Lecție de demnitate dedicată ”stataliștilor”=separatiști antiunioniști


Am privit ieri o grămadă de emisiuni de manipulare mediatică, în care a fost puțin curaj și puțină verticalitate, dar ceva a fost.
ÎNCERCAREA DE A ECHIVALA UNIONISMUL CU SEPARATISMUL E CA ȘI CUM I-AI FACE PE GERMANII DIN EST SEPARATIȘTI FAȚĂ DE GERMANII DIN VEST, CU CARE S-AU UNIT. sau de parcă nu se știe că separatismul a apărut pe pământul românesc din stânga Prutului pentru a nu permite reunificarea românească și extinderea securității NATO spre Est.

Dedicăm aceste două clipuri ”stataliștilor”=separatiști antiunioniști. Luați aminte, trădătorilor de Țară Românească!

Repetam si materialul de ieri.

Guvernanții și-au început campania electorală statalistă, adică antiunionistă, antiromânească. Mai 485894_3242236755199_1513895800_n-300x300-247x164 (1)întâi Filat lansează un apel cu amenințarea partidelor, privind încălcarea suveranității, independenței și a integrității statului rezultat din Pactul Molotov-Ribbentrop și din frica de Rusia în 1991.

După care PLR-iștii, preluând propunerea din Declarația-Manifest al Consiliului Unirii din 1 mai (publicată la 3 mai a.c.), depun un proiect de lege pentru pedepsirea penală a separatismului. E clar, probabil ca Ion Hadârcă, care se simte învinuit că, în calitate de vicepreședinte al Parlamentului, a contribuit substanțial la punerea în libertate a separatistului Igor Smirnov, vrea să își mai spele din păcate.

Dar mâna Moscovei vine și în continuare. Toată ziua Publika TV a dezbătut știrea – și în buletine, și în talkshow-uri, în care participanții, aleși pe sprânceană, egalau unionismul cu separatismul și invers, vehiculând că ”separatismul este cauzat de unionism”. O diversiune crasa, de parca nu se stie ca separatismul a aparut pentru ca sa nu ne unim cu Romania si sa nu vina aici NATO.

Nu ne supărăm, ba chiar ne bucurăm că și derivata PL, precum e PLR, la fel ca tulpina-mamă, PL, preiau de zor ideile și propunerile PNL. Problema e că presa discută despre NATO, despre alte idei lansate prima oară de unioniști, dar fără să invite autorii ideilor. E an electoral, nu?

De unde ne vine deloc năstrușnica părere că e la mijloc un scenariu, care continuă încă de când Filat vroia să condamne nu știu care nazism și extremism, după Nurnberg, nu? Că i-au lăsat și lui o bucată să condamne. E de râs și de pus mâinile în cap.

Din păcate, am văzut asemenea tendințe recente și din partea actualului președinte al PNL din România, care o fi încurcat de soartă că are numele de familie al celui mai mare Erou Național, de aceea se apucă și el să condamne, la scară națională, niște fascism și alte derivate… Dezolant.

Dar să revenim la separatismul agățat de către trompetele Moscovei de coada unionsimului.

Nu mai repetăm că demult trebuiau – dacă era o altă conducere decât prorusă, cum e în R.Moldova – găsite bube evidente și interzise formațiunile cu tkaciuci, voronini, garbuzi, șelini, dodoni, formuzali – toți prieteni deschiși sau ascunși ai coaliției pretins europene, care i-au folosit pe aceștia contra unioniștilor în 2012-2013 și care astăzi se manifestă în continuare ca și ei. Dar nu avem o conducere proeuropeană, decât în interesul de captare și deturnare a fondurilor publice, europene și a obiectivelor strategice de stat, aduse cu poclon Rusiei. Cu acești proruși ne judecăm noi, național-liberalii, că statul nu are identitate, orientare, demnitate, interes național. Azi am pornit și procedura contra lui Klimenko. Cine e la rând?

Și dacă era altfel, atunci nu era înregistrat nu se știe cum și rapid un PARTID al REGIUNILOR pentru un buzunar verde, care ne-a tot atacat din 2011. Înregistrat fără judecăți ca Statutul PNL și fără Poziția Curții Constituționale, semnată de componența condusă de Sandu TĂNASE, – care a arătat că unionismul este constituțional, în pofida eforturilor lui Efrim și ale patronului/ilor ruși, care nu vor să citească adecvat Constituția RM, nici legea privind partidele, nici CvEDO, în baza căreia avem o Poziție a CC cu demnitate națională și decizii ale instanțelor naționale de justiție, care declară unionismul constituțional.

Acum, întrebarea care vine este:  cine să vă creadă că sunteți democrați și proeuropeni, dacă vă gândiți doar la eliminarea partidelor din dreapta și din stânga nu pentru acțiuni violente, care sunt unicul motiv în care puteți acționa, ci pentru ca să aveți voturi la alegeri și de la formațiuni ”extremiste”, în capul vostru pătrat. Iată pentru acest ”extremism”, vehiculat de Klimenko la Publika TV, îl și chemăm în judecată.

Azi după amiază m-a sunat o ziaristă de la www.deschide.md și mi-a pus o întrebare amuzantă – ce argumente am că unionismul nu e separatism. Nu știu dacă a publicat răspunsul, că acest site e controlat de amicii noștri falși – PL.

I-am dat o grămadă de argumente, pornind de la faptul că unionismul, care provine de la ”a uni”, repară ce strică separatismul – ”a separa, a rupe, a desprinde”, că unionismul reface unitatea națională și teritorială, distruse de separatism. Că cei care vor Unirea cu România sunt pentru adunarea pământurilor și a populației, iar separatiștii – pentru a destrăma și fărâmița. E chiar atât de greu de înțeles că unionismul este constituțional și că un partid unionist înregistrat legal, în baza deciziilor instanței de judecată, care a decis pe baza precedentelor CEDO cu libertatea de exprimare și promovare a pluralismului și a pozițiilor sale pe cale pașnică, nu are nimic de a face cu cei care vor să dezmembreze ceva? Că vrem să mergem spre și în componența României prin plebiscit, pe care trebuie să îl pregătim, pe cale pașnică, și că nu suntem găgăuzii, rușii sau ungurii care au tendințe centrifuge, și nu centripete.

Da, și ultimul argument – că, vedeți, ”dacă nu ne zădărau unioniștii, nu practicam noi separatismul”. Răspunsul e unul – dacă ar fi funcționat legea pentru cei care distrug statul și nu vor o decizie pe cale pașnică ”ce facem cu acest stat – mai e sau nu mai e viabil, oare populația care l-a creat îl mai vrea sau nu?”, nu aveau ei să facă ce au făcut până acum, încât tuturor le este clar că acest stat – furat, capturat, deturnat, – nu mai acordă viață și fericire oamenilor. Și trebuie să dispară prin înțelegerea clară și politică de către cetățeni a acestei realități, prin voința liber exprimată de cetățeni.

Păcat că nu mai suntem acum invitați de alte televiziuni, nici de Publika, să spunem aceste lucruri. Păi tocmai de aia nu ne invită, ca să nu spunem adevărul într-un an electoral…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  JOS RUSIFICAREA NUMELOR NOASTRE !
  JOS OCUPATIA MOSCALEASCA !
  Iorgu, Oana, Catinca, Florin, Sânziana, Miruna, Codin, Dinu, Nicoara, Dafna, etc.

  Citeste mai mult: adev.ro/n3ex5r

  prenume tradiţionale româneşti de fete:
  Adina, Aculina, Adela, Adelina, Agata, Agnesa, Alina, Andra, Anda,
  Ana-Maria, Anca, Anica, Anişoara, Ancuţa, Anuţa, Aristiţa,
  Catinca, Cătălina, Carolina, Constanţa, Dafna, Didina, Doina, Dochiţa,
  Domnica, Dorina, Felicia, Florentina, Florica, Frăsina, Frusina,
  Gafiţa, Geta, Gherghina, Grăchina /în poloneză Grażyna/,
  Haritina, Ileana, Ilinca, Ioana, Iolanda, Iustina, Ilona, Iulita / Uliţa /,
  Laura, Lavinia, Leana, Lia, Lizuca, Loredana, Lucica, Luminiţa, Luana,
  Magda, Marga, Marta, Maruşca, Mavra, Miruna, Maricica, Mărioara,
  Măriţa, Măriuca, Monica, Minodora, Mihaela, Năstica, Năstăcuţa, Niculina, Nuţa,
  Oana, Ozana, Pachiţa, Rafila, Raluca, Ramona, Renata, Rariţa, Rodica, Ruxanda,
  Sanda, Sânziana, Safta, Smaranda, Simina, Saveta, Sofica, Viorica,
  Veta, Veronica, Suzana, Tincuţa, Titi-Ana, Tudoriţa, Voichiţa,

  prenume româneşti de baieţi:
  Alecu, Aurel, Andrieş, Arghire, Aristide, Arminden, Arvinte, Bucur,
  Carol, Călin, Codin, Codrin, Costache, Costel, Costică, Cornel,
  Christian, Cristea, Cosmin, Cozma, Damian, Dan, Dominte,
  Dionis, Doru, Dinu, Ducu, Dragoş, Emil, Fănică, Fănel, Florin, Francisc,
  Ghiţă, Goriţă, Horia, Iancu, Ionică, Iorgu, Ivu, Lascăr, Leunte,
  Marius, Martin, Mateieş, Mircea, Mitică, Mihnea, Mihăiţă, Miluca, Mitoş,
  Mitru, Nicanor, Nicandru, Nicoară, Onu, Oxinte, Păvălache, Petrică,
  Radu, Răzvan, Sandu, Ştefan, Tenuţă, Titu, Toader, Tonică, Toma,
  Valter, Viorel, Vicu, Vlaicu, Vlas, Voicu,

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 2. Constantin Tănase: „Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc
  Print
  Marime Font

  …Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își pierde sensul .

  Aseară, la Publika TV, „dezbrăcat frumos” de bunul simț istoric, Dumitru Diacov delira pacifist pe tema „unui fenomen care naște alt fenomen”. Pentru a înțelege despre ce e vorba, facem următoarea precizare.

  Ieri, un grup de deputați PLR a lansat o inițiativă privind pedeapsa penală pentru separatism. Discuțiile pe marginea acestei inițiative mi-au amintit de un banc vechi despre negustorul care îndemna lumea să cumpere salam din carne de pui și de cal. Întrebat de un curios care e raportul dintre acestea, neguțătorul a răspuns: un pui și un cal. Din păcate, viața politică a RM se derulează sub dictatura necruțătoare a acestei „logici”. Cum și era de așteptat, inițiativa legislativă respectivă a fost imediat atacată de veteranul „centrismului” moldovean, eternul Diacov. În dezbaterile de aseară el a declarat că separatismul e „un fenomen care naște alt fenomen”. Acest „alt fenomen” este, evident unionismul.
  ”Teza” lui Diacov despre „unionismul care naște separatism” e o una nu numai greșită, dar și periculoasă. De ce e greșită? Pentru că falsifică adevărul istoric, interpretează evenimentele istorice „sensibile” din punctul de vedere al separatiștilor. Separatiștii de la Tiraspol (au spus) spun exact același lucru ca și Diacov: „republica” de la Tiraspol a fost o reacție la …„fenomenul unionismului” de la Chișinău. „Teza” lui Diacov e și amorală pentru că pune pe picior de egalitate victima și călăul! Diacov se face a nu înțelege că lucrurile stau, de fapt, invers: separatismul naște unionismul: dacă nu ar fi fost ocupația Basarabiei de către ruși în 1941 (separarea de România), fenomenul unionismului de astăzi (reunirea cu România) nu avea teren pentru a se manifesta. ”Dezbrăcată” de demagogie și populism, ”teza” lui Diacov dovedește o abordare amorală a istoriei și reprezintă în realitate punctul de vedere al Rusiei, țara care stimulează separatismul nu numai în Moldova. Și, în sfârșit, centriștii și pacifiștii de genul lui Diacov, care în vorbe se pronunță pentru „pace și liniște” și „consolidarea statalității”, printr-o astfel de abordare (separatismul naște unionism) de fapt, luptă împotriva statalității fiindcă în practică stimulează elementele antistatale, care sunt separatiștii. Această teză e menită să justifice separatismul și forțele politice externe care îl generează și-l sponsorizează politic și financiar. Potrivit acestei logici, de separatismul transnistrean și de provocările separatiste de la Comrat se face vinovată nu Rusia, ci R. Moldova (și România care „alimentează unionismul” moldovenilor).

  Nu de ieri, nu de alaltăieri în spațiul public este promovată cu o obrăznicie obsesivă ideea „egalității în drepturi” a opțiunilor geopolitice ale moldovenilor: „o parte vrea cu Rusia, o partea vrea cu România”. (Apropo, când se fac asemenea constatări nu se spune CARE PARTE…vrea una și care – alta?!). Pe neobservate, din această teză este extrasă și o concluzie „legitimă”: Rusia are asupra Moldovei exact acele drepturi pe care le are România. Se scoate din ecuație faptul că Rusia este țara (imperiul) care a anexat Basarabia în 1812, apoi a ocupat Basarabie în 1940, SEPARÂND-o de României. (Anexarea Basarabiei de către URSS (Rusia) nu a fost oare o acțiune SEPARATISTĂ?).

  Pornind de la „legitimitatea ” acestei „egalități în drepturi a opțiunilor” (pro-Est și pro-Vest) propaganda imperială rusească , susținută tacit de „centriștii” de la Chișinău, merge mai departe considerând Rusia ca fiind o „țară-mumă”, iar România – o țară străină, dușmănoasă Moldovei care vrea să-i „asimileze” pe moldoveni, nu le recunoaște identitatea etnică și-i „românizează”. Se trece cu o nonșalanță criminală peste faptul că Ștefan cel Mare e înmormântat peste Prut, la câteva sute de kilometri, la Putna, nu peste Volga, că Eminescu și Creangă s-au născut la Iași, nu la Breansk…

  Dacă am vorbi în termeni replicii lui Iisus, ce ar trebui să-i dăm noi, românii moldoveni, Cezarului (Rusiei)? Nimic! Absolut nimic. Pentru că nu noi, ci Rusia ne este datoare. Rusia trebuie să plătească românilor moldoveni pentru aproape trei secole de „prietenie frățească”. În lista datoriilor trebuie incluse toate războaiele ruso-turce (șase la număr!) purtate pe teritoriul Moldovei și Munteniei în perioada 1711-1812. În listă mai trebuie introduse ocupația din 1940 și toate crimele comise de ruși împotriva noastră după 1945, începând cu deportările și terminând cu războiul de pe Nistru, ocuparea Transnistriei, războiul economic în curs de desfășurare.

  Așadar, noi nu avem ce-i da Rusiei nimic în afară de lista de datorii pe care trebuie să ni le plătească și numai un dușman al moldovenilor și al R. Moldova poate afirma că „unionismul naște fenomenul separatismului”.

  Eu pot înțelege că în politică, pentru a obține ceea ce dorești, poți pune carul înaintea boilor, dar nu pot admite ca să fie tratați ca niște boi moldovenii care mai țin minte cine sunt, de unde vin și cine i-a SEPARAT de țara lor, România.

  Apropo, care vă este Patria, tovarăși „centriști”?
  Un articol de: Constantin Tănase

 3. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  = Maruşca lui Tenuţă Unionistu dela Cetatea Alba = a scris,
  22.05.2014 la 04:19

  RUŞINE ! RUŞINE ! RUŞINE MARE !
  —————————————————————
  Cântâreaţa româncă dar ucrainizată benevol totalmente Sofia Rotaru, tradatoarea de neam, Babuşca Slaveanskaia
  din Nordul Bucovinei şi sora ei Aurica
  au sosit la Chişinău de la Kiev pentru a promova politica imperială ocupantă ruseasca,
  sub conducerea unui Renato Usatâi, oligarh rus de la Făleşti,
  emisarul oficial al ocupaţiei rusești !

  BANII OCUPANŢILOR MOSCALI N-AU MIROS !
  Bine că părinţii ei din mormânt nu văd această RUŞINE naţională !
  Iar fratele ei Anatol Rotaru şi toţi Nord-Bucovinenii Români Patrioţi Unionişti
  intră în pământ de ruşine !
  RUŞINE ! RUŞINE ! RUŞINE MARE !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====

  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–

  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE

  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !

  =====================================

 4. – ungurii nu se gandeau 20 de ani , ce fel de limba vorbesc , daca ar fi fost in situatia rep.Md …..
  – ar fi facut unirea repede fara mare tam tam.
  – da politicienii astia lipsiti de demnitate ..se vede cat au facut, si ce au facut in tot acest timp.

  NIMIC.

 5. – mi ati mai sters un comentariu , probabil ca deranja .
  – adevarurile dor , dar trebuie sa le spui indiferent de ceea ce se intampla.
  -asta ca sa nu traiesti in minciuna vesnic.

 6. Pt OMUL VERDE

  Nu am sters niciun comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *