La Publika TV, despre separatism și speculările antiromânești ale Puterii și Opoziției în jurul acestuia

Cîteva idei exprimate în timpul scurt din această ediție a emisiunii Publika News. Sa aveti rabdare pina ajungeti la declaratiile noastre in emisiune.

Ideea definirii și pedepsirii penale severe a separatismului aparține PNL, Asociației Veteranilor de Război-1992 ”Tiras-Tighina”, ca și componente ale Consiliului Unirii, ca și în întregime Consiliului Unirii, întrunit pe 1 mai, când a adoptat Apelul-Manifest privind securitatea cetățenilor R.Moldova. CU a legat clar problema separatismului de problema securității euroatlantice, de care are nevoie R.Moldova.

Liderii gagauzi, ca si liderii politici imperialisti rusi, care prezintă pericol de separatism și încurajare a separatismului, la fel ca si liderii nostri, fals europeni, si-au dat copiii peste hotare, in cele mai frumoase orase si capitale europene să învețe, ei înșiși se trateaza peste hotare, dar ii tin pe cetateni in minciuna si propaganda aintivestica și promovează separatismul prorusesc. Populatia noastra trebuie sa deschida ochii.

Cine a facut legile care fac să mocnească separatismul – Snegur, Lucinschi, alâii ca ei, care au promovat și o Constitutie antinațională, prieteni si adeptii lor, care acum vind partide unor emisari dubiosi din Est. Acele persoane trebuie sa spuna citi bani au luat pentru autonomia gagauza si prevederile ce afecteaza integritatea teritoriala a R.Moldova.

Daca s-a intimplat ce s-a intimplat sa se vina cu modificari la legislatie. La o emisiune aici, la Publika TV, Dumitru Diacov, in loc sa modifice legislatia privind unele zone populate compact de unele etnii, unele cu patrie istorica in alta parte, altele – nu, isi bate capul de unionistii care sunt contra comunismului, separatismului, terorismului, extremismului si vom spune desprea aceasta, am facut si un baner, si la Marsul de la 28 iunie, care va incepe in dimineata zilei, la ora 10.00, de la Academia de Stiinte.

Unii din Gagauzi, nu mai spun ca sunt si membri ai Guvernului, erau prieteni cu liderii si conducatorii de la Chisinau, deci i-a incurajat sa faca ce fac, de exemplu, pe Formuzal il durea capul de Statutul unionist al PNL, iar Efrm a cerut si pozitia Curtii Supreme de Justitie si a primit raspuns care l-a facut de rusine.

Nu avem nicio incredere ca cei din parlament nu vor face acum legi sau modificari, in contextul pretinsei lor ”lupte contra separatismului” si contra unionismului, pe care ei il tot lipesc si dupa 2009, de extremism, uitnd ca extremismul inseamna actiuni violente, restul legisltia nationala si internationala permite totul in cadrul libertatilor supreme la exprimare si pluralism de opinii.

Ce fel de separatism si extremism sunt unionistii, daca ne gindim ca ne dorim calea germana – un stat intreg merge in alt stat, oare nemtii din Germania de est au fost separatisti, extremisti, ori s-au dorit sa fie impreuna cu natiunea lor?

Si multe altele.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Limba de instruire!?…. Ce trasnaie mai este si asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *