La Drochia, unionistii sunt tot mai hotariti

CIMG6213In acesti ani de rezistenta, de la 2007 incoace, ai Partidului National Liberal, confruntat cu ilegalitati si abuzuri din partea guvernantilor, constatate ca atare de catre instantele de judecata ale Republicii Moldova, echipa de la Drochia a national-liberalilor a fost mereu la datorie, formata din oameni de mare valoare si devotati cauzei nationale. Nu a avut loc o actiune la nivel national, organizata de partid, de Consiliul Unirii sau de alte entitati unioniste, la care sa nu fie prezenta echipa de la Drochia, venita si la Marsul de la Balti, din august 2012, unde antiromanii si-au aratat splendoarea “internationalista” prin intoleranta fata de alta opinie, purtatorii obiectivului unionist fiind lapidati, adica alegindu-se, ca si la Cahul, cu pietre in cap, cu rosii, petarde, sticle cu apa si cu alte minunatii ale fiilor “eliberatorilor sovietici” si cozilor lor de topor.

Pe 6 aprilie 2014 a avut loc conferinta PNL la Drochia, unde au venit oameni incredintati ca lupta unionistilor nu e zadarnica. Pentru PNL, ca partid reconstituit in a treia sa formula la 3 decembrie 2006, formatiune care, pe 5 aprilie 2009, a participat la alegeri impreuna cu Miscarea “Actiunea Europeana” (MAE), iar, pe 29 iulie 2009, s-a retras in favoarea partidelor postcomuniste “cu sansa”, fapt cu impact pentru formatiune in alegerile din noiembrie 2010, acum se pune problema identificarii electoratului-tinta.

In mai multe raioane, inclusiv Drochia, membri ai organizatiei teritoriale PNL sunt reveniti sau veniti de la partide parlamentare necomuniste, degamagiti de lipsa de democratie in formatiunile respective.

In acest sens, actiunile unioniste din 2008, organizate de PNL, ca si cele din 2012, initiate si de Platforma unionista “Consiliul Unirii”, si de Platforma civica “Actiunea-2012”, reprezinta baza identitara din care se contureaza electoratul  PNL, care a reusit, ca motor si initiator al CU, sa coaguleze un nucleu solidar si omniprezent la manifestarile desfasurate de la Cahul si Balti pina la Chisinau, Bucuresti si Alba Iulia. Echipa raionului Drochia a fost mereu prezenta, prin suport financiar propriu, la aceste manifestari de demnitate nationala.

Delegatii la conferinta de la Drochia au discutat despre situatia politica si social-economica din cel de-al doilea stat romanesc, despre argumentele care trebuie aduse in recensamintul din acest an pentru a ii incuraja pe romani sa se autoidentifice lingvistic si identitar, precum si pentru a le arata oamenilor ca doar Unirea e calea de a iesi din mizeria si dezastrul legat de coruptia, contrabanda si injustitia inimaginabile, in care guvernantii au adus Statul.

Au existat nenumarate intrebari si opinii, luari de cuvint, in care s-au potrivit viziunile celor din Drochia cu linia pe care o promoveaza conducerea PNL si metodele lor de propagare.

A fost realeasa echipa de conducere de la Drochia, cu reprezentanti din mai multe organizatii locale, din sate si comune, unii dintre cei prezenti sugerind si necesitatea atragerii mai multor femei in organismele colective alese.

Delegatii au constatat cu multa satisfactie ca ceea ce a pornit PNL in 2010, legat demesajul unionist, acum da rod, lumea devine mai libera si mai putin fricoasa sa vorbeasca de Unire, fapt care – in contextul geopolitic incert si al dezamagirii societatii de nepedepsirea comunistilor pentru guvernarea lor criminala si de guvernantii corupti, – sporeste sansele unui partid unionist de a intra in Parlament.

La conferinta s-a luat decizia de a se organiza un miting unionist in lunile urmatoare si a se constitui Consiliul Unirii din filialele componentelor CU, care activeaza la Drochia.

Vitalia Pavlicenco

CIMG6196 CIMG6197CIMG6199 CIMG6200 CIMG6201 CIMG6202CIMG6208CIMG6212CIMG6214
Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
  1. De avut in vedere pentru recensamint sa fie alesi romani destoinici, responsabili. Sa fie alesi dintre cei mai cinstiti si patrioti…Conteaza enorm cum ii alegeti, cine face alegerea, cit de bine vor fi pregatiti sa faca recensamintul. Daca puneti rusi, vor primi indicatii de la Moscova si s-ar putea sa mai apara o alta gagauzie in scurt timp! Conteaza o data la zece ani, sa fie un recensământ corect, care să permită autoidentificarea lingvistică și identitară a oricărui român, sa se organizeze profesionist referedumul, lipsit de fraude si interpretari. Interesul moldovenilor, bastinasilor, este sa iasa majoritari, cum de fapt este real. Daca nu se va intimpla asta, pentru ca moldovenii inca sug la doua oi si mai sunt si fricosi, rusii si gagauzii, abia asteapta….S-au specializat in hoti si vor separatisme de tot soiul, vor sa ramina ei majoritari.

  2. La recensamant cam 35-45% dintre oameni vor spune ca vorbesc LIMBA ROMANA. Din cei 40% care vor spune ca vorbesc LIMBA MOLDOVENEASCA o treime sunt siguri ca este aceiasi limba.

  3. Mai bine sa fim UNITI cu ROMANIA in cadrul UE, NATO si ne va fi mai bine ca acum. Romania chiar daca este pe ultimele locuri in UE la economie si nivel de viata, tot este mai dezvoltata decat R. Moldova, Ucraina, Belarus.

  4. OS RUSIFICAREA NUMELOR NOASTRE !
    JOS OCUPATIA MOSCALEASCA !
    –––––––––––––––––
    prenume româneşti de fete:
    Adina, Aculina, Adela, Adelina, Agata, Agnesa, Alina, Andra, Anda,
    Ana-Maria, Anca, Anica, Anişoara, Ancuţa, Anuţa, Aristiţa,
    Catinca, Cătălina, Carolina, Constanţa, Dafna, Didina, Doina, Dochiţa,
    Domnica, Dorina, Felicia, Florentina, Florica, Frusina,Geta, Gherghina,
    Ileana, Ilinca, Ioana, Iolanda, Iustina, Ilona, Iulita / Uliţa /,
    Laura, Leana, Lizuca, Loredana, Luminiţa, Luana, Maruşca, Mavra, Miruna,
    Maricica, Mărioara, Măriuca, Monica, Năstica, Năstăcuţa, Niculina,
    Oana, Ozana, Pachiţa,Rafila, Raluca, Ramona, Renata, Rariţa, Rodica, Ruxanda,
    Sanda, Sânziana, Safta, Smaranda, Simina, Saveta, Veta, Veronica, Suzana,
    Tincuţa, Tudoriţa, Voichiţa,

    prenume româneşti de baieţi:
    –––––––––––––––
    Alecu, Andrieş, Arghire, Arminden, Bucur, Damian,
    Carol, Călin, Codin, Codrin, Costache, Costel, Costică,
    Cornel, Christian, Cristea, Cozma, Doru, Dinu, Ducu, Dragoş, Florin, Francisc,
    Ghiţă, Goriţă, Horia, Iancu, Ionică, Iorgu, Ivu, Lascăr,
    Marius, Martin, Mateieş, Mitică, Mihnea, Mihăiţă, Mitru,
    Nicanor, Nicandru, Nicoară, Onu, Oxinte, Păvălache, Petrică,
    Radu, Răzvan, Sandu, Ştefan, Tenuţă, Titu, Toader, Tonică, Toma,
    Valter, Viorel, Vicu, Vlaicu, Voicu,

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ===== BUCOVINA DE NORD =====
    ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
    ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
    =====================================

  5. S-a cuibărit în noi indeferenţa
    Nu mai reacţionăm la tâlhării,
    Iar guvernanţii cu mai multă insistenţă
    Fură ţara de ultimile bogăţii.
    **********************
    Stavilă corupţiei, jefuirii…
    Poate fi doar actul REUNIRII.

  6. Felicitari si succese pe mai departe,tot asa!

  7. Daca rusia si rusi din Ucraina vor sa fie uniti cu rusia atunci este si DREPTUL MOLDOVENILOR sa se uneasca cu ROMANIA.

  8. Foarte correct a sesizat Misu
    Asa este , populatia rusa majoritara din Estul Ucrainei doreste sa se uneasca cu Rusia, este dreptul lor,sunt peste 60-70 %. Tot asa cum populatia romanilor moldoveni din Basarabia care are cca 80% are si ea tot deptul s se reuneasca cu Romania. Si desigur, in actuala conjunctura in mod normal Putin si Rusia va recunoaste ambele uniri pentru ca nu poate opera cu standarde duble. Oricum, nu avem nevoie de recunosterea lui Putin din moment ce Basarabia va fi in Romania in cadrul UE si NATO Problema este ca rusii din Estul Ucrainei actioneaza cu hotarare in strada in timp ce moldovenii cu mici exceptii nu au curajul sa lupte pentru dreptul lor. Si copilul care nu plange nu-I da mama sa suga lapte. Da, se pare ca a sosit timpul, sunt semne ca Unirea se apropie, eu cred ca mai devreme de sfarsitul acestui an 2014 Basarabia va reveni la sanul Patriei-Mama.

  9. P.S. Si cu putin noroc vom recapatasi celelalte teritorii romanesti furate de Stalin dupa razboi si date cadou Ucrainei para malaiata in gura lui natafleata: Bucovina de Nord( unde tatal meu s-a nascut), Buceagul( Basarabia de Sud), tinutul Hertzei si bineinteles Insula Serpilor luata de Ucraina pe baza unui proces-verbal scris de mana, ce hotie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *