Arseni IAȚENIUK este din reg.Cernăuți, cunoscător al limbii române și cu origini românești

Arseni IAȚENIUK(…) Surse din regiunea Cernăuți au confirmat pentru R.B.N. Press că liderul Opoziției Ucrainene, domnul Arsenie Iațeniuc, este de profesie avocat și născut în Cernăuți, unde și-a făcut și studiile. Unul dintre bunicii lui Arsenie Iațeniuc era etnic roman și cetățean al României Mari interbelice.

Este familiarizat cu problemele românilor din nordul Bucovinei și înțelege destul de bine românește. Tatăl său a fost prodecanul Facultății de Istorie din Cernăuți, unde locuiește și în prezent fiind pensionar, fiul vizitând-ul adesea.

Iațeniuk este unul dintre liderii opoziției din Partidul Patria, din care face parte și Iulia Timoșenko. Este liderul politic preferat de Washington care, la aflarea veștii despre numire, a și anunțat un împrumut de un miliard de dolari pentru Ucraina. Economia ucraineană are însă nevoie de 35 de miliarde de dolari.

„Vom lua măsuri extrem de impopulare, pentru că guvernul și președintele de dinainte erau atât de corupți încât țara se află într-o situație financiară disperată. Suntem pe marginea dezastrului, iar acesta este guvernul sinucigașilor politici. Așa că: Bine ați venit în iad!”, a declarat Iațeniuk pentru BBC.

A atras atenția că noua conducere a țării se va opune din toate puterile încercărilor de secesiune:

„Ucraina va rămâne unită. În ciuda forțelor din interiorul țării care încearcă să separe țara vom face tot ceea ce putem pentru a păstra unitatea și integritatea teritorială a țării mele.

– Ce spuneți de forțele separatiste din Crimeea? Sunteți îngrijorați de ele?

– Le vom face față”.

Read more: http://www.rbnpress.info/wp/arseni-iateniuk-a-fost-investit-prim-ministru-al-ucrainei-iateniuk-este-din-regiunea-cernauti-cunoscator-al-limbii-romane-si-cu-origini-romanesti/#ixzz2v869uw00

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. Doamne, câte aberații. Auzi că bunicul era român. Păi cum naiba să fie român dacă părinții lui Iatseniuk erau din regiunea Ivano francovs?!
  În CV nu pomenște nimic de limba română. Ați găsit senzațional și în asta. Feri, doamne

 2. Ascultand cu atentie cum vorbeste insul de care scrieti,am facut concluzia ferma pentru mine:este el roman cum sunt eu neamtoaica.Nu ma faceti dna sa rid …

 3. … ce ati urmarit, de fapt, prin promovarea originilor romanesti ale acestui individ? …este la fel de murdar ca toti ceilalti din politica ucraineana si nu are nici un drept moral sa fie acolo unde ste acum… cat de lipsiti de judecata si obiectivitate puteti fi: e destul ca un criminal sa aiba origini romanesti ca i se iarta toate relele, sunteti de fapt complicea lui prin promovarea individului in cauza…

 4. Pt Vasilisa

  Nu mai spuneti… Inca nu ati invatat sa cititi linkurile de unde sunt preluate unele articole? Ar fi timpul. Plus ca am gasit azi informatia si in „Timpul”.

 5. Dumitru Pogolșa

  Nu va reuși Iațeniuc să mențină „unitatea” Ucrainei. Și nici nu trebuie.

 6. Ei bine,Doamnă, şi ce isprăvi a făcut acest Arseniuc? A descoperit tehnologiy tizicului?De ce mărog nu mai ieşiţi din copilărie? Dacăa ajuns în Radădeci e hoţîn lege.Iar aceastăbandită se trage la putere.Naivii fac revoluţiile, dar hoţii beneficiază.O,santa simplicitas!

 7. Parlamentul marionetă din Crimeea a votat pentru intrarea în componența Federației Ruse. Referendumul separatist va avea loc pe 16 martie (T., 6-03-14). Încă un mic cîârîit:Unire şi Moldova va avea soarta Crimeei.Nimeni nun va putea sta în faîa Ursului Rus Vladimiri Putină,român la origini, cum l-a caracterizat micul înalt cimpoi

 8. Şi cam de pecînd Crimeea este teritor ocrainean? Ca şi Rumînia ( rUmâni le zicea Mihail (nu Mihai) Sadoveanu fraţilor Dvs, Doamnă), şi Rusîia, Ocraina-i un stat artificial, încleiat din cioburi: ista ciob din Polişa, ista din Cehia, ista din Moldova lui Ştefan, ista din Rusîia şi tot aşa, Crimeea e a Mongoliei, dacă e să vorbim corect. Dacă Mongolia nu o cere, o iau ruşii. Doamnă Pavlice., din privinţa lui Iaţeniuc; aista încă nu a făcut nimic, dar de-amu-i bun. Dacă se va dezlănţui ,dar se va, cel de-al 3-leaMondial, Iaaţeniuc tot român va fi? El e din banda Iuliei Timoşenco, chiar dacă , Doamnă, îl daţi drept romîn. Ce, Filato-plahotniucii nu sînt români? Sau Sturza?Sau Varonin? Îs. V-aţi băgat în politică cu vaste cunoştinţe în arta croşetării; nu vreţi să reveniţi la vocaţia-VĂ?

 9. Отмечается, что на борту военного корабля около 300 моряков. Он направлен в Черное море согласно договору с Болгарией и Румынией о совместных учениях в акватории(Gaz.ru, 6-03-14). Ne vom REUNI cu teritoriile noastre NORDUL şi SUDUL Basarabiei, de asemenea – cu Romănia, – într-o ţară comună – Uniunea Sovietică-2. Tot acolo vor fi alipite:Bulgaria, Polonia şi celelalte foste ţări socialiste. Şi toate aestea datorită UNIEI fictive Uniuni Sovietice- poreclită Uniunea Europeană. Nu ne este dat să scăpăm de Uniuni. Eu nu văddeosebire între UE şi URSS. Da oare nu s-arfi putitsă stăn binişor fiecare la casele noastre? Noi În Moldova, ceilalţi tot pela casele cui îi are? De ce se fac grupări de state? Ca să se ciocnească îndeeele. Aceste grupări? Parcă mai adineaori am văzut ce e de capul acestor grupări de state – Germani-Romănia-Japonia şi mai apoi URSS-Romănia-America şi tot aşa. Ca să vezi, America vine su coastelebulgariei şi ROMĂNIEI, cu vapoarele ei. Ea vrea pace,ea,America, samănă pace în lume;ea, care mai are trupeîn Afgan şi Iraq şi continuă să ucidă oameni civili, paşnici, acum mai vrea şi aici să dea lovitura de graţie Ursului rus. Asta poate fi ultima zi a Pompeiului Lumii. Adio, Omenire păcătoasă!

 10. Acolo scrie ca unul din bunici e de etnie Roman si ca el „are anumite cunostinte de limba romana”

 11. cosmar ce mai comentarii pe aici,cita dezbinare in gindire,fel de fel de circotasi -am impresia ca sunt platiti de dodik;rautaciosi contra la toti.

 12. Sorin Onoje@, mda, nu e mare diferenta dintre UE si URSS…ci foarte, foarte mare, nu zic, exista o nuanta de adevar in ce spui dar sa fim seriosi, in aceste timpuri doar uniunile pot face fata marilor state gen America, tot o uniune si ea, dar mai veche decat UE, China, la fel, o uniune de vreo 6000 de ani, mult mai veche, Federatia Rusa cu ai ei sateliti…! Sa n-o mai lungim….,astea-s timpurile….,uniunile sunt la mare cautare…,te-ai prins de ce….,ei sigur ca da!? Aaaa, sigur, daca vrei sa ramai la tine acasa, liber si independent, singur cuc…,sigur, se poate…,dar sa nu te miri cand vei vedea la televizor ca ceilalti merg in excursie pe Marte iar tu nu poti ajunge la Paris pt. ca n-ai viza si nici cu ce…!

 13. nu conteaza ce este,conteaza CE FACE!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

  guvernul de neo-nazisti maidanisti din Kiev,sunt o marioneta a lui SOROS NATO UE FMI Si Banca Mondiala

  Vor inchide toate fabricile din UKR de pe Nipru,si vor vinde pamanturile la straini,si cu asta basta,se va alege praful de UKRAINA,doar ca sa ia 10 centi de la FMI si Banca Mondiala acum in acest moment.Adica 1 miliard dolari de la americani,vreo 600 milioane euro de la Comisia UE,ulterior inca 5 miliarde euro de la UE,peste cativa ani……..

 14. in UKRAINA va veni CHEVRON care polueaza in draci panza freatica otravind apa,iar oamenii vor muri de cancer cu miile.

  Asa s-a intamplat peste tot pe glob unde au venit americanii de la CHEVRON!!!

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

  vai de capul ucrainenilor….trebuiau sa stea acasa,nu sa faca revolutie,luptand pentru a imbogati Banca Mondiala si pe George Soros din New York!!!

 15. Furnica, dragă, te iubesc DE LA DISTANŢĂ, dar numai Lunea, MierCUREA şi VENERea, fiindcă-svîz-Doamne în surat. Judeci mai că normal, revine, mă aşteaptă femeia legitimă…Sper pe tine…Dacă eşti fidelă, o-smă aşpePŢ…Cu drag, Gabriel Anojî…UItasem să îţi amintesc de cei care NU AU sumţul OMORului. Eu am OCIS u gramadî

 16. Dac-n-ai sumţul OMORului, eşti gata! Şi păcat! …VROIam să îi zic D-nei Vitalia: badaproste, să fie de sanatatea ALOR (rumânism) Dumeavostră, că aveţi răbdare şi chir îngăduinţă să ne găzduiţi pe forum. Noi sîntem băieţi buni, DAR numai cu cei buni.Nu ne lăsaţi de izbelişte, bolşevicul Teleleu Tanasă, şi nu numai elu, o ÎNTRODUS (t5ot ce poate el ÎNTRODUCE în viaţaasta), repet,O ÎNTRODUDUS (stai că sughiţ), Tanasă o ÎNTRODUS pĂ forumul lui beţiv DOAR CĂ c e n z u r a. CENZURA. Ca-ş PARTAIGENOSUL LUI di-zer-jinski, FELIX-jeleznii. La următoarele elegeri de moldoboi voi striga- DAVAI ţenzuru, davai Talelei Tanaşi, că DOi în puţin…

 17. Este adevarat ce a scris doamna Vitaliia..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *