Bogdan Diaconu, deputat PSD, membru al CU: „E timpul pentru Unirea celor două state românești!”

http://www.stiripesurse.ro/e-timpul-pentru-unirea-celor-doua-state-romanesti/
romania-unita-800x573Republica Moldova și-a semnat actul de dezlipire de Est, dar cea mai bună și mai sigură cale pentru viitorul românilor de dincolo de Prut este reunificarea cu România. Avem în față nu doar un ideal sau o dorință, ci și o oportunitate istorică, plus necesitatea de a-i proteja astfel pe românii de dincolo de Prut și de a le oferi calea rapidă spre integrarea în UE.Să nu desfacem șampania înainte de vreme. Asocierea cu UE înseamnă un drum lung și anevoios al Republicii Moldova, timp în care Rusia nu va sta degeaba. Hai să ne suflecăm mânecile pe ambele maluri ale Prutului și să trecem la Unire ca singură soluție realistă și corectă pentru acest neam care trebuie să fie întreg și împreună.Există, la nivel public, o ambivalență a pozițiilor cu privire la reunificarea celor două state românești, o timiditate, de parcă am dori ceva ce nu ar fi corect istoric, legal sau din orice alt punct de vedere.

Un neam nu va fi niciodată respectat dacă nu se respectă el însuși și dacă nu-și apără în fața lumii dreptul de a fi întreg, neîmpărțit.

Hai să renunțăm la ambiguități și să afirmăm public că reunificarea este un deziderat pentru împlinirea căruia suntem pregătiți să depunem toate eforturile necesare. Dacă noi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, suntem hotărâți să ne reîntregim, nimeni nu ni se va putea opune cu succes. Ne vom recăpăta astfel nu doar dreptul de a trăi într-o Românie Unită, ci și demnitatea și respectul tuturor. Un neam nu va fi niciodată respectat dacă nu se respectă el însuși și dacă nu-și apără în fața lumii dreptul de a fi întreg, neîmpărțit.

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  Să nu-i plângem pe haholi !
  Îs mai răi ca muscalii !
  / de Costică Fotea /

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/sa-nu-i-plangem-pe-haholi/

  Iată câteva motive pentru care noi, românii, cu siguranţă
  nu trebuie să îi plângem prea mult pe ucraineni (sau să fim ultimii care facem acest lucru):
  1.
  – în 1918 au dorit anexarea Basarabiei
  şi doar prezenţa militară a românilor a forţat retragerea acestei cereri;
  2.
  – în 1945 au dorit anexarea Basarabiei
  şi doar presiunea lui Stalin a forţat eliminarea acestei pretenţii;
  3.
  – în 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse împotriva celor româneşti, pentru a desprinde regiunea transnistreană, pe care şi-o doreau atât de mult pentru ei;
  4.
  – din 1992 până în prezent au fost parte activă din formatul de negociere
  pentru regiunea transnistreană; în mod permanent au susţinut poziţia Rusiei
  şi au făcut tot ceea ce este posibil ca negocierele să fie formale şi să eşueze;
  5.
  – cea mai mare parte a mafiei ce a condus Republica Moldova după 1991
  este reprezentată de ucraineni şi nu de ruşi;
  aceştia aveau rolul clar dat de la Kiev ca Republica Moldova să eşueze pe toate planurile;
  6.
  – cei care au condus regiunea transnistreană,
  care promovează separatismul la Bălţi, Cahul şi Găgăuzia sunt ucraineni şi nu ruşi;
  7.
  – ucrainenii au dus o politică de distrugere a identităţii româneşti din teritoriile ocupate,
  mai dură chiar decât Stalin în restul imperiului;
  8.
  – Ucraina a preluat Insula Şerpilor, pământ românesc ce niciodată nu i-a aparţinut;
  timp ce câţiva ani ne-am certat pe la Haga,
  iar acum ei sunt foarte supăraţi pe noi pentru pierderea platformei continentale;
  9.
  – una din problemele principale ce stă în calea RE-UNIRII celor două state româneşti
  este tocmai Ucraina, ce manifestă o opoziţie mai mare chiar decât Rusia; ea vede în această RE-UNIRE eventuale pretenţii teritoriale ale ţării noastre asupra teritoriului ucrainean;
  10.
  – prima măsură luată de “europeniştii ucrainieni” a fost aceea de a interzice limbile regionale, inclusiv limba română; tare mă tem că poporul a vrut ceva şi va obţine altceva;
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  Oare cine sunt COLEGII anti-români, anti-unionisti, anti-europeni, spioni ai Rusiei, ai teroristului Mihail Harbuz din SIS-temul KGB ?

  / este o intrebare adresata Presedintelui Micolae Timofte, Seful Consiliului de Securitate /
  –––––––––––––––
  Mihail Harbuz:
  „Am înţeles cine sunteţi încă de la întâlnire, pentru că băieţii mei erau acolo în sală şi v-au descifrat. Voi ce credeţi, că eu am venit pur şi simplu aşa la vinderea partidului sau cum? Am acceptat ca să văd ce dă din voi. Eu nu iubesc aşa lucruri, şi când mă duc, sunt pregătit. Este filmată întâlnirea, e filmată şi convorbirea.

  Avem colegi de la SIS,
  care lucrează destul de bine.
  Nu e nicio problemă, eu ştiam deja peste jumătate de oră cine sunteţi şi de unde”.

  http://www.zdg.md/investigatii/audio-partide-de-vanzare-unii-politicieni-sunt-gata-sa-renunte-la-partidele-lor-iar-rusofilii-chiar-sa-propage-integrarea-europeana/comment-page-1#comment-169117

 3. Trebuie spus in Republica Moldova ca UNIREA cu ROMANIA va dezvolta Republica Moldova care acum este si va fi cea mai saraca tara din toata EUROPA. ROMANII NU ii vor mai trata urat pe moldoveni asa cum au facut-o (din necunoastere) intre anii 1918 si 1940.

 4. Este foarte clar si sigur ca fara ajutorul SUA, UE, si altor tari puternice si democrate NU se va face unire cu ROMANIA. transnistria blocheaza multe lucruri intre cele doua tari surori (ROMANESTI).

 5. Deasemenea NU se va putea face un RAZBOI in EUROPA pentru UNIRE. Lucrurile trebuie tratate cu mare ATENTIE.

 6. pai frt…. nu stiu cum v-au tratat conationali mei in timpul ala dar te asigur eu ca romania are statutul de tara care are cel mai mare respect pentru alte natiuni care sta aici … cum ar fi eu sunt bulgaro roman …” stau intr-o comuna care este bulgara stiu turci stiu tatari, stiu sute de natiuni in romania care au respect si din partea parlamentului si din partea noastra bine mai putin unguri si rusi nu ma intrebati dece … sunt multi turci care se mira cum un turc in 2 ani poate lua status roman … poate avea aceiasi putere ca si mine care mam nascut in tara … daca te uiti peste wiki despre romania o sa vezi ca scrie pe acolo este tara care are cel mai stabil statut pentru internationali …. cea mai mare recunoastere din europa si a 3 din lume … adica emiratele arabe si nu stiu ce tara din africa care nu are statut de tara parlamentara …. daca pe ei ii respectam si in 2 ani ei au aceiasi putere ca si noi dece nu v-am respecta pe voi care aveti acelasi status „” pana in 1940 ….
  da pe timpul ala poate romani erau putini mai erascibili … si poate uni sunt si acum … dar sunt doar cateva procente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *