Răspunsul meu la declarațiile aberante ale lui Șelin

Am fost contactată azi de reprezentanți ai presei care mi-au cerut o reacție la niște declarații aiurite ale
lui Viktor Șelin. Urmează replica mea la aberațiile lui Șelin, publicate sub Răspunsul meu. Poza din stânga este de pe site-ul unde Șelin și-a expus aberațiile. Voi da linkul când acest răspuns va fi postat de publicația al cărei reprezentant mi l-a solicitat. Tot aici public decizia instanței de judecată.

Demnitatea de a rezista contra bolsevicilorCauza în care l-am atacat în instanță pe liderul social-democrat Viktor Șelin a fost examinată un an și jumătate, începând cu octombrie 2012, după ce, pe 15 septembrie 2012, înainte de Marșul unionist de la 16 septembrie, Șelin m-a calomniat, numindu-mă ”neofascistă” și ”KGB-istă”. Pârâtul a avut, astfel, timp să convingă instanța de dreptatea sa, însă aceasta nu a fost posibil.

În timp ce eu am prezentat în ședințele de judecată un număr impresionant de acte oficiale ale statului Republica Moldova și decizii ale instanțelor judiciare naționale ce demonstrează că nu am avut nicio conexiune în viața mea cu structurile de represiune ale URSS, familia mea suferind din plin în perioada sovietică, Șelin a venit în aceleași ședințe doar cu falsuri și lucrături de pe Internet și din presa antiromânească.

Hotarire2 Hotaraste1Sunt unicul cetățean al Republicii Moldova care, în lipsa Legii Lustrației, am creat un precedent în jurisprudență, câștigând cauza constatării faptului cu valoare juridică potrivit căreia nu am colaborat niciodată cu KGB, în nicio calitate. La procesul din 10 decembrie 2013 a participat și reprezentantul SIS, care a confirmat că instituția respectivă nu poate adăuga nimic la Răspunsul oficial al SIS la interpelarea mea, din anul 2006, de la tribuna Parlamentului, Răspuns care declară că nu există niciun dosar legat de numele meu în structurile de securitate. Adică nu am colaborat cu instituțiile oculte sovietice – ruse sau moldovenești. Judecata, practic, a confirmat acest Răspuns oficial al SIS.

Legat de învinuirile de ”neofascistă”, Șelin a adus interpretări din presa prorusă a diferitelor articole republicate de mine din presa românească, despre trecutul controversat al românilor. Mereu am subliniat că sunt republicate pentru discuții. Nefiind istoric, personal nu am semnat niciodată, nicăieri vreun articol de istorie. Eu am Ordinul Național al României ”Pentru Merit”, în Grad de Comandor, respect legile ambelor state românești, nu am fost pedepsită sau atenționată de nicio instituție de stat sau de altcineva legat de viziunile mele ce cadrează cu libertatea de exprimare și cu legea, de aceea Șelin va trebui să plătească pentru lezarea onoarei și a demnității mele de om și de politician.

Partidul Național Liberal, pe care îl conduc de șapte ani, nu a fost taxat niciodată de Ministerul Justiției sau de alte instituții pentru oarecare acțiuni sau declarații neconstituționale. Dimpotrivă, PNL a demonstrat, în instanțele naționale, inclusiv prin Hotărârea Curții Constituționale, că unionismul este constituțional.

Procesul Vitalia Pavlicenco versus Viktor Șelin este o mostră de luptă a românilor contra antiromânilor, ai căror părinți și bunici i-au băgat pe părinții și bunicii noștri în gropi cu var, i-au ucis (așa cum e și cazul tatălui meu, decapitat la 24 de ani în condiții misterioase în anul 1953), i-au deportat, i-au băgat în spitale de psihiatrie și i-au marginalizat permanent, proces ce continuă și astăzi.

Șelin și ciracii lui sunt în continuare purtătorii viziunilor istoriografice sovietice și comuniste, care i-au privit și îi mai privesc pe românii de pe ambele maluri ale Prutului ca legionari, fasciști, neofasciși, naziöti, cuziști, extremiști, radicali, marginali, fapt ce s-a văzut, din păcate, și prin declarațiile liderilor politici de la guvernare, care luptă, din anul 2012, împotriva acțiunilor unioniste.

Nu am nicio colaborare cu membrii coaliției proeuropene, sunt un fervent critic al liderilor politici pe care îi consider șantajabili în fața Rusiei, iar Șelin, care putea acționa și la sugestia unor politicieni din Parlament, acum, în contextul agresiunii Rusiei contra Ucrainei, se simte abandonat de acei inspiratori și a ajuns țap ispășitor pentru ce a făcut contra mea și contra unioniștilor la Bălți, unde are proces penal și îl pasc ani de pușcărie, dacă îl va pierde.

Conducerea Republicii Moldova și instituțiile abilitate trebuiau demult să ia măsuri contra reprezentanților coloanei a cincea proruse din al doilea stat românesc, pentru că – după cum vedem și în Ucraina – aceasta, nefiind integrată în societatea noastră ca cetățeni loiali statului, iar aceștia sunt mulți, din păcate, – prezintă un grav pericol pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a statului nostru, pentru identitatea noastră românească și obiectivul european al statului.

http://psdm.md/?lang=md&menu_id=1&info_item_id=1014Victor Şelin:

Autorităţile vor să mă forţeze să renunţ la iniţiativa aderării RM la Uniunea Vamală

Selin si inspiratorii politiciAstăzi, mai multe surse mass-media au mediatizat că președintele Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco a câștigat în prima instanță procesul de judecată inițiat acum o jumătate de an împotriva liderului Partidului Social Democrat, Victor Şelin.

Potrivit unor surse, instanța a dispus ca președintele PSD să plătească 200.000 de lei în calitate de despăgubiri morale pentru faptul că Victor Şelin a numit-o pe doamna Vitalia Pavlicenco „neofascistă” și „membru al KGB-ului.”

Ţinem să precizăm că astăzi liderul PSD Victor Şelin a fost audiat la Bălţi pe cauza iniţiată pentru evenimentele din 5 august 2012 şi dacă instanţa va decide că liderul social-democrat se face vinovat de împiedicarea desfăşurării marşului unionist, acesta riscă 3 ani de privaţiune de libertate.

Victor Şelin este sigur că actuala guvernare foloseşte în interesul lor sistemului judiciar subordonat direct acesteia împotriva liderului Partidului Social Democrat, tocmai pentru ca acesta să renunţe la ideea de aderare a Republicii Moldova la EURASEC și Uniune Vamală. „Politicienii, care cooperează pe ascuns cu Coaliţia Pro-europeană, nu au nici o problemă. Urmărirea penală se răsfringe doar asupra mea, și o fac doar pe motive politice: colectarea de semnături în sprijinul referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, dezacordul privind adoptarea Legii cu privire la egalitatea de șanse, protecția ordinii constituționale din or. Bălți, „- a declarat liderul Partidului Social Democrat.
În ceea ce priveşte achitarea prejudiciilor materiale în sumă de 200. 000 de lei, Preşedintele PSD nu este de acord. ” Cetăţenii sunt în drept să cunoască totul despre politicieni, iar Vitalia Pavlicenco este şi ea liderul unui partid politic. Eu, în statutul meu de politician, calific opiniiile şi viziunile doamnei Pavlicenco drept neofasciste, deoarece ea justifică acţiunile lui Antonescu împotriva evreilor şi romilor din timpul celui de-al doilea război mondial, precum şi pentru alte motive. Dacă ar fi să permitem răspîndirea neofascismului în Moldova, atunci cu siguranţă ne aşteaptă ceea ce s-a întîmplat în Ucraina, cînd naţionaliştii radicalişti şi neofasciştii au uzurpat puterea statului”, a declarat Victor Şelin.

 

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. REPUBLICA MOLDOVA NU trebuie sa dea usor cetatenia ucrainienilor. Dupa catva ani majoritatea lor vor dori din nou cu Rusia si vor fi impotriva moldovenilor/romanilor.

 2. = Iulita Voluntara Unionista dela Smil =

  Atentie, Tinerii din Moldova de Est:
  elevi, liceeni, studenti, lucratori, etc.
  –––––––––––––––————————————–
  Vrei sa petreci gratis o mini-vacanta
  la Marea Neagra
  pe litoralul românesc, statiunea Venus ?

  – în luna iunie, pentru o perioadă de 5 zile,
  cu toate cheltuielile suportate de către organizatori (transport, masă, cazare).

  Inscrie-te aici:
  http://tinerii.md/fii-voluntar-si-poti-ajunge-la-mare-in-iunie-si-participa-la-cea-mai-mare-caravana-in-iulie/#respond

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 3. Monte Christo.

  Din toata discutia purtata de Doamna Pavlicenco si tov.Selin, am concluzionat ca, tov.Selin,fiind un badaran de sorginte „soveticus”, dupa mai multi ani de serviciul in calitate de paznic-usier,cu ajutorul fostilor stapini,descoperind in el o scula buna pentru a tulbura apele in acest teritoriu,numit RM,fiind persoana interpusa in diferite firme,dupa ce au privatizat mai multe cladiri in or.Chisinau si in republica,au vazut ca-i scula de nadejde si indeplineste ordinele venite dinafara,persoanele din umbra i-au cumparat si un partid,PSDM,partid format si organizat-inregistrat de Oazu Nantoi,vindut si rasvindut la diferiti diversionisti politici! Probabil ca,Oazu Nantoi nu a dorit sa imbrace haina de diversionist politic si nici D.Braghis.Dar cu ajutorul „internationalei” in fruntea partidului a fost cocotat puscariabilul Ion Musuc si fieciorul! Fieciorasul Edic,chiar a fost inchis de prierenul sau PCRM,ca nu sade bine ca acel care a stat in anticamera,sa pretinda si la birou! Alegorie istorica pentru cei ce au „cccciulungit-o”de la orele de istorie a gloriosuluiPCUS!
  Acest Selin a stiut pe la ce funduri sa lucreze cu organul de articulatie si in 2010,sa pomenit cu partid in buzunar! Ca doar trebue sa-si apere afacerile de milioane ce cad sub incidenta codului penal,ce se inscriu la capitolul:”Evaziune fiscala”!Dar astai alta tema de cercetare jurnalistica independenta. Am spus si o repet,ca acest partid diversionist,trbue sa fie tras pe „dreapta”,(alegorie rutiera politista) si supus unui control tehnic riguros! Sper-ca SIS-ul reformat,a pus osul la batae si apara integritatea si suveranitatea statului RM? Ca tov.Selin de cind e presedinte,are gura sparta si tot mai mare „drujba”cu social-democratii” din Comrat! Vorbind mai pe limba procurorilor,santageaza integritatea teritoriala si suveranitate RM.Fac apel la baetii de la SIS,sa-si faca datoria,ca doar,sunt platiti din banii poporului suveran,care traesc pe acest teritoriu integru RM! Ca,acei lingai din preajma lui sunt platiti din banii cistigati din vinzarile de flori si alte activitat, neimpozitati si la negru latiti o stie chiar si seful fiscului si Procuratura,CNA,MAI,SIS,mai sunt? Sau asteptam si noi un Slaviansk,un Donetk? ca doar se aud deja voci din gura liderelor de partide diversioniste inregistrate in RM.
  Ce tine de Doamna Pavlicenko,este o Doamna,care a gasit calea spre lumina si nu derangeaza pe nimeni,numai pe liderii partidelor diversioniste! Chiar daca si mai organizeza cite un mars al Unirii,bravo ei.Munceste pentru tara! nu pentru „internationala”!
  Acum ce tine de neofascism si KGB-ism! Nu-l luati in atentie Doamna Pavlicenko,ca vorba popularaa spune: Hotul striga Hotul!!!
  Cred-ca veti intelege alegorii-le turnate de mine!

 4. Monte Christo.

  Fotografia postata,vorbeste foarte elocvent,ca „patanii”nostri,fac parte din „internationala”!

 5. Monte Christo.

  Ma,ce mutre de „Internationalisti”!(KGB-FSB-MOSSAD)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *