La Căușeni, peneliștii știu bine cine sunt guvernanții

IMG_1889La Căușeni, unde conferința teritorială PNL a fost găzduită de sala Consiliului IMG_1872raional, pe a cărei clădire nu este arborat Tricolorul, național-liberalii au discutat peste trei ore.

Înainte de a se ajunje la Căușeni grupul plecat din Chișinău a obținut binecuvântarea de la Episcopul Filaret, de la Biserica Troița Nouă, unde a avut apoi o discuție de suflet la întoarcerea de la conferință. Episcopul Filaret este, împreună cu o serie de biserici sub oblăduirea Bisericii ucrainene independente de Rusia, la care vin tot mai mulți enoriași în țara vecină. Exemplu demn de urmat pentru Biserica rusă din Republica Moldova.

În conferințe, național-liberalii sunt încurajați să se exprime liber, să pună orice întrebări și să asculte atent răspunsurile.

În fața delegaților au venit ca oaspeți de la Chișinău reprezentanți ai unor entități membre ale Consiliului Unirii, alături de conducerea PNL. 

Discuțiile, dincolo de realegerea conducerii filialei teritoriale, au cuprins cele mai diverse și importante subiecte, legate de imperativul unificării forțelor democratice, planul electoral al PNL și marea dezamăgire provocată de patronii cu saci de bani, pregătiți pentru campania electorală. 

CIMG6590 IMG_1918

Au vorbit în conferință Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, Sergiu Tătaru, vicepreședinte al AVR-92 ”Tiras-Tighina”, însoțit de un grup din asociație, precum și delegați și invitați. Intervențiile delegaților au fost suficient de supărate, pentru că și la Căușeni s-a reușit coborârea disperării oamenilor la o cotă inimaginabilă, raportat nu la faptul că ”au făcut ce au putut”, ci că la ce așteptări postcomuniste au fost în 2009 și 2010.

Cei care au vorbit la conferință au spus despre ultimele propuneri, oferte și proiecte ale PNL, legat de Blocul Liberal si Blocul European, precum și despre refuzul partenerilor politici de a aborda problema respctivă.

A fost aleasă noua conducere a Filialei teritoriale Cășeni, inclusiv liderul Tineretului Național-Liberal.

SP al PNL.

IMG_1882IMG_1888IMG_1892IMG_1895IMG_1896IMG_1900IMG_1905IMG_1907IMG_1929 IMG_1930IMG_1934IMG_1862

 IMG_1915

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. Lietuva/Sakartvelo

  Un mesaj european din Lituania:
  /Agentia de presa Delfi/

  20 August 2014:
  Presedinta Lituaniei, Dalja Gribauskaite
  a coordonat cu conducerea Gruziei despre participarea acestei tari caucaziene
  la ReUniunea NATO din Tara Galilor / Marea Britanie/
  din 4-5 Septembrie 2014 la care se planifica adoptarea
  unor documente importante referitor la Forta de Aparare a Gruziei
  si de asemenea aderarea ei in viitor la NATO si UE.
  A propos, la aceasta intrunire este invitata si adormita ametita Rep. Molotova din bratele Maicii Rusesti .
  ———————————————————————————–
  Nota Speciala:
  Si Guvernantii si Diplomatii pruto-nistreni filo-rusi, anti-români si ANTI-UNIONISTI
  de la Chisinau oare cu ce se ocupa acum
  in fata pericolului invaziei moscalesti
  cu hoarde calare pe tancurile de peste Nistru ?
  Sunt ei cu totii in vacante de lunga durata
  in spatiul vamal ocupant moscalesc terorist dodonist gagautzist ?
  Iar reprezentantul Rep. Molotova la sediul NATO din Bruxelles,
  agentul moscovit Mișka Gribincea stati-alist independentist moldafnist cu cât este platit de Kremlin
  ca sa saboteze euro-integrarea noastra ?
  Si Presedintele Timofte inca nu s-a trezit din amortire ?
  ———————————————————————
  N.B.
  iata ce declara Andru,
  un moldovean militar din Legiunea Franceza:

  /unimedia info 20 August 2014/
  “Am vrut să fac armata la noi, dar nu corespunde așteptărilor mele. Băieții de la noi nu sunt apți. Trebuie să fie 100 de oameni, dar oameni buni. R. Moldova are mult de lucru la acest capitol. Noi nu avem arme.
  De exemplu, eu în Legiunea Franceză am avut posibilitatea să trag din orice tip de armă și să lansez orice tip de grenadă. Nu dădeam raportul la gloanțe și grenade. Uneori am ajuns să fiu plictisit să trag din ele. Dar în armata R. Moldova? Timp de un an și jumătate soldații împușcă o dată și atunci șase gloanețe. Se poate numi acesta un soldat? Dacă nu dă Doamne începe un conflict la noi, băieții care păzesc Ambasadele credeți că vor putea utiliza armele pe care le au în dotare? Nu cred. Nu avem nici arme.

  O altă problemă de la noi. Tinerii nu sunt pregătiți psihologic pentru armată. Nu cred că vor putea duce cadavre sau să reziste atunci când își va vedea prietenul cum moare sub ochii lui. Este o etapă foarte importantă.
  ————————————————————
  Dacă s-ar începe un război cu Transnistria
  atunci noi avem tehnică și muniții
  doar pentru o oră și jumătate- două ore.
  ———————————————————–

  De asemenea, gradele militare nu sunt obținute pe merite. La noi dacă ai catedra militară ești deja sergent. Un adevărat sergent trebuie să aibă 10 ani de armată și peste 40 de misiuni. La noi aici toți sunt sergenți. Eu în schimb când vedeam un sergent în Legiune tremuram. Cei de la noi au grade, dar nu știu pentru ce. Eu sunt caporal șef și sunt foarte mândru. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *