Dirk Schuebel aruncă BOMBA: „Funcționari moldoveni au utilizat ILEGAL fonduri UE”

1ffe307c0024f922c959b5bae9fed915Fostul șef al Misiunii UE la Chișinău, Dirk Schuebel, susține că au fost cazuri când au fost înregistrate nereguli în administrarea fondurilor UE cu implicarea funcționarilor moldoveni, însă nu a oferit nume, motivând că nu are dreptul, deoarece aceste cazuri sunt în proces de investigație, se arată într-un interviu pentru kommersant.md.

Oficialul UE susține că a asistat, în perioada aflării la Chișinău, la numeroase exemple de utilizare a mijloacelor financiare din diferite fonduri pentru implementarea reformelor. „Dacă apăreau anumite probleme legate de utilizarea acestor fonduri, noi imediat informam colegii din Oficiul european pentru lupta cu corupția „OLAF”. Și ei imediat inițiau un dosar privind aceste cazuri”, a declarat Dirk Schuebel.

Întrebat dacă sunt dosare deschise și pe funcționari moldoveni, fostul Ambasador al UE la Chișinău a răspuns afirmativ. „Aceste persoane sunt implicate în procesul de investigare și de aceea nu pot vorbi acum”, a precizat Schuebel.

Referitor la fenomenul corupției, Dirk Schuebel susține că se fac pași importanți în combaterea acestuia. „Este foarte important că există mass-media, care investighează aceste cazuri. Aceasta, desigur, nu este pe placul multor funcționari aflați la putere, însă este foarte important pentru un stat democratic. Astfel de funcționari sunt și în Europa, și în SUA”, a mai spus ex-Ambasadorul UE la Chișinău.

Dirk Schuebel a fost șef la Misiunii UE la Chișinău în perioada 2009-2013.
http://www.ziarulnational.md/dirk-schuebel-arunca-bomba-functionari-moldoveni-au-utilizat-ilegal-fonduri-ue/

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. oata Luna lui Cuptor:
  Caravana UNIONISTA „Viitorul ne surâde“:
  300 de tineri vor merge din sat în sat
  să promoveze integrarea europeană a Moldovei prin Re-Unirea cu România !

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/caravana-viitorul-surade-300-tineri-vor-merge-sat-sat-promoveze-integrarea-europeana-1_53b120ef0d133766a80330d3/index.html

  Autocarul “Tinerilor Moldovei”
  va porni către Cahul, Ştefan Vodă, Ungheni, Briceni, Soroca şi Rezina,
  oprindu-se în toate localităţile de pe traseu.
  Tinerii anunţă că nu se vor limita la discuţii, urmând să desfăşoare mai multe activităţi,
  cum ar fi donaţii de carte românească, curăţarea de fântâni şi monumente şi alte activităţi sociale.
  / Dinu Plângău, preşedinte/
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 2. Daaa,si noi cu copiii vom astepta mult si bine sa avem finantari pentru proiecte, care le-ar permite sa aiba ocupatie, sa nu vagabondeze pe strazile oraselor,pina vor reveni parintii lor de pe la muncile din strainatate!!!!!De la tribuna striga ca fac reforma in educatie.Pofta buna si in continuare la papatul banilor europeni!vagabonzii mai asteapta!

 3. Asteptam sa vedem actiuni concrete, nume deconspirate, persoane retinute si judecate, averi confiscate, asa cum se cuvine intr-un stat de drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *