Voronin trebuie tras la răspundere, iar PCRM – scos în afara legii, nu să le dați pază de stat

Declarație a Consiliului Unirii

Consiliul Unirii a aflat cu stupoare că, din 9 mai curent, cetăţeanul Vladimir Voronin CIMG6268beneficiază iarăşi de pază de stat până la finele anului, în legătură cu situaţia din regiune.

Consiliul Unirii solicită Preşedintelui Republicii Moldova dlui Nicolae Timofti transparenţa motivelor deciziei, ca societatea să cunoască cărui ”mare pericol” îi este supus cetăţeanul Voronin.

Urmare a unei logici neințelese nouă, în contextul crizei din jurul statului nostru, ar trebui să beneficieze de asemenea pază şi foştii Preşedinţi Mircea Snegur, Petru Lucinschi, liderii partidelor politice parlamentare şi extraparlamentare ce promovează integrarea în UE și NATO, alţi demnitari şi cetăţeni ce condamnă acţiunile militare ale Rusiei soldate cu anexarea Crimeii şi dezlănţuirea operaţiunilor teroriste din sud-estul Ucrainei prin agenţi şi cetăţeni proruşi. Fapt ce ar conduce la o întrebare firească – ”de ce unui cetăţean, liderul partidului parlamentar care luptă cu înverşunare împotriva parcursului european al statului și împotriva valorilor naţionale româneşti, chiar dacă a fost şi Preşedinte, i se asigură, cu atâta uşurinţă, pază de stat? Şi oare ”marele pericol”, la care el ”ar fi supus”, să dispară până atunci și situaţia în zonă să devină mai sigură și mai bună?

Consiliul Unirii consideră de neimaginat să i se ofere acestui cetăţean, Voronin, pază de stat, când preocuparea sa de bază este periclitarea politicilor proeuropene și zădărnicirea semnării Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb cu UE, prin acțiuni stradale proruse, prin ”referendumuri” de sorginte rusească, prin destabilizare și revenirea la putere, ca să arunce, din nou, statul în stagnare, precum a făcut-o timp de zece ani.

În legătură cu situaţia din regiune, noi, toți cetăţenii Republicii Moldova, suntem supuşi unor mari pericole. În loc să aveți grija lui Voronin, dle Nicolae Timofti, mai bine ați invita aici NATO, ca să aibe grijă de asigurarea securității tuturor.

Un individ, care împreună cu partidul său antinaţional, ponegreşte autorităţile legal alese, instituțiile democratice și Constituția, care Vă înaintează ultimatumuri, ca șef al statului, când nici nu Vă recunoaște ca atare, semănând doar zâzanie în societate, parazitând-o, fără a edifica ceva durabil și fără a implementa valori autentice, nu merită să beneficieze de pază de stat. El trebuia demult pus la respect, împreună cu partidul pe care îl conduce, care trebuie scos, încă o dată, în afara legii, fiind înregistrat ilegal la Ministerul Justiției.

Chișinău, 15 mai 2014

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. Doamnă Vitalia, cam aşa ar fi, ÎNSĂ: de ce să interzicem Partidul Comunist, în timp ce în Parlament, Guvern, Preşedinţie, la catedre, academii, publicaţii de tot felul, – PESTETOT, PESTE-TOT, timp de peste două decenii pute locul de foşti comunişti – gadîrcă, tanasă, snegur, melniciuc,lucinschi, timofte, moşanu, petrenco, dabija (aş putea adăuga şi nume de comunişti decedaţi, care urlau ÎN CE LUNĂ s-a născut ILICI, precizînd – În april, blin, ţineţi minte – În april), pe toţi nu îi mai ştiu, că-s peste samă de mulţi, vă repet pentru a 28 oară: toţi ei au fost în acelaşi partid cu Vîşinski, Beria, Stalin,
  Hruşciov, Troţkii, Iagoda, au plătit cotizaţii, ne-ua forţat să venim la adunările lor de partid deschse: adică au susţinut acest partid financiar şi moral, trimiteau, ca timofte, la puşcărie oameni nevinovaţi (aţi citit mai deunăzi mărturisirile acestei cîrtiţe), dabija a participat la emisiunena TV organizată de kgb întru a-l denigra pe Nicolae Lupan. Porcăriile comuniştilor se ştiu şi trebuie scoase încă şi încă o dată în prăjină: toate aceste deportăro. Gulaguri au fost susţinute de cei enumeraţi mai sus, care acum se ascund sub masca patriotismului, a unionismului, a naţionalismului, – zic, doamnă Pavlicenco, cînd vom curăţi organele puterii de stat de foşti comunişti, trimiţîndu-i în gulagurile moldave, doar atunci vom interzice acest partid, care de fapt nu are nimic comun cu PCUSul, e o speculaţi voroninistă, ca să atragă în partidul lui nostalgici după vremurile de odinioară, el, acest partid al lui voronin nu e comunist, ci unul burghez, ci milionari, cu criminali de stat, ca şi celelelalte partide – PLDM, PD, PL, Prin ce se deosebesc? Că unii au furat mai mult ,iar alţii mai puţin? Fiecare dnin liderii (şi nu numai) ai acestor partide sînt de zeci de ori mai bogaţi decît însăşi Moldova. Au mai mulţi bani decît Moldova. Adică: nu duceţi lumea în eroare cu secera şi ciocanul: ce au aceste biete roabe ale noastre cu bandiţii din fostul PCUS? Nu priviţi superficial la aceste lucruri. DOUĂ LUCRURI trebuie scoase în proţap: în organe de conducere, PORCuraturi, IUDEcătorii, – nici un fost comunist, nici un tip care nu vorbeştre limba de stat a ţării. Asta e un prim pas. Asta trebuia făcut acum 20 de ani. Fiindcă eu care nu am fost comunist sînt pe picior de egalitate cu tanasă, gadîrcă şi alte lepădături. Ei bine, o să interziceţi PC, ei o să-l numească altfel, o să puie sapa şi toporul în locul secerii şi ciocanului. Nu luptaţi cu instrumentele agricole! Nu condamnaţi PCUS – asta e noţiune abstractă, condamnaţi MEMBRII PCUS. Iată maraea greşală a primelor parlamente, în care vă mîndriţi că aţi LUCRAT!

 2. Toti sunteti la fel si judecand dupa cele scrise mai sus rezulta ca toti(liderii de partide din R.Moldova) „trebuie trasi la raspundere si scosi in afara legii”.Nu,doamna,democratia nu prevede astfel de aberatii cu interziceri,cu trageri „in teapa”,etc.Problema,marea problema a tarii sunt asa-zisii politicieni,care ajung la putere doar ca sa fure cat mai mult.Bucata asta de pamant intre Prut si Nistru intotdeauna a fost sa fie „disputata” de marile puteri(citeste:hoardele de ocupatie,indiferent cum si de unde vin),iar „baronii” locali au supt si sug de la mai multe tate,ca sa nu zic altfel.Solutia pentru R.Moldova este sa revina la natiunea ei,cea romana.Doar bunul Dumnezeu poate sti cand se va intampla aceasta minune,de intregire a neamului?

 3. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ===== BUCOVINA DE NORD =====

  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–

  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE

  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !

  =====================================

 4. Vasilisa, nu mai da chiar prin toateb gropile, vezi că nu vrei tragere la răspundere, dar ce fel de tragere vrei? Sari de pe un cal pe-o iapă, că nu poţi fi consecventă. Chestia e-ntr-aceea, cumn spune un văr de-al meu. Iese că coluţia e ca la Ion Roară: puţin bandiţi avem pe cap de locuitor, ne mai trebuzire Gigi Becali, Dini Patricii, Vînturi Sorini şi totul va fi OK, cum scriu şi rostesc boşorogii noştri academicieni

 5. Voronin nu va mai beneficia de pază de stat….Iaca, Doamnă , i-au luat paza. Ei şi? El nu are bandiţii lui care să îl păzească? Umblaţi cu sferturi de măsură: să steie Voronin la dubă. De stat la dubă avem nişte mii bunişoare de bandiţi, începînd cu chiar snegur şi sangheli şi gadîrcă, şi, cu cît venim mai încoace – tot mai mulţţi se adună. Trebuie aliniaţi pe parlamente, pe guverne, pe preşedinţii, pe procuraturi, pe judecătorii, pe academii, pe catedre

 6. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  Exact, Gherase:
  totul ce spui, e adevarat !
  In plus, toti marii intelectuali,
  ELITELE NOASTRE UNIONISTE
  au fost lichidate in ultimii 25 din ani,
  prin accidente la comanda, otraviri si iradieri:

  – poetul martir Grigore Vieru
  – deputata scriitoare Lidia Istrati
  – deputatul poet Ion Vatamanu
  – cineastul Ion Mija
  – cineastul Emil Loteanu
  – studentul unionist Andrei Savciuc
  – sculptorul Tudor Cataraga si sotia lui Dora,
  etc.
  Lista este lunga, din pacate !

  Si cu cine am ramas acum ?
  – Cu o Ana Gutu deputata, schimbatoare si fugara in toata partile ?
  – Cu Ion Hadârca deputat,
  distrugator al Miscarii Nationale la comanda fortelor oculte ?
  – cu un Mihai Ghimpu deputat, invârtelnic, etc.

  Toti astia care nici nu pomenesc de Re-Unire ?

  IMPERIOS:
  AVEM NEVOIE DE LIDERI NOI, CURATI, NEPATATI
  SI DE O NOUA FORTA UNITA UNIONISTA
  IN SOCIETATE
  CARE SA GHIDEZE POPULATIA MIORITICA SPRE RE-UNIRE NOASTRA CU ROMANIA !
  AVAND O STRATEGIE DE ACTIUNE
  BINE DEFINITA !

 7. Gherase!Eu va atrag atentia ca aici cititorii se expun la ceea ce scrie autorul si nu sa dai indicatii sau sa-ti impui punctul de vedere pentru altii ca tine,intelegi? Si dumneata ii socoti a fi elita nationala? Da, poate ca personalitati marcabile au fost,dar eu cred ca n-a existat si nu exista de la 1940 incoace elita nationala de care scrii.Daca nu am dreptate Dumnezeu sa ma judece,nu Eminescu,caci el a fost un muritor ca toti ceilalti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *