Care Klan a lansat minciuna că stricarea majorității parlamentare vine dinspre România?

484457_154549268052314_327532584_nSubiectul cu incercarea atragerii unor deputati sa isi paraseasca fractiunile si sa strice majoritatea parlamentara a fost unul de interes. Eu cred ca el e chiar bun sa fie dezbatut in talkshow-urile mai urmarite. Problema e daca cei abordati si neabordati au voie de la sefi sa iasa si sa spuna, daca ei cred ca se pot controla sa spuna ceva pina la o limita sau isi dau friu liber si relateaza totul ce cunosc.

Nu stiu ce sa cred despre ipoteza legata de Veaceslav Platon. Am auzit de el doar la TV. Sigur, ne putem intreba ce prietenie a avut cu el Serafim Urechean si, apoi, daca a avut, prietenul prietenului acestuia – Vlad Filat. Oricum, ultimii par sa fie acum -, daca, poate, pe parcurs, fostul primar al capitalei nu a prea fost, – din Klanul Lucinschi.

Imi revin in mod agasant in memorie cele intimplate in 1999, cu monstruoasa coalitie PPCD-grupul scos din ”Rindunica” (ulterior – PD-ul lui D.Diacov) si Voronin. Atunci, Lucinschi s-a razbunat pe Diacov pentru ca nu a dorit sa faca o majoritate cu PCRM. Adica, sa conduca in continuare tot Klanurile Voronin si Lucinschi, care sa nu permita Basarabiei sa iasa din zona de influenta rusa.

Acum, ma intreb cine e in spatele acestor incercari, daca sunt sincer expuse, desi, parca, nu as avea motiv sa nu o cred pe Valentina Stratan, pe care o cunosc. Unii pe vox.publika.md au facut analize bune ale situatiei, cu implicante si dubioase. Eu am trecut prin asemenea schimbare de majoritate, pentru ca eram deputat in 1999 si imi amintesc doar cu groaza de acea perioada reprobabila, care a rupt avansarea R.Moldova spre UE, dupa ce grupul pe relatia cu Parlamentul European, condus de Valeriu Matei, a fost salutat si sprijinit sa reia negocierile, angajamentele si foaia de parcurs.

Si Ion Sturza a fost oprit sa mearga la un alt for european, unde foaia de parcurs spre comunitatea europeana trebuia sa capete un calendar fix. Apropo, Sturza e primul premier al RM, venit dintr-o fractiune de stinga, social-democrata, care a spus ca trebuie sa iesim din CSI. A platit si el pentru asta, ca toti cei din majoritatea Aliantei pentru Democratie si Reforme.

Zilele trecute, indivizi din cohorta Rezidentului politic si moral al Moscovei la Chisinau, care a rupt atunci parcursul european pentru 10 ani (comunistii au cazut abia in 2009!), comentau stirea cu abordarea unor deputati sa formeze o alta fractiune si sa distruga majoritatea parlamentara ca incercari venite de prin partea Romaniei, a unionistilor etc. Am ramas socata de asemenea declaratii. Sau, poate, nu sunt eu atit de informata sa banuiesc la fel…

Sunt nevoita sa repet pentru MINCINOSI si MANIPULATORI! Unionistii (amintesc, inca o data – nu e vorba de PL si Ghimpu, care deja a declarat deschis, sus si tare, ca partidul sau nu este unionist!) sunt univoc pentru Europa, pentru UE. Dimpotriva, prin Unirea cu Romania, la care vom ajunge, cred eu, mai devreme decit se crede, noi am deveni imediat parte a unui spatiu european, al legii, a pedepsirii pentru coruptie si al reducerii, in consecinta, a acesteia. De fapt, o alta cale nu exista. Romania, si prin actuala conducere, si-a exprimat clar sprijinul puternic pentru perspectiva europeana a celui de-al doilea stat romanesc.

Iar manipularile ca unionistii ar fi contra integrarii europene vin din zona Klanului Lucinschi, menite sa ascunda implicarea acestei grupari oligarhice proruse in murdaria de a impiedica mersul nostru spre spatiul euroatlantic. Fortele promoscovite nu vor Unirea, pentru ca stiu ca intr-un spatiu european nu vor putea fura, jefui, deturna, adica nu vor putea criminaliza continuu viata publica, in toate compartimentele ei.

Citit stirea de mai jos pina la capat si veti intelege, inca o data, reprezentantul carui klan incearca sa huleasca din nou Romania. Klan condus de unul, amintit mai sus, care are si Ordinul suprem „Steaua României” în grad de Colan, primit in anul 2000. Din pacate si spre rusinea noastra, a romanilor…

Priviti si editia emisiunii Deni za Dniom, incepind de pe la minutul 25′.

Vitalia Pavlicenco

„Federaţia Rusă stă în spatele tentativei de dezbinare a Coaliţiei de guvernare”

Analistul politic Oazu Nantoi consideră că forţe din Federaţia rusă ar sta în spatele încercării de destrămare a Coaliţiei Pro-Europene:”Este un scenariu prin care Rusia încearcă să desfiinţeze Alianţa de la guvernare. Este posibil că şi anumiţi oligarhi ar încerca să-şi facă jocul lor”. Potrivit acestuia, diplomaţi ruşi pe care nu i-a nominalizat au reuşit să perturbeze semnarea Acordului de Asociere cu UE de către Ucraina, şi s-ar înerca acelaşi lucru şi în Republica Moldova.

Interviavat în direct la Publika TV, Oazu Nantoi nu exclude însă că ar putea fi vorba şi despre „ceva mercantil, poate cineva doreşte să-şi ridice ratingul înainte de alegeri. Depinde de doi factori împotriva cui şi pentru care sumă”. Analistul opinează că actuala coaliţie trebuie să rămână viabilă până în toamnă pentru a semna Acordurile de Asociere şi Liber Schimb şi a le ratifica.

Şi juristul constituţionalist Vitali Catană opinează că „situaţia este legată de ceea ce noi numim „progamul de semnare a Acordurilor cu UE” şi de recenta aprobare a deciziei de ridicare a vizelor în cadrul unui comitet al Parlamentului European”.

„Se fac eforturi orchestrate pentru a perturba semnarea Acordurilor şi se încearcă un atac asupra coaliţiei de guvernare, care a fost până acum solidară şi determinată să semneze Acordurile”, a spus analistul. El consideră că serviciile secrete ruse ar sta în spatele tentativei şi a exemplificat că inamici politici ca Voronin, Dodon şi Formuzal şi-au unit eforturile şi găsesc limbă comună.

În acelaşi timp analistul politc Vitalie Andrievski presupune că în spatele acţiunii ar sta oameni care doresc să facă jocul lor, nu se află în Parlament, dar doresc să-şi promoveze afacerile. Nu trebuie exclus că în spate ar sta România.

Andrievski s-a referit in mod expres si la UNIONISTI.

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. Scris de Doamne, opreşte GHIMPULA cademic la 17 februarie 2014
  „Anul trecut, la Congresul Eminescologilor am ieșit cu inițiativa de a crea un monument dedicat limbii române. În cadrul congresului au participat circa 40 de eminiscologi din toată lumea. De curând s-a terminat perioada de depunere a dosarelor. S-au depus 14 dosare, 9 participanți din Republica Moldova, 4 din România și 1 din Canada. Un grup de jurați va decide care monument va fi cel dedicat limbii române”, a spus Duca (Unim., 17-02-14). ŞI VOI ZICEŢI, CĂ GHIMPU-I PROST: Bine, dar uite culmea Prostiei academice: Prezidentul lansează aiureli, cît dînsul de mari şi lumea îl ia în serios. CUM, Doamne, vedeţi voi un monument al limbii? O limbă de moldobou, ca a lui Duca? Sau el vrea monument propriei sale limbi?…Englejii au două cuvinte pentru limbă: cea cu care mănînci şaşlîc se numeşte TONGUE, iar cea cu care mănînci RAHAT ACADEMIC – LANGUAGE, mi se pare. DOMNUL Ghimpu, meriţi să fii Preşedintele Academiei, fiindcă acest lucinschist dă prin gropi de prost ce e!

 2. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  Lucruruile sunt foarte simple:
  Rusia imperiala prin Ambasada sa de la Chisinau, prin populatia rusofona din RM, dar mai ales prin tradatorii neamului, Vladâka Filat, Iurocika Leanka, Marian MareLup, etc. condusi din umbra de ocultul Lucinski,
  au facut tot posibilul ca sa dezbina curentul nostru national românesc. O prima actiune de anvergura a fost scindarea PL in aprilie 2013 prin acei tradatori fugari Reformatori, condusi de agentul Ivan Gadyrka. Alde Saharneanu, Ana Gutu, etc. au fost manipulati sau chiar platiti ca sa scindeze si asa subreda noastra dreapta.
  Deci, in loc sa formam o Miscare Puternica Unita Unionista de dreapta, Kremlinul a reusit sa ne dezbine
  tot mai mult.
  Sa mai repetam oare
  ca majoritatea moldovenilor isi merita soarta
  de tradatori, fricosi si lingai fata de ocupantii rusi
  care ne distrug SIS-tematic de 200 de ani ?

 3. Doamnă Vitalia, nu ne propuneţi un VIDEO cu doamna Can? Zilele acestea am privit la Publika TV emisiunea „Faktor vlasti” care i-a avut ca invitați pe Alexandra Can, om de afaceri și vicepreședinta PNL și binecunoscutul Victor Stepaniuc. Subiectul dezbaterilor: R. Moldova între opțiunea pro-Est și pro-Vest, situația școlilor românești din Tiraspol, așa-zisul referendum al găgăuzilor ș.a. Menționez din start că Alexandra Can a avut o prestanță foarte bună, vorbea argumentat, era om viu, avea culoare și stil. V. Stepaniuc, autodeclarându-se fără niciun pic de modestie „istoric” și „politolog”, s-a manifestat ca de obicei – drept un demagog terminat și antiromân altoit.

 4. VITALIA PAVLICENCO de MIRCEA POPESCU

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

  === De ce o susţin pe Vitalia Pavlicenco ===

  De la început, declar că propunerea pe care am făcut-o pentru introducerea Vitaliei Pavlicenco pe Lista Naţională a Consiliului Naţional al Societăţii Civile nu am discutat-o personal cu dânsa, singura sugestie pe care i-am făcut-o fiind aceea de a propune altor membri fondatori, printre care mă număr şi eu, ca organizaţia Consiliul Unirii să participe împreună cu CNSC la alianţa electorală pentru europarlamentare.

  O cunosc pe dna. Pavlicenco de prin 2002 când a aderat la Consiliul Mondial Român, înfiinţat cu un an înainte la Atlanta, Georgia.

  Am întreţinut relaţii de colaborare şi după 2005 când am renunţat la funcţia de preşedinte al acestei organizaţii.

  Probabil nu este nevoie să subliniez faptul că Vitalia Pavlicenco este politicianul român cel mai vocal şi mai activ în privinţa Unirii şi tocmai de aceea controversat şi nu foarte agreat în celelate cercuri politice care NU promovează Unirea, ci se declară deschis pentru statalitatea Republicii Moldova, eventual ca al doilea stat românesc suveran şi independent.

  Afară de poziţia de preşedinte al PNL-Moldova, singurul partid unionist din întreg spaţiul românesc, Vitalia Pavlicenco este şi fondatoare a Consiliului Unirii care a reuşit să cuprindă personalităţi şi organizaţii civice din întreaga societate românească din ţară, din Basarabia şi din lumea largă.

  Partidul pe care-l conduce, PNL-Moldova diferit de PNL România, este, aşa cum am spus, singurul partid din întreg spaţiul românesc de la Chişinău şi Bucureşti care are în statutul său oficial înscrisă Unirea ca scop principal.

  Deşi într-o primă fază, autorităţile de la Chişinău au refuzat înscrierea PNL ca partid unionist, Vitalia Pavlicenco a luptat în justiţie, a pledat în interviuri în presă şi la televiziuni dreptul la existenţă al unui partid unionist în Basarabia şi a obţinut victoria într-un mediu politic ostil unionismului.

  Motivele pentru care susţin că Vitalia Pavlicenco trebuie să-şi găsească un loc eligibil pe Lista Natţonală ţin de câteva aspecte:

  este o personalitate care poate reprezenta românii-basarabeni unionişti ca lider al unei organizaţii unioniste, Consiliul Unirii;
  conduce singurul partid unionist românesc din Basarabia care poate intra, chiar şi indirect, în Parlamentul European. În acest fel, va fi exprimată cu autoritate opţiunea unionistă atât din punctul de vedere al unui important segment popular cat si al politicului.
  importanţa, simbolistica şi impactul asupra societăţii basarabene pot fi deosebite în atragerea acelor români-basarabeni care încă ezită să susţină pe faţă ideile unioniste. Cu alte cuvinte, curentul pro-unionist şi pro-european pe care-l va reprezenta în Parlamentul European va putea depăşi tendinţele euro-asiatice din Basarbia, prin afirmarea directă într-o instituţie de asemenea importanţă a UE.

  Deşi, nu se poate contesta că există şi alte voci în Basarabia care exprimă tendinţe unioniste, dna. Pavlicenco reprezintă o îmbinare perfectă între calitatea de activist civic şi de politician pro-unionist.
  are un caracter demonstat de politician-luptător, caracteristică de care România are nevoie înt-o UE în care se pare că numai poziţiile agresive au succes pentru cauzele naţiunilor lor.Rămâne doar ca şi Vitalia Pavlicenco să accepte să candideze din partea CNSC.

 5. =Domnica Unionista dela HERŢA=

  MARTISOARE UNIONISTE LA CERNAUTI:
  —————————————————————————-
  http www rgnpress ro

  Duminică, 2 martie,
  în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi
  (str F. Schiller, 11), cu începutul la ora 12.00
  româncele de la Cernăuţi sunt aşteptate la tradiţionala Sărbătoare a primăverii
  „Mărţişor UNIONIST” – ediţia XX-a,
  organizată tradiţional de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”
  din regiunea Cernăuţi.

  Informaţii suplimentare,
  sugestii, propuneri de colaborare cu potenţialii sponsori
  – tel. (0038) 050-627 41 56
  e-mail: vasilebycu@gmail.com .
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *