Chișinăul trebuie sa iasă din CSI, să adere la NATO și să colaboreze strîns cu România

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-9Zilele acestea am participat la mai multe emisiuni, la care am vorbit despre situatia din Ucraina, inclusiv in ziua cind Consiliul Federatiei i-a dat lui Putin girul sa introduca armata in statul vecin.

S-a ajuns acum, in Republica Moldova, la exact ceea ce am facut si am cerut personal, ca deputat, impreuna si cu deputatul Valeriu Cosarciuc, in legislaturile 1999-2001 si 2005-2009.

1. In 1999, cu doua zile inainte de summit-ul OSCE de la Istanbul, la care s-a decis retragerea trupelor rusesti din R.Moldova, fapt neintimplat pina acum, am obtinut, la sesiunea de toamna a Adunarii Parlamentare NATO, o Rezolutie votata de aproape toti parlamentarii din forul legislativ euroatlantic, exceptind vreo sase rusi, ”comunisti” greci si ”comunisti” italieni, care cerea retragerea imediata si neconditionata a trupelor ruse din RM si Georgia. Public mai jos Rezolutia in engleza si franceza.

2. In Parlament, am inaintat, impreuna cu deputatul Valeriu Cosarciuc, trei initiative legislative: privind iesirea din CSI (care a si fost discutata in Parlament si pentru care am fost eliminata din AMN); privind anularea Conventiei din 1992 de incetare a focului, care ar insemna plecarea falselor forte de pacificare, a Comisiei Unificate de Control, precum si privind anularea Memorandumului  din 1997, semnat de Petru Lucinschi sub presiunea lui Voronin, care l-a ajutat in 1996 sa devina sef de stat si care a insemnat egalarea Tiraspolului cu (,) Chisinaul, la masa de negocieri. 

3. Am colectat 13 semnaturi pe initiativa de anularea a neutralitatii RM din Constitutie, de modificare a art.11, ultimul deputat semnatar fiind Vlad Filat. (Pe initiativa de modificare a art.13 privind limba romana au fost adunate 26 de semnaturi.) 

SI TOATE ACESTEA INTR-UN PARLAMENT DOMINAT DE COMUNISTI! 

Azi se vede de la o posta ca toate aceste lucruri trebuiau facute. Este clar ca nu aveau cum sa le accepte comunistii. Noi, Blocul Moldova Democrata, le-am avut prevazute, pe toate, in Manifestul-Platforma electorala. Au renuntat la toate parlamentarii, veniti in Legislativ ca ”anticomunisti”.

Dar nici cind au venit ”postcomunistii”, in 2009, DERMOCRATII nu au facut nimic in aceasta privinta. Raminem in CSI, raminem cu o Conventie si cu un Memorandum antinationale, raminem in afara NATO si cu un pericol grav pentru viata si securitatea cetatenilor. Deja si Ucraina vrea in NATO, iar noi ne vom proclama interesele doar trasi de coada de vestici spre Vest si spre un sistem de securitate colectiva occidental, lucru pe care il vom accepta numai cind nu vom mai avea incotro. De ce? 

Pentru ca avem niste conducatori de stat santajabili, sub controlul Rusiei, in special vorbesc aici de Clanul Lucinschi, din care fac parte, precum vedem Nicolae Timofti, Vlad Filat, Iurie Leanca, Ion Hadarca, cei care – spre deosebire de PD, partid de stinga si, traditional, mai putin romanesc -, s-au vrut mai proeuropeni, ba chiar prieteni cu romanii, pe care ii exploateaza doar cind au nevoie sau mai ca nu le-ar spune sa nu ii mai ajute, ca sa nu se supere Rusia.

Chiar daca va declarati proeuropeni, parca prieteni si cu americanii, ramineti prorusi, pentru ca sunteti antiromani.

Dar Basescu nu va lasa in pace si va deconspira prin declaratiile sale curajoase, va smulge masca de pe fata. Ar fi bine sa o faca si Ponta, si Antonescu, sa le ceara si ei socoteala fariseilor ”proeuropeni” de la Chisinau, macar intrebindu-i de ce nu fac, odata si odata, gazoductul Ungheni-Iasi.

Farisei condusi de un grup ce il include pe un Ilan Shor si pe altii ca el, farisei care vind obiective strategice rusilor si adopta in Parlament o Declaratie despre Ucraina, abia dupa ce Iura Leanca a mers la Washington, dar si aceea una lauta, laliie, linceda si spalacita, ca ”sa nu suparan Tiraspolul si Kremlinul”. Alo, PLR si PL, demnitatea voastra unde va e?

Iata eu am avut curajul sa nu votez, din intreg Parlamentul, Legea privind Transnistria, care nu a definit conflictul de la Nistru ca agresiune ruseasca, stiindu-se bine ca Rusia este stat-agresor.

Vorbim de fariseii condusi de un Lucinschi, cel care a ratat o posibilitate istorica si un context deosebit la Fabrika de a SE POCAI, de a se debarasa el si a le cere protejatilor sai sa se debaraseze de mentalitatea sovietica, de patronii din Est si sa inceapa a-i indemna si chiar a le cere alogenilor sa se integreze in societatea noastra nationala, sa se decida cetateni ai carui stat, de fapt, sunt. Nu o fac, pentru ca mereu se mizeaza pe voturile lor, sunt chemati in numar disproportionat la televiziuni si ne invata pe noi cum sa traim, pe pamintul nostru…

Ii mai credeti pe acesti farisei? Cititi ce scrie si Marius Lulea – ”România se pregăteşte oficial de război – politicienii moldoveni au alte treburi”.

Vitalia Pavlicenco

resolutie in engleza resolutie in franceza

 

România se pregăteşte oficial de război – politicienii moldoveni au alte treburi

Este oficial. România se pregăteşte de război şi asta după ce Polonia şi Turcia au ridicat deja gradul de alertă şi au primit susţinere militară aeriană suplimentară din partea SUA.

La granița de nord a României s-a instaurat starea de alertă. Autoritățile trebuie să se pregătească pentru o posibilă stare de război. Acestea vor analiza toate aspectele legate de adăpost,aprovizionare și utilități în caz de război. Nu e vorba de un exerciţiu, ci de o comandă venită oficial de la centru.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a declarat: „Îi asigur pe toţi cetăţenii că administraţia judeţeană va trata foarte serios situaţia, în caz că lucrurile ajung în situaţie de razboi. Un stat precum România, membru UE şi NATO, are obligaţia de a pregăti acest tip de situaţie posibilă. Până pe 14 martie, trebuie să facem propuneri pentru Guvern, în sensul de a asigura resursele şi a identifica toate elementele locale pe linie militară şi de siguranţă publică. Va trebui să vedem toate adăposturile civile şi totul ce ţine de partea de carburanţi şi alimente. Sper să nu fie cazul să şi aplicăm aceste lucruri. Dar, situaţia fiind inflamată în teritoriile de la est de România, cred că e bine să se revadă planurile pentru situaţii de război. Trebuie să fim pregătiţi şi românii să fie protejaţi. Planul de mobilizare în caz de razboi este valabil tot timpul şi trebuie reactualizat”.

Toate jocurile arată că Uniunea Europeană şi SUA trag de timp, iar timpul joacă în favoarea lor. Dacă un conflict fulger ar fi favorizat Rusia, dar numai pe termen scurt, situaţia în zonă s-a înclinat în favoarea occidentalilor.

SUA a mutat efective militare importante atât în Marea Neagră cât şi în partea de Nord a continentului, adică în Polonia şi Ţările Baltice. Există semne că în cazul în care Rusia va continua acest joc tonul occidental se va radicaliza, pe fondul unei pregătiri a aliaţilor pentru o situaţie de conflict.

Polonia a mutat importante efective militare pe graniţa de Est, iar America a adus cele mai noi nave de luptă în Mediterana şi Marea Neagră.

Ucraina a răspuns cerinţelor NATO de non-combat şi ne-răspundere la provocări. În momentul de faţă, deşi nu este membru NATO, Ucraina este sub scutul şi comanda comună NATO. Comandamentul Ucrainian se află acum în strânsă comandă cu cel NATO la nivelul oricărui membru.

Toate acestea au scopul clar de a intimida şi a arăta Rusiei că nu va fi acceptat şantajul. Dacă aceasta va forţa desprinderea oficială a Crimeii, vom asista o stare de război armat, deşi acest lucru părea puţin plauzibil acum ceva timp.

În tot acest timp, deşi aliaţii au afirmat deschis şi clar că următoarea ţintă a Rusiei este Republica Moldova, după ce Tiraspolul s-a echipat de război, după ce în Găgăuzia şi Bălţi se fac pregătiri pentru reluarea scenariului din Crimeea, după ce Rusia a încercat astăzi distrugerea alianţei pro-europene prin utilizarea modelului de corupere Ianukovici, politicienii dintre Prut şi Nistru nu văd nici un pericol real.

– See more at: http://vox.publika.md/politica/romania-se-pregateste-oficial-de-razboi-politicienii-moldoveni-nu-par-a-fi-preocupati-de-acest-lucru-511776.html#sthash.Qi7x25EY.dpuf

Loading Facebook Comments ...

17 Comments

Add a Comment
 1. Romania , Polonia se pregatesc in cazul unui atac al fortelor ruse in Ucraina (de Est si Sud ) si Rep Moldova, atac care poate incepe in orice moment. NATO si USA monitorizeaza atent si sunt gata sa riposteze in cazul unei invazii cu ocuparea acestor state. Politicienii de la Chisinau nu pot face nimic, ei ca intotdeuna vor primi cu flori trupele rusesti, ba unii vor cere chiar alipirea la Rusia pe modelul Crimeii. Nu ne putem astepta la nimic bun de la paiatele gen Timofti, Lupu, Leanca-Fleanca , Filat, ca sa nu mai vorbesc de Voronin si gasca lui, vor canta toti pe aceiasi melodie. La ora actuala ei sunt doar niste spectatori la ce se intampla in Ucraina si asteapta sa vada care va fi soarta lor. orice va fi bine pentru ei, toate optiunile vor fi bune inafara de reunificarea fireasca cu Romania de care se feresc ca de dracu. Aicea numai poporul poate sa spuna ce vrea atuncea cand dupa ocuparea de rusi se va pune problema incotro: Vest cu Europa si Romania sau Est cu Maica Rusia. Dar dupa cum evolueaza lucrurile si ce spun obiectivele Rusiei, dupa opinia mea Basarabia nu mai are nici o sansa de a intra in Europa, va intra definitv in spatial rusesc. Si asta doar datorita actualei conduceri care ar vrea si in Vest dar si in Est, dupa cum va bate vantul. Si dupa cum vedem , vantul a inceput sa bata dinspre Rusia.

 2. Sa ne fereasca Dumnezeu de un RAZBOI. Nu conteaza cum se va incepe si cine il va incepe dar mai mult conteaza cum se va termina conflictul. Vor fi sute de milioane de morti si tari intregi vor fi distruse. MAI BINE SA NU NE GANDIM MEREU LA UN RAZBOI care va fi DEZASTROS si daca vor fi castigatori NU vor fi din Europa, sau SUA ci doar din Africa (doar ei vor ramane in viata).

 3. Nu degeaba se spune ca al TREILEA razboi mondial nu conteaza cum va fi dar sigur ca AL PATRULEA RAZBOI MONDIAL ne vom lupta cu rangi si pietre ca acum 5.000 de ani in urma.

 4. =Luana Unionista dela HERŢA=

  UN APEL UNIONIST al Primaverii de la Hotin:
  Martie 2014
  –————————————-
  Da, suntem solidari cu poporul ucrainean din aceste timpuri tulburi
  care doreste un viitor liber şi democrat,
  în cadrul Europei şi NATO.
  ——————————————————–
  Pe de altă parte,
  teritoriile istorice româneşti
  – din Sudul Basarabiei istorice de la Dunăre / fostele județe Cetatea Albă, Ismail, Cahul /
  – Nordul Bucovinei cu ţinutul Herţa
  – și zona românească din Maramureşul istoric de la nord de Tisa /regiunea Transcarpatia/
  /raioanele Rahău şi Teceu cu localităţile Slatina, Strâmtura, Biserica Albă,
  Bouţu Mic, Bouţu Mare, Dobric, Podişor, Apşa-de-Jos,
  Apşa-de-Mijloc, Valea Malului, Cărbuneşti, Bescău, Teteș, Plăiuţ /

  au fost ocupate cu forţa de către fosta URSS în iunie 1940 şi rupte de la sânul României
  în urma unui pact odios secret ruso-german/fascisto-comunist Ribbentrop-Molotov,
  şi apoi incorporate arbitrar în RSS Ucraina.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Unirea_Basarabiei_cu_Rom%C3%A2nia

  IN BAZA DREPTULUI INTERNAŢIONAL,
  SI A DREPTULUI ISTORIC,
  POPULAŢIA ROMÂNEASCA DIN ACESTE TERITORII ROMÂNEŞTI
  DIN ACTUALA UCRAINA ŞI POPULAŢIA DIN REP. MOLDOVA
  iese în stradă şi

  CERE ȘI DECIDE
  RE-UNIREA CU PATRIA-MAMĂ ROMÂNIA MARE EUROPEANĂ
  ca unica scăpare contra ocupaţiilor
  şi a agresiunilor armatelor străine
  si a UCRAINIZARII fortate si violente
  din scolile românesti din Ucraina!

  LUATI AMINTE:
  RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA
  TREBUIE IMPERIOS SA SE REALIZEZE
  IN SAPTAMANILE VIITOARE
  INAINTEA INVAZIEI ARMATEI RUSESTI IN MOLDOVA !
  ————————————————————————————————-

 5. Luana Unionista dela HERŢA, inteleg ca tu esti din Herta….,o zona despre care nu se stie absolut nimic in RO..,exceptand datele istorice…, as vrea sa te intreb un cateva chestii daca nu te superi. Uite, in RM marea majoritate a cetatenilor se numesc moldoveni si considera ca vorbesc limba moldoveneasca….,mai mult, putini sunt cei care vor unirea cu Romania, chiar mai mult….,ne considera pe noi, romanii, ca fiind oarecum dusmani. Intrebarea ar fi, in Herta oamenii gandesc la fel..!? Ce crezi ca ar trebui sa faca RO pt. voi…,presupunand ca ar trebui sa faca ceva in sensul in care sa va apere sau ….!? Ai fost vreodata in Romania…,daca da, cum ti s-a parut….!? O ultima intrebare…,ce parerea ai de situatia actuala din Ucraina..? Apropo, azi e 8 martie, luna lui martisor, ziua internationala a femeii…., asadar, La Multi Ani….!

 6. Pt. toate femeile din R.Moldova, Herta, Bucovina de Nord, Maramuresul de Nord, Buceag si Romania, azi, 8 martie, luna lui martisor, ziua femeii…,va dores tot binele din lume, sanatate maxima si un mare LA MULTI ANI…!

  Furnica=Furnicar

 7. Dna Pavlicenco! Mai intai felicitarile mele cu sarbatoarea de 8 Martie!Fiind femeie,mama si bunica,primiti din partea mea cele mai calduroase urari cu aceasta sarbatoare a Primaverii,zi ce simbolizeaza frumusete si tandrete.Noi,femeile, suntem ca si trandafirii,cu „gimpi”,ce in orice clipa putem „intepa”,dar frumoase ca si floarea lui! Noi suntem emblema frumusetii,o enigma cuprinzand multiple ganduri si emotii in valtoarea vietii noastre personale. Noi putem scoate barbatii din minti,dar totusi, nimeni nu isi poate imagina cu adevarat cat de inspida ar fi lumea fara noi,asa ca inca o data felicitari! Acum in ceea ce priveste titlul si continutul articolului de mai sus.Dna Pavlicenco!Ma voi pronunta succint din lipsa acuta de timp. Nu mai trebuie acum nimic,mai ales sa complicam situatia si asa destul de tensionata si exploziva.Pentru ce a trebuit,M.Snegur sa „ne bage”,ca acum „sa fim scosi”? Eu,una, nu vreau ca nimeni sa ma „bage si sa ma scoata” dupa cum le vine in mintea bolnava a unor „politicieni”. R.Moldova trebuia „sa iasă din CSI, să adere la NATO și să colaboreze strîns cu România”,doar atunci cand masele cereau asta,atunci cand FPCD,apoi PPCD au inaintat astfel de cerinte.Cu regret,la multi a ajuns tarziu si nu vad acum care ar mai fi sensul sa se insiste la acest capitol.Momente si ocazii pentru a iesi din CSI au fest destule,dar ca avem o clasa politica de rahat,caci alte calificative nu le merita,inclusiv si asa-zisele partide ce nu sunt reprezentate in Parlament.Cu voie ori fara „clasa politica” este cea care se face vinovata de situatia in care este R.Moldova la ora actuala si toate „sfortarile cu bune intentii” nu sunt decat „obiective” de a ajunge la treuca puterii, cu orice pret,nimic altceva.Toti asa zisii politicieni de la noi vor sa ajunga acolo,pentru ca „primesc dreptul sa fie hoti in lege”,adica:” verde” la hotii din caznaua statului.Foarte trist,dna Pavlicenco,dar ca asa este!

 8. „România se pregăteşte oficial de război”
  sunt din Iasi si va spun ca nu. nu exista nici un anunt oficial, bucurestiul e ocupat cu structura noului guvern. declaratiile oficiale se mentin la „nu exista o amenintare directa pentru romania, dar suntem ingrijorati” si atit, fara nici o recomandare, fara nici o sugestie, doar sec. singurul lucru mai deosebit este din partea ministerului apararii de verificarea aparaturii din dotare. ceea ce declarati dvs se realizeaza periodic, prin verificarea situatiei, conf intelegrilor nato. ca un presedinte judetean se hotaraste chiar sa verifice lucuruile si sa nu mai declare realizari marete pe hirtie dar false in realitate, e altceva.

  acum ca populatia nu prea inghite asa ceva si se uita mai mult la agitatia tarilor baltice si a poloniei si inteleg de aici ca ceva e dubios, e total altceva. dar raspunul oficial e „nu se intimpla nimic deosebit”. va rog sa imi aratai o declaratie a unui ofical din guvernul roaman care sa declare ceva de razboi si pregatiri de razboi. Daca citim declaratia completa ajungem chiar la inceput la: “nu au neapărat legătură” cu situaţia din Ucraina, dar că ”e bine să fim pregătiţi … Nu e nimic spectaculos. Odată la patru ani, la nivelul tuturor consiliilor judeţene se face acest lucru. ” si inca ceva disuctam de „bugete” adica de un excel pe o hirtie.. de aici pina la declaratii alarmiste de razboi chiar e cale lunga.

 9. Scris de Bardă Veurel la 08 martie 2014
  Profesorii trebuie susţinuţi de întreg poporul, fiindcă toţi moldovenii noştri sînt batjocoriţi debandele de la putere. Să aducem euromaidanul la Kişinău. Să vedeme, cinr are îndrăzneala să fie liderii ravoluţiei moldave. Hai domni secretari generali de partide! În două-trei săptămîni cel mult Găgăuţia va cădea din braţele Basarabiei. ROMĂNE, precum susţin bieţii noştri uinionişti care au pierdut-o. Afică o vor pierde. Cine rosteşte la ora actuală cuvîntul UNIRE, este duşmanul moldovenilor. Duşman de moarte! Faceţi o pauză în aberaţiile voastre unioniste! Vă implor! Scoateţi lumea în stradă, răsturnaţi păduchii demoliberali! Veniţi voi laputere, partide extraparlamentare! Unde-i viteazul de Siroja MOcanu. Cel mai experimentat şi mai căpos politician Iurii Roşca? Unde-i Vitalia Pavlicenco, să se manifeste? Care mai e pe-acolo? Pregătiţi anvelope de maşini! Să vă încălziţi. Dihorii demoliberali – la gunoi! Sperăm că bieţii poliţişti vor refuza să tragă în popor!

 10. =Luana Unionista dela HERŢA=

  Un raspuns:
  Toate femeile frumoase si destepte
  din toate teritoriile românesti ocupate din Ucraina
  si actuala R. Moldova
  doresc Re-Unirea
  cu Patria-mama Româna Mare europeana !

 11. Luana Unionista dela HERŢA,

  … Da, noi toți, care vorbim o limbă românească, suntem români. Și neamul nostru este mare și are o istorie mândră. Luați harta și vedeți: de la Nistru până la Tisa tot pământul e al românului! Aici vezi Basarabia scumpă, România – mamă, Bucovina – mândră, Ardealul – glorios și Banatul – frumos. Suntem bogați, dar prin întunericul pe care l-au răspândit între noi străinii, noi am uitat de bogăția noastră, ni s-au sărăcit sufletele. Vroiți să fiți bogați, să trăiți în belșug nemărginit, uniți tot pământul nostru, adunați-vă cu tot neamul vostru! Vă asigur că mai mândri și mai fericiți decât noi nu vor fi alții pe fața pământului!

 12. Luana Unionista dela HERŢA, raspunsul tau este inteligent…,multumesc ! Totusi, realitatea e nitel diferita…! S-auzim de bine..!

 13. =Luana Unionista dela HERŢA=

  „Viitorul apartine acelora care viseaza” …
  / la MAREA RE-UNIRE/
  ––––––––––
  Eleanor Roosevelt

 14. Bravo dna Pavlicenco!

 15. EURO-REGIUNEA este o necesitate in lumea globalizata din cauza ca PROIECTELE sunt pe arii tot mai extinse,inclusiv CANALIZAREA,inclusiv autostrazile,toate se fac pe suprafete mari ,de aceea ADMINISTRATIV nu mai renteaza JUDETELE,ce sa vorbim de raioanele din Moldova….

 16. După ce am văzut-constatat cîtdediferiţi sîntem, incompatibili, noi, cele două popoare, – român şi moldav, – nu aş acceapta nici măcar o microUnire – Moldova Mare. Nooooooo!…Ei au fost şi ei ţiganizaţi total, sărmanii de ei!

 17. este clar ca buna-ziua ca MOLDOVA se indreapta pe un drum gresit!Cat despre ROMANIA,aceasta nici nu mai exista.Exista doar o regiune dirijata de Bruxelles prin directive europene.

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *