Santajul partinic al bugetarilor contra nebugetarilor

CIMG6463

Am scris si anterior despre ce fel de gasti administrative pe verticala, CIMG6449
numite inadecvat ”partide politice”, avem in republicuta noastra. Informatiile furnizate din teritoriu, se incadreaza perfect ingrozitoarei afirmatii-sentinta: anii 2001 si 2002 erau o totala democratie fata de anul 2014.

Este foarte dureros sa constati o asemenea stare de spirit. Si mai paradoxala este situatia in care cei ce au produs-o sunt siguri ca – prin bani si pomeni electorale – vor reobtine voturile din toamna, pentru a ramine cocotati la putere. In general, putem defini fiitaresituatia preelectorala, legat de sistemul partidelor, ca o teroare a bugetarilor contra nebugetarilor. Functionarasii si sefuletii de toate nivelurile, alesii locali afiliati in functie de granturile si proiectele smulse, sunt obligati – sub amenintarea pierderii jobului, a pozitiei, a functiei – sa preseze nebugetarii ca sa voteze partidul corupt din care, fortat, face parte. In caz contrar – va ramine si el, si seful de mai sus fara functie.

Sunt puse in practica toate metodele de jecmanire a agentilor economici. Din magazine ”se preleveaza” cite un kilogram-doua de toate crupele, cica pentru ”analiza si expertiza”, dupa care nu urmeaza niciun certificat ce confirma dreptul de comercializare, nici crupele nu revin pe rafturi. Se fac rezerve pentru momentul X, cind vor fi cumparate voturile cu un pachet de orez si un sapun, fara sau cu fringhie.

Sub presiune fiscala, sub diferite moduri de santaj, raider, oamenii de afaceri abia de rezista, iar daca mai si cracnesc, vor ajunge sa isi ia lumea in cap. O tinara ce a terminat dreptul, intrebata cum isi va gasi in provincie un post de munca, spune ca tinerii au inteles bine ca trebuie sa se afilieze unui partid corupt, din Parlament, altfel – nu vor avea un job.

Pentru ca la stat – inseamna in slujba partidelor oligarhice sau a partidelor-anexa ale acestora. Avem partide din invatatori, partide din telecomunicationisti, din medici si padurari, care vor ameninta mosnegii ca nu le vor da lemne daca nu vor vota ”corect”.

Membrii partidelor extraparlamentare sunt presati sa treaca in ”partidul care trebuie”, sa voteze ”cum trebuie”, in caz contrar, au sansa fericita sa mearga sa spele un fund imbatrinit din Europa. PNL are o gramada de cazuri din astea, pe care le-am si semnalat unora cu bun-simt din partidele oligarhilor. Oligarhii ne transmis mesajul ca intr-un PNL, de exemplu, trebuie sa fie numai pensionari, someri, boschetari, handicapati, disperati neajutorati. Seria o puteti continua. 

Unele partide, barosane de tot, impinzesc satele cu masini pentru primarii partidului respectiv, care urmeaza sa practice terori maxime si supereficiente asupra oamenilor insaraciti cu buna stiinta, ca sa ii voteze pe hotii de jos, ca sa ramina cei din provincie si cei de sus in functiile de care abuzeaza zi si noapte. Un deputat isi poate pune masina in serviciul partidului, care, in schimb, ii pune, generos, la dispozitie un geep nou, mai ”krutoi”.

Cine ”indrazneste” sa sfideze puterea absoluta a partidelor arogante, ce plesnesc, umflate de bani murdari, sunt ironizate ca ”partide naïve”, fara sanse, adica fara banii furati de pe spinarea oamenilor, pe care slujile oligarhilor spera sa ii cumpere cu un pachet de sare, patrunjel, macaroane si alte minunatii. Sa fii si tare si sa rezisti unei concurente loiale, a argumentelor si viziunilor, e una, dar sa rezisti concurentei insotite de milioane de bani murdari ai Puterii nu e posibil. Insa cine stie, poate ca lumea se va trezi, intr-un tirziu, ca sa vada fariseiii…

CEC-ul are o lege mai drastica contra omenilor electorale, pe care trebuie sa aiba grija sa o respecte partidele extraparlamentare, pentru ca si asta, si pragul, si finantarea formatiunilor au menirea sa nu schimbe compozitia Legislativului, decit raportul componentelor. Care bine-mersi vor coopera, la falsificarea voturilor, asa cum au mai facut-o in datile anterioare, ca sa serveasca perpetuarea a trei entitati doar in forul superior al statului.

Dar la efectul bumerangului, voi, cei fara scrupule, v-ati gindit?

Vitalia Pavlicenco

CIMG6460 CIMG6456 CIMG6455 CIMG6454 CIMG6453 CIMG6452 CIMG6451 CIMG6450

 

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. De ce cazurile acestea de presiuni mai ales la locul de munca nu sunt prezentate in judecata?Lumea e hartuita,umilita,eliberata din functii.De ce trebuie sa predomine teroarea asta morala?

 2. Nu sunt sigura ca omul nostru este capabil de-a lansa efectul bumerangului.El va vota PCRM.

 3. Ramin ferm convins ca toate acestea se intimpla in mare parte din cauza celor care spun – principalul sa nu revina comunistii. Or este evident ca actualii au inteles – pot sa faca orice, oricum vor avea o sustinere masiva sub lozinca – „trebuie sa acceptam orice magarii fac altfel revin comunistii”.

 4. Cititor spune:
  6 august 2014, la 08:08

  +100%

 5. =Andru Unionistu dela Cetatea-Alba=

  CRONICA UNIONISTA
  ––––––––––––––-
  Tema “Re-Unirea Basarabiei cu România, obiectiv naţional al românilor.
  Dar al clasei politice de pe cele două maluri ale Prutului?” –
  va fi dezbătută marți 12 august în cadrul celei de-a doua zile
  a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului din Transilvania, ediţia a Xll-a, 11-16 august 2014:
  “Românii de la frontiera Uniunii Europene şi Nato”

  http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/14321-peste-o-spman-la-universitatea-de-var-de-la-izvorul-mureului-se-dezbate-tema-reunirea-basarabiei-cu-romania-obiectiv-naional-al-romanilor-dar-al-clasei-politice-de-pe-cele-dou-maluri-ale-prutului.html

  Alte teme care vor fi dezbătute în cursul zilei de marți 12 august sunt:
  2.
  Re-Unirea celor doua state germane model de bună practică europeană
  pentru RE-Unirea celor două state românești;
  3.
  Stabilizarea frontierei NATO și UE, obiectiv major al celor doua state românești;
  4.
  Conflictul transnistrean și operațiunile de destabilizare ale Republicii Moldova,
  pericole majore pentru frontiera NATO și UE. Ce soluții există?
  etc.
  Tot marți la ora 13 va avea loc lansarea campaniei „Lunile Tricolorului”.
  Desfășurarea de către Platforma Civică “Acțiunea 2012″ a unui drapel de 150 de metri,
  care după ce trece prin mai multe orașe, ajunge în septembrie la Chișinău;

  La lucrări vor participa înalți demnitari ai statului român,
  parlamenari de pe cele două maluri ale Prutului,
  analiști, jurnaliști din România, R. Moldova, Ucraina, Serbia, Italia alături de lideri
  ai comunităților românești din jurul frontierelor și Balcani, tineri români de pretutindeni.

  La dezbateri au fost invitați principalii candidați la alegerile prezidențiale din acest an.
  –––––––––––––––––––––––––––––––
  La lucrări pot participa și români din diasporă sau din România.
  Participarea este liberă trebuind doar achitată cazarea și masa la pensiunile din Izvoru Mureșului. Un eveniment organizat de Centrul Cultural Toplița, Fundația Națională a Românilor de Pretutindeni și Centrul European de Studii Covasna-Harghita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *