National-liberalii de la Leova ar saluta un Bloc European si intreaba daca celelalte partide liberale ar rezista sapte in opozitie, ca PNL, – partid cu identitate si mesaj

CIMG6515IMG_1777La Leova, PNL are una dintre cele mai bune echipe, raion plasat pe locul cinci in scrutinul din 2010, imediat dupa entitatile trecute in Legislativ. PNL a avut atunci prima oara in campanie sloganul Unirii cu Romania.

Echipa de la Leova a fost prezenta constant la actiunile unioniste din acesti ani, desfasurate la Chisinau, Cahul, Bucuresti sau Alba Iulia. 

CIMG6524In filiala leoveana sunt membri si chiar consilieri locali si de alteLeova1
nationalitati, decit romana, cum e si fermierul etnic bulgar Maev Tudor, care a vorbit despre dificultatile din agricultura prost ajutata in R.Moldova. Delegatilor le-au fost proiectate clipurile despre “Ce inseamna Unirea”, inclusiv in domeniul agriculturii, propagate de Tinerii Moldovei, cu care PNL din Leova a cooperat bine in recensamint. Ion Tabac, presedintele reales al PNL-Leova, a venit la PNL prin chemarea spiritului, dintr-o alta formatiune, existind si sediu in centrul raional. Dl Tabac stie sa isi apere membrii din echipa si a prezentat un raport despre activitatea desfasurata.

La conferinta au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, si Ludmila Bolboceanu, membru al BPC al PNL, care au formulat mesajul si pozitia partidului, raspunzind si intrebarilor.Delegatii au reprezentat majoritatea satelor si orasul Leova, precum si aripa de tineret, o tinara a si vorbit cu mult elan si u demnitate in forul teritorial al unionistilor.

IMG_1783 IMG_1778IMG_1771 IMG_1770CIMG6530 CIMG6529 CIMG6528 CIMG6526


CIMG6515

 

 

 

 

CIMG6532

 

 

 

 

IMG_1793 IMG_1791 IMG_1788 IMG_1787 IMG_1785

 

 

 

 

 

IMG_1797

 

 

 

 

 

Subiectele abordate au fost multiple. Datorita Internetului, national-liberalii sunt informati despre declaratiile si propunerile conducerii partidului si ale Consiliului Unirii privind situatia social-politica si deciziile ce se impun din partea guvernantilor de pe ambele maluri de Prut. S-a discutat despre pericolele si riscurile in context geopolitic, despre coruptia si injustitia groaznice din societate, despre favoritism si protectionismul ce erodeaza increderea cetatenilor, despre demnitate romaneasca si autoidentificare, despre nedreptati si deturnari de fonduri la toate nivelurile.

Fiecare delegat a primit cite o carte donata de academicianul Sergiu Chirca despre importanta apropierii de Romania, de unde vin libertatea si progresul.

Dezbatind imperativul coagularii fortelor europene intr-un bloc, precum si al liberalilor intr-un Bloc liberal, ca motor al integrarii intraromanesti pe traseul european, national-liberalii au adresat si justificata intrebare, “de blocaj” – “daca ar rezista in opozitie sapte ani, ca PNL, celelalte partide liberale – PLR, PL, PLDM, PAD – in cazul in care nu trec in Parlament”. Raspunsul a fost doar unul – evident, nu. Ceea ce nu e cazul PNL, care are identitate, mesaj, trecut si viitor. Si care vine cu propuneri de coalizare liberal si europeana, urmind si exemplul din Romania. Propuneri asupra carora unii inca mediteaza, neglijind dezideratul alegatorilor. 

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. Si oare de ce nu un Bloc European UNIONIST ?
  – B.E.U. ?
  -„Beu” libertatea cu polonicul vest-european si nu cu tankurile ocupante moscalesti ?
  Cât ne vom mai teme de cuvântul UNIONIST ?

 2. Cu aceasta alianta electorala partidele liberale vor avea SUCCES in fata partidelor pro rusia.

 3. ziarul “Adevarul” din 10 August 2014:
  –––––––––––––––-
  Tradatorii de neam românesc,
  ex-comunistii ruso-fili fostii Presedintii
  Ion Iliescu de la Bucuresti si Mircea Snegur de la Chisinau explica populatiei mioritice est-moldovene de ce ei nu doresc Re-Unirea Basarabiei cu România !

  1.
  Mircea Snegur,
  primul preşedinte al Republicii Moldova:
  „Nu mă întrebaţi la ce nivel s-a vorbit
  despre UNIREA cu România”

  http://adevarul.ro/news/politica/mircea-snegur-presedinte-republicii-moldova-nu-intrebati-nivel-s-a-vorbit-despre-unirea-romania-1_53e77b270d133766a82b37db/index.html

  2.
  “Cum explică Ion Iliescu
  faptul că România şi Republica Moldova
  nu s-au unit în august 1991″

  http://adevarul.ro/news/politica/cum-explica-ion-iliescu-faptul-romania-republica-moldova-nu-s-au-unit-august-1991-1_53e7567d0d133766a82a7a34/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *