Despre perspectivele politice din 2014, la ”Moldova în Direct”

Moldova1

Partidele extraparlamentare beneficiaza de mai rare invitatii la Televiziunea publica. Cu toate ca, atunci cind e vorba de partide active, precum e Partidul National Liberal, ar fi cazul si ar fi un act de corectitudine sa fie altfel.

La emisiunea ”Moldova in direct”, reprodusa aici, au fost invitati si reprezentanti ai unor partide de stinga, proruse, unele mai existente, care au aruncat cu pietre in unionistii-participanti la marsuri pasnice, altele – mai putin existente -, dar care profereaza mesajele lui Putin si ale Coloanei a cincea ruse din Ucraina si din R.Moldova, reprezentind un segment de populatie ce nu se constientizeaza ca cetateni loiali ai statelor in care locuiesc.

Guvernarile de la Chisinau au comis greseli in toti acesti ani, nestimulindu-i pe neromani sa se integreze in societatea moldoveneasca, sa fie loiali R.Moldova, sa invete limba romana si sa nu se implice in problemele de identitate ale basarabenilor. VP

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. A fost reţinut un suspect care ar fi încercat să corupă deputaţi din Parlament (Unim., 7-03-14). 250 000 de dolari. Asta e pensia lunară a tuturor pensionarilor. Vă asigur, că nu vom afla numele SUSpectului, nici cine i-a dat bani şi nime nu va sta la dubă. Fin-că asta se face într-o ţară care nu.-I ţară, ci un tribde papuaşi, care votează şi vor vota şi în toamnă nişte bandiţi de drumul mare.

 2. Politicenii îs în război…
  Pentru ei suntem gunoi.
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm ţara de hoţi
  Şi de falşii patrioţi.
  Care este acum ieşirea?
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA…

 3. am urmarit emisiunea si ati abordat niste chestiuni foarte serioase:

  -adevarul e ca MOLDOVA va deveni COLONIE europeana,si toata productia autohtona va fi falimentata(lapte,vin, biscuiti de fabruca Bucuria,armament de transnistria)

  -uzinele vor fi inchise si topite la fier vechi(in Transnistria si pe Nipru in Ucraina)

  -terenurile vor fi vandute strainilor,prin lege

  -taranii vor fi desfiintati,si toata mica lor gospodarie,mari rau decat la Kolhoz

  In UE exista dezvoltare doar pentru tarile din VEST,pentru ca tarile fost-comuniste din EST sunt colonia vestului,si tarile care exporta doar FORTA DE MUNCA CALIFICATA si gata-scolita!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

  UNIUNEA EUROPEANA este o decizie dezastruoasa.Cititi conditiile SECRETE din Agreementul cu UE si cu Bruxelles,negociate de guvernul Leanca.Invatati din lectia ROMANIEI: 1200 fabrici topite la fier vechi ca o conditie de aderare la UE in 2007! Vorbesc in cunostinta de cauza,MOLDOVA merge intr-o directie falimentara,in Uniunea Europeana!

 4. Ai îngrozit lumea! Şi pe mine la fel. Eu sînt contra acestei Uniuni de la bun început. Teoretic – prin faptul, că mi s-a părut de la bun început – e tot o Uniunea Sovietică, care ne lua totul – carne, grîu, lapte pe copeici, ţineţi minte? 2.Acolo sînt aceeaşi mafioţi ca şi în Moldova: plahotciuci, filaţi, lupki, gimpi de diacovi – tonţi şi tot aşa. Dacă ne-ar vre binele NOUĂ, ar zice: bă, faceţi mai întîi reformele şi vă primim adăuza în UE, cum a zis Victoria Nuland- We, Moldavian people, fuck EU!…3.Bandele demoliberale ascund, ei îşi luctruiesc imaginea lor, acest fLeancă e un trăncăneţ fără pereche. Şi nu numai el…4.Pe mine ma-auimit această cîntăreaţă cu voce bunicică, cîntată cu gura strîmbă: pentru nişte mii acolo a venit să îi susţie la Kişinău; bă, tu eşti cineva, dacă eşti, cînţi în Europa, nu depinzi de nime, nici chiar de bani, – de ce te bagi în ,pardon, rahat, în sens de politică. 5. Domnule, uite-te la Romănia, Grecia, Portugalia: ce au cîştigat? O fLeancă! Grecia de zeci de ori era în prag de faliment. Şi Italia, cu cea mai groaznică din lume mafie nu pluteşte chiar pe deasupra valurilor. 6. Mafioţii europeni vor să ne îngloade în datorii (cîte miliarde are ţara îndatorae – vreo 3 mlrd?), cu împrumnuturile lor, pe care le papă banda de la conducere. Şi toate publicaţiile urlă UE! Toa-te!…Ca şi peţitorii ceia care nu vin cu mirele, dar le săun miresei şi părinţilorce frumos e, ce învăţat, ce bogat. El fiind un nichipercea cu fundul gol! E trist, Domnule, foarte trist! 7.Să vezi cum o să-i voteze pe aceşti tîmpiţi în toamnă. Chiar şi pe acest nichipercea, vriminal de stat gadîrcă. Trist, dar nu cred să intre în noul parlament vreun partid neparlamentar. Din păcate! Cum zicea un amic de-al meu:dă doamne să n-am dreptate! 8. Ridicarea vizelor. O nouă tîmpenie:cine are bani de să călătorească galopom po Evrope? Doar bandiţii! Prostofilii noştri speră să ajungă acolo în REuropaşi să se aranjeze la lucru. Unii poate or reuşi! Deci în loc să FETE locuri de muncă, bandiţii îi alungă pe moldoveni din ţară! De fapt aşa ne trebuie!

 5. Pt.Vili B;Cum poti sa minti cu atata nerusinare ?Cum deschizi gura pute a hoit sovietic de la tine,ba naftalina bolsevica,nu stiu de unde esti,din Romania sau din Basarabia,nu are importanta,vreau sa te intreb ceva,daca tot te crezi doctorul stie tot;Pana sa adere Romania la UE in 2007,romanii traiau mai bine? Dupa mintea ta cea ”stralucita”,Romania ar trebui sa iasa din UE? Sa ramana asa cum era pana la UE sau sa adere la UV inexistenta? Sa mancam cu rusii din treuca?Sunt curios daca vei raspunde.

 6. =Luana Unionista dela HERŢA=

  Populatia
  din toata Basarabia istorica de la Hotin la Ismail
  si cea din Bucovina de Nord
  trebuie sa iasa in strada si sa ceara si sa proclame
  Re-Unirea noastra cu Patria-mama România,
  INAINTE
  de invazia armatelor rusesti
  care se prevede in urmatoarele spatamâni !
  ––––––––––––––––––
  TIMPUL NU ASTEAPTA !
  IN STRADA !

 7. Nu te indispune, e un ignorant acest Geo- un rătăcit, care nu poate lega 2 cuvinte. Sigur, nu face săîi răspunzi. E un turuie prostii, zău.Lipsit de raţionament…

 8. =Luana Unionista dela HERŢA=

  UN APEL UNIONIST al Primaverii de la Hotin:
  Martie 2014
  –————————————-
  Da, suntem solidari cu poporul ucrainean din aceste timpuri tulburi
  care doreste un viitor liber şi democrat,
  în cadrul Europei şi NATO.
  ——————————————————–
  Pe de altă parte,
  teritoriile istorice româneşti
  – din Sudul Basarabiei istorice de la Dunăre / fostele județe Cetatea Albă, Ismail, Cahul /
  – Nordul Bucovinei cu ţinutul Herţa
  – și zona românească din Maramureşul istoric de la nord de Tisa /regiunea Transcarpatia/
  /raioanele Rahău şi Teceu cu localităţile Slatina, Strâmtura, Biserica Albă,
  Bouţu Mic, Bouţu Mare, Dobric, Podişor, Apşa-de-Jos,
  Apşa-de-Mijloc, Valea Malului, Cărbuneşti, Bescău, Teteș, Plăiuţ /

  au fost ocupate cu forţa de către fosta URSS în iunie 1940 şi rupte de la sânul României
  în urma unui pact odios secret ruso-german/fascisto-comunist Ribbentrop-Molotov,
  şi apoi incorporate arbitrar în RSS Ucraina.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Unirea_Basarabiei_cu_Rom%C3%A2nia

  IN BAZA DREPTULUI INTERNAŢIONAL,
  SI A DREPTULUI ISTORIC,
  POPULAŢIA ROMÂNEASCA DIN ACESTE TERITORII ROMÂNEŞTI
  DIN ACTUALA UCRAINA ŞI POPULAŢIA DIN REP. MOLDOVA
  iese în stradă şi

  CERE ȘI DECIDE
  RE-UNIREA CU PATRIA-MAMĂ ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ
  ca unica scăpare contra ocupaţiilor
  şi a agresiunilor armatelor străine
  si a UCRAINIZARII fortate si violente
  din scolile românesti din Ucraina!

  LUATI AMINTE:
  RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA
  TREBUIE IMPERIOS SA SE REALIZEZE
  IN SAPTAMANILE VIITOARE
  INAINTEA INVAZIEI ARMATEI RUSESTI IN MOLDOVA !
  ————————————————————————————————-

 9. e clar ca buna-ziua ca INTEGRAREA EUROPEANA nu poate fi un succes in tari CORUPTE precum MOLDOVA ROMANIA UCRAINA!

  POLONIA s-a dezvoltat cu fonduri europene pentru ca a trecut rapid pe EURO-REGIUNI de dezvoltare!!

  MOLDOVA va ramane pe raioane sovietice inca 20 de ani,din cauza coruptiei nu vor putea face DESCENTRALIZAREA…..la fel cum ROMANIA nu a putut sa-si uneasca judetele in EURO-REGIUNI,ca sa primeasca mai multi bani din Bruxelles de la Banca central europeana!!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

 10. In ROMANIA au fost blocate pana acum din 2007 pana azi,cel putin UN MILION de proiecte europene,din cauza ca doar mafia de la Guvern,si de partid a pus mana pe banii europeni,nu si cetatenii de rand,care vroiau o ferma, sau un mic proiect UE……

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

 11. EURO-REGIUNEA este o necesitate in lumea globalizata din cauza ca PROIECTELE sunt pe arii tot mai extinse,inclusiv CANALIZAREA,inclusiv autostrazile,toate se fac pe suprafete mari ,de aceea ADMINISTRATIV nu mai renteaza JUDETELE,ce sa vorbim de raioanele din Moldova….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *