Ce propun astăzi unioniștii? Scurt sumar, de la conf.de presă

Comunicat de presă al Consiliul Unirii despre momentul politic și acțiunea de la 28 iunie

În conferința de presă din 24 iunie, reprezentanți ai Consiliului Unirii au informat opinia publică despre acțiunea preconizată pentru 28 iunie 2014.

Dincolo de toate acțiunile desfășurate de Platforma unionistă din 2012 încoace, anul trecut, la 28 iunie, pe o vreme călduroasă, într-o zi de vineri, au participat la manifestarea CU peste 2000 de oameni. A fost sfințită Piața Marii Adunări Naționale, pângărită de Dmitri Rogozin, trimisul obraznic al lui Vladimir Putin, căruia guvernarea pretins liberală și europeană i-a pus la dispoziție altarul luptei sfinte pentru valorile naționale ale românilor din Republica Moldova.

În 2014, având în vedere situația geopolitică periculoasă, amenințările din exterior și interior, faptul că este un an electoral, Consiliul Unirii a dorit să transmită, la conferința de presă, – la care nu vin televiziunile arondate intereselor partidelor administrative, conduse de oligarhi, – câteva idei și viziuni.

1. Consiliul Unirii sprijină semnarea acordurilor asociative cu UE, salută sprijinul acordat de România, dar este conștient că guvernanții Republicii Moldova sunt falși proeuropeni, sunt proruși și antiromâni. Nu te poți proclama proeuropean, dar să fii, concomitent, prorus și antiromân.

2. Dacă partidele politice și-ar dori cu adevărat un traseu european, și nu doar fondurile europene, ar urma exemplul românilor de peste Prut și ar semna o Declarație de tipul celei de la Snagov din România, 1995, care a însemnat un angajament politic ferm al clasei politice de avansare spre NATO și UE. În RM nu există interesul pentru un asemenea angajament politic și social, care poate fi consolidat și prin sprijinul societății civile neafiliate partidelor parlamentare.

3. Este necesară o Declarație Snagov-2 ”Pentru Basarabia” semnată de toate partidele din România privind sprijinirea traseului european al celui de-al doilea stat românesc și privind exprimarea disponibilității pentru refacerea unității naționale prin reunificarea, până în anul 2018, a celor două state românești.

4. Avându-se în vedere că, pe 28-29 iunie, se va ține Congresul extraordinar al PNL din România, partid istoric, ce a înfăptuit Marile Uniri, Consiliul Unirii a sugerat forului suprem al național-liberalilor să evoce tragismul datei de 28 iunie 1940 pentru români, să comemoreze victimele ocupației comuniste și să adere la Platforma unionistă a Consiliului Unirii, pentru a contribui, printr-o opțiune proUnire, – după modelul națiunii germane reîntregite – la continuitatea eforturilor primilor național-liberali de reîntregire a neamului românesc.

5. Consiliul Unirii va adresa, în limba engleză, o scrisoare deschisă Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, pe care o va remite pe 28 iunie Ambasadei ruse la Chișinău, scrisoare în care îi cere să ne lase în pace să ne decidem suveran soarta, fără ingerințe din afară, să ne alegem viitorul european și românesc, așa cum prevede Declarația de Independență din 1991, scrisoare în care i se arată liderului rus realitățile din Republica Moldova ce nu îi pot da motive pentru a ne supune unei agresiuni armate. O asemenea scrisoare ar trebui să o adreseze conducerea Republicii Moldova, în numele populației, conducătorului statului rus.

6. Consiliul Unirii a adresat un apel structurilor de ordine din Republica Moldova să nu se lase influențate de politicienii de la guvernare, care au încercat mereu, în acești ani, să îi confrunte pe unioniști cu forțele antinaționale proruse, ce s-au dedat la acțiuni de ultraj contra poliției, îngrădind mereu dreptul unioniștilor la întruniri pașnice.

Consiliul Unirii îi așteaptă pe toți la Marșul de doliu și al Demnității naționale din 28 iunie, care va începe la ora 10.00 în fața Academiei de Științe, va continua prin PMAN spre Scuarul Europei, unde va avea loc un spectacol de muzică patriotică românească, se vor citi declarații, se vor ține discursuri.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. =Pelerinul Unionist dela Compostela=

  CÂŞTIGĂ O CĂLĂTORIE GRATIS !

  –––––––––––––––
  Ziarul NAȚIONAL md
  în parteneriat cu „HAPPY TOUR„ din România,
  reprezentantul unuia dintre cei mai mari tur-operatori europeni din Spania,
  te trimite într-o vacanță de neuitat.
  Astfel, câștigătorul nu va fi trimis pur și simplu într-o locație sau alta,
  dar va avea posibilitatea să aleagă destinația.
  Fie că e vorba de Turcia, Grecia, Mallorca (Spania)
  sau la munte într-o stațiune dintre cele mai bune (Austria sau Cehia).
  Cei care vor intra în posesia foii turistice vor avea un sejur de 7 zile
  într-un hotel de PATRU-CINCI STELE, TOTUL INCLUS.
  Pentru a intra în posesia a două foi turistice
  (câștigătorul va beneficia de un sejur pentru două persoane)
  trebuie doar să-ți perfectezi un abonament la Ziarul NAȚIONAL
  până la finele anului curent (PENTRU 6-5 LUNI)
  și să trimiți sau să aduci personal cotorul abonamentului la redacția ziarului,
  pe adresa: Chișinău, str. Pușkin 22, et. 4, bir. 408.
  Norocosul va fi desemnat prin tragere la sorți, în prezența unei comisii de validare.
  Nu rata șansa !
  Detalii: http://www.htour.md
  tel. 022 852258, 022 22 68 72
  sau 060070026. Chișinău, str. Pușkin 43.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. (Presa germană) „În țara statuilor lui Lenin”
  Print Marime Font

  Jurnalistul şi traducătorul german Bernhard Clasen se află de cîteva luni în Ucraina, de unde a trimis zeci de corespondenţe despre situaţia dramatică din această ţară.

  Interviurile, relatările, analizele, reportajele şi comentariile lui Clasen au apărut în această perioadă în ziarul berlinez „Die Tageszeitung”.
  În cîteva din articolele semnate de Bernhard Clasen a fost vorba şi despre Republica Moldova. De curînd, a vizitat Transnistria. Despre aventura sa din această regiune separatistă şi despre ciocnirea cu autorităţile de la Tiraspol a publicat acum un reportaj sub titlul semnificativ: „În ţara statuilor lui Lenin”.

  Ceea ce povesteşte Bernhard Clasen despre Transnistria nu constituie neapărat o noutate pentru cunoscătorii provinciei, deseori calificată drept „un muzeu sovietic în aer liber”. Nou în articolul jurnalistului german este faptul, că autorităţile regimului separatist intervin, fără jenă, împotriva corespondenţilor de presă străini care îndrăznesc să calce pe acolo.

  Reportajul din „ţara statuilor lui Lenin” începe cu descrierea detaliată a reţinerii lui Clasen în timp ce se află în cafeneaua „Kaffemania” (ortografierea îi aparţine autorului) unde a stat de vorbă cu nişte cetăţeni.

  La un moment dat s-a alăturat grupului un domn politicos, ceva mai în vîrstă, îmbrăcat elegant, care a început să-i pună jurnalistului cîteva întrebări. Acesta a bănuit că ceva nu este în regulă, iar „invitaţia” bărbatului, de a-l urma într-un birou, unde se poate discuta în linişte, nu a mai putut fi evitată.

  În cele din urmă, jurnalistul împreună cu interlocutorii săi din cafenea, se trezesc în clădirea poliţiei secrete, KGB-ul local. Jurnalistul este despărţit de ceilalţi şi dus într-o cameră nemobilată. Acolo şederea sa involuntară se prelungeşte. Discuţia care, potrivit vorbelor străinului elegant, care acum se şi prezintă sub numele de Piotr Ivanovici, lucrător al Comitetului pentru Securitatea Statului, trebuia să ţină doar zece minute, se lungeşte pînă spre seară şi se transformă într-un veritabil interogatoriu.

  În orele petrecute sub tirul întrebărilor, acuzaţiilor şi insinuărilor, Bernhard Clasen află că a încălcat prevederile legilor nistriene, că fără o acreditare oficială îi este interzis unui jurnalist străin să contacteze cetăţenii autohtoni şi că în nici un caz nu are voie să facă nişte interviuri într-o cafenea din Tiraspol. Cine nu are o acreditare, ameninţa ofiţerul, are o mare problemă. Această problemă, însă, totuşi se poate rezolva, explică lucrătorul poliţiei secrete, dacă jurnalistul dă o declaraţie semnată în care arată motivul prezenţei în Republica Moldovenească Nistreană. Jurnalistul refuză şi cere să telefoneze ambasadei germane din Chişinău.

  Ofiţerul a sperat că jurnalistul intimidat se va supune şi va scrie declaraţia ca să scape cît mai repede din clădirea KGB-ului. După o lungă consultare cu superiorii, în timp ce jurnalistul a rămas singur închis în camera de interogatoriu, ofiţerul se întoarce şi fără explicaţii suplimentare îi spune lui Clasen, „puteţi părăsi clădirea, sunteţi un om liber”.

  Relatarea jurnalistului german apărută în „Die Tagezeitung” ilustrează nu numai cinismul autorităţilor de la Tiraspol, ci şi vechile metode de intimidare ale unui aparat şcolit în spiritul lui Felix Dzerjinski.

  Sursa: nasul.tv

 3. =Pelerinul Unionist dela Compostela=

  „Tkaciuk se pregăteşte de război”
  de Nicolae Dabija
  literaturasiarta md

  http://www.revista22.ro/tkaciuk-se-pregateste-de-razboi-43561.html

  „Eminenţa cenuşie” a partidului comuniştilor, adevăratul conducător din umbră al Republicii Moldova din cei zece ani de guvernare a lui Voronin, troţkistul Mark Tkaciuk şi-a depus mandatul de parlamentar, motivând că pleacă (vine!) să-şi pregătească partidul de alegerile de la sfârşitul acestui an.

  Dar motivul este cu totul altul:
  Tkaciuk se pregăteşte de război. Timp de aproape jumătate de an, acesta a încropit o organizaţie şovină, care însumează până în prezent peste 6000 de tineri din Transnistria, Găgăuzia, Bălţi, Vulcăneşti, studenţi agresivi de la Universitatea Slavonă din Chişinău, de la Şcoala Antropologică a lui Tkaciuk ş.a. Ea îşi zice „Antifa”, care s-ar descifra „antifascism”.

  Fascismul pentru cei care fac parte din organizaţia lui Tkaciuk e o noţiune largă, care include Uniunea Europeană, România, SUA, NATO, unioniştii, toţi cei care se pronunţă contra intrării Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică a lui Putin, şi se vor în Uniunea Europeană, cei care afirmă că vorbesc limba română şi nu „moldovenească” etc.

  În aceste zile Mark Tkaciuk cu alţi doi ideologi ai partidului comuniştilor, Grigori Petrenko şi Iurie Muntean, detaşaţi formal de Voronin (ca să nu dea motive Comisiei Electorale Centrale să-i scoată partidul în afara legii mai înainte de alegerile din noiembrie 2014), ţin conferinţe în tabere paramilitare (şedinţele pot fi urmărite pe diferite adrese de youtube) din Vulcăneşti, Tiraspol, Bălţi, unde membri ai asociaţiei extremiste „Antifa” se antrenează pentru manifestaţii „antifasciste” – provocări, destabilizări, dezordini de masă. Ei sunt împărţiţi în grupuri „de şoc” a câte 5-6 persoane, care să acţioneze pe cont propriu în provocările care vor urma.

  Aceştia se pregătesc de un „antieuromaidan” chişinăuian, care ar culmina cu „victoria poporului” (unul dintre cei care i-au încurajat la o ultimă conferinţă comunistă că „poporul are dreptul la răscoală” este „democratul” Anatol Plugaru, un alt instigator e fostul „revoluţionar de profesie” Iurie Roşca) şi ar fi însoţită – ceva mai înainte de alegeri şi de semnarea documentelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană – cu arestarea Guvernului Republicii Moldova, cu arestarea preşedintelui Republicii Moldova, a primarului municipiului Chişinău, cu reţinerea mai multor deputaţi „trădători”, cu asasinarea unor „activişti extremişti” etc.

  Există zeci de ascunzişuri clandestine cu armament, pregătite pentru „poporul revoltat”, care nu sunt decât emisari ruşi, sosiţi, chipurile, „pentru odihnă” în Republica Moldova, detaşamente bine pregătite şi instruite care aşteaptă la Tiraspol şi Tighina, mulţi dintre ei trecând deja Nistrul.

  Unul dintre acele „cuiburi de muniţii” a fost descoperit întâmplător acum două luni în Ciocana.
  Mihail Amberg, cetăţean al Republicii Moldova şi al statului Israel, avea ascunse sub patul pe care dormea lăzi cu automate, grenade, cuţite etc. Fiind descoperit, acela l-a sunat pe Mark Tkaciuk şi imediat la domiciliul lui s-a deplasat întreaga conducere politică a partidului comuniştilor, ca să ameninţe poliţiştii:
  „Lăsaţi-l în pace, că o să venim la putere şi voi o să fiţi cei care veţi înfunda puşcăria”. Poliţiştii, intimidaţi, au început să-şi ceară scuze de la bandit, i-au confiscat doar cele vreo 4 automate Kalaşnikov şi grenadele, unica pedeapsă aplicată fiind arestul la domiciliu al şovinului. Cei care n-au permis ca acest terorist (s-a dovedit că el a fost cel care în august 2012, la Bălţi, i-a spart cu o piatră capul unei ziariste) să fie încătuşat au fost deputaţii Grigori Petrenko, Zurab Todua, Ina Şpak, Mark Tkaciuk (care aştepta în stradă în maşina sa), consilierii comunişti Igor Grişko, Ivan Pavlov, Nikolai Mârâi şi Ivan Muntean, fratele deputatului Iurie Muntean.

  Ce interes au avut aceştia să apere depozitul clandestin de muniţii al celui vizat? În care ţară din lume nişte deputaţi sau politicieni care ar sări în apărarea unui terorist n-ar fi înfundat puşcăria?!

  Dar se vede că la noi e altfel.
  Banii pentru „revolta poporului” din Republica Moldova contra intrării noastre în Uniunea Europeană şi pentru aderarea noastră la Uniunea Gulagurilor, iniţiată de Putin, Nazarbaev şi Lukaşenko, peste o sută de milioane de euro, sunt direcţionaţi de către Federaţia Rusă prin conturile unui miliardar rus, Aleksandr Beleaev, către beneficiarii Renato Usatâi, Mark Tkaciuk, Igor Dodon ş.a., care trebuie să recurgă la tot ce le trece prin minte, inclusiv la „revolte armate”, doar ca să împiedice intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

  Putin îşi dă seama că fără Ucraina şi Republica Moldova Federaţia Rusă devine un stat asiatic, iar aşa-zisa Uniune Euroasiatică e una mai degrabă musulmană, aşezată doar cu o margine a ei pe continentul european.

  Cei 6000 de membri ai organizaţiei troţkiste „Antifa” se antrenează în aceste zile pentru confruntări cu „fasciştii”. Patriotismul lor rus, plătit bine, urmează să le astupe gura tuturor celora care nu se doresc cu Moscova. Planurile de ocupare a Republicii Moldova de către „popor”, dar de fapt de agenţi FSB ruşi şi de provocatori sosiţi de la Moscova şi Tiraspol, despre care Putin ne va cere şi nouă să dovedim că sunt trimişi de el, sunt pregătite în cele mai mici amănunte.

  Pe clădirile care urmează a fi atacate la „ora X” sunt aşezate însemne, aparent nevinovate, cunoscute doar de provocatorii lui Tkaciuk.

  (Pe sediul redacţiei noastre încă acum câteva luni a apărut un ciudat înscris-criptogramă „Здесь даже солнца не видно” (în rusă: „Aici nici soarele nu luminează”.
  Asemenea fraze au fost imprimate şi pe alte clădiri).
  Cred că puterea din Republica Moldova, – preşedinţia, guvernul, SIS-ul, Ministerul de Interne etc. – cunoaşte mai bine situaţia, precum şi poznele pe care le pune la cale Tkaciuk (care nu mai are imunitate parlamentară şi poate fi deferit justiţiei), ca să ia măsurile care se impun, pentru evitarea unui război civil, precum cel din Ucraina, care e de fapt un război dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, „armata poporului” care ocupă aeroporturi cu tancuri şi lansatoare de rachete fiind toată alcătuită din ostaşi ruşi care doar şi-a dosit însemnele.

  Armata a 14-a de la Tiraspol arde de nerăbdare să treacă Nistrul, ca să devină a „poporului” moldovenesc şi, condusă de comandantul Mark Tkaciuk, să-l poată decima în voie.

  Îl mai poate oare cineva opri pe Mark Tkaciuk din aventura lui diabolică? Există oare legi şi pentru fiii diavolului sau ele au fost făcute doar pentru noi, cei care le-am suporta la nesfârşit nesfinţeniile?

 4. ROMANIA sa faca inchisori langa Prut (in Romania) si acesti RUSI SI RUSOFONI sa fie CAPTURATI si trimisi im inchisorile din ROMANIA. rusia poate fi infranta in Republica Moldova daca se doreste asa ceva. ROMANIA nu mai este singura in lupta ei pentru BASARABIA (inclusiv R. Moldova), dar este sustinuta de SUA, UE, si multe alte tari democrate si libere care nu vor sa vada comunismul si fascismul.

 5. rusia si rusi din R. Moldova trebuie sa accepte (nu au varianta) ca AU PIERDUT teritoriul intre Nistru si Prut.

 6. rusia si majoritatea minoritatilor NU vor accepta niciodata UNIREA cu ROMANIA asa cum este normal. Trebuie sa atragem cat mai multi UCRAINIENI si alte minoritati care nu vor sa fie cu rusia de partea NOASTRA (noi cei care vrem cu Uniunea Europeana). Dupa UNIRE, rusi care nu cunosc macar 100 cuvinte in LIMBA NOASTRA ROMANA sa nu primeasca CETATENIA ROMANIEI MARI si dreptul de vot (sa aibe drepturi doar la educatie si sanatate).

 7. PAZEA LA TRADATORI SI DIVERSIONISTII RUSO-FILI:
  —————————————————————————-
  Ne minunam mereu cum unii est-moldoveni cu studii in România pe banii
  Guvernului român, devin SIS-tematic rusofili, anti-români si anti-unionisti mascati.
  Iata câteva exemple de est-moldoveni anti-români
  beneficiari ai burselor gratuite din România:
  Rusine!
  1.
  Valentina Basiul alias Ivanka Zbuciumata dela Dubasari,
  agenta a Tiraspolului, jurnalista la Ne-Adevarul md,
  2.
  Sergiu Ungureanu,alias Serioga Wengherowski Popitul
  un blogger ratat de pe VoxpubliKa md
  3.
  Vitalie Sprânceana, un alt blogger ruso-fil
  4.
  Igor UrsenKo dela Nisporeni, pseudo-scriitor, hoholo-fil anti-român
  5.
  Igor Corman, anti-român, deputat in Parlament,
  6.
  Victor Chirila, fals ex-diplomat la comanda, anti-unionist ruso-fil ,
  sefulet al unei Asociatii dubioase pt. Politica Externa
  etc.
  IMPERIOS:
  – de retras cetatenia româneasca la acesti indivizi,
  – de interzis intrarea lor pe teritoriul României,
  caci reprezinta un pericol pt. siguranta ei
  – de cerut reintoarcerea banilor pt. studiile lor in România oferiti de Bucuresti

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 8. CĂTRE ALEGĂTORI

  Să n-o facem pe timidul,
  Căci unica-i ieşirea:
  Să votăm partidul
  Care vrea UNIREA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *