Voi îi chiar credeți pe actualii guvernanți că nu și-i mai doresc pe comuniști la Putere?

CIMG9320-300x225

Eu, una, nu îi cred. Dimpotrivă, tehnicile lor electorale sunt populismul și sperietoarea comunistă, de aceea au nevoie de racla cu „moaștele sfinte” ale lui Voronin și PCRM.

După o emisiune primeam ”sugestia” că ar trebui să îi tolerăm pe actualii guvernanți (corupți pînă în măduva oaselor), să îi menajăm, pentru a fi revotați, ”pentru că, în caz contrar, vor veni comuniștii”.

Dar oare numai actualii guvernanții ne pot duce în Europa? Dimpotrivă, exact ei NU ne pot duce, pentru că vând R.Moldova pe bucățele strategice Rusiei, cu tot cu lencile lor, care rod cu fundul jilțuri europene.

Dacă ar fi altfel, am avea alte declarații și alt comportament, alte decizii și alte rezultate.

Interesul actualilor guvernanți este doar menținerea la troacă (=treucă – în ”limba moldovenească”), pentru interesul clanului, familiei, neavând absolut nimic de a face cu interesul general (pe care nici nu-l cunosc, dar care este egal cu cel național, românesc/european).

Dacă actualii guvernanți, după ce nu au făcut nimic cinci ani și își alungă în continuare cetățenii în afară, să muncească în condiții umilitoare pentru a-și salva familiile și să trimită bani acasă – exact așa cum făceau și guvernanții comuniști, – ar fi cu adevărat proeuropeni, ei ar fi și proromâni. Dar nu sunt.

Iar bibliotecile noastre ar fi pline de carte românească, nu rusească și în alfabet rusesc.

Iar lătrătorii guvernării, ca și păpușarii lor, nu ar fi într-o barcă ieri și azi cu șelinii, garbuzii, perciunii, formuzalii, dodonii, mișinii, tkaciucii și cu alte râsuri prorusești, ci ar face o alianță largă a forțelor democratice proeuropene, așa cum s-a făcut AMN și BMD, ca să nu se măcelărească electoral cei ce se vor în Europa (inclusiv prin Unire cu România), și nu în Rusia, sub călcâiul coloanei a cincea în propriul stat.

Vă întreb – actualii guvernanți pot fi concomitent proeuropeni și antiromâni?

Guvernanții de la Chișinău sunt cu separatiștii sau cu proromânii și unioniștii proromâni?

Ei le dau ordine de stat unioniștilor sau antiunioniștilor? Privind-i pe unioniști, ca și markelii, șelinii, formuzalii și garbujii, drept dușmani ai statului/ai conducerii statului, de fapt?

Nu cumva actualii guvernanți, dar și pretinșii liberali, au nevoie de sperietoarea comunistă pentru a-i bludnici în continuare pe naivi, ca să îi voteze și să-și continue trebușoarele oneroase?

Gândiți-vă la aceste întrebări. Noi știm răspunsul, de aceea ne este clar ce se întâmplă și cu cine avem de face. Oare alte forțe, cu adevărat proeuropene și democratice, să nu existe doar pentru că televiziunile oligarhilor și ale aiatolahilor centrismului antiromânesc nu vor ca ele să apară ca existente și credibile?

Dacă am avea la guvernare forțe proeuropene, naționale, și nu obediente Kremlinului, oare nu se pomeneau demult comuniștii pe necarosabil? Sau avem la putere niște incompetenți, capabili doar la acaparat și capturat.

Care ne tot sperie că pot veni comuniștii, de parcă nu chiar ei îi mențin, le alimentează speranța readucerii la guvernare, ca să aibă cu cine păcătui și în viitorul Parlament, de vor mai ajunge.

Numai refacerea unității naționale românești ne va salva de Farisei.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. #14 Scris de Jneap la 12 iunie 2014
  NU PORECLIŢI LIMBA-NE CU CUVINTE STRĂINE Ho, haram de limbă, încotro o iei ba hăisa, ba ceala? Sau: DE CE NU MAI E CORECT? În ultimii mai mulţi ani moldovenii (de fapt – nişte GVINPLENI mutilaţi de foştii secretari de partid şi comsomol) se plimbă prin limbă încălţaţi cu cibote de chirză (vai, să nu schimb cu locul nişte litetere-n cuvîntul ista!), pline de glod şi nu numai. De cum aud o tîmpenie în troleiBUZ sau la teleBUZ, gata, o şi întipărit-o-n cap, luînd-o drept cea mai corectă formă de exPRIMARe. D-aM-nu mai zicem: Telefonează-mi, Galea, ci SUNĂ-MĂ Halea, NU: la 28 august, ci PĂ 28 ALE LUI AUGUST, sau şi mai deochet: soacră-mea VINE pĂ VINEri, Pă vine; NU: îmi spăl dinţii (MÎINILE), cu MĂ SPĂL PĂ DINŢI (mîini). Miţi dor de cuvintele moldave pe care le-aţi omorît de v-o 2 decenii şi nu le mai aud, nu le-am mai citit pe undeva. Sînt zeci, sute, poate mii de neaoşe pur moldoveneşti. Arareori Viorel Mihail îşi mai aminteşte de aceste pitoreşti slove, cele mai multe fiinf cu sens peiorativ, satiro-umoristic, acid.A Tîndăvi, Fleandură, a Flioşcăi, Chirfosit, a Tămădui, a se Chiochiona, După PROSTUDITUL şi CĂŞLEITUL de odinioar, uite că ne-am îndreptat PAŞII LIMBII spre EOROPA, Omerica, Ostralia, Cheanada, Portocalia, CHIATlanda, NEOpal, K(s)ENYA, ZanziBirma…Ian ascultaţi: CLICK aici, CLICK cole, de WEEKEND eşti COOL, WOW!…O, haramuri de vorbitori ai limbii, Quo vadis?

 2. Barroso-de-obraz-grosso!
  Corupţia trebuie eliminată cu înverşunare, sistemul de legislaţie trebuie să fie independent, iar guvernarea trebuie să fie eficientă şi responsabilă. Este mesajul transmis autorităților de la Chișinău de către președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (JDC, 12-96-14). Barosso, nafig s pleaja! De cîte ori vii la Chişinău, nu faci decît să constaţi că aici ne conduc bandiţii. Dar nu întreprinzi nimic. Declară: dacă nu vă autoalungaţi de la putere – nici o hUE nu vedeţi. Ai CEDO, ai justiţie internaţională. De ce nu acţionezi? Iese că avem corupţie, dar curupţi nu avem. Ştii de ce? Fiindcă şi voi cei de hUE sînteţi corupţi. Ca şi cu Galea de la Găleşti: Satul spune că-i curvă, dar nu spune că s-a cuulcat cu fLeancă, cu bLeaghiu, cu HOITniuc, cu CURman, cu tim-o-f..te…
  Unii molveni-s coRUPŢI,
  Putred de bogaţi, ciraci!
  Alţii-n pantalonii RUPŢI,
  Şi sînt putred de săraci.
  ¤¤¤
  Trăişi în Italia, Antalya, Portugalia,
  Acum eşti în Aus…tralia-valia,
  Ce faci acolo, măi Nistofor? –
  Ce fac? Lucrez! – Ce lucrezi? – Cerşetor!

 3. Maica Noastră SFÂNTA ROMÂNIE

  ”D-aM-nu mai zicem: Telefonează-mi, Galea, ci SUNĂ-MĂ Halea”

  Ai nu mai spune!
  Adică în SFÂNTA NOASTRĂ LIMBĂ ROMÂNĂ ”a telefona” nu este SINONIM cu ”A SUNA”?
  Nu regăsesc în exemplele înșirate niciunul din RUSISMELE și CALCHIERILE(imitațiile)oribile după BARBARA și infecta limbă rusă.
  Ciudat nu?
  Doar se știe că tocmai RUSISMELE POCESC sfânta noastră LIMBĂ ROMÂNĂ.
  Dar CE ÎL ARDE LA RÂNZĂ pe KAGHEBISTUL care a scris articolul?
  ”MUNTENISMELE”(deci ROMÂNISMELE din sud) pe care cică el le-ar fi auzit prin troleibuz.Adică acel ”PĂ” în loc de ”PE”.Sau poate că ”STATALISTUL-MOLDOVENIST” (RUSIFICATOR mascat) preferă mai localul ”PI”.
  ”PI DIJIABA” o scris mizeria ceia mai sus.
  Ia mai citiți ce i-o putut făta mintea:

  ”NU: îmi spăl dinţii (MÎINILE), cu MĂ SPĂL PĂ DINŢI (mîini). ”

  Ai nu mai spune TOVARĂȘE!
  De când e incorect a spune în SFÂNTA NOASTRĂ LIMBĂ ROMÂNĂ ”mă spăl pe dinți (sau pe mâini)”???
  PROVOCATOR ANALFABET pune mâna pe un manual de LIMBA și LITERATURA ROMÂNĂ și după aceea dă lecții de LIMBA ROMÂNĂ!
  După ce are tupeul să ne dea lecții de LIMBA ROMÂNĂ tocmai NOUĂ,ROMÂNILOR basarabeni,VIPERA ANTI-ROMÂNĂ își dă pe față arama KAGHEBISTĂ ”STATALIST-MOLDOVENISTĂ” :

  ”Miţi dor de cuvintele moldave pe care le-aţi omorît de v-o 2 decenii şi nu le mai aud, nu le-am mai citit pe undeva. Sînt zeci, sute, poate mii de neaoşe pur moldoveneşti.”

  PĂDUCHELUI ”STATALIST-MOLDOVENIST” îi e dor de ”cuvintele MOLDAVE” care sunt ” zeci, sute, poate mii” și evident sunt ”PUR MOLDOVENEȘTI”.
  De fapt zdreanța postacă moare de dorul ”Dicționarului moldovenesc-românesc” scornit de Vasili STATI-KAGHEBISTUL MANKURT DECORAT DE PUTIN.
  Și cum își începe POSTACUL KGB articolul?
  Cică ” NU PORECLIŢI LIMBA-NE CU CUVINTE STRĂINE”!
  VIERME KGB,care sunt mă rog acele ”CUVINTE STRĂINE” ?
  De fapt chiar TU EȘTI STRĂIN DE SFÂNTA NOASTRĂ LIMBĂ ROMÂNĂ!
  Și mai și scrii exact CA O CURVĂ KAGHEBISTĂ doar cu ”Δ RUSESC(”î din i”) în loc de ROMÂNESCUL ””(” din A”)!
  Numai UN MANKURT KAGHEBIST ”STATALIST-MOLDOVENIST” trimis în misiune de Călăii OCUPANȚI RUȘI ar avea NERUȘINAREA PORCEASCĂ să ne dea lecții de LIMBA ROMÂNĂ tocmai NOUĂ,ROMÂNILOR basarabeni!
  Bagă RÂTUL ”STATALIST-MOLDOVENIST” în fundul lui putinKGB și marș de aici!
  Nu te mai screme să imiți a la Creangă graiul din ROMÂNIA de Est.Ești jalnic.
  Și bagă la cap TÂRÂTURĂ a COLOANEI A-5-A RUSE de manipulare în masă(DIVIZIA BUCUREȘTI):

  AICI E ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *