Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. Ce ungem pe pîine, AIA (subl.n.) mîncăm ) Nata Albot, blog, 27-03.14). Fa tu, NataşEa, Ce-i ACEEA a i a?

 2. BRAVO PAVLICENCO…CIND PRIVESC ASA FOTOGRAFII PARCA AS DORI SA TRAESC VESNIC

 3. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  “ACTUL UNIRII”
  Basarabiei cu România votat de Sfatul Ţării
  la 27 Martie stil vechi, 1918 la Chişinău
  ————————————————————————
  » În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară:

  – Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei
  dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria,
  – ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove,
  – în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam,
  – pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor,

  de azi înainte şi pentru Totdeauna,

  SE UNEŞTE CU MAMA SA ROMÂNIA.

  TRĂIASCĂ UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA
  DE-A PURURI ŞI TOTDEAUNA !»
  ———————————————————————————–
  – Preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ
  – Vice-preşedinte, Pantelimon Halippa
  – Secretarul Sfatului Ţării, Ion Buzdugan
  ————————————————————————————
  N.B.
  tot în acea zi istorică unică de 27 martie 1918
  marele compozitor român George Enescu /1881-1955/
  a oferit un concert de Zile Mari la Chişinău,
  la care a asistat şi Prim-Ministrul român
  generalul Alexandru Averescu /1859-1938/
  nascut in sudul Basarabiei.

 4. Frumos si emotionant! Sa dea Dumnezeu sa fie de bun augur pentru visul noastru de a vedea Romania reintregita !

 5. „Suntem români şi punctum”-
  Testament poetul ne-a lăsat.
  La recensământ prin documente
  Să confirmăm acest deziderat.

 6. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  DIVERSIUNI TERORISTE OCUPANTE MOSCALESTI
  SI SABOTAJ ANTI-ROMANESC !

  http://www.jurnal.md/ro/news/noi-detalii-in-cazul-trenului-ars-la-stra-eni-1166665/
  1.
  Incendiul izbucnit la 6 martie 2014 în trenul modernizat de pe linia Ungheni-Chișinău într-adevăr pare să fi fost un sabotaj. Un alt material video parvenit la redacția Jurnal.md surprinde momentul în care mecanicul locomotivei golește un extinctor.

  Din imagini se vede clar cum mecanicul care nu a întreprins nimic pentru a localiza flăcările, imediat după intervenția pompierilor golește un extinctor chiar lângă locomotivă. Se presupune că astfel bărbatul a vrut să șteargă urmele infracțiunii intenționate.

  Amintim că materialul video de acum o săptămână dovedește faptul că mecanicul avea la îndemână extinctorul, dar n-a încercat să stingă focul.

  Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a calificat această informație drept eronată,

  în timp ce compania din România care a efectuat lucrările de modernizare a trenului a precizat pentru Jurnal.md că orice incident major poate fi evitat prin simpla acțiune a mecanicului, care, odată alertat, are la dispoziție suficiente instrumente pentru a elimina defecțiunea.

  De menționat că sistemul de securitate al trenului a semnalat incendiul la ora 4:07, însă pompierii susțin că apelul a parvenit abia la 4:39. Focul a fost localizat în 15 minute. Flăcările au cuprins cabina mecanicului și o parte dintr-un vagon, în care se aflau 15 pasageri. Pompierii susțin că incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii generatorului.
  ––––––––––––––––––
  2.
  Un tren cu pasageri de pe linia Bălţi-Ungheni
  a luat foc la 26 Martie într-o stație din Bălţi.

  Incendiul a izbucnit în zona motorului locomotivei,
  iar flăcările s-au extins pe câțiva metri pătrați.

  Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
  Garnitura de model vechi și-a reluat cursa în scurt timp fiind remorcată de altă locomotivă.

  Deocamdată nu este cunoscut motivul izbucnirii incendiului. Pompierii cercetează cazul.
  ––––––––––––––––––

 7. Ce multi ati fost… 🙁 Va luptati cu morile de vant Dna Pavlicenco 🙁 La recensamat din pacate o sa vedeti un maxim 5%-7% Romani declarati. 90% din Moldoveanii care au redobandit cetatenia au facut-o pt a circula in Europa 🙁

 8. Interesant, de ce in chestionarul recensamantului figureaza „etnie/nationalitate”, si nu doar „etnie”? Caci au insemnatate diferita, sau isi au rolul de capcana?

 9. LanceaLuiHoriaSus

  Vioara ! Consultă site-ul Biroului de Statistică. In chestionar de acum e „Naţionalitatea”. S-a exlus duplicitatea. Dar fiţi conştienţi, că de etnie suntem moldoveni, iar de naţionalitate – români !!!

 10. „Mă tem că voi muri și n-o să mai văd România Mare” „Da, sunt veteran al Armatei Române”, spune cu mândrie Constantin Cojocaru, un moș tânăr la suflet din satul Sofia, cititor devotat al ziarului TIMPUL. La ai săi 95 de ani, are o memorie impecabilă și știe să povestească în cele mai mici detalii luptele prin care a trecut și clipele trăite în Siberia.

 11. Dacă acest rapăn modern – Uniunea Europeană – face atîta rău în lume, – la ce trebuie? Ce era URSS, ce e UE? Tot un drac!

 12. La ce atîta huială? La ce atîta huet? Nu e Crimeia teritoriu rusesc? Nu a fost dăruită de „ucraineanul” Hriuşa Ucrainei? Acum nişte decenii? Nu e Alaska a Rusiei, dată în arendă Americii pentru 100 de ani? Şi nu are dreptul Rusia şi la acest teritoriu? Nu a fost făurită Unirea la 1859 fără vreun referendum? Deci nelegitimă? De unde mă-sa – ba Rusia ni-i Patrie-mamă, ba România. Ce nu mai putem fără Patrii-mame? Bă nu vă ascundeţi îndărătul degetului. Doamnă Pavlicenco, aş vrea să vă aud părerea…

 13. Scris de Chiar aşae de greu să ghiceştiCINE e”vedeta”? Nimeni alta decîtamanta lui Filat, iar banii sînt furaţi de la noi şi de la copiii ac eştia orfani. De ruşine nu şi-a declarat binefacerea. În caz că e o altă persoaNĂ, să fie făcută publică, iar materialul de mai hjos să fie dat citirii în parlament, pentru CEI CARE VOR Apartamente eftine cu averi de milioane… la 29 martie 2014
  Şase copii orfani din satul Clococenii-Vechi, raionul Glodeni, au primit în dar o casă, cumpărată de către o familie din Chişinău. Documentele pentru imobil au fost semnate astăzi, 28 martie, la notar, copiii devenind proprietari cu acte în regulă, transmite UNIMEDIA cu referire la stirilocale.md. Copiii au plecat din casa părintească împreună cu mama lor, care a divorţat de soţul agresiv. De atunci au stat cu chirie în mai multe locuinţe. Acum un an, când femeia a decedat, copiii familiei Gurin, cinci băieţi şi o fată, cel mai mare dintre care avea 19 ani, iar cel mai mic 6, s-au mutat într-o casă din Clococenii-Vechi, scoasă la vânzare, în care proprietarii le-au permis să stea gratuit până când vor putea să o cumpere. Copiii au trebuit să se descurce cu salariul fratelui mai mare şi alocaţiile de 500 de lei oferite de stat. Ei spun că nu le-a fost uşor, dar mezinii au continuat să frecventeze şcoala. Doi fraţi mai mari, de 17 şi 18 ani, au mers peste hotare. Sesizaţi de către o vecină a copiilor, portalul pentru femei http://www.thewoman.md a început, în decembrie anul trecut, o campanie de binefacere, în care a adunat produse alimentare, haine şi bani. Coordonatorul campaniei, Alina Matei, a menţionat că o persoană publică din mass-media a fost receptivă la mesajul portalului şi a decis să ajute copiii. „Copii au rămas singuri, dezorientaţi, speriaţi. Am pornit în decembrie anul trecut această campanie. Ei aveau nevoie practic de tot − produse alimentare, bani, mobilier şi electrocasnice. Nu speram că vom putea cumpăra o casă, dar între timp a apărut această persoană publică, care a decis să le facă o bucurie”, a spus coordonatorul campaniei. Familia prezentatoarei TV care a făcut donaţia a preferat să-şi păstreze anonimitatea. „Nu am dormit nopţi în şir gândindu-mă cum am putea să-i ajutăm. Este greu să iei o asemenea decizie. Trebuie să ai curaj. Trăiesc emoţii profunde şi puternice”, a mărturisit vedeta TV. Familia şi-a propus să ţină legătura în continuare cu aceşti copii, pe care îi va vizita şi îi va ajuta cu sfaturi.

 14. Aţi năucit lumea cu românismul vostru. Iată ce scrie DEXul. . ETNÍE ~i f. Grup uman de aceeași origine, limbă și tradiții culturale.
  NAȚIONALITÁTE ~ăți 1) Comunitate de oameni cu limbă și cultură comună, care s-a Este acelaşi lucru. Este ablosut acelaşi lucru. Ne-am constituit istoriceşte aici şi nu avem nimic comun cu românii. Noi avem folclorul nostru, tradiţiile noastre, teritoriul nostru : ISTORICEŞTE – la fel, – noi aici, EI ACOLO! Noi avem voievozii noştri, ei ăîi au pe Ţepeşii , ceauşeştii, băşeştii lor. Da tu PLŞanceaLuiGHoria dai prin gropi, – de etnie – moldoveni, în rest – români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *