Interviuri, mereu actuale, despre istorie, identitate, recensămînt ș.a.


Am acordat multe interviuri in viata mea, dar nu am facut o colectie. Astazi, urmind un link postat de cineva spre un portal unde am gasit multe filme postate cu declaratii ale mele, am gasit si aceste interviuri sau fragmente de interviuri, care ramin actuale, mai ales in contextul acestui an.

Va asigur, nu va veti plictisi…
VP

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
 1. =Anda Unionista dela HERŢA=

  MARTISOARE UNIONISTE LA CERNAUTI:

  http www rgnpress ro

  Duminică, 2 martie,
  în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină din Cernăuţi
  (str F. Schiller, 11), cu începutul la ora 12.00
  româncele de la Cernăuţi sunt aşteptate la tradiţionala Sărbătoare a primăverii
  „Mărţişor UNIONIST” – ediţia XX-a,
  organizată tradiţional de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”
  din regiunea Cernăuţi.

  Informaţii suplimentare,
  sugestii, propuneri de colaborare cu potenţialii sponsori
  – tel. (0038) 050-627 41 56
  e-mail: vasilebycu@gmail.com .
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 2. D na Pavlicenco,in ce relatie este pnl cu plr.se poate forma in viitor o coalitie unionista care ar putea intra in parlament?

 3. Pt bogdan

  1. PLR trebuie sa isi apartina. Daca e satelitul PLDM, inseamna ca nu este independent in decizii. Totodata, daca va ramine arondat PLDM si nu-si va crea o soarta proprie, teama mi-i ca va fi lasat din brate de Clanul Lucinschi si se va renunta la el cu prima ocazie, cind nu va mai intra in calculele ”granzilor”.
  2. E nevoie de o masa rotunda cu PLR, PAD, PL, PNL, AntiMafie, PP. Sigur, PL nu va accepta, ca astia de acolo sunt defazati pe chestiunea de dialog.

 4. In privinta recensămîntului:

  Aveti grija sa fie alesi cei cu inima romana, sa fie alesi cei cinstiti si patrioti…aveti grija cum ii alegeti, cine ii alege, cum ii pregatiti sa faca referendumul. Daca vor fi si rusi, vor fi instruiti de Moscova, si o sa faca ei, sa mai apara o republica, in scurt timp! Conteaza ca o data la zece ani sa se organizeaza profesionist referedumul, sa fie corect, lipsit de fraude si interpretari. Interesul moldovenilor ,bastinasilor, este sa iasa majoritari, cum de fapt este real. Daca nu se va ntimpla asta, pentru ca moldovenii sunt fricosi si blegi, rusii si gagauzii, abia asteapta sa puna mina pe tara, s-o ia ei.
  Ei, cei care au venit puhoaie si s-au stabilit de peste 200 ani pe acest petic de pamint, s-au urcat pe ma-sa moldovanului si-si impun dominatia lor. Ei s-au specializat in hoti si vor separatisme de tot soiul, vor sa ramina ei majoritari, sa lipeasca Moldova la Rusia, nu vor sa auda de plinsul Moldovei si nu vor sa auda de UE.

 5. D-na Pavlicenco, sunteti extraordinara! Corecta si obiectiva in orice declaratie. Cand incepeti campania electorala? Si chiar as vrea sa va intreb daca pnl va participa aparte ca partid sau la alegeri va participa consiliul unirii?

 6. Pt Andrei

  Desigur, PNL va participa neaparat in campania electorala, dar cauta donatii, ca noi nu avem acces la fonduri publice sau europene sa le furam. Si char daca am avea, nu am face ca ceilalti, dar ei au bani si noi – nu. De aceea, e putin mai problematica participarea si contam pe mult voluntariat.

  Cit priveste Consiliul Unirii, noi am spus ca lista PNL va fi deschisa pentru membrii cei mai demni ai CU.

 7. http://www.neodacii.com/content/un-patriotard-la-cotroceni-sau-ghimpu-%E2%80%93-oratorul

  Ana Gutu despre comportamentul lui Mihai Ghimpu la Cotroceni
  Am decis să fac publice inele informații referitor la ceremonia de decorare a unui grup de deputați din parlamentul RM cu Ordinul ”Steaua României”, căci privesc.eu a difuzat doar ceremonia oficială și lumea a fost lipsită de posibilitatea de a se minuna de incultura și bădărănismul celui mai mare liberal al românității Mihai Ghimpu…

  Ghimpu a transformat ceremonia de decorare într-o campanie dezgustătoare de PR pentru un partid, care se agață de firele de paie ce-i vin în cale, pentru a ieși din cloaca în care s-a autocatapultat. PL-ul a venit, cum s-ar zice pe aici, ”cu droaia” la Cotroceni: și ministrul-hoțoman de drumuri și trenuri eurofurate Șalaru, și primarul scâncitor Chirtoacă, și liderul nedecorat de data asta Ghimpu, și niște secretare de pe la partid ca să facă figurație, stil vorbelor lui Banciu, că, mă rog – ditamai grup de deputați-plagiatori și profitori au fost băgați în seama de președintele Băsescu!

  …Înainte de ceremonia propriu zisă doamna de la protocol a anunțat unde trebuie să stăm, cum trebuie să mergem, și, la un moment dat, a spus că pentru luări de cuvânt sunt invitați ”președintele” Ghimpu și cineva din partea grupului de decorați. Am intervenit și am precizat, din moment ce vorbește Ghimpu, ar fi corect să vorbesc și eu în numele comunității profesorilor de limbă română. ”Președintele” Ghimpu s-a dezlănțuit: ”Cum cineva din partea grupului de decorați? Parcă v-am spus în coridor, ce – n-ați înțeles? Vorbesc eu și Corina Fusu! Eu v-am spus că nu vreau să aud de trădători! N-au ce vorbi trădătorii pe aici! Eu i-am făcut deputați! Sun decorați datorită mie, că eu am pus-o pe listă!” Speriată de reacția dezechilibrată a lui Ghimpu, doamna de la protocol s-a retras din bibliotecă și a spus că revine cu o decizie. A revenit, a spus că decizia este următoarea: va vorbi doar Ghimpu. S-a speriat sărmana, că l-a mai apuca damblaua pe așa-zisul ”dl președinte Ghimpu” și vor mai trebui să-și asume consecințele, tot mai bine e să se trateze acasă la el….

  Acum nu vreau să învinuiesc pe nimeni, dar i-am răspuns doamnei de la protocol că pe mine Ghimpu nu mă reprezintă, și că dacă aș fi cunoscut scenariul acestei ceremonii, mai ales prezența în forță, absolut ridicolă a PL-iștilor, nu aș fi venit. Finalmente, ceremonia a avut loc, Președintele Băsescu și-a cerut el scuze de la mine pentru ”divergențele din grupul nostru”. I-am răspuns că el nu trebuie să se simtă vinovat pentru ceea ce se întâmplă. Și de fapt, nu mai suntem demult un grup. Am fost. Cândva. Regret și acum că m-am sacrificat pentru ca cineva să ajungă deputat, președinte interimar (absolut accidental), primar etc… I-am mai spus încă ceva Președintelui Băsescu – românismul trebuie să fie în afara oricărei doctrine politice, românismul e un cadru existențial în care te naști, ești educat, și apoi îl promovezi prin acțiuni și fapte concrete.

  …Veni și momentul fotografiatului de protocol. PL-iștii se înghesuiau să încapă toți în poză cu Președintele Băsescu. Nu doream să particip la poza de grup cu toți PL-iștii, veniți acolo cu treabă și fără treabă, însă, Președintele Băsescu m-a rugat frumos să mă alătur dumnealui. Asta am și făcut. După care, Ghimpu a început a urla ca un zălud ”Acum fără dânsa, pleacă de aici, pleacă, needucata ce este! Trădătoare! Pleacă de aici! Etc.etc.” – și toate acestea în prezența consilierilor, protocolului, ce rușine, Doamne! Îmi era rușine mie pentru aceste escapade verbale ale unui dement, ajuns pe post de ”președinte”, care a fost podidit de onoruri nemeritate! Un ”patriotard” fricos, dar țipălău, care speculează cu memoria fratelui său, Gheorghe, pe care niciodată nu l-a agreat pe timp de viață, nu a acceptat să fie în același partid cu el! Cine e adevăratul trădător?! Ghimpu și-a trădat propriul frate, Ghimpu a trădat oamenii din Partidul Liberal, a trădat parcursul european al RM, dacă ne luam cu toții după mintea lui – în toamna anului trecut RM ar fi cunoscut, cu certitudine, scenariul ucrainean. Ghimpu a trădat ideea românismului, fiindcă, din interiorul PL, mi-am dat seamă, că românismul pentru el este o paradă, o mască, pe care o afișează ocazional, atunci când vrea bani, decorații, onoruri și, uneori, voturi. De fapt, Ghimpu este un statalist ordinar, care ne învăța pe noi, ”proștii” din PL: ”Politica este și ea un fel de business, dar trebuie să ai cap ca să faci un așa business”. Așa că ”politicianul” și ”businessmanul” Ghimpu să mai amăgească pe cei zombați, căci oamenii informați nu se vor mai lăsa mințiți de un rătăcit în tenebrele politicii moldovenești.

  … Fiul meu m-a însoțit la acea ceremonie, care mi-a lăsat un gust amar. A rămas stupefiat de exploziile lui Ghimpu. Am râs apoi împreună pe marginea comportamentului gălăgios al liberalilor, care afișau o falsă dezinvoltură, cu țigările aprinse prin sala delegațiilor, unde, de fapt, nu se fumează, am criticat discursul lui Ghimpu, din care reieșea că el este patriotul Nr1 din Basarabia, cel mai mare unionist, cel mai mare român, cel mai mare președinte, cel mai mare….de fapt, a demonstrat că e cel mai mare bâlbâit, cel mai mare bădăran, un om necărturar și lipsit de discernământ, un orfan de fler politic, pentru care mintea vizionară este un lux imposibil de atins!

 8. PENTRU UN infĂrmat, care inrărmat pare a fi chiar doamna CLOUNĂ Gugîţu, cum o poreclise un ins pe un blog. Deci dacă Un Ânformatu nu-i oribila faţă de cloun a refăRÎMĂtoarei ,atunci îi spun următoarele lui IONfărmatu: ţi-o fi plăcînd trădările. Deci, dacă soţie-ta neFĂRMATa s-ar fi dus în buruiene cu cumătru Mişa sau cu vecinul de peste gard Ghoiuşa, cum ai fi reacţionat. Apoi uite tot aşa e şi cu acest Ghimpu, care, desigur, e un bădăran în tot restul vieţii, dar nu şi în cazul dat, cînd cei pe care i-a încălzit la kept – şerpii GADîrcă şi GUŢUla, pe care i-a promovat l-au trădat, – pare a fi un caz similar dacă soaţa ta s-ar duce cu Dodon în buruiene. Da, e bădăran Ghimpu, dar Gugîţa e oribilă şi ca MUTRAJ. şi ca trădătoare. De gadîrcă nici nu vorbim, bolşevic înrăit, am asistat de vreo 2 ori la Uniunea Scriitorilor la adunările lui de partid, am răsfoit tîmpeniile lui chirilice şi Caietul COSMOpolit. Este cel mai periculos politician şi ca MUTRAJ, ca bătrîneţe, – dar şi ca biografie. Dar ce trebuia să zică Ghimpu – Gugîţa, vină să te ţin podrucică? ..Alta e că acest BĂŞEscu dă migdalii la TOŢI neTOŢII. Şi pentru ce? Că au zis CEEA că limba r ROMÂNĂ? Dacă ziceau cu 25 de ani în urmă, ap-da! Dar acum toţi bolşevicii, probabil şi Bondarciuc zice că limba e română…Românoii, gheţii de ei, n-au avut niciodată conducători acătării, cît de cît. În afară de neamţul ceala – Carol Hohenzolern. Aşa că ţineţi Gucîţa acasă!E o nimenea! O pată de sudoare. O Mîţă cu ghearele vopsite lungi…

 9. Nicolae Timofti: Cînd citesc versuri de Grigore Vieru, plîng (T., 13-02-14). Bă TIM-o-f..te,
  Da cînd vezi cum poporul înoată în sărăcie, nu lăcrimezi? Nu plîngi, dugliş prezidenţial?
  S-o trezit cititorul în cîrtiţa asta. Şi voi ziceţi că Ghimpu-I torontoi.

 10. Majoritatea politicenilor din RM,sunt „scolarizati” la Universitatea de Stat (V.I.Lenin),din Moldova!
  Sa nu ne mire comportamentul,Domniilor! Cum sunt profesorii asas sunt si studentii(facultatea de drept)-juristii,avocatii,procurorii,Judecatorii,toata floarea satului de pe aceste plaiuri.
  Sa va mindriti Doamna Gutu,ca doar sunteti profesoara.De ce nu ati detectat neajunsurile si lacunele intelectuale ale dom.Ghimpu innainte de a va inscrie in PL!? Sau de ce va-ti permis,Dumneavoastra o intelectuala rafinata,cu o caruta de diplome sa candidati in Parlamentul RM,pe listele unui partid,in fruntea caruia se mai afla dom.Ghimpu.Umila mea persoana,(numai cu o diplama) din principii etico-morale nu a VOTAT pe nimeni! De ce? Nu au forta de convingere!

  Regret și acum că m-am sacrificat pentru ca cineva să ajungă deputat, președinte interimar (absolut accidental), primar etc… I-am mai spus încă ceva Președintelui Băsescu – românismul trebuie să fie în afara oricărei doctrine politice, românismul e un cadru existențial în care te naști, ești educat, și apoi îl promovezi prin acțiuni și fapte concrete.-de la A.Gutu cetire!

  Stimata Doamna Gutu,datorita acestui student corigent,ati insfacat un mandat de deputat,ca daca Mihail Fiodorovici nu va lua in caruta liberala de la Colonita,ramineati o necunoscuta,cu toate cele adevarate si neadevarate din „CURRICULUM VITAE”!
  Si daca Dumneata o faci pe „sfinta”,de ce ai coborit din caruta liberala de Colonita si nu ai depus efort intelectual de profesor de ULIM si sa-l convingeti pe Mihail Fiodorovici?! Scoala lui Petrica Lucinskii se vede de la o posta! Ca doar ai debarcat din caruta liberala de Colonita cu un „mare poet”,care tot la comanda parintelui spiritual,petrica Lucinskii sa inscris si urcat in caruta liberala de Colonita!ca mai apoi sa-l desfaceti in doua,tot de sorginte liberala,dar pe alocuri si Reformator!Rusine! stimata Doamna! O zicala frumoasa spune: Eu nu las calul dupa trcatoare!
  Dupa ce te-ai folosit de Calul liberal,lai abandonat.Nu mai e bun calul la abator cu el. Abatorul politic,a inghitit partide uriase.Intrebati-l pe Ionel Gadirca si Petrica Lucinskii!(PCUS),dar un patidulet ca PRL,dega la ingitit! Nu va ajuta nici Ionica Sturza! Poporul nu-si uita eroii! Dun timpuri stravechi,poporul ia numit,cum?-corect,TRADATORI!

  -căci privesc.eu a difuzat doar ceremonia oficială și lumea a fost lipsită de posibilitatea de a se minuna de incultura și bădărănismul celui mai mare liberal al românității Mihai Ghimpu…de la A.Gutu cetire!

  Stimata Rafinata Doamna! De ce regretati si va numiti fostul coleg cu asa apelative? sau cind va logodeati cu doctrina liberala de Ghimpu,atunci nu putea(mirosea) „a incultura si badaranizm”? Cita nesimtire rafinata!
  Ce exemplu pentru viitorii liberali reformatori! Mii greata,imi vine sa vomit!
  Am trcut de multe „mirlanii” ai intelectualilor rafinati” si de stinga si de dreapta,pe toti i-am supravetuit,caci noi suntem nemuritor-Poporul!
  Vine judecata de la sfirsitul lui 2014! Pazea!

 11. http://www.youtube.com/watch?v=gWYI8sdyZ4o&list=PL76F96560F8728333&feature=player_embedded

  Pentru Doamna Rafinata din PLR! Sa-i improspatam memoria!

  Americanii au o vorba:
  -Da! e catea,dar e catea de-a noastra!

  Да! он плохой сукин сын,но он наш сукин сын!

 12. Monte Christo, Petru Cărare îi scrisese o parodie Agbesei Roşca, Domnul s-o iarte, dacă poate, care parodie se termina aşa: Căţeauna – căţea rămîne. ..Eu i-am zis CLOWNĂ, căci e oribil dată cu vopseli. Dar dacă insişti că e cîţea- te susţin. De ce n-ar avea două aspecte un neOM, – fiziologic şi lăuntric. Deci: clownă pe astradă ţi cîţea în politică. Ei, bine, ce a fost, a fost acolo cu băŞescu, dar dacă te ştii căţea, taci! Sau a crezut că va mai zmulge nişte voturi din Ghimpu? Eu cred că nici un partid parlamentar nu va fi votat, da dacă va fi – halal de noi. Cele extraparlamentare – rele-bune, trebuie să apară, să vedeme ce zace ăîn ele. Chiar şi ppcd, care probabil se va fi reFĂRMAT…

 13. Era să uit: da, Doamna Pavlicenco: dacă vreţi să ajungeţi în MAREA politică la votare, mai domoliţi-vă un pic PÎLUL unionist, faceţi-o pe niznaiul o habă de vreme, ca să atrageţi de partea-V Ă şi neUNIONIŞTI: şi: 2. Nu derveliţi partidele extraparlamentare în nici un caz, că dimpreună cu ele veţi dărîma conducerea bandită de azi. Aş vota oricare partid extraparlamentare. Şi ce dacă va veni acest Dodon, să zicem cu sens de aberaţie? Ce, e mai rău ca bandiţii lui filat, diacov, lucinschi, sau alţi draci? Aişteaţs mai răi de 1000 de ori, că au toate structurile statului sub labă, chiar şi pe dihorele preztidenţial tim-o-f–te, cum îi e descifrat numele, pe care şil caligrafiază incorect

 14. Scris de Doamne, opreşte GHIMPULA cademic la 17 februarie 2014
  „Anul trecut, la Congresul Eminescologilor am ieșit cu inițiativa de a crea un monument dedicat limbii române. În cadrul congresului au participat circa 40 de eminiscologi din toată lumea. De curând s-a terminat perioada de depunere a dosarelor. S-au depus 14 dosare, 9 participanți din Republica Moldova, 4 din România și 1 din Canada. Un grup de jurați va decide care monument va fi cel dedicat limbii române”, a spus Duca (Unim., 17-02-14). ŞI VOI ZICEŢI, CĂ GHIMPU-I PROST: Bine, dar uite culmea Prostiei academice: Prezidentul lansează aiureli, cît dînsul de mari şi lumea îl ia în serios. CUM, Doamne, vedeţi voi un monument al limbii? O limbă de moldobou, ca a lui Duca? Sau el vrea monument propriei sale limbi?…Englejii au două cuvinte pentru limbă: cea cu care mănînci şaşlîc se numeşte TONGUE, iar cea cu care mănînci RAHAT ACADEMIC – LANGUAGE, mi se pare. DOMNUL Ghimpu, meriţi să fii Preşedintele Academiei, fiindcă acest lucinschist dă prin gropi de prost ce e!

 15. Ce înseamnă AM IEŞIT CU INIŢIATIVA, cum zice DUnduCA? Poţi să ieşi din toaletă, din academie (şi să te duci singur să te arunci în lada cu gunoi), poţi să ieşi din pantaloni şi să arăţi fundul LIMBII tale proprii, poţi să ieşi dintr-o prostie şi să dai în alta. Aista-i omul care VORBEŞTE aGRAMTICAL despre LIMBĂ. Mai bine ar pune mîna pe manuale…Ce ziceţi, Doamnă doctor în filologie, Pavlicenco? Sau vă e frică de CUMIRUL DVS? Apropo, adineaori sovieticii plăteau celor ce deţin titluri ştiinţifice, dar cum STĂ treaba amu? Nu, nu vă caut de bani prin buzunare…Pardon!

 16. Pt acio

  Nu am inteles intrebarea.

 17. VITALIA PAVLICENCO de MIRCEA POPESCU

  http://antisemitismusa.wordpress.com/

  === De ce o susţin pe Vitalia Pavlicenco ===

  De la început, declar că propunerea pe care am făcut-o pentru introducerea Vitaliei Pavlicenco pe Lista Naţională a Consiliului Naţional al Societăţii Civile nu am discutat-o personal cu dânsa, singura sugestie pe care i-am făcut-o fiind aceea de a propune altor membri fondatori, printre care mă număr şi eu, ca organizaţia Consiliul Unirii să participe împreună cu CNSC la alianţa electorală pentru europarlamentare.

  O cunosc pe dna. Pavlicenco de prin 2002 când a aderat la Consiliul Mondial Român, înfiinţat cu un an înainte la Atlanta, Georgia.

  Am întreţinut relaţii de colaborare şi după 2005 când am renunţat la funcţia de preşedinte al acestei organizaţii.

  Probabil nu este nevoie să subliniez faptul că Vitalia Pavlicenco este politicianul român cel mai vocal şi mai activ în privinţa Unirii şi tocmai de aceea controversat şi nu foarte agreat în celelate cercuri politice care NU promovează Unirea, ci se declară deschis pentru statalitatea Republicii Moldova, eventual ca al doilea stat românesc suveran şi independent.

  Afară de poziţia de preşedinte al PNL-Moldova, singurul partid unionist din întreg spaţiul românesc, Vitalia Pavlicenco este şi fondatoare a Consiliului Unirii care a reuşit să cuprindă personalităţi şi organizaţii civice din întreaga societate românească din ţară, din Basarabia şi din lumea largă.

  Partidul pe care-l conduce, PNL-Moldova diferit de PNL România, este, aşa cum am spus, singurul partid din întreg spaţiul românesc de la Chişinău şi Bucureşti care are în statutul său oficial înscrisă Unirea ca scop principal.

  Deşi într-o primă fază, autorităţile de la Chişinău au refuzat înscrierea PNL ca partid unionist, Vitalia Pavlicenco a luptat în justiţie, a pledat în interviuri în presă şi la televiziuni dreptul la existenţă al unui partid unionist în Basarabia şi a obţinut victoria într-un mediu politic ostil unionismului.

  Motivele pentru care susţin că Vitalia Pavlicenco trebuie să-şi găsească un loc eligibil pe Lista Natţonală ţin de câteva aspecte:

  este o personalitate care poate reprezenta românii-basarabeni unionişti ca lider al unei organizaţii unioniste, Consiliul Unirii;
  conduce singurul partid unionist românesc din Basarabia care poate intra, chiar şi indirect, în Parlamentul European. În acest fel, va fi exprimată cu autoritate opţiunea unionistă atât din punctul de vedere al unui important segment popular cat si al politicului.
  importanţa, simbolistica şi impactul asupra societăţii basarabene pot fi deosebite în atragerea acelor români-basarabeni care încă ezită să susţină pe faţă ideile unioniste. Cu alte cuvinte, curentul pro-unionist şi pro-european pe care-l va reprezenta în Parlamentul European va putea depăşi tendinţele euro-asiatice din Basarbia, prin afirmarea directă într-o instituţie de asemenea importanţă a UE.

  Deşi, nu se poate contesta că există şi alte voci în Basarabia care exprimă tendinţe unioniste, dna. Pavlicenco reprezintă o îmbinare perfectă între calitatea de activist civic şi de politician pro-unionist.
  are un caracter demonstat de politician-luptător, caracteristică de care România are nevoie înt-o UE în care se pare că numai poziţiile agresive au succes pentru cauzele naţiunilor lor.Rămâne doar ca şi Vitalia Pavlicenco să accepte să candideze din partea CNSC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *