România nu e afectată de criza gazelor ruseşti, produce acum mai mult decât consumă

gaze.RomaniaPopulaţia României nu va fi afectată de sistarea livrărilor de gaze ruseşti spre Ucraina, întrucât avem suficiente gaze înmagazinate, o capacitate adecvată de extracţie, iar, la ora actuală, producţia depăşeşte consumul, se arată întru-un comunicat al Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei de la București.

„Am avut în această dimineaţă, împreună cu operatorul de transport gaze naturale, Transgaz Mediaş, o analiză a situaţiei, iar, din datele primite, rezultă că avem deja stocate peste 1,4 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Mai mult, în ultima lună şi, inclusiv, în prezent, producţia internă a României depăşeşte consumul naţional, ceea ce ne ajută foarte mult. Şi, să nu uităm, că vin luni de vară, în care consumul scade natural”, a declarant în comunicat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Departamentul pentru Energie a elaborat un plan de măsuri pe care-l va implementa dacă va fi cazul ca situaţia de conflict dintre Rusia şi Ucraina să se prelungească.

„Guvernul dă asigurări că o problemă în alimentarea cu gaze naturale a populaţiei din România este exclusă nu numai acum, dar şi în lunile de iarnă. Dar, cu toate acestea, sperăm ca această dispută dintre Rusia şi Ucraina pe tema gazelor să se soluţioneze cât mai rapid”, a adăugat Răzvan Nicolescu.

Tocmai de aceea, ministrul delegat pentru Energie a solicitat Comisiei Europene să se implice în calitate de mediator în soluţionarea rapidă a acestui diferend.

De luni, Gazprom a oprit livrarea de gaze naturale către Ucraina, din cauza facturilor neplătite. Gigantul rus a anunţat că va livra gaze doar dacă vor fi plătite în avans.

http://independent.md/romania-nu-e-afectata-de-criza-gazelor-rusesti-produce-acum-mai-mult-decat-consuma/#.U6BJUiijIcZ

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
  1. si care e mesajul???
    Gazpromul NU a sistat livrarea catre UE, de ce rominilor le tremura deja fundul?!

  2. Intotdeauna, rusii, pun pe primul plan forta…. vai, civilizatie!

  3. Ion de ce esti tu atat de prost?Unde vezi tu ca le tremura romanilor fundul?Li se rupe de gazele rusesti oaie cu cabina… tocmai despre asta scrie in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *