu Romania, ca cea mai scurta cale de integrare a celui de-al doilea stat romanesc in NATO si UE, vor fi tot mai frecvente in societate, spre binele oamenilor, vor fi agreate de un numar tot mai mare de romani si alogeni, cu dreptul de a-si decide soarta asa cum vor, doar pe cale legala, constitutionala, fara niciun fel de constringeri sau restrictii.

Proclamarea – in anul 1991 – a Independentei Republicii Moldova a fost un act de mare curaj al membrilor societatii. Actul de echitate istorica va fi decizia – luata legal de romani si de prietenii lor – de a se regasi impreuna in Europa prin calea germana – de reunificare a doua state romanesti.

Sa fim tari si curajosi si Dumnezeu ne va fi alaturi!

Independenta a esuat. Impreuna, facem Unirea in 2018!

Partidul National Liberal,
Chisinau, 27 august 2014

NOTA: Textul acestei Declaratii a PNL este textul Declaratiei PNL din anul 2010, cu actualizarile necesare de date, ceea ce demonstreaza stagnarea desavirsita pe care o traim sun guvernari mereu corupte.

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
  1. Constantin Tănase: Felicitări cu Sărbătoarea! „Cristosul mamei voastre de nemernici!”

    Azi e sărbătoarea Independenței. Îmi amintesc bine ziua de 27 august 1991 când cu greu m-am agățat de un troleibuz (atunci deputații nu aveau mașină la scară) și am mers la parlament, să votez istorica hotărâre.

    Credeam atunci în sfânta libertate, în capacitatea noastră, a moldovenilor, de a ne autoguverna inteligent și eficient. Credeam în lozinca „Unire, moldoveni”, deși existau semnale îngrijorătoare că acest fenomen nu se va produce. Ce avem azi? Libertate? Unire, moldoveni? Unire, frați români? Guvernare eficientă?

    Și totuși, consider că e o zi de sărbătoare și îi felicit pe cei care mai muncesc în țara asta și trăiesc din munca lor: mă închin fața țăranilor care ară și seamănă pământul, mă închin în fața celor care fac drumuri, predau prin școli, trudesc prin spitale, mătură străzile, construiesc case, pasc oile, scriu cărți, vând la tarabe ș.a.m.d. Aceștia sunt sarea pământului, ei țin țara asta pe spatele și palmele lor și tot ei din păcate sunt cei jefuiți, marginalizați, desconsiderați. Aceștia nu primesc distincții de stat, nu sunt invitați la concerte festive. Alții sunt cei care azi formează crema societății din Moldova independentă. După declararea Independenții, în locul fostei odioasei nomenclaturi sovietice a apărut o nouă nomenclatură, una națională, moldovenească – și mai odioasă! ”Coloana vertebrală” a noii nomenclaturi o constituie politicienii sunt oamenii care nu au nicio meserie concertă, care nu știu a face nicio treabă concretă – nu pot bate un cui, săpa o groapă, repara o priză. Aceștia au încălecat milioanele de moldoveni naivi și creduli care îi votează cu înverșunare o dată la patru ani. Armele acestei șleahte de paraziți sunt minciuna, demagogia, retorica puturoasă, înșelătoria, prefăcătoria, trădarea și crima chiar. Ei urăsc poporul (pe care-l numesc „electorat”), lor le este în cot de viața și sănătatea lui, îl prostesc la televizor ca să-i voteze. N-au demnitate. N-au idei. N-au nimic. În afară de o patologică și permanentă dorință de a fura și de a mânca.

    Azi R. Moldova Independentă este condusă de parveniți, oameni care au devenit peste noapte bogați prin contrabandă, fraudă, minciună și crimă. Nu poate avea viitor această țară dacă va continua să fie „guvernată” de aceștia. E ferma mea convingere pe care am vrut să o exprim azi, de Ziua Independenței R: Moldova, independență pentru care am votat și eu în acea zi de 27 august 1991. Îmi pare rău de votul meu? NU. Îmi pare rău de altceva, și anume, că nu le putem pune botniță și nu-i putem înzăbăla pe acești noi paraziți care belesc această țară sub ochii noști somnoroși.

    Cu ce altceva ar trebui să închei aceste rânduri dacă nu cu câteva strofe din poezia lui A. Păunescu „Cristosul mamei voastre de nemernici!”?

    „La muncă, derbedei, că trece anul

    Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.

    Făceaţi pe democraţii cei cucernici,

    Cristosul mamii voastre de nemernici!

    Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine

    Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.

    Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,

    V-aş desena cu acul, să vă sperii.

    Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,

    Ci credite din călimări străine.

    De unde sunteţi, mă, din ce găoace,

    Cum v-au putut părinţii voştri face?

    Ce condimente le-au picat în spermă

    De e trădarea voastră-atât de fermă?

    Aţi pus nenorocita voastră labă

    Pe-această tristă ţară basarabă.

    Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul

    S-o faceţi curva voastră de serviciu.

    Mimaţi respectul pentru cele sfinte,

    Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.

    Aţi inventat examene severe,

    Supunere poporului spre-a-i cere.

    Şi ce vă pot eu spune la plecare

    Decât lozinca lui Fănuş cel mare:

    Nenorociţilor, se rupe şnurul,

    “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

  2. Un informat spune:

    Правильную статью написал К Танасе, подтвердил то, что и так знает каждый житель Молдовы.
    К сожалению, он признался в полном своем бессилии поменять ситуацию к лучшему:
    «Îmi pare rău de altceva, și anume, că nu le putem pune botniță și nu-i putem înzăbăla pe acești noi paraziți care belesc această țară sub ochii noști somnoroși».

    Если интеллектуалы не знают, что надо делать, то что говорить о «простых людях»?
    Тупик?! Так будет вечно?

  3. =Burunducul Unionist dela Tighina=

    Un mesaj european din Lituania:
    /Agentia de presa Delfi/

    20 August 2014:
    Presedinta Lituaniei, Dalja Gribauskaite
    a coordonat cu conducerea Gruziei despre participarea acestei tari caucaziene
    la ReUniunea NATO, Newport din Tara Galilor / Marea Britanie/
    din 4-5 Septembrie 2014 la care se planifica adoptarea
    unor documente importante referitor la Forta de Aparare a Gruziei
    si de asemenea aderarea ei in viitor la NATO si UE.
    A propos, la aceasta intrunire este invitata si adormita ametita Rep. Molotova din bratele Maicii Rusesti .
    ———————————————————————————–
    Nota Speciala:
    Si Guvernantii si Diplomatii pruto-nistreni filo-rusi, anti-români si ANTI-UNIONISTI
    de la Chisinau oare cu ce se ocupa acum
    in fata pericolului invaziei moscalesti
    cu hoarde calare pe tancurile de peste Nistru ?
    Sunt ei cu totii in vacante de lunga durata
    in spatiul vamal ocupant moscalesc terorist dodonist gagautzist ?
    Iar reprezentantul Rep. Molotova la sediul NATO din Bruxelles,
    agentul moscovit Mișka Gribincea stati-alist independentist moldafnist cu cât este platit de Kremlin
    ca sa saboteze euro-integrarea noastra ?
    Si Presedintele Timofte inca nu s-a trezit din amortire ?
    ———————————————————————
    N.B.
    iata ce declara Andru,
    un moldovean militar din Legiunea Franceza:

    /unimedia info 20 August 2014/
    “Am vrut să fac armata la noi, dar nu corespunde așteptărilor mele. Băieții de la noi nu sunt apți. Trebuie să fie 100 de oameni, dar oameni buni. R. Moldova are mult de lucru la acest capitol. Noi nu avem arme.
    De exemplu, eu în Legiunea Franceză am avut posibilitatea să trag din orice tip de armă și să lansez orice tip de grenadă. Nu dădeam raportul la gloanțe și grenade. Uneori am ajuns să fiu plictisit să trag din ele. Dar în armata R. Moldova? Timp de un an și jumătate soldații împușcă o dată și atunci șase gloanețe. Se poate numi acesta un soldat? Dacă nu dă Doamne începe un conflict la noi, băieții care păzesc Ambasadele credeți că vor putea utiliza armele pe care le au în dotare? Nu cred. Nu avem nici arme.

    O altă problemă de la noi. Tinerii nu sunt pregătiți psihologic pentru armată. Nu cred că vor putea duce cadavre sau să reziste atunci când își va vedea prietenul cum moare sub ochii lui. Este o etapă foarte importantă.
    ————————————————————
    Dacă s-ar începe un război cu Transnistria
    atunci noi avem tehnică și muniții
    doar pentru o oră și jumătate- două ore.
    ———————————————————–

    De asemenea, gradele militare nu sunt obținute pe merite. La noi dacă ai catedra militară ești deja sergent. Un adevărat sergent trebuie să aibă 10 ani de armată și peste 40 de misiuni. La noi aici toți sunt sergenți. Eu în schimb când vedeam un sergent în Legiune tremuram. Cei de la noi au grade, dar nu știu pentru ce. Eu sunt caporal șef și sunt foarte mândru. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *