PNL şi PDL s-au înţeles: numele partidului rezultat din FUZIUNE va fi PNL

blaga_predoiu_johannis_evz_ro_68242700Urmărim cu atenție eforturile Dreptei românești de a-și coagula eforturile în viitoarele bătălii electorale. Am publicat pasul PNL.ro de a fixa în Statut că nu se negociază identitatea și denumirea PNL, ca unic partid istoric din România, având circa 139 de ani și care a înfăptuit Marile Uniri, reîntregind neamul românesc.

E clar că o fuziune, mai ales cu membri ai unui partid plecați din partidul de dialog, e grea. Dar voința și tăria politicienilor contează.

PNL.md are în program prevăzut în mod expres omogenizarea politică a spațiului românesc, evident, prin echivalente de entități care să se afle în aceleași familii politice europene. Acest imperativ va fi tot mai evident în contextul creșterii numărului de cetățeni români în stânga Prutului.

Deocamdată avem un ”râs și plâns” sub acest aspect aici, pe malul Bâcului. O debandadă cu o grămadă de partide liberale pe segmentul pretins de Dreapta în stânga Prutului, care par sinucigașe în viitoarea bătălie politică. Când a apărut PNL.md sub regim comunist, cu național-liberalii dați afară din AMN pentru poziții naționale chiar programatice, nu era nicio suită de partide liberale. Așa cum au criticat liberalismul, apoi au devenit liberali, acum, aceiași duplicitari, care au criticat unionismul, devin unioniști. Ne bucurăm, doar că să nu țină doar cât e campania electorală… Din păcate, imaturitatea la noi e la ea acasă…

Toate apelurile de colaborare, la unitate în acțiuni și de coagulare a forțelor unioniste, românești, europene nu au dat rod. De aceea, mă întreb de ce nu există responsabilitatea de a preveni revenirea revanșarzilor proruși la putere, care ar putea fi contracarați printr-un Bloc proeuropean, gen AMN, Blocul Moldova Democrată, datorită cărui fapt și Filat, și Diacov au revenit în Parlament în 2005. Ce-i drept, împreună cu Serebrian și Roșca, l-au votat pe Voronin Președinte, poate acum să  nu se repete povestea… Dar, mai știi? Vitalia Pavlicenco

http://www.romaniatv.net/pnl-si-pdl-s-au-inteles-numele-partidului-rezultat-din-fuziunea-celor-doua-formatiuni-va-fi-pnl_158581.html

PNL şi PDL s-au înţeles: Numele partidului rezultat din FUZIUNEA celor două formaţiuni va fi PNL

PNL şi PDL au finalizat, miercuri, discuţiile privind fuziunea dintre cele două formaţiuni şi au convenit ca numele viitorului partid să fie PNL.

Echipele de negociere ale PNL şi PDL au ajuns la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune. Liberalii şi democrat-liberalii au convenit astfel ca numele partidului rezultat din fuziunea celor două formaţiuni să fie PNL.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a declarat că negocierile PNL – PDL la nivelul comisiei mixte s-au încheiat, iar rezultatul negocierilor va fi supus deciziei politice.

CITEŞTE ŞI Quintus: PNL nu renunţă la NUME! Nu va fi fuziune dacă PDL ţine la identitatea sa

‘Astăzi a mai avut loc o şedinţă a comisiei de negociere a fuziunii dintre PDL şi PNL. Am încheiat aceste discuţii. Absolut toate elementele rezultatului negocierilor vor fi anunţate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În speţă, în mai puţin de o oră vom prezenta aceste rezultate ale discuţiilor Biroului Politic Naţional al PDL. După care vom putea face comunicări complete, după ce va fi discutat acest rezultat de către colegii noştri’, a declarat Predoiu la sediul PNL.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, la rândul său, că statutul noului partid a fost definitivat din punctul de vedere al echipei de negociere.

‘Din punctul de vedere al echipei de negociere, da (statutul a fost definitivat – n.r.). Am convenit la nivelul echipei de negociere asupra tuturor aspectelor legate de corpul statutului, cât şi de ceea ce înseamnă dispoziţii tranzitorii şi protocolul de fuziune’, a arătat Orban.

CITEŞTE ŞI FUZIUNEA PNL-PDL. Cum îşi împart cele două partide posturile la vârful noii formaţiuni

Întrebat ce modificări au fost făcute, el a spus că nu poate da detalii până în momentul în care documentele care au fost negociate şi asupra cărora s-a convenit nu vor fi ratificate în organismele de conducere ale celor două partide.

‘PNL are un calendar clar de evenimente, o să aibă reuniunea Biroului Politic, ulterior reuniunea Delegaţiei Permanente, în 21 iulie, în care vom ratifica toate înţelegerile pe care le-am făcut în echipa mixtă de negociere şi, de asemenea, vom stabili candidatul la Preşedinţia României din partea PNL’, a explicat vicepreşedintele liberalilor.

La discuţiile de miercuri au participat din partea PNL Teodor Atanasiu, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Alina Gorghiu, Dan Motreanu, Marian Petrache, iar din partea democrat-liberalilor Cătălin Predoiu, Ioan Oltean, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, George Scripcaru, Mircea Hava şi Adriana Săftoiu.

http://www.romaniatv.net/pnl-si-pdl-s-au-inteles-numele-partidului-rezultat-din-fuziunea-celor-doua-formatiuni-va-fi-pnl_158581.html#ixzz37dpMsvkb

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
  1. D-NA PAVLICENCO AM AVUT INTOTDEAUNA O PARERE BUNA DESPRE D-VOASTRA,NU MA FACETI SA MI-O PIERD.EU SUNT LIBERAL DAR CU CACEALMAUA LUI CRIN,PARTIDUL A PIERDUT MULT.INTAI A INTRAT IN TARATA COMUNISTA CU PSD,L-A MANCAT PORCII [PE PNL].ACUM JOACA CU COMUNISTII ”MASCATI”DE DREAPTA PD-L.CREDETI CA ELECTORATUL LIBERAL DIN ROMANIA E ATAT DE NAIV? NU AM NIMIC IMPOTRIVA LUI KLAUS JOCHANIS,PROBABIL E FOARTE PRAGMATIC SI CU MULTE REZULTATE POZITIVE LA SIBIU,DAR SINCER NU CRED CA ROMANII, CHIAR SI LIBERALII SUNT PREGATITI SA VOTEZE UN PRESEDINTE DE ALTA NATIONALITATE DECAT CEA ROMANA. IN AFARA DE ASTA,IN CAMPANIA ELECTORALA,COMUNISTII VOR FACE SPUME LA GURA PE TEMA ASTA.DACA VOR MERGE PE CANDIDATURA LUI JOCHANIS,VOR PIERDE SIGUR IN FATA PLAGIATORULUI PONTA.DACA AM DREPTATE SAU NU VOM VEDEA DUPA ALEGERI,PANA ATUNCI TOATE CELE BUNE !

  2. geo,

    Tocmai strainii au facut cinste Romaniei! Cauta pe google si sa vezi sa te minunezi.

    Atunci, votati Pontacul si veti fi intr-o tara ca niciuna!

    Cine nu a fost comunist in RO?
    Imporatnt este sa avem rabdare si sa stim sa-l ,, cititim” pe acela care este dispus si stie sa faca ceva pentru tara!

  3. PT.GROSS,IMI PARE RAU C-AI INTELES GRESIT, MAI CITESTE O DATA CE AM SCRIS,EU LOCUIESC IN STRAINATATE SI NU AM PROBLEME CU STRAINII,NICI PE PONTA PRESEDINTE N-AS VREA SA-L VAD.EU PRIVESC REALITATEA EXACT CUM E. POTI TU SA CONVINGI PE ”TATA” FLOAREA DE LA TARA CARE VEDE NUMAI TVR1 CA UN SVAB,GERMAN SAU CUM VREI SA-L NUMESTI E NUMAI BUN DE PRESEDINTE? POTI CONVINGE LUMEA IN VARSTA CARE E FANATICA CU BISERICA ORTODOXA CA UN NEORTODOX E CEL MAI BUN,DACA DA AS FI FOARTE FERICIT.DACA ESTI DIN ROMANIA,FA O PLIMBARE INAINTE DE ALEGERI PRIN SATE,SA VEZI CUM MANIPULEAZA COMUNISTII LUMEA IN VARSTA SI PE URMA O SA-MI DAI DREPTATE.

  4. TREI ,DOAMNE SI TOTI TREI – este titlul unei celebre poezii romanesti
    Toti cei trei comentatori de pana acum gresiti:
    1 ) Klaus Johannis are sanse reale de a fi ales Presedintele Romaniei cu conditia sustinerii electorale a INTREGII DREPTE ROMANESTi. Pana la ceasul de fata acest lucru e foarte putin probabil. Alegerea lui nu are a face absolut nimic cu credinciosul ortodox roman. Nu confundati BOR cu BO a Moldovei, unde domneste bigotismul medieval pravoslavnic.
    2)Comunistii din Romania se deosebesc/s-au deosebit intotdeauna de comunistii …basarabeni(gen FRUNZE, KOTOVSKI,Constantin RACOVSCHI etc) adica de la infiintarea sa din 1921(secretar general Constantin Parvulescu, decedat la 92 de ani, opozant al tuturor secretarilor generali comunisti kominternisti, inclusiv al lui N. Ceausescu pe care l-a detestat pana la congresul al XIII-lea al PCR.Acelasi lucru e valabil pana azi,inclusiv in Basarabia. Sa nu(-mi) spuna) nimeni ca Snegur, si mai ales VORONIN ,LUCINSKi ,BODIUL nu sunt produsul clasic al comunismului kominternist si KGB-ist sovietic.Pana si ION ILICI ILIESCU se deosebeste total de comunistii vostri trecuti,prezenti si viitori.Ca sa nu mai vorbim de PANAIT ISTRATI, LUCRETIU PATRASCANU, Belu Silber etc.
    3)Cu toata… „urmarirea atenta” a dreptei romanesti la CHISINAU ,compromiterea totala si iremediabila a liberalismui de tip clasic romanesc nu MAI POATE FI recuperata.Poate doar printr-o minune purificatoare ca in Divina Comedie .Plamadirea alaturi de PSD a „loviturii de stat” din vara lui 2012 ,cu toate consecintele ei , a erodat atat de profund acest liberalism colaborationist si capitulard comunist, incat nu va trece multa vreme si va ramane doar o referinta istorica. „Gloria stramoseasca, pe stramosi slaveste” -ne spune un stravechi adagio .
    PDL-ul orgolios si excedat de aceste vremuri tulburi ,asociat cu un PNL deraiat si el de la ele prin tot felul de gaselnite obscure si indeosebi neconvingatoare nu vor reusi sa faca nicidecum casa comuna.
    Si totusi , si totusi…
    NU MAI AVEM insa motive de disperare pentru implinirile de re-intregire a TARII NOASTRE COMUNE- ROMANIA.Desi pluteau de-asupra nori f f grei si amenintori pentru REALIZAREA IN CELE DIN URMA a dezideratului desavarsirii unitatii noastre nationale, zarile incep sa se limpezeasca.Si tocmai de unde NE-AM FI ASTEPTAT cel mai putin. De la incheirea etapei de extindere a UE catre EST!!!
    ASADAR, nu exista si nu va exista alta cale de integrare a BASARABIEI in UE decat RE-UNIFICAREA CU PATRIA MAMA.Orice alta credinta este o AUTO -AMAGIRE gradual distructiva sau constructiva. In fata acestei alternative tot mai evidente pe zi ce trece cade orice alta incercare oponenta.

  5. Exact la asta m-am gindit si eu.Nu poate sa dispara de pe arena politica cel mai istoric partid politic roman,care, de altfel, are si merite istorice demne de CONTINUAT.Unirile-i apartin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *