”Consiliul Unirii” îi îndeamnă pe tinerii basarabeni să se alăture pe 6 aprilie „Tinerilor Moldovei”

resolutie in engleza resolutie in francezaMembrii Platformei unioniste “Consiliul Unirii” au initiat, sau participat si sprijinit toate actiunile de demnitate nationala desfasurate in ultimii ani in cel de-al doilea stat romanesc. Astfel, componentele Platformei unioniste „Consiliului Unirii” au manifestat, impreuna cu Platforma civica “Actiunea-2012”, in anul cind s-au implinit doua secole de ocupatie ruso-sovietica, pe 13 si 16 mai 2012, precum si in toate marsurile inainte si dupa aceasta luna, dedicate imperativului unificarii romanesti, in mai multe orase de pe cele doua maluri ale Prutului.

In Republica Moldova, situatia politica e dificila, iar evolutiile geopolitice, cauzate de politica expansionista a Rusiei, creeaza pericole pentru intreg neamul romanesc, dator sa lupte si pentru romanii de peste Nistru, si pentru o viata in securitate a romanilor din teritoriile istorice romanesti.

In acest sens, Consiliul Unirii, prin componentele sale principale, cum ar fi PNL, AVR “Tiras-Tighina”, Forul Democrat al Romanilor, Uniunea Romanilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, Solidaritatea s.a., a pledat si cerut continuu retragerea fortelor armate rusesti din stinga Nistrului. Aceasta au facut-o inclusiv actualii membri cind au avut in trecut oportunitatea, fiind deputati, obtinind rezolutii internationale – cum este Rezolutia AP NATO din 1999, de la Amsterdam (ex-parlamentarul Vitalia Pavlicenco), adoptata cu doua zile inainte de istoricul summit OSCE de la Istanbul, privind retragerea imediata si neconditionata armatei a 14-a ruse din R.Moldova si Georgia.

Consiliul Unirii intruneste un numar mare de participanti la razboiul de rezistenta nationala de la Nistru, unde a fost aparat romanismul si unitatea nationala teritoriala romaneasca. Luptatorii romani de sacrificiu au manifestat, alaturi de toti membrii Platformei unioniste CU, atunci cind la Chisinau au venit recent emisarii politici si religiosi ai Moscovei, tot ei au dat foc portretului unor emisari, care au si ucis si romani la Nistru, in 1992.

Consiliul Unirii saluta orice solidarizare a tinerilor care lupta pentru libertate, eliberare nationala, securitatea statului si a cetatenilor, pentru identitatea nationala, care trebuie sa fie liantul unei societatati cu membri avind constiinta nationala.

Din pacate, 7 aprilie, care se apropie, nu a insemnat, nici prin sacrificiul tinerilor basarabeni, in acesti cinci ani, o schimbare democratica, demnitate, verticalitate, orientare strategica limpede si lupta pentru identitate romaneasca din partea guvernantilor corupti, care se opun si Unirii cu Romania. De aceea, membrii Consiliulu Unirii saluta Platforma civica „Tinerii Moldovei”, care fac o buna campanie si in favoarea Unirii, si ii indeamna pe tinerii din al doilea stat romanesc sa fie uniti, solidari si activi pe imperativul apararii cetatenilor nostri de pericolul din Est si sa participe la actiunea de duminica, 6 aprilie, “Aici nu e Crimeea”.

Consiliul Unirii,

Chisinau, 3 aprilie 2014

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  UN NOU MARS UNIONIST:
  Chisinau, Duminica, 6 Aprilie 2014, orele 2,
  din Piata Academiei
  VENITI CU TOTII cu drapele tricolore !
  ––––––––––––––––———————————–
  Tineretul militant
  va proclama Re-Unirea noastra
  cu Patria-mama România Mare europeana,
  in baza “Actului Unirii” din 27 martie 1918 votat de “Sfatul Tarii” si intrerupta de ocupatia ruseasca din 1940 pâna in prezent !
  ––––––––––––––––————————-
  Un Nou Marș UNIONIST
  se va desfășura pe traseul:
  – Academia de Științe a Moldovei
  – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
  – Piata Mare
  – Ambasada Fed. Ruse în Rep. Moldova.
  ––––––––––––––––—————————-
  Chisinau, Duminica, 6 Aprilie 2014, orele 2
  din Piata Academiei,
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD =====
  ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE
  ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 !
  =====================================

 2. Basarabia este rana deschisa si cea mai durearoasa a poporului roman. Nu am trait in comunism foarte mult si sincer cred ca nu-mi va afecta viata profesionala cum se tem multi dintre romani, unirea.Eu pana acum si de acum incolo o sa-mi castig traiul din munca, dar nu pot lasa dorinta candida de unire pe seama generatiilor viitoare. Va iubesc, desi nu ma cunosc personal pe multi dintre voi(n.r. basarabeni), dar parca ne stim de la inceputuri…

  Radu, 27 ani, Cluj-Napoca

 3. Atentie, ,,R.Moldova poate scăpa de invazia rusă prin Unirea cu România ”
  nu se deschide!!!

 4. Dar eu gasesc ca adevarul despre 7 aprilie,2009 mai trebuie de-l cautat insistent,inclusiv si in materialul :”Pasat, Ilaşcu şi înregistrarea discuţiei lor din 2005 păstrată de SIS”. Dl Vladimir Voronin are multe sa spuna la acest subiect. De ce Directotul SIS,dl.M.Balan nu a comunicat nimic in raportul prezentat in Parlament in 4 aprilie,2014 despre aceasta „pista”,pentru ca am impresia ca asa zisa „revolutie” din 7 aprilie a fost „plamadita” inclusiv si in discutia cu pricina.

 5. Atentie, ,,R.Moldova poate scăpa de invazia rusă prin Unirea cu România ”
  nu se deschide!!!

  Articolul continea date care deranjeaza fortele anti-unionist
  din guvern precum si partidele antiunioniste si proruse PCRM, PSRM si alte partide . Acestia ca Voronin, Dodon si altii prefera invazia rusa decat reunificarea cu Patria-Mama, unii chiar asteapta si se bucura de venirea iminenta a salvatorului Putin pentru a deraia Moldova de la drumul spre UE si a include tara in Uniunea Vamala Eurasia. Se pare ca serviciul secret rus ce actioneaza in Basarabia a informat pe Rogozin si s-a luat decizia de a bloca publicatiile ce se pronunta pentru Unire ca ultima salvare impotriva includerii Moldovei in Eurasia. Dar putem banui ca asta s-a facut si cu acordul unor oficiali din guvernul Moldovei. E trist ce se intampla, nu sunt semne bune pentru poporul din Basarabia.

 6. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  pt. Florea:
  dar oare de ce acest articol cu pricina nu apare direct pe blogul doamnei V. Pavlcenco ?
  Nici nu este inclus acolo in liste de pe drepata ?
  Care-i cozul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *