Dincoace de Prut a demarat o amplă campanie de informare despre Unirea cu România (video)

În Republica Moldova a demarat campania de informare ,,Unirea înseamnă”, lansată de mișcarea civică Tinerii moldoveni.

Campania cuprinde o serie de spoturi TV și audio în care vor fi prezentate beneficiile unirii Republicii Moldova cu România. Potrivit mișcării, beneficiile vizează domenii de larg interes precum agricultură, sistemul de sănătate, infrastructura sau veniturile populației.

Spotul din prima săptămână a campaniei se referă la subvențiile din agricultură și prezintă un caz real, din județul Vaslui, al agricultorului Robert Stanciu. http://www.moldova.org/republica-moldova-demarat-o-ampla-campanie-de-informare-despre-unirea-cu-romania-video/

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  AVIZ PENTRU TOATA LUMEA
  CU INIMA BUNA !
  De Ziua Marii Uniri – 27 Martie 1918:
  ––––––––––––––––——————————–
  Duminica, 30 Martie 2014, orele 15
  in Piata Mare din fiecare localitate:

  la Chisinau si in toate localitatile: sate, orasele, etc.
  din actuala Rep. Moldova /fosta Basarabie istorica /
  totodata si in Bucovina de Nord si in Bugeac la Sud,
  se vor organiza Mari Adunari Nationale Populare,
  la care populatia va cere si va proclama
  Re-Unirea noastra
  cu Patria-mama România Mare europeana,
  ca unica Salvare in fata agresiunilor ocupante rusesti
  si a ucrainizarii fortate a populatiei românesti !
  –––––––––––––––––————————————–
  VENITI CU TOTII
  SA FAURIM IMPREUNA ISTORIA NOASTRA
  PENTRU COPIII NOSTRI !

 2. Daca s-ar infaptui UNIREA care vor fi avantajele ?!

  Unirea ar insemna împlinirea unui ideal şi a unei datorii faţă de cei care în trecut s-au jertfit pentru această cauză, pentru noi care ne-am privi mai uşor în oglindă, dar şi faţă de urmaşii noştri. Un spor de 4 milioane de români şi un teritoriu important înseamnă un plus de vitalitate a neamului şi de speranţă de dăinuire a limbii. Un astfel de moment dă o mare mobilizare a energiilor creatoare ale societăţii.
  Înlesnirea contactelor României cu minoritatea română din regiunile ucrainene Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia cu care basarabenii au relaţii privilegiate şi mare influenţă. Cel puţin sudul Basarabiei ar fi înconjurat de frontierele României şi ar gravita cultural şi economic spre noi.
  Oportunităţi nebănuite pe plan economic fiindcă Moldova este racordată la cea mai mare potenţială piaţă şi la un spaţiu cu cele mai mari resurse naturale care înseamnă spaţiul ex-sovietic, egalul câtorva continente. O astfel de reţea o ţară o construieşte într-un secol, iar noi o putem primi deodată.
  Îmbogăţirea culturii şi civilizaţiei româneşti cu tot bagajul de experienţe acumulat şi preluat de două secole de racordare a elitelor şi instituţiilor basarabene la un vast spaţiu cultural şi material eurasiatic.
  La o populaţie mai mare înseamnă mandate în plus în parlamentul european şi un rol mai mare în Europa.

 3. V-am mai scris despre planul ” Petru cel Mare” demarat de Putin si nu ati reactionat voi cei din Basarabia. Acum se deruleaza cu precizie prima Ucraina , foarte-foarte curand Basarabia si apoi mai urmeaza si alte regiuni si tari din spatial ex-sovietic. Putin va reusi in tot ce si-a pus pentru ca Occidentul nu va risca un razboi si nici pierderea resurselor energetice, tarile vestice vor latra mult dar doar atat.
  In momentul de fata se discuta in spatele usilor inchise, in SUA, in UE dar si in Rusia despre revenirea la tarile de origine a fostelor teritorii furate de Stalin si Hitler si date Ucrainei. Rusia vrea Transnistria pentru ca este un pamant rusesc, ea nu vrea Basarabia si va recunoaste reunificarea cu Romania daca va fi ceruta de populatia majoritara precum si Bucovina de Nord plus Buceagul in aceleasi conditii.De aceea este salutara initiative de informare a avantajelor unirii pentru cele 4 milioane de romani – moldoveni din aceste teritorii furate de la Romania.
  Personal sunt de acord ca Crimeea a trecut laPatria-Mama , Rusia, crimeea a fost ruseasca de secole iar Hrusciov a dat-o cou Ucrainei fara nici o consultare cu populatia majoritara rusa. Nu agreez maniera in care a luat Crimeea inapoi, dar este uct reparatoriu correct upa opinia mea. Tot asa de correct este ca Ucraina sa dea inapoi ce a furat sau a primt cadou de la tandemul Stalin-Hitler tarilor pagubite: Polonia, Ungaria si Romania.
  A sosit momentul refacerii Romaniei in hotarele sale istorice si unire este mai aproapedecat credeti. Va fi o zi sfanta pentru Romania si o binecuvantare pentru poputia romaneasca din Basarabia in prima etapa , apoi Bucovina, Hertza Buceagul vor devein peste noapte in Europa, cetateni europeni cu drepturi depline intr-o Romanie mare si puternica. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 4. Nu vedeti cat de strigenta este unirea ? cu atat mai mult cu cat se vede situatia determinata de ocuparea Crimeei. Daca nu se va rezolva unirea si Moldova nu va fi aparata de NATO si de Romania care are cele mai sincere sentimente cum este normal,orice nadejde de mai bine pentru Moldoveni este pierduta. Faptul ca a-ti obtinut viza de intrare in Europa in vorbe si nu in fapte este un fel de-a zice Dati pasarea din mana pe cioara din par.Treziti-va oameni buni sa nu fie cum a mai fost LUPUL pacalit de Vulpe.Face-ti unirea pana nu e prea tarziu._D-zeu sa va ajute

 5. Nimic nu va va salva cu adevarat decat Unirea.Transnistia lasati-o la rusi cu armamentelor lor si cereti inapoirea Bucovinei de Nord si tot ce va luat Stalin cand va atasat Transnuistria, si e drept si corect.DACA ESTE CORECT PENTRU RUSIA SA IA cREMEEA ESTE FOARTE CORECT SA NE INTREGIM SI NOI TARA CU TERITORIILE FURATE. UNIRE PRIN
  CREDINTA .NADEJDE , DRAGOSTE.

 6. =Tenuţă Unionistu dela HERŢA=

  AVIZ PENTRU TOATA LUMEA
  CU INIMA BUNA !
  De Ziua Marii Uniri – 27 Martie 1918:
  ––––––––––––––––——————————–
  Duminica, 30 Martie 2014, orele 15
  in Piata Mare din fiecare localitate:

  la Chisinau si in toate localitatile: sate, orasele, etc.
  din actuala Rep. Moldova /fosta Basarabie istorica /
  totodata si in Bucovina de Nord si in Bugeac la Sud,
  se vor organiza Mari Adunari Nationale Populare,
  la care populatia va cere si va proclama
  Re-Unirea noastra
  cu Patria-mama România Mare europeana,
  ca unica Salvare in fata agresiunilor ocupante rusesti
  si a ucrainizarii fortate a populatiei românesti !
  1.
  Dupa anexarea Crimeei de catre Rusia,
  Guvernul de la Chisinau va stabili hotarul pe Nistru.
  Transnistria fiind un dominion rusesc, o piatra de funia noastra si pierduta deja
  de 23 de ani. Orasul Tighina va ramâne obligatoriu in componenta Rep. Moldova,
  viitoarea Românie Mare.
  2.
  Se va efectua si un schimb de populatii intre satele moldovenesti din Transnistria
  si populatia rusofona ocupanta din orasele din RM.
  Statul românesc va aloca sume de bani-recompensa pentru familiile deplasate.
  3.
  Parlamentul de la Chisinau va discuta si politica anti-moldoveneasca din autonomia Gagauziei.
  Aceasta populatie turcofona va avea o alternativa, sau va deveni leala statului national Moldova
  / România / sau va fi nevoita sa paraseasca acest pamânt lor adoptiv – sau in Rusia, sau in Turcia.
  4.
  Teritoriile ocupate de rusi si ucraineni din Bucovina de Nord si Bugeac la Sud
  vor alege Consilii Nationale Reprezentative
  care vor vota urgent Re-Unirea cu Patria-mama România,
  lichidând astfel consecintele ocupatiei sovietice
  in baza Pactului secret germano-rus Ribbentrop-Molotov din 1939.
  –––––––––––––––––————————————––––––––––
  VENITI CU TOTII
  SA FAURIM IMPREUNA ISTORIA NOASTRA
  PENTRU COPIII NOSTRI !

 7. Daca Crimeea trece la Rusia, este normal ca teritoriile romanesti rupte din trupul Romaniei prin pactul Ribentrop-Molotov sa revina la patria mama.

 8. Revendicarea teritoriilor romanesti, date de comunisti Ucrainei in aceste zile ,este o eroare atat pentru Romania cat si pentru Basarabia . De fapt astfel in conflictul Rusiei cu Ucraina am intra si noi ca parteneri ai Rusiei si dusmani ai Ucrainei . Transnistrenii ar fi fericiti ca acum sa aiba aliati in conflictul lor cu Ucraina .Cei din NATO si UE nu ar fi de acord cu asemenea pretentii de dezmembrare a Ucrainei . Ce-am castiga ? Nimic decat ura ucrainenilor care totusi ne sunt vecini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *