Unde este echipa de început a lui Filat?

934762_617264801720776_6826592289405590400_n1901901_626400490773545_749860231_nL-am ascultat pe Filat intr-o conferinta de presa in care, de fapt, nu a spus nimic. A iesit, probabil, sa nu-l uite presa, desi nu are niciun rost, presa e impartita clar intre potentatii zilei. Se tot straduie sa demonstreze Filat ca pasii proUE sunt ai lui, dar nu ii iese.

Mi-a retinut atentia aprecierea proasta pe care i-a dat-o colegului sau, “foarte crestin”, Veaceslav Ionita, despre care a spus ca nu a facut, de fapt, fata functiei de presedinte al Comisiei parlamentare pentru buget si finante.

Fara sa luam partea cuiva si in scandalurile de mai nainte cu implicarea lui Ionita, pentru ca “toti sunt buni”, mi-l amintesc pe cind era in sectorul asociativ si ma minunez ce dezamagire a reusit sa provoace acest tinar, si ca un credincios aparte, si ca peledemist, si ca “expert”.

10482429_618999871547269_64300369367476012_nEste clar de la o posta ca „asumarea raspunderii” pentru cele 11 legi 10527661_618057234974866_2978410516787656295_nde catre Guvern denota neintelegeri si fisuri puternice in pretinsa coalitie proeuropeana. Pe acest subiect, ultimele doua editii Fabrika au fost apa de ploaie, pentru ca nimeni nu vrea sa spuna ce se intimpla, de fapt. Au tot spalat-o si s-au invirtit in jurul subiectului ca in jurul unui poloboc, fara sa cuteze a vedea ce e, totusi, inauntru. Iar moderatorii, ce sa spun – nu au avut curajul sa deschida „rana”.

Si acum, daca ne gindim, unde sunt cei pe care ii tot prezenta cu pompa si mare tam-tam prin 2008-2009 Filat? Sandu Tanase, Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi, Calin, fiul lui Vieru, Veaceslav Negruta, Veaceslav Ionita, altii – pentru formatiunea „Moldova fara Voronin“, „Moldova fara comunisti“. Unii au plecat, altii si-au luat lumea in cap, ceilalti sunt chiulangii, campioni la absente si ratati in Parlament, desi detin functii importante… Cui mai trebuie comunistii ca Bau-Bau, daca parodiile democratice sunt alaturi? Sau Filat rareste lista de pe acum pentru Legislativ? Mai are de unde alege, ca au ramas mediocritatile perfecte…

Vor reusi fariseii sa arunce praf in ochi si in aceste alegeri, sa cumpere cu orez si sapun voturile cetatenilor furati din 2009 de bani, sperante, viitor?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Nau nic o sansa purtaria lor a impins multa lume sa dia voturile la comunisti.

 2. -perla de Ionita: -si acum si fasim de ce are nevoe tara,si pe urma cafeaua!
  Din 2009,acesti rataciti in democratia liberala moldoveneasca,”di si are nevoe tara”! Proectul liberal-democrat al Kremlinului,sa c’am „rasuflat”! Vladimir de Lapusna,pe moldoveneste Vlad,ca suna domneste,nu se mai inspira de la tizul sau spirritual si intelectual, de dupa zidurile inalte ale Kremlinului! Aseara am mai rasfoit netul si, ce cuvintari si ce imagini cu Vladimir de Lapusna! De la acederea in parlament pe listele PD,fuga din bratele lu Dima Diacov si fondarea PLDM-ului moldovenes,dupa modelul propus de cei doi Vladimiri din Russia,Putin si Jirinovski!
  Apoi a urmat taberele de vara pentru tinara si zbuciumata conducere liberal-democrata prin diferite tari din UE,ca doar proectul KGB-ului trebuea sa fie credibil pentru liderii europeni,cuparati cu gaze eftine si contracte de sute de miliarde de $! Vom afla inca multe despre marile ispravi de corupere ale Kremlinului KGB-st! in spatiu exsovetic si Europa democrata si prospera.Si daca Vladimir de la Kremlin se dadea in spectacole eftine in marea si bogata- saraca Russie,apoi Vladimir de Lapusna il copia pe idolul sau,chiar si la purtat ceasul! Puten calare pe cal si Vlad incaleca o mirtoaga,Putin pe tank si Vlad pe o masina blindata,Putin in cabina avionului si Vlad in cabina avionului,Putin pe o corabie a flotei sale si Vlad pe „scuter”!!!! Putin divorteaza si Vlad se pricopseste cu alta sotie! Numai ca exista o „mica diferenta intre cei doi Vladimiri! Vladimir de Kremlin,are ce vinde si nu-si fura poporul.Vladimir de Lapusna,a mintit poporul cu televizorul si la furat pina a fost dat afara din prim-ministru pe doua bete! Acum ce tine de echipa din 2008-2009,totul e bine si frumos.Dima Diacov,”residentul” KGB-ului in RM in grad de colonel,ia luat baetii.Pe unul la facut presedinte de partid,pe altul Presedinte al CC,pe cel mai viguros avocat la facut avocat personal al finantatorului PD,pe acel papagal cu titlul de analist economic foarte „crestin” la lasat in PLDM,dar numindu-l presedinte a comisiei economie,bujet si finante,ca sai mai aduca aminte vigurosului PLDM-st de Lapusna:кто в доме хозяин: Calin Vieru a prins si el nitel la minte dupa ce a inteles ca Vlad lapusneanul a avut nevoe de numele lui taica-su,nu de el,iar cei cel mai slugesc,au sa spele si ei putina la momentul oportun.
  Ridicati Cortina-spectacolul incepe!

 3. Stimata Dna Pavlicenco!Luarea de atitudine a Dlui Filat este una fireasca.Ori,prestatia Dlui Ionita in acest caz,si,cu parere de rau,in multe altele,a fost una neadecvata statutului de deputat. Pe parcursul mandatului despre aceasta s-a discutat la sedintele fractiunii si executivului PLDM. De altfel,un partid este puternic atunci,cind isi poate vedea neajunsurile,dar si corecta greselile. Si despre „…mediocritatile perfecte…”. Reformele in educatie si cea administrativa,reformarea sistemului de justitie,dar si altor domenii,chiar daca decurg anevoios,sunt o pornire ce vor schimba situatia din Republica Moldova. Acest inceput este rodul muncii echipei PLDM,echipa in care muncesc oameni responsabili,cu experienta si demnitate. Dar,sa ne judece Dumnezeu si alegatorul. P.S.Cit despre o lingura de dohot…

 4. Pt iurie tap

  Daca sunteti deputatul, colegul de partid al lui Filat, as avea multe sa va spun, dar nu am timp sa va scriu. Ne putem intilni si discuta, daca nu sunteti arogant. Tel. meu este 069111682. Va asigur ca nu veti regreta, doar sa nu va temeti sa va intilniti cu mine. Cit priveste ca nu e nimic neobisnuit ca au plecat din echipa, ar fi cum ar fi, daca nu s-ar fi defilat exact cu ei ca fac echipa si ca in mare parte pentru ei si pentru aducerea lor s-a votat. Adica a rama sun PR, adevarul legat de partid fiind altul. Sunati-ma, vreau sa vad ce curaj aveti.

 5. N-aș fi acordat nicio atenție celor înșiruite de Dvs, dacă nu mă ruga un cunoscut să citesc… Vă cunosc aroganța, mai știu că sunteți o scandalagioaică, ahtiată de intrigi, conflicte… Știe toată lumea cum v-ați despărțit de Urecheanu, Petrencu, Țăranu… Acesta este felul Dvs de a fi și Dumnezeu să vă ierte. Știți la ce mă făcea atentă în textul Dvs cunoscutul meu? La citatul: „N-ai nevoie să fii lăudat când ești sigur pe tine; Cine caută laudă se îndoiește de valoarea sa.” Pentru cine l-ați scris? Mai lăudăroasă persoană decât Dvs , rar întâlnești.

 6. Dna Pavlicenco,buna seara!Sunt Iurie Tap,deputat in Parlamentul RM,dar si vicepresedinte al PLDM.Accept propunerea Dvs.Saptamina viitoare voi reveni pt a stabili intilnirea noastra.O seara frumoasa si numai bine!

 7. Pt Ana

  Draga mea, cum ai fost, asa ai si ramas. Fara merite si cu gura mare, cred ca asta a apreciat Timofti, nu? Stii o nimica despre mine. Doar birfe, raspindite tot de ai vostri.

 8. Dacă permiteți o mențiune cu privire la siguranța de sine, indoielile de propria valoare etc.
  Marea actriță rusă, una din cele 10 mari actrițe ale secolului 20 (conform enciclopediei engleze ”Who is who”, 1992), Faina Ranevskaia, acea doamnă, care în 1976 l-a pus la punct pe Brejnev, fără consecințe pentru ea, făcundu-l să-și ceară scuze (mai știți pe cineva să facă ceva similar în acea perioadă?) a spus niște cuvinte de aur: «Талант — это неуверенность в себе и мучительное недовольство собой и своими недостатками, чего я никогда не встречала у посредственности».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *