Național-liberalii din Fălești văd pericolul revanșei politice proruse

CIMG6552La Falesti, devenit în acest an ”vestit” pentru că este baștina lui Renato Usatîi, careCIMG6563 atrage electorat cu pomeni financiare, tolerate de instituțiile de resort, național-liberalii au abordări mature și fac analize simple, dar corecte.

PNL-iștii sunt mult mai convinși, în anul 2014, de justețea poziției unioniste, promovate de PNL, în special începând cu anul 2010, poziție, împărtășită de tot mai mulți alegători, sunt tot mai dezgustați de deciziile, acțiunile și abordările guvernanților, dar și tot mai îngrijorați de sprijinul acordat de Kremlin unor marionete proimperialiste antieuropene și antiromânești.

Pentru că, pe 23 august s-au împlinit 75 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, document prin care Uniunea Sovietică şi Germania şi-au împărţit sferele de influenţă în Europa Centrală şi de Est, delegații la conferință au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor ocupației sovietice. Dacă în 2008-2009 așteptările postcomuniste i-au făcut pe sărmanii oameni să își arunce privirile spre false partide democrat-liberale, despre care se tot zvonea că ”au bani”, acum, acelorași cetățeni, înșelați și furați în acești ani, li se scurg ochii, din cauza disperării și sărăciei, la care au fost aduși, după indivizi gen Renato Usatîi, care, împreună cu Dodon, și-au spânzurat imaginile și minciunile pe toți stâlpii, cu bani meniți să deturneze vectorul românesc și european al Basarabiei. 

CIMG6571CIMG6570CIMG6565 CIMG6564CIMG6561
CIMG6551
CIMG6549 CIMG6547CIMG6543

CIMG6583

 

În aceste condiții, delegații la conferința PNL de la Fălești sunt indignați de starea de lucruri dezastruoasă și preocupați de starea de dezamăgire cumplită a oamenilor care, votând partide venite după o Moldovă a lui Voronin și o Moldovă ticsită de comuniști, acestea nu doar că nu au curățit societatea de comunism, dar reîncearcă să o manipuleze, ca să voteze corupții, pentru că – ”dacă nu, vin comuniștii”.

Mihai Morteanu, Vasile Ropot, Lucia Palaghioiu și alții, care conduc de mulți ani structura din Fălești, sunt oameni dintr-o bucată, patrioți români, rezistenți la toate coturile și cotiturile vieții amărâte a basarabenilor. Victime ale persecuțiilor, peneliștii din Fălești sunt mai curând îngrijorați de pericolul revanșei proruse, decât de interesul firesc pentru sporirea segmentului unionist din electorat.

Tocmai de aceea, delegații la conferința PNL, care au invitat și reprezentanți de la alte partide, percepute ca europene, au vorbit despre oportunitatea coagulării forțelor democratice, pentru a nu se admite revenirea comuniștilor, accederea dodonilor și a renatousaților la Putere. Pentru aceasta, au adoptat textul unei declarații adresate conducerilor partidelor, în special, liberale, care va fi dată publicității.

Discuțiile în cadrul conferinței au fost, ca în toate întrunirile național-liberale, sincere, spontane, libere, dinamice, menționându-se necesitatea de a fi consecvent și optimist, pentru că exact forțele proruse speră să descurajeze PNL în situația când tot mai multă lume își dă seama că se tem de Unire cei care înțeleg – odată uniți, ar ajunge la pușcărie pentru cât au furat și pentru cât mai vor să fure – în primul rând alegerile din 30 noiembrie.

PNL TREBUIE VOTAT! – îi vor convinge național-liberalii pe cetățeni, inclusiv prin implicarea tinerilor, prezenți la conferință. Pentru că doar cu PNL în Parlament va fi siguranța unui demers proeuropean și prointegrare intraromânească, ce va conduce spre Unirea din 2018. Delegații au aprobat sloganul ”Împreună, facem Unirea în 2018” și au apreciat decizia PNL de a oferi lista partidului pentru membri demni ai Consiliului Unirii.

La conferință au participat Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, Anatol Caraman, președintele AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, Anamaria Prodan, din partea Forului Democrat al Românilor, ultimele două entități, împreună cu Mișcarea Național-Creștină, sprijinind poziția PNL în viitorul scrutin.

Conducerea PNL exprimă mulțumiri echipei de la Fălești pentru contribuția logistică la organizarea și desfășurarea conferinței.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. Lietuva/Sakartvelo

  Sa nu uitam ca prin luna mai 2014,
  agentul moscovit Renato Usatyi a adus-o pe cântareata tradatoare de neam Sofia Rotaru la Falesti, si care s-a adresat falestenilor moldoveni doar in limba rusa !
  Iata cine sunt tradatorii nostri anti-români si anti-UNIONISTI ! Sa stie bietii parinti din mormânt din s. Marsenita, Bucovina de Nord ocupata de ucraineni, ce le face lor fiica Sonia,
  ei s-ar rasuci in mormânt ! Rusine ei !

  Si alti cântareti umbla dupa colaci pe cozi de câini dodoniste si usatiste teroriste:
  Silvia GrigoreV de la Jora Tiganeasca, Olga CiolaNu de la Sadova, Igor Kukuk in cap, fiul lui Nicolae Glib-Isidor Grib, Diana Onufreica pacatoasa, etc.
  Rusine lor !
  –––––––––––––––
  Numai Re-Unirea cu România
  ne va salva de Mediocritate
  si ne va re-aduce la Normalitate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *