Ca sa evitam dezamagirile postelectorale, e nevoie, in Parlament, de mai multe entitati pentru aranjamente politice

34398_135864953130804_947388_nAtacurile asupra liderului PLDM legat de respingerea cererii contra 73768_135859879797978_4549474_ndemiterii pentru coruptie a liderului stejareilor il pune pe Vlad Filat intr-o lumina proasta.

Impreuna cu o jumatate din echipa sa, ce pledeaza pentru ermetismul gruparii (deoarece o alta jumatate pledeaza pentru extinderea PLDM, prin crearea unui bloc proeuropean), Filat se zbate sa arate ca sunt gresite interpretarile legat de lipsa de perspectiva, pentru liderul liberal-democrat, de a fi premier.

El, probabil, se orienteaza spre a fi, cel putin, speaker sau, poate, un nou Presedinte al R.Moldova. Nu insist sa spun ca e bine sau e rau, ca nu pe noi ne vor intreba cei ce decid mutatiile pieselor de pe tabla de sah – fie ei businessmani mascati, care mai dau si bani, fie ca sunt papusari de la Moscova, fie ca e vorba de clanurile oligarhice, care par sa aiba si ele in spate pe cineva ce trage sforile si joaca/dejoaca interese.

Un vizionar de pe la noi, se pare Lepadatu, spunea ca, in acest an, 2014, ne asteapta un nou sef de stat. Daca e asa si daca va fi asa, se pare ca zbaterile lui Filat de a avea niste garantii ca nu va munci degeaba pentru formatiunea sa pina la alegeri vor tinde sa se materializeze, de ce nu – poate chiar cu fortarea lui Timofti sa demisioneze, ca Filat sa fie ales sef de stat, ca si garantie ca va inghiti coalizarea „democratilor” cu Stinga prorusa in viitorul Parlament, ceea ce nu ne-am dori. Deocamdata, insa, PD si PLDM se zbat sa aiba cit mai multe voturi cu metode permise si mai putin permise.

E o mare problema ce e de facut cu acest cuplu/necuplu Filat-Leanca. Filat nu ar dori sa se spuna ca Leanca a tras dupa sine lista in alegeri, ci sa rezulte ca tot Filat e primul si o trage. Desi ca riscul e mare.

Daca ii cedeaza locul de frunte lui Leanca, cel care va spune, in campanie, ca va continua si dupa alegeri parcursul european, dar dupa votare va disparea din primele functii, electoratul va fi iarasi amagit. La fel cum a procedat PL, cind Ghimpu nu a aparut in fata in doua campanii electorale, ascunzindu-se dupa ghebuletul de imagine al lui Chirtoaca, iar apoi aparind si negociind, la egal, cu mai greii politici. Si Ghimpu, intre altele, despre care se spune ca ar urma sa cedeze presedintia partidului lui Dorin si sa puna in Statut unionismul (ca „sa ia apele national-liberalilor”), e ros de aceeasi temere – sa nu se spuna ca lista liberala o trage Chirtoaca, si nu liderul „mare si tare”, cu manifestari de mediocritate perfecta.

Numai Lupu sta linistit, pentru ca nici el, nici Corman sau Diacov nu decid nimic. Candu e pregatit sa preia functia de premier, de aia se rodeaza ca vicepremier. In acest caz, Leanca are un viitor neclar, pentru ca Filat isi va re-disputa primatul la partajare. In general, debandada legata de intelegerile de dupa alegeri pot dezamagi, din nou, populatia, care va vota pentru un kil de orez si un sapun. Poate, de aceasta data, si cu funie.

O solutie in aceasta situatie pentru alegatori e sa nu le dea voturile necesare pentru coalitii fals proeuropene astora de azi. Mai bine sa le curme viata sau poftele si sa voteze mai multe partide extraparlamentare de dreapta, nationale, romanesti, inclusiv unionist, cum este PNL, pentru ca aranjamentele postelectorale sa cuprinda mai multe optiuni politice, cea mai reala – pentru evitarea crizelor si a reingenuncherii in fata Rusiei – fiind Unirea cu Romania.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. =Pachiţa Unionista dela Reni=

  Cântecelul Lunii-
  1.
  Trandafir de la Moldova,
  Te-aș iubi doar cum știu eu, măi / 2 ori
  Refren:
  Țara toată să ne fie,
  în Unire pe vecie
  Fericire în Românie,
  toată lumea să ne știe !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 2. PIATRA NEAMT.RO-Moldoveanul Roman

  -OBSERV CA UNELE COMENTARII SUNT STERSE IMEDIAT,ORI NU APAR [ PTR. CA SUNT CENZURATE } ASA CUM MI SA INTAMPLAT MIE, DAR SE VEDE CLAR CA UNELE COMENTARII STAU TIMP INDELUNGAT .
  -CONCLUZIA ESTE CA UNII,UNELE PERSOANE AU ABONAMENT PENTRU POSTARI SI TIMP NELIMITAT DE AFISARE.
  -RUSINE .
  – ALTE CONCLUZII SA TRAGETI DUMNEAVOASTRA .CU RESPECT VA SALUT SI VA ASTEPT ACASA IN MOLDOVA { CARE E IN UE,DESIGUR. AR FARA CENZURA, VA ROG UITATIO }

 3. PIATRA NEAMT.RO-Moldoveanul Roman

  – UCRAINA TARA DE HOTI. CLADITA PE FURT TERITORIAL . DARUL RUSILOR A DURAT PUTIN PTR.ISTORIA UNEI TARI. CRIMEEA LE AU LUATO CA SA I PEDEPSEASCA , PTR CA VOR IN UE.
  -HOTINUL,CERNAUTIUL…CETATEA ALBA OARE NU TREBUIESC RETURNATE…
  -SAU ASTA SA UITAT , ACOLO DREPTATEA NU AJUNGE OARE.
  – TOTI TAC CHITIC, SI NU ZIC NIC, DE PAMANTUL NOSTRU FURAT DE RUSI SI DARUIT UCRAINIENILOR,CU CE DREPT.
  -MODERATI CAM MULT ,MUUUULT PREA MULT CA SA APARA UN MESAJ.
  – ASTEPT MODERAREA PRIMULUI MESAJ INCA…

 4. PIATRA NEAMT.RO-Moldoveanul Roman

  – VA REPET… AM DREPTUL SA SCRIU SI ATAT TIMP CAT VA RESPECT TREBUIE SA APARA MESAJUL.
  -EU NU REPET NIMIC. DACA REPET ESTE CA MA CENZURATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *