Aitolahul centrismului a fost la Fabrika

LucinschivorbescromanesteAzi am urmarit aberatiile “Rezidentului” Moscovei la Chisinau, Piotr Kirilovici, tot el Smekerilovici, la Fabrika, cea care, inainte de emisiune, ne spunea: “Află de(i)seară dezvăluirile unui şef de stat despre politicile Kremlinului şi interesele Rusiei în spaţiul postsovietic, rănile Moldovei de peste două decenii, riscurile care ne pasc din cauza conflictului din Ucraina şi jocurile care (crae) se fac într-o perioadă crucială pentru ţară”.

Ati auzit asa ceva in ceea ce a spus taticul politic al fostului premier Filat, citat de citeva ori pe parcursul emisiunii? Nu. Ne-a spus verzi si uscate, toate gramada, incit moderatorii nu au inteles nimic si nu stiau cum sa reactioneze, ce sa il mai intrebe, pentru ca cele spuse de el nu se legau in nicio logica.

Sa incerc sa vi le descifrez.

Piotr Lucinski a stat satisfacut si chiar blazat in fata privitorilor, operind o frazeologie comunista de serviciu – gen „sa adunam si sa vorbim cu activul”, „sa stam de vorba cu oamenii”, „sa nu uitam de minoritati”, „sa tinem cont de factorul rusesc”.

Lucinski este cel care ne spunea ca nu face sa politizam populatia, care ne spunea ca nu vrea sa fie Guvernul un club de discutii, alte aiureli care nu au nimic in comun cu democratia, cu viata noua, ci doar cu realitatile si perceptiile comuniste. Si a dat de inteles clar, precum imi confirmase si mie acum vreo citiva ani, ca ii sfatuieste pe cei de la guvernare, ca el are prieteni multi in Rusia, care este dragostea tineretii sale…

S-a tot invirtit in jurul cozii, mai-mai sa inceapa sa atace unionistii, dar s-a oprit la timp la „nationalisti”. Parea sa isi piarda curajul public, dar spre sfirsitul emisiunii a indeplinit misiunea Rezidenturii: „nu trebuie sa ne unim cu Romania!” si „trebuie votati pe actualii guvernanti”. Acestea sunt dezvaluirile promise? Lucinski ii spune moderatoarei ca Basarabia a fost in componenta Rusiei (Tariste), care a ocupat teritoriul de dincoace de Prut, dar a uitat ca Basarabia a fost in componenta Romaniei.

S-a legat aiatolahul centrismului proPutinist si de sloganul si adevarul dureros „vorbesc romaneste, deci sunt roman”, care, in opinia sa, este o „prostie”. Vedeti cum „eminenta cenusie” a actualei coalitii pretins proeuropene este adeptul moldovensimului stalinist si al antiromanismului drapat cu europenism?

Lucinski a spus un singur lucru bun, din care eu, una, am crezut, ca va face pivotul „dezvaluirilor”- nu mai avem drum inapoi. Insa, pe linga acest slogan, indreptat de el astazi contra Clanului Voronin – alternativ, impreuna si alaturi de care a guvernat mereu Clanul Lucinski, cel care conduce si azi prin Diacov-Filat-Hadarca, – aitolahul centrismului antiromanesc a debitat doar aiureli, fara niciun drept moral, politic, pentru ca nu a impins cu absolut un pas societatea inainte. A darimat ADR-ul, preluind conducerea impreuna cu Voronin.

A semnat Memorandumul din 1997 cu Transnistria, care a pus in negocieri semnul de egalitate intre Chisinau si Tiraspol, raspunzind conditiei puse de Voronin, care l-a sprijinit cu ai sai comunisti la functia de Presedinte al RM in 1996.

Si acest Lucinscki sa faca analize si sa ne dea sfaturi?

Am asteptat ca Lucinski sa vina sa faca mea culpa pentru tot raul facut si binele nefacut, sa spuna de ce a oprit mersul spre Europa in 1999, sa spuna clar oamenilor „lepadati-va de comunism si de Rusia, pentru ca eu, cel care sunt un vechi si inrait cadru comunist, dupa ce v-am amagit si dus de nas atita, eu, cel care am pus la cale si am plodit atitea partide centriste, incit am fost poreclit „aiatolahul centrismului” de Vitalia Pavlicenco, ultimele fiind PLDM si PLR, eu care, in bataie de joc si ca o rusine pentru Statul Roman, am un Ordin al Patriei-mama Romania, eu, care aveam pina astazi mentalitate pur sovietica, bihlita si rau mirositoare, am venit sa va spun adevarul, ca sa parasesc aceasta lume impacat ca am incercat sa imi spal macar niste pacate. Imi cer scuze ca am restabilit Partidul Comunistilor, ca am tinut Republica Moldova sub calciiul Clanurilor Lucinski-Voronin 23 de ani. Pierduti pentru basarabeni”.

Nu. Lucinski nu are nimic ce sa isi reproseze, l-ati auzit.

Nu a facut-o. Nu poate, e prea mic si degeaba le spune oamenilor sa se desprinda de trecut, pentru ca el nu s-a desprins si nu arata semne ca ar putea sa o faca.

Moderatorii emisiunii au fost lipsa din al doilea stat romanesc ori prea tineri, cind ne-am pierdut anii cu Presedintia sovietica lucinskista, dar prezenti, totusi, in toti anii de dupa, cind nu a contenit sa ne otraveasca viata.

Ce scirba totala!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
  1. . nu știm cine și cînd ne-a rupt neamul în două, cine ne-a deportat, cine ne-a organizat foamea din 1946-47, cine ne-a băgat în colhozuri, cine ne-a rusificat și ne-a schilodit ființa națională. Nu știm, de asemenea, care au fost personalitățile ce au făurit istoria noastră. Suntem un popor de ivani fără țară (C.Tansă, 6-03-14). BA NOI ŞTIM, conu Tanasă, iaca nişte nume:bolşevicii Bodiul, Beria, Grossu, Lenin, Snegur, Dzerjinski, C,Tanasă, Vîşinski, Dabija, Kaganovici, Gadîrcă, Stalin, Saharneanu. Noi ştim şi ştii şi sîngur, dar o faci peidiotul, cum te-ai autocaracterizat.

  2. Sunt dezamajit total de acest popor,care dupa ce a fost frecat binisor de Znegur si Lujinschii,copii lor sa fie promovati in cele mai inalte posturi statale,iar cei ce au luptat pentru independenta tarii,sa fie marjinalizati.M-ie tare scirba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *