DECLARAŢIA CONFERINȚEI PNL FĂLEȘTI, adresată forțelor politice proeuropene

CIMG6563CIMG6543Noi, participanţii la Conferinţa OT Făleşti a PNL, delegaţi şi invitaţi, facem apel către toţi liderii forţelor de dreapta din Republica Moldova, în preajma alegerilor parlamentare din toamna anului 2014.

Dând dovadă de patriotism şi înţelepciune, trebuie să conştientizăm cu toții împreună pericolului ce ne paşte în cazul revenirii la guvernare a forţelor de stânga, cele care – sub acoperirea intereselor din afara statului – anume ale Rusiei – urmăresc destabilizarea situaţiei și  deturnarea vectorului european de la Vest spre Est, ceea ce poate duce la declanşarea unui război civil similar celui din Ucraina.

În scopul prevenirii eventualelor consecinţe de după 30 noiembrie 2014, participanţii la forul teritorial PNL îi îndeamnă pe toţi liderii politici democrați să accepte coagularea forţelor de dreapta , să elaboreze un plan comun de participare la alegerile parlamentare în toamna anului 2014, cu o singură entitate politică, drept unică posibilitate de a nu repeta greşeala anului 2001.

În caz contrar, de toate consecinţele postelectorale, inclusiv cedarea guvernării forţelor proruse agresive, care au promis anularea Acordului de asociere cu UE şi „vseh zakatati v asfalit” (”a-i face pe toți una cu asfaltul”)  vor răspunde,însă prea târziu, liderii politici iresponsabili care nu au acceptat coagularea segmentului proeuropean, cei care puninteresele de partid, personale și – de ce nu, ale Rusiei? – mai presus decât interesul național privind orientarea proVest.

Îi chemăm pe toţi liderii forţelor proeuropene să coboare cu picioarele pe pământ, adică la raţiune , patriotism şi discernământ.

Numai prin unificarea forţelor proeuropene se poate evita pericolul de a-i face pe toți democrații ”una cu asfaltul” sau de a-i „scoate cu picioarele înainte de la guvernare”, pentru a exclude pericolul major de SCHIMBARE A VECTORULUI EUROPEAN, de haos și de declanşare a unui conflict civil intern de proporții.

Fălești, 23 august 2014

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
  1. Ia mai lăsați-o moale

  2. Pt ingrid

    Las-o si tu mai moale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *