Jujucii partidelor corupte au ieșit la lătrat contra PNL

„Partidul Naţional Liberal nu are de unde atrage alegători, CAMPANIE IPN”

(Bine că ați modificat, că ați scris la început, inadecvat, ”electorat”, în loc de ”alegători”…)

Întrebări de baraj

1959518_10152153125612834_687747495_nPrintr-o zisă campanie despre partide în ajunul campaniei electorale IPN a găst de cuviință ”să lumineze” votanții despre ce reprezintă partidele.

Pretenția de a fixa „portretele” (bine pus în ghilimele!) formaţiunilor politice avea să fie justificată dacă, în acești ani, acțiunile PNL, de exemplu, erau oglindite – tot pe gratis -, ca această ”campanie”. Acest lucru nu a prea fost, de aceea, titlul articolului nostru este îndreptățit.

Mai remarcăm, de la bun început, că nu îi calificăm drept ”jujuci” pe toți care s-au dat cu părerea. De exemplu, nu o avem în vedere pe Olga Nicolenco. Ci pe cei, în special, care au avut fost întotdeauna negru cerul gurii, fiind niște complexați, frustrați, bâlbâiți și fără curaj, dar adaptabili la noile Puteri, cântând în frunză de stejar.

Legat de cei care ”nu au sesizat activitatea partidului”, le-aș solicita să răspundă obiectiv și curajos câtorva întrebări: 1. De câte ori au oglindit evenimentele inițiate sau la care a participat PNL? 2. Câte declarații sau opinii au solicitat PNL? 3. Din câte comunicate ale PNL au făcut știri sau măcar le-au citit? 4. Sunt atât de orbi că nu văd declarațiile, propunerile de răsunet – dar special ”neobservate”, la indicația patronilor -, ale Consiliului Unirii, ale PNL, întâlnirile sau întrunirile filialelor PNL din teritoriu, nici măcar pe rețelele de socializare? Ne oprim aici. Cunoaștem cu toții răspunsurile.

Remarci necesare legate de ”portrete”

Și aici am putea încheia articolul. Dar nu o vom face, pentru că jujucii Puterii sunt abia la început de campanie și au încă sufcient timp să se încurce în ițele lor, așa cum au făcut și în acest pretins ”portret” a la IPN.

Citim în ”portret” remarca potrivit căreia ”Formaţiunile politice sunt prezentate în ordinea dictată de numărul mandatelor deţinute în actualul legislativ şi scorul electoral obţinut în ultimele alegeri parlamentare, desfăşurate în anul 2010”.

Astfel, după Partidul Comuniştilor, Partidul Liberal Democrat,Partidul Democrat, Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul „Renaştere”, Partidul Socialiştilor şi Partidul Acţiunea Democratică, care au mai mulți sau câte un deputat traseist pe ici-pe colo, din partide apărute ca ciupercile după ploaie, vine ”portretul” PNL. Și asta răstoarnă exact toate declarațiile ”ferme” ale împingătorilor de opinii, care se contrazic și se bâlbâie, pentru că nu au voie să spună adevărul.

Vom încerca să le arătăm că este iresponsabil să te crezi specialist în toate problemele și în toate partidele. Și dacă vrei să pari macar obiectiv, spune și niște lucruri cel puțin incontestabile, citește măcar câte ceva și te pregătește.

Cine mai votează PNL

De exemplu, conform IMAS (am și publicat acea schemă din sondaj), din fiecare 4 la sută de votanți PNL 2,5 sunt rusolingvi și doar 1,5 sunt basarabeni români. Există o explicație plauzibilă – e pentru că rușii, ai căror părinți și bunici i-au persecutat pe ai noștri, acum se lovesc de produsul ”românului basarabean antiromân”, ca o tară și de picioarele rusolingvilor mai liberi în gândire și mai perspicace, care – din cauza acestui produs paradoxal – nu se pot mișca spre Europa, unde rușii știu că e mai bine și unde nu poți ajunge decât prin Unirea cu România. Rușii acceptă explicația, dincolo de mesajele proUnire, pe care le primim și în care se plâng precum că sunt înviunuiți ”de trădare”, dacă se declară unioniști.

Asta ca răspuns celor care scriu că ”PNL se poziţionează pe extrema dreaptă a eşichierului politic şi este votat doar de alegătorii cu astfel de viziuni, dar numărul acestora nu va creşte”. Dimpotrivă, numărul lor va crește, pentru că, dacă în 2010, când doar lansasem mesajul unionist, dar nu era dezamăgirea groaznică de azi, provocată de partidele corupte de la Putere, noi ne-am acoperit numărul de membri de partid (11 mii), e de necrezut că acum nu ni-l vom tripla sau chiar să fie o surpriză și mai mare.

Oare PNL are o singură idee?

Voi răspunde și aberației că ”formaţiunea, militând cu o singură idee, nu are de unde atrage şi alţi susţinători”.

PNL are acum sloganul ”Împreună, facem Unirea în 2018”, adică nu în 2019 sau 2020, cifre pe placul guvernanților latifundiari. Ci când se vor împlini 100 de ani de la Unirea din 1918. Dar Unirea poate fi și mai devreme, că nimeni nu știe cum pot evolua lucrurile în zonă. Doar că pe site-ul PNL și al Consiliului Unirii sunt publicate broșuri și manifeste întregi, concepte, planuri, programe, diagrame despre modernizarea și europenizarea R.Moldova, ca să nu ne unim după ce vom ajunge o epavă. Nu au citit nimic ”analiștii”? Știu, nu aveți timp pentru partide ca PNL, care nu intră în calculele patronilor, dar cu obrazul, trotuși, cum e? Nici de declarațiile legate de integrarea intraromânească, de pedepsirea penală a separatismului, a extremismului, de o serie de alte propuneri, cum este legalizarea constituțională a aderării la NATO etc., – nu ați auzit. Nu, că nu aveți voie.

Despre echipa persecutată a PNL

Povestea cu ”schimbarea imaginii” și promovarea membrilor e, la fel, ca o roată neunsă, de când vă știm. Cheful patronilor voștri e să o vedeți decedată politic pe Pavlicenco, pentru că ea deranjează, spune ce crede, deși exact acum, când aveți comanda de sus ca Pavlicenco să nu mai apară nicăieri, sunt invitați pe la TV-uri Alexandra Can, Sergiu Afanasiu, Mihai Severovan, Ludmila Bolboceanu, dar și Anatol Caraman, care va fi în echipa noastră în aceste alegeri, fapt ce demonstrează că scrieți neadevăruri, pe puțin spus. Noi vom propune și o componență a Guvernului Unirii, care va avea oameni curajoși, deși, desigur, persecutați, că ”așa e în democrația moldovenească, nu?”

Ca să nu mai spun că alții, care au fost și ei invitați pe la TV-uri și care, la fel, au spus adevăruri, acum sunt perscutați. Cum sunt avocata Iulia Deleu, lipsită dilegal de licență ”prin bunăvoința trompetei” Roman Zadoinov, ca să nu îi amintesc din teritoriu pe Valeriu Vinitinschi, despre care am vorbit cu Maia Sandu, dar aflu azi că a fost dat, totuși, afară din lucru pentru că nu a părăsit PNL; Nicolae Arsen, despre care cel potentat din Parlament îmi spune una, dar în realitate face alta; Mihai Morteanu, care și-a îmbolnăvit inima din cauza abuzurilor și persecuțiilor la care este supus din 2009 și câștigă, și el, cu prețul sănătății, toate procesele contra Puterii; Nina Tampiza, dată afară de la liceu de un fost PFD-ist, pentru că nu a devenit stejăriță; Pancratie Gojan, urmărit pentru că, cică, ”finanțează” PNL, dar care a ajutat cu ce a putut, și el, ca orice membru, în campania electorală, acest fapt incriminându-i-se deschis și obraznic; Ion Margine, secretarul general al PNL, un om deștept, care scrie niște declarații extraordinare, dar care este persecutat de regimul fals proeuropean împreună cu familia; Gheorghe Maxian, ”încurajat să plece” din serviciu, pentru că e PNL-ist, dar care luptă cu Șelin la Bălți pe propria cheltuială; Mihai Creangă, cel căruia i s-a acaparat micuța afacere și omul a luat-o de la zero, pentru că, în PNL, sunt oameni rezistenți; consilierul raional Alexandru David, care pune pe brânci tălhăriile de la Floreni-Anenii Noi, unde mare sculă e falsul liberal, deputatul Valeriu Munteanu; Ion Ciobanu, de la Căușeni, care, din 2009, a câștigat toate procesele de furt și acaparare contra lui, persoanele de mai sus participând și la conferințe de presă, arătând ”prețul democrației postcomuniste”. Nu mai spun de John Onoje, de Vasile Sinigur… Există și alții, dar preferăm să scrie ei pe rețelele de socializare cum și de cine au fost forțați să plece din PNL. Noi știm.

Și lista poate continua, chiar și fără să adaug toate procesele câștigate de mine, Vitalia Pavlicenco, de PNL, ca partid, contra artificialului stat Republica Moldova, , pe care îl fură patronii jujucilor lătrători contra PNL, contra calomniilor ”democraților” privind KGB-ismul meu, pentru că altceva nu au ce să mai sugă din deget. Acum duceți-vă voi în judecată și demonstrați că nu ați fost sau și dacă nu cumva ați rămas KGB-iști.

Vouă vă trebuie mlaștină peledemistă. Denighi liubeat tisinu…

Și voi considerați asta drept ”comportament mai zgomotos”? Desigur, pentru că vă place liniștea și mlaștina fals proeuropeană, în care se fac bani frumoși.

Ce mai ”experți”, care știu ce e și ce nu e ”total ineficient”… Îi întrebăm pe acești ”experți” – care, pe lângă o convingere de neclintit, ne mai sugerează ”alte interese la mijloc” – și nu vă simțiți penibil să vă contraziceți în asemenea hal? Păi dacă nu ar fi doar convingerea de neclintit, dar ar fi ”niște interese”, de ce nu ne vedeți spânzurați, ca pe Usatâi și Dodon, cu banere pe toți stâlpii din RîMî, pe toate site-urile patronilor voștri, prieteni ce aceștiia, pe Televiziunile acaparate, cu mesaje gen ”al vostru, PNL”? Vedeți că în căpușorul vostru nici nu încape ideea că cineva ar putea pleda sincer pentru o idee, după principiul formulat în Manifestul Consiliului Unirii: ”Minciuna ne-a dezbinat două decenii. Adevărul ne va uni pe veci”? Adică doar prin Unire vor veni Adevărul, Dreptatea, Justiția, Ne-Corupția, care, e de presupus, s-ar putea să nu vă placă, pentru că asta v-ar subția portmoneele.

Doar Olga Nicolenco a avut bunul-simț național-liberal să scrie curajos, abstrăgându-se de jujuci, despre Blocul Liberal, propunere a PNL după cea legată de Blocul European, idei pe care ”nu le vedeți, nu le auziți, nu le citiți” și – cel mai important – NU AVEȚI VOIE SĂ LE OBSERVAȚI. Credeți că am vorbit cu puțini ”analiști” și nu cunosc multe? Ba cunosc, dar cel mai important ce trebuie să vă spun e că NU AVEȚI CONTRAARGUMENTE, vorba unui analist mai curajos, siderat de reacția patronilor de a aborda în spațiu public ideile privind un Bloc European sau Liberal. Atâtica minte și voie aveți, ca doar să considerați că noi, PNL, am avea nevoie deun Bloc drept vehicol, ca să nimerim în Parlament. Nu, este o necesitate obiectivă de a vedea cu cine e Puterea  – cu România, cu un partid unionist proromânesc, sau cu Dodon/Voronin, cu toate celelalte râsuri prorusești. Și ne-am convins că sunteți cu aceste râsuri, doar că asta o să vă doară nu acum, ci la toamnă. Noi, însă, râdem cum vreți să nimeriți în Europa săpând un tunel pe sub România. Pentru că unindu-ne cu România, mulți dintre voi pot nimeri la dubă. Explicația e supersimplă. Prin asta se explică antiunionismul vostru, ca și prorusismul criminal.

Rit bien qui rit le dernier

Și-apoi, e chiar de râsul curcilor. Ca să vezi ce pretinși analiși avem e de ajuns să observe că unii spun că PNL are vizibilitate, iar alții spun că nu are. Voi decideți, totuși, – are sau nu are PNL vizibilitate? Noi credem că are, dar voi nu vreți să aibă, pentru că serviți partidele corupte. Punct.

Ei, ideea cu ”mesaj considerat radical de către unii din cauza mesajelor de lichidare a statalităţii Republicii Moldova prin reunificarea cu România” nu demonstrează decât că jujucii rămân stataliști, exact cum vă spune și Marius Lulea, de la Platforma civică ”Acțiunea-2012”:Sub Sloganele Stataliste din Republica Moldova se află intențiile agresive ale Federației Ruse”, iar asta îi vizează nu doar pe voronini, dodoni, șelini, garbuzi, perciuni, mișini, țurcani, usați, formuzali, tkaciuci, dar și filați, lupi, gadârci, ghimpi – toți cu pufușor rusesc voroninist sau lucinschist pe botișor.

Ce fel de partide serviți?

Este foarte discutabil dacă PLDM-ul vostru drag și scump își va păstra segmentul de electorat, cu un bazin actual de 40 la sută de indeciși, din cauza dezamăgirii cvazigenerale urmare a corupției și jefuirii bunului public și tocmai în această situație numărul votanților unioniști, care nu pot fi numiți radicali, crește. Așa că nu vă străduiți – dacă noi totuna nu contăm – să vă decredibilizați total.

Și când ajung la argumentul că ”PNL are imaginea contopită cu imaginea Vitaliei Pavlicenco” mă umflă râsul. Vreau să îi întreb pe cei cu asemenea idei fixe, dacă nu cumva imaginea celorlalte partide e contopită cu imaginea șefilor lor de partid. Care sunt buni, necorupți, ”luptă pentru niște idealuri sfinte…” Nu? Curios. Și PLDM trebuie sau nu trebuie să se detașeze de imaginea lui Filat?

Replica noastră la apa de ploaie precum că ”puţine persoane mai apar ca să reprezinte acest partid” se regăsește mai sus. Acolo sunt enumerate persoanele pe care le cheamă cine le cheamă pe la TV-uri – că bani furați și deturnați PNL nu are să plătească apariții televizate. (Nu mai întreb ce ”interese urmărește”, oare, sărmana, Alexandra Can, pentru care unii ”au un respect deosebit”, ca să stea lângă Vitalia Pavlicenco, pentru care unii ”nu au un respect deosebit”…)

Vreau să întreb altceva. De ce să nu vă doară capul de imaginea și detașarea liderului de PLDM? Pentru că, spre deosebire de Pavlicenco, cea care nu și-a făcut partid, adică PNL, dar a fost promovată de colegi pe ultima sută de metri (o știe și Nedelciuc, și Ion Butnaru, care au refuzat să fie președinți), dar care rezistă șapte ani și a respins șase oferte de cumpărare a partidului, promovând perseverent, cu o echipă fidelă, obiectivul Unirii, iată că PLDM, care, desigur, are oameni bogați să facă o bună și ”vizibilă” campanie electorală, se confruntă cu problema nemaiîntâlnită în R.Moldova – cea a dedublării noțiunii de lider? Când imaginea – credem contopită, a lui Filat cu PLDM, poate face rău partidului, nevoit să îl plaseze în frunte pe Leancă, lucru greu acceptat de PRIMUL. Deci, iată ce înseamnă un partid creat pentru un om, de către acest tom, care, căzut fiind, înghite greu ideea că banii îi pune unul, dar gloria și promovarea pot reveni altuia, pentru că liderul formal e în pericol de imcompatibilitate constituțională și chiar politică.

Și despre ”mesaje bine conturate”

Sincer, mai ales după ce îl citesc pe Constantin Tănase, nu pot dormi nopțile și mă tot gândesc ce ”mesaj mai bine conturat, dar şi un comportament coerent şi  sobru”, adică fără corupție, fără trafic de influență pe la fisc, fără contrabandă, ar putea avea PLDM. Nu cumva ”Moldova fără Filat, Moldova fără contrabandiști/contrabandSIS-iști”? Le-am întâlnit pe rețelele de socializare, unde ”analiștii” se informează despre PNL. Mi-au plăcut și voi spune ca Tănase, în 2008-2009, ”E aici ceva, cu aceste slogane…” Adică i s-au părut bune cele cu ”Moldova fără Voronin”, ”Moldova fără comuniști”. Acum Tănase spune altfel…

Și altor ju(ju)ci, care ne amintesc de PPCD, din care personal nu am făcut parte, spre deosebire de mulți jujuci proPutere, de azi, care ne spun ca nu promovăm decât ideea Unirii cu România, i-am răspuns mai sus și repetăm sugestia să și citească, nu doar să scrie sau să vorbească. Vă amintiți bancul rusesc despre ”ciuccea pisateli, ne citateli”?

În concluzie, o superîntrebare, tot de baraj

Pe care am să o pun mereu în campania electorală. E de menționat că încă de la nimeni nu am primit un răspuns pozitiv.

DACĂ SE ÎNTÂMPLĂ CĂ PLDM, PL, PLR, PAD, PD NU TREC  ÎN PARLAMENT VOR REZISTA – CA PNL – ȘAPTE ANI ÎN OPOZIȚIE EXTRAPARLAMENTARĂ?

Și asta e replica – nu a mea, ci a voastră – ce partide, de fapt, serviți. Serviți, serviți, e treabă bănoasă, înțelegem. Partide-cartel, partide-clientelare, partide de buzunar, partide de conjunctură, partide oportuniste și… adugați și voi ce mai doriți ca să calificați partidele corupte, ”CU ȘANSE”, care sunt, și antiromânești, prorusești, făcând parte din Clanurile Lucinschi sau Voronin, că e tot acolo.

De PNL nu vă bateți capul, nu e dureroasă neridicarea, e dureroasă căderea.

Vitalia PAVLICENCO

 

 

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. =Crai-Nou Unionist dela Hotin=

  Un mesaj european din Lituania:

  http://ru.delfi.lt/news/politics/gribauskajte-obsudila-s-prezidentom-gruzii-podgotovku-k-sammitu-nato.d?id=65602952#ixzz3AzIOwXf8

  20 August 2014:
  Presedinta Lituaniei, Dalja Gribauskaite
  a coordonat cu conducerea Gruziei despre participarea acestei tari caucaziene
  la ReUniunea NATO din Tara Galilor / Marea Britanie/
  din 4-5 Septembrie 2014 la care se planifica adoptarea
  unor documente importante referitor la Forta de Aparare a Gruziei
  si de asemenea aderarea ei in viitor la NATO si UE.
  A propos, la aceasta intrunire este invitata si adormita ametita Rep. Molotova din bratele Maicii Rusesti .
  ———————————————————————————–
  Nota Speciala:
  Si Guvernantii si Diplomatii pruto-nistreni filo-rusi si anti-români
  de la Chisinau oare cu ce se ocupa acum
  in fata pericolului invaziei moscalesti
  cu hoarde calare pe tancurile de peste Nistru ?
  Sunt ei cu totii in vacante de lunga durata
  in spatiul vamal ocupant moscalesc terorist dodonist gagautzist ?
  Iar reprezentantul Rep. Molotova la sediul NATO din Bruxelles,
  agentul moscovit Mișka Gribincea stati-alist independentist moldafnist cu cât este platit de Kremlin
  ca sa saboteze euro-integrarea noastra ?
  Si Presedintele Timofte inca nu s-a trezit din amortire ?
  ———————————————————————
  N.B.
  iata ce declara Andru,
  un moldovean militar din Legiunea Franceza:

  /unimedia info 20 August 2014/
  “Am vrut să fac armata la noi, dar nu corespunde așteptărilor mele. Băieții de la noi nu sunt apți. Trebuie să fie 100 de oameni, dar oameni buni. R. Moldova are mult de lucru la acest capitol. Noi nu avem arme.
  De exemplu, eu în Legiunea Franceză am avut posibilitatea să trag din orice tip de armă și să lansez orice tip de grenadă. Nu dădeam raportul la gloanțe și grenade. Uneori am ajuns să fiu plictisit să trag din ele. Dar în armata R. Moldova? Timp de un an și jumătate soldații împușcă o dată și atunci șase gloanețe. Se poate numi acesta un soldat? Dacă nu dă Doamne începe un conflict la noi, băieții care păzesc Ambasadele credeți că vor putea utiliza armele pe care le au în dotare? Nu cred. Nu avem nici arme.

  O altă problemă de la noi. Tinerii nu sunt pregătiți psihologic pentru armată. Nu cred că vor putea duce cadavre sau să reziste atunci când își va vedea prietenul cum moare sub ochii lui. Este o etapă foarte importantă.
  ————————————————————
  Dacă s-ar începe un război cu Transnistria
  atunci noi avem tehnică și muniții
  doar pentru o oră și jumătate- două ore.
  ———————————————————–

  De asemenea, gradele militare nu sunt obținute pe merite. La noi dacă ai catedra militară ești deja sergent. Un adevărat sergent trebuie să aibă 10 ani de armată și peste 40 de misiuni. La noi aici toți sunt sergenți. Eu în schimb când vedeam un sergent în Legiune tremuram. Cei de la noi au grade, dar nu știu pentru ce. Eu sunt caporal șef și sunt foarte mândru. “

 2. Toată lumea ştie prea bine că Filat are multe păcate, dar nu el e răul cel mare. Iată şi întrebarea la care Dstră evitaţi veşnic să daţi un răspuns concret:
  Vă temeţi de Răul cel Mare sau îi sunteţi aliat?

 3. Toată lumea ştie prea bine despre păcatele lui Filat, dar nu el e răul cel mare. Iată şi întrebarea la care Dstră evitaţi veşnic să daţi un răspuns concret:
  Vă temeţi de Răul Cel Mare, sau îi sunteţi aliat (servus)?
  Mulţumim.

 4. =Crai-Nou Unionist dela Hotin=

  Marea intrebare este:
  –––––––––––———————————
  Vom fi oare noi in stare
  si destul de inteligenti ca sa cream o noua

  CONDUCERE UNIONISTA NATIONALA
  / = GUVERNUL DIN UMBRA /
  care sa ne ghideze spre Re-Unirea
  cu Patria-Mama România Mare europeana ?

  Chiar daca ELITELE noastre UNIONISTE
  au fost omorâte prin accidente si otraviri
  in ultimii 24 de ani de “independenta”
  tradatoare mafiota corupta pro-ruseasca,
  in aceste timpuri de criza, dar istorice si unice,
  oare unde sunt acei viitori CONDUCATORI UNIONISTI,
  din viitorul GUVERN DIN UMBRA

  ( lideri noi si cinstiti, onesti, curati, curajosi si responsabili,
  care nu fac parte din nomenclatura mafiotica corupta actuala
  neo-comunista, pretins pseudo-liberala si ruso-filata lucinskista)
  deci acei CONDUCATORI
  care sa conduca populatia noastra mioritica
  spre Re-Unirea cu România ?

  1. Ion Costas, general, ex-Ministru al Apararii
  2. Anatol Munteanu, colonel, combatant in razboiul cu rusii din 1992
  3. Nicolae Petrica, general, fost vice-Ministru al Apararii
  4. Dumitru Gabura, patriot român, fost lucrator din fostul SIS-tem KGB din Chisinau
  5. Nicolae Lupascu, patriot român, colonel (r) din fostul SIS-tem KGB din Chisinau
  —————————————————
  6. Paul Goma, scriitor disident anti-comunist, nascut in jud. Orhei, stabilit la Paris
  7. Sanda Can, activista PNL
  8. Mircea Rusu, ex-deputat in Parlamentul din 1990.
  9. Ilie Bratu, militant unionist
  10. Ilie Ilascu, martir national
  ———————————————–
  11. Damian Hâncu, patriot martir din aprilie 2009
  12. Dragos Galbur, medic unionist, Balti
  13. Dan Nicu, analist politic
  14. Stefan Gorda, Ambasador al RM la Praga, originar din Bucovina de Nord
  15. Iorgu Munteanu, Ambasador al RM la Washington
  —————————————
  16. Lilia Neagu, martira, luptatoare anti-ocupatie
  17. Victor Cravcencu, profesor, disident anti-ocupatie, Balti
  18. Ioan Eşanu, protoiereu, Parohia româneasca Sf. Nicolae, Călăraşi, RM
  ———————————————-
  19. Eugenia Duca, preşedintele ”Asociaţiei femeilor de afaceri”, Chisinau
  20. Victor Bostan, director, Vinaria Purcari
  21. Dumitru Pogorea, antreprenor unionist stabilit la Novosibirsk
  ————————————-
  22. Mihai Ciubotaru, redactor-sef, revista “Basarabia Literara”
  23. Vladimir Besleaga, scriitor, originar din Transnistria
  24. Tina Butnaru, jurnalista din s. Vorniceni
  25. Eleonora Lisnic, jurnalista, Chisinau
  26. Andrei Esanu, istoric, academician
  ———————————————
  27. Vasile Rudan, fost militar, Bucuresti, originar din Bucovina de Nord
  28. Alexandru Budisteanu, arhitect, Bucuresti, originar din Balti.
  29. Mircea Popescu din California, din parinti din Basarabia
  30. Nicolae Madalin Stefanescu din Bucuresti,
  descendent din dinastia contelui unionist CaraVasile din jud. Cahul
  31. Bogdan Diaconu, deputat unionist la Bucuresti
  32. Scythicus din Constanta, român vest-moldovean, voluntar unionist
  —————————-
  33. John Onoje, african naturalizat moldovean, luptator anti-ocupatie
  34. Emile van Leeuwen, un olandez stabilit la Chisinau
  ————————–
  35. Dna Tamara Suniţa, activista pelerina unionista
  36. Vasile Porcul, activist unionist din Estonia, originar din Transnistria
  37. Iacob Lupanciu, patriot unionist, s. Mingir, Hâncesti
  38. Ricky Ardezianu, cântaret de muzica usoara,
  39. Nicu Ţărnă Motanescu, cântaret unionist
  40. Nicu Mâţă, cântaret de muzica populara
  etc.
  ————————————————————————————
  Deci, UNDE SUNT EI ?

 5. =Crai-Nou Unionist dela Hotin=

  O LISTA A RUSINII NATIONALE:

  http://natiadinurma.wordpress.com/2014/08/21/ca-sa-nu-i-l-dea-lui-goma-guvernul-n-a-dat-premiul-national-nimanui/

  Iata cine sunt „Elitele intelectuale” ruso-file, anti-românesti si anti-unioniste
  din Rep. Molotova
  care au votat contra decernarii Premiului National
  / si neacordat nimanui in 2014/
  celui mai mare scriitor disident anti-comunist
  român basarabean Paul Goma,
  nascut la 2 Oct.1935 in s. Mana, jud. Orhei
  si expulzat la Paris in 1977 de sistemul comunist.

  1. Iurie Leancă – prim-ministru, președinte al Comisiei,
  2. Tatiana Potîng – viceprim-ministru, vicepreședinte al Comisiei,
  3. Monica Babuc – ministru al culturii,
  4. Maia Sandu – ministru al educației,
  5. Octavian Bodișteanu – ministru al tineretului și sportului,

  6. Gheorghe Duca – președinte al Academiei de Științe a Moldovei,
  7. Ion Bostan – rector al Universității Tehnice a Moldovei,
  8. Grigore Belostecinic – rector al Academiei de Studii Economice din Moldova,
  9. Eugen Doga – compozitor,

  10. Arcadie Suceveanu – președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova,
  11. Alexandru Grecu – președinte al Uniunii Teatrale din Moldova,
  12. Ghenadie Jaloba – președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova,
  13. Constantin Sîrghi – director general al Societății pe Acțiuni Romănești,
  14. Serghei Ostaf – director al Centrului de Resurse
  al Organizațiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului,
  etc.
  –––––––––––
  N.B.
  Va mai mirati ca Rep. Molotova este la coada Europei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *