Oare poate deveni Timotfi un Băsescu?

Timofti si Basescu

Pe durata discutiilor despre alegerea Presedintelui RM, am spus ce cred despre rolul acestuia. Am participat la modificarea, in anul 2000, a Constitutiei, privind modul de alegere a sefului statului de catre Parlament. Numai ca am votat doar in prima lectura. In a doua nu am mai votat, pentru ca Lucinschi a returnat legea si deputatii, vandabili, ca de obicei, au acceptat sa adauge, prerogativelor Presedintelui, dreptul la initiativa legislativa si la a decide politica externa. Din pacate, cind se adopta o lege, parlamentarii concep problema prin prisma situatiei imediate, de sub nas, acesta fiind factor nefast sau pozitiv vazut abia mai tirziu.

Acum, cind il avem pe Nicolae Timofti care, de bine, de rau, a spus cite ceva mai dur, inclusiv lui Kerry, despre pericolele din partea Rusiei, fara a defini direct si starea de ocupatie a acestei bucati de pamint romanesc, ne puteam astepta la folosirea mai eficienta a prerogativelor pentru care eu nu am votat in a doua lectura la modificarea Constitutiei pentru ca seful statului sa fie ales de Legislativ.

Programul PNL include anularea institutului Presedintelui statului din Legea Fundamentala. Asta deoarece nu credem ca foarte curind s-ar gasi consensul constitutional privind alegerea, de fiece data, a acestuia, iar lantul de dizolvari ale Parlamentului din cauza nealegerii in termen poate surveni in fiece legislatura. In conditiile unor coalitii care, speram, vor conduce cit va mai exista RM, se impun compromisuri prin dialog si concesiuni. Din pacate, desi noi ne dorim mereu o coalitie romanesca, proeuropeana, de dreapta, ne paste inca pericolul uneia de stinga, prorusa.

Dar sa revenim la Nicolae Timofti. In vara de dupa alegerea sa am fost intrebata de niste factori vestici ce cred despre judecatorul devenit Presedinte. Chiar daca Timofti nu a avut curajul sa pronunte decizia in procesul meu contra granicerilor, chiar daca stiu ”rolul sau” in procesele legate de Eugenia Duca, eu am dat referinte de speranta. Si nu vreau sa cred ca am gresit. Eu mai cred ca Timofti poate reabilita ideea de utilitate a unui sef de stat deja ales.

Insa aceasta nu e usor. De ce? Pentru ca Timofte este compromisul clanurilor oligarhice si proptelele care i-au fost puse de Filat nu-i permit sa fie independent. Plus ca ar face parte, cum se spune, din Clanul Lucinschi. De aceea, ori se detaseaza de Clan, ori Clanul devine autentic proeuropean. Ceea ce e putin probabil.

Ce ar trebui sa faca, totusi, Timofti? Un lucru simplu, dar eficient, ce ar denota caracter si durerea pentru un interes national, cel putin proeuropean, daca nu si proromanesc – SA PUNA PRESIUNE PUBLICA PE LIDERII POLITICI. Sa ii deconspir si sa ii forteze sa spuna ce cred si ce fac legat de una sau de alta. Iar pentru aceasta trebuie sa se uite atent ce face Traian Basescu.

Noi, PNL din RM, am fost mereu alaturi de PNL din Romania. Chiar daca privesc azi cu mari indoieli daca asta a fost corect. Am facut-o pentru ca PNL-ul istoric a infaptuit Marile Uniri. Acum, PNL.ro are rezerve la acest capitol – din convingere, din ranchiuna pe Basescu, din interes determinat de statutul Romaniei de membru al UE si NATO… Nu stim, vom vedea.

Pe 19 aprilie 2007 am parcurs 200 de kilometri de la Prilep la Skopje si am votat cu prietenii contra demiterii lui Basescu din functia de sef de stat. Insa l-am criticat pe Basescu pentru un anume comportament politic – nu mi-a placut ca a inaintat, repetat, niste candidati pentru premieri care nu erau emanatia majoritatii parlamentare. Cu asta nu am fost si nu voi fi de acord. Cind, insa, Basescu a spus ca, in locul lui Ion Antonescu, ar fi procedat la fel, doar Constantin Tanase si cu mine l-am aparat in RM. Prietenii sau ”liberali” au luat apa in gura.

Dupa al doilea referendum, cind Basescu a ramas in functie si a trebuit sa coabiteze cu USL, am inceput sa il apreciez pentru fermitatea de a pune presiune pe liderii politici, spre folosul societatii, chiar daca declaratiile liderilor USL si ale lui Basescu uneori coboara ”sub plinta”, cum spune satrapul ”nostru” comunist. Este ceea ce am spus mai sus despre rolul unui sef de stat, fara prea multe prerogative. Dar daca le are…

Uitati-va cum actioneaza Basescu privind Codul penal, Tragedia aviatica din Apuseni, relatiile cu partenerii vestici, cum – in sfirsit! – a lansat noul obiectiv national – Unirea. Am apreciat ca Basescu a preluat mot-a-mot mesajul unionist al PNL.md, spunind ca ”Cea mai scurta cale a RM spre UE este Unirea cu Romania” – sloganul national-liberalilor din RM din Campania parlamentara-2010.

Si suntem mindri azi ca o spun, dupa PNL din R.Moldova, si Dan Dungaciu, si chiar liberalii nostri, care pusesera Unirea in sicriu si tot viseaza la unificarea prin UE, adica la sfintu-asteapta… Acum Ghimpu a scos Unirea din sicriu, a spalat-o, a periat-o, a parfumat-o si a pregatit-o – sa intelegem – pentru noua campanie electorala. Am banuit asta. Ghimpu a si spus-o unui coleg de partid: voi va foiti, faceti marsuri, dar cind o voi spune eu, voi fi crezut eu, si nu Pavlicenco. Pacat ca unii devin unionisti numai la Bucuresti, in Pipera si in declaratii populiste din cronici video.

DAR REVENIND LA TIMOFTI, CARE POATE DEVENI UN BASESCU LA CHISINAU. Pentru aceasta ar trebui:

Sa vina mai des cu declaratii despre legile adoptate si depuse pentru promulgare.

Sa vina cu declaratii ferme privind politica interna si manifestarile de separatism (cazul referendumului din Gagauzia).

Sa vina cu declaratii ferme privind politica externa.

Sa vina cu initiative privind politica statului in relatiile internationale.

Sa vina cu propuneri privind reforma sistemului judecatoresc.

Sa convoace sedinte cu venirea la raport a responsabililor asupra diferitelor situatii sensibile din societate si starile de lucruri , ce supara cetatenii si de care raspunde un minister sau altul.

Sa insiste asupra intensificarii relatiilor cu Romania si omogenizarii spatiului economic si social intraromanesc, asa cum i-a solicitat Consiliul Unirii, asupra promovarii unor programe europene impreuna cu Romania.

Sa ii spuna Rusiei ca ne tine sub ocupatie si sa isi retraga armata.

Sa spuna sus si tare ca RM trebuie sa renunte la neutralitate si sa devina membra a NATO

Sa ceara partidelor politice ca Guvernul sa anunte iesirea RM din CSI.

Sa ceara partidelor de guvernamint si Guvernului să rezilieze unilateral Acordul de incetare a focului din 1992 si Memorandul privind normalizarea relatiilor cu Tiraspolul, semnat de Lucinschi – proiecte legislative inaintate de Valeriu Cosarcic si de Vitalia Pavlicenco in Parlamentul din 2005-2009, dominat de comunisti, fapt pentru care am fost data afara de Serafim Urecheanu si de Veaceslav Untila din AMN.

SA SPUNA CA RECENSAMINTUL NU VA TREBUI COMPROMIS DE PLDM SI PD, ASA CUM AU FACUT-O COMUNISTII.

Sa vedem ceva schimbari si iesirea lui Nicolae Timofti din amorteala la rampa.  Ca noi idei mai avem. Si mici, si mari.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. 1.)Cum vedeti viitorul politic al lui Basescu si al lui Timofti dupa alegerile din acest an?
  2.) Care credeti ca vor fi consecintele referendumului din Gagauzia?

  Multumesc!

 2. Pt bogdan

  Eu cred ca Basescu va rezista intemperiilor politice si va iesi cu un relativ succes. Asta pentru fermitatea sa si pentru ca cei de la guvernare sunt prea increzuti ca deja sunt total iubiti de popor. Imaginea lui va ajuta Miscarea Populara, dar multi analisti cred altfel.

  Timofti, daca nu se manifesta ferm contra coruptiei, pentru Europa, contra ocupatiei ruse, pentru relatiile cu SUA, va fi un accident politic. Daca va intra in joc pentru valorile nationale si demrsul proeuropean, ca sa ajunga la reunificarea nationala, va intra in istorie ca un erou, desi imi imaginez ca poate fi santajabil si poate pati ceva din partea Rusiei si a fortelor politice care il cred sub calcii.

  Consecinte nu vor fi ale referendumului din Gagauzia, dar totul depinde de pretinsii lideri politici care sunt duplicitari. Eu nu cred ca ei se vor in Europa. Tocmai de aceea e nevoie de presiunea politica din partea lui Timofti. Si PLDM cu PD ar putea folosi situatia din Gagauzia si altele pentru a nu merge in UE, avind nevoie doar de a amagi oamenii si a ”asimila” banii europeni.

 3. Bravo!!!Si sa de-a Bunul Dumnezeu sa fie asa8

 4. Dna Pavlicenco, nu socotiţi că ati jucat un anumit rol în organizarea aşa-zisului referendum de la Comrat?
  Găgăujii se tem de Unire. Ei nu ştiu care sunt avantajele Unirii, pentru că nimeni nu le-a explicat.
  Unirea de la 1859 s-a făcut cu ieşiri în popor, pentru iluminarea maselor(vezi Moş Ion Roată şi Unirea de I.Creangă).
  Nici MAJORITATEA populaţiei de la ţară habar n-are despre avantajele Unirii.
  Cu 2-3 marşuri formale pe la oraş Unirea nu se face.

 5. =Iolanda Unionista dela HERŢA=

  ASASINATE CONTRA CETATENILOR ROMANI
  AFLATI PE TERITORIUL REP. MOLDOVA:
  ——————————————————
  – 23 Septembrie 2013:
  – cetateanul român Iosif Czaba Andrei Vass de 31 de ani, arestat de politisti, strangulat si apoi spânzurat intr-o camera de detentie de la Inspectoratul de politie Soroca. Fusese la un hram dintr-un sat cu prietena lui “misterioasa” Natalia care a refuzat categoric sa dea depozitii. Crescut intr-o casa de copii din Bucuresti, Andrei a venit la Chisinau in 2012, dorind să-i ajute pe bătrânii lăsaţi în voia soartei, aşa cum face de opt ani tatăl său adoptiv, Taco Slagter, un jurnalist din Olanda, prin intermediul fundaţiei “Max Maakt Mogelijk”, înfiinţată împreună cu fratele său. Tânărul din România, cunoscut în rândul prietenilor cu numele Andrei Vass, era asistent de proiect în cadrul fundaţiei de caritate.

  Declaratia lui Taco Slagter,
  tatăl adoptiv al lui Andrei Vass:
  „Vreau să demonstrez că se poate lupta
  cu sistemul şi corupţia în Rep. Moldova.
  Vreau să se facă dreptate.“
  N.B.
  Re-Amintim ca primarita de Soroca este Elena Bodnarenko, ucraineanca, fosta deputata rusofona comunista,
  o anti-românca si anti-unionista notorie. Anii trecuti ea impânzise orasul Soroca cu slogane anti-românesti despre “ocupatia româno-fascista a Sorocii”, blasfemii retrase ulterior prin decizia Judecatoriei.

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/soroca-politie-1_52e2b99ac7b855ff56c4ce95/index.html

  – 2 Decembrie 2013
  data simbolica:imediat dupa Ziua Nationala a României
  – Tragedie în familia unui afacerist pășcănean. Soția acestuia a decedat, în această dimineață, în urma unui eveniment rutier, care s-a petrecut în satul Cișmea, raionul Orhei, din Rep. Moldova.

  http://www.7est.ro/actualitate/social/item/8677-video-sotia-unui-cunoscut-om-de-afaceri-din-pascani-a-murit-intr-un-tragic-accident-rutier-in-republica-moldova.html

  Este vorba despre Angela Macovei în vârstă de 54 de ani, soția lui Mihai Macovei, managerul societății ProConsult Company.Surse apropiate de familie ne-au precizat faptul că cei doi soți se aflau în Soroca, întrucât firma lor subcontractase o lucrare pentru reabilitarea cetății din localitate.

  În această dimineață Mihai Macovei a trimis-o pe soția sa la un depozit pentru a cumpăra niște materiale. Pe șoseaua ocolitoare un autoturism condus de un bărbat nu i-a acordat prioritate mașinii condusă de pășcăneancă

  și a lovit-o în plin.

  Angela Macovei a decedat la scurt timp, în urma impactului dintre cele două mașini.

  Presa din Republica Moldova are o altă variantă. Femeia ar fi pierdut controlul volanului pe un drum unde se executau lucrări și a ajuns pe contrasens. Aici a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
  (Sursa: newspascani com)

  CONCLUZII:
  ———————-
  Pe teritoriul Rep. Moldova
  exista un COMANDOU TERORIST
  care lichideaza unionistii moldoveni si cetatenii din România prin accidente la comanda, otraviri si iradieri.

  De ce oare Presedintele Nicolae Timofte
  nu-si apara cetatenii de teroristii ucigasi ?

 6. =Iolanda Unionista dela HERŢA=

  ASASINATE CONTRA CETATENILOR ROMANI
  AFLATI PE TERITORIUL REP. MOLDOVA:
  ——————————————————
  – 23 Septembrie 2013:
  – cetateanul român Iosif Czaba Andrei Vass de 31 de ani, arestat de politisti, strangulat si apoi spânzurat intr-o camera de detentie de la Inspectoratul de politie Soroca. Fusese la un hram dintr-un sat cu prietena lui “misterioasa” Natalia care a refuzat categoric sa dea depozitii. Crescut intr-o casa de copii din Bucuresti, Andrei a venit la Chisinau in 2012, dorind să-i ajute pe bătrânii lăsaţi în voia soartei, aşa cum face de opt ani tatăl său adoptiv, Taco Slagter, un jurnalist din Olanda, prin intermediul fundaţiei “Max Maakt Mogelijk”, înfiinţată împreună cu fratele său. Tânărul din România, cunoscut în rândul prietenilor cu numele Andrei Vass, era asistent de proiect în cadrul fundaţiei de caritate.

  Declaratia lui Taco Slagter,
  tatăl adoptiv al lui Andrei Vass:
  „Vreau să demonstrez că se poate lupta
  cu sistemul şi corupţia în Rep. Moldova.
  Vreau să se facă dreptate.“
  N.B.
  Re-Amintim ca primarita de Soroca este Elena Bodnarenko, ucraineanca, fosta deputata rusofona comunista,
  o anti-românca si anti-unionista notorie. Anii trecuti ea impânzise orasul Soroca cu slogane anti-românesti despre “ocupatia româno-fascista a Sorocii”, blasfemii retrase ulterior prin decizia Judecatoriei.

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/soroca-politie-1_52e2b99ac7b855ff56c4ce95/index.html

  – 2 Decembrie 2013
  data simbolica:imediat dupa Ziua Nationala a României
  – Tragedie în familia unui afacerist pășcănean. Soția acestuia a decedat, în această dimineață, în urma unui eveniment rutier, care s-a petrecut în satul Cișmea, raionul Orhei, din Rep. Moldova.

  http www 7est ro

  Este vorba despre Angela Macovei în vârstă de 54 de ani, soția lui Mihai Macovei, managerul societății ProConsult Company.Surse apropiate de familie ne-au precizat faptul că cei doi soți se aflau în Soroca, întrucât firma lor subcontractase o lucrare pentru reabilitarea cetății din localitate.

  În această dimineață Mihai Macovei a trimis-o pe soția sa la un depozit pentru a cumpăra niște materiale. Pe șoseaua ocolitoare un autoturism condus de un bărbat nu i-a acordat prioritate mașinii condusă de pășcăneancă

  și a lovit-o în plin.

  Angela Macovei a decedat la scurt timp, în urma impactului dintre cele două mașini.

  Presa din Republica Moldova are o altă variantă. Femeia ar fi pierdut controlul volanului pe un drum unde se executau lucrări și a ajuns pe contrasens. Aici a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
  (Sursa: newspascani com)

  CONCLUZII:
  ———————-
  Pe teritoriul Rep. Moldova
  exista un COMANDOU TERORIST
  care lichideaza unionistii moldoveni si cetatenii din România prin accidente la comanda, otraviri si iradieri.

  De ce oare Presedintele Nicolae Timofte
  nu-si apara cetatenii de teroristii ucigasi ?

 7. Scris de ăi, Cimaron, din păcate găgăuţii au dreptate la 03 februarie 2014
  Europa Liberă: Pentru ce ați votat? – „Am votat pentru Uniunea Vamală.” – „Pentru Uniunea Vamală, fiindcă vrem să ne unim cu Rusia pentru că e imposibil să mai trăim astfel.” Europa Liberă: Într-o Moldova independentă doriți să trăiți? – „Nu, nu vrem. Acesta nu e viață. Cred că, dacă vom vota pentru Uniunea Vamală, dacă vom fi foarte mulți, cred că ne vom atinge scopul.” – „Desigur. Puterea noastră e în unitate.” Europa Liberă: Pentru ce ați votat? – „Pentru independența noastră și pentru…” – „…intrarea în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.” – „Ca să pot trăi liniștit pe pământul meu, ca să nu mă trezesc mâine în România. Pentru că în România nici măcar nu vom fi oameni de calitatea a treia, ci chiar mai rău. Pentru aceasta am și votat. Parcă trăim în Moldova, cum așa? Eu nu vreau să fiu în România. Aici trebuie să trăiam. Aceasta e părerea mea. Și așa cred foarte mulți. Nu vorbesc în fiecare zi în limba moldovenească, însă, dacă va trebui, am să vorbesc moldovenește.” – „Ca să fim împreună cu Moldova, nu separați, ca să trăim împreună, cum am trăit până acum, moldovenii și găgăuzii, și toți la un loc.” – „Cu toții împreună, ca până acum.” – „Ce ne trebuie nouă Uniunea Europeană? Ce dă aceasta?” – „Ce perspective ne așteaptă în Uniunea Europeană? Europa Liberă: Dumneavoastră pentru ce ați votat? – „Eu sunt găgăuz, soția – rusoaică, pentru cine pot vota?!” Europa Liberă: Nu știu. – „Cum nu știți? Pentru Găgăuzia și pentru Uniunea Vamală.” Europa Liberă: Și cum vedeți viitorul Găgăuziei și al Moldovei? – „Deocamdată nu văd nimic bun din partea Moldovei.” Europa Liberă: Dumneavoastră pentru ce ați votat? – „Și eu, la fel, pentru ruși și pentru găgăuzi. Pentru că am mâncat multă pâine rusească.” – „Mie mi-e, pur și simplu rușine că cetățenii noștri toată viața au fost moldoveni, iar acum s-au făcut români. Cum e posibil așa ceva? Sunt cetățean al Moldovei, deși găgăuz, sunt cetățean al Moldovei. Iar astăzi vor să mă facă român. Aceasta e imposibil. Nu pot înțelege Parlamentul nostru.” Europa Liberă: Spuneți-mi, vă rog, pentru ce ați votat? – „Cum adică pentru ce? Pentru Găgăuzia! Găgăuzia a fost înființată ca să trăiască civilizat, pentru a se dezvolta și nu pentru ca niște funcționari de la Chișinău să ne pună bețe în roate. Înțelegeți că, de fiecare dată, indiferent de partidul care vine la guvernare, toți i-au împiedicat Găgăuziei să se dezvolte, și comuniștii, și alții. Iar astăzi scopul nu este Uniunea Europeană, nu, ci unirea cu România. România de azi trebuie să îi compenseze pe găgăuzi pentru că are ieșire la mare. Și acum pe noi, găgăuzii, ne consideră aici veniți. Așa nu se poate.” Europa Liberă: Dar minoritatea nu trebuie să urmeze majoritatea? – „Noi am devenit minoritate pentru că strămoșii noștri au permis să ni se fure istoria.” Europa Liberă: Găgăuzii constituie 3% din populația Moldovei. Ei pot decide pentru restul populației? – „Eu nu decid pentru ceilalți. Eu decid pentru Găgăuzia. Ceilalți să se gândească. Eu îi respect pe moldoveni. De multe ori am fost și la nordul Moldovei, am fost în ospeție, sunt buni, ospitalieri, oameni cumsecade. Însă există o gașcă de nemernici care au împrumutat foarte mulți bani de la Europa.” Europa Liberă: Dar cum vedeți viitorul Moldovei? – „Vreau să ia moldovenii exemplu de la găgăuzi.” Europa Liberă: În ce sens? – „Să organizeze și eu un asemenea referendum. Și atât.” Europa Liberă: Dumneavoastră pentru ce ați votat? – „Pentru Uniunea Vamală, pentru Găgăuzia, pentru ca Găgăuzia să prospere.” Europa Liberă: Și Moldova? – „Împreună cu noi să prospere, cu găgăuzii, cu rușii.” – „Am votat pentru Uniunea Vamală și am votat pentru statutul Găgăuziei, toți sperăm să fie mai bine. Uitați-vă, oamenii vin și vin, și vin la sectoarele electorale. Toți vor numai bine.” Europa Liberă: S-a spus că referendumul nu este legal. – „Nu știu dacă e legal sau ilegal. Însă, dacă oamenii se prezintă și pragul electoral va fi depășit, noi oricum trebuie să fim văzuți.” Europa Liberă: De către cine? – „De către guvernul țării noastre și în alte țări să vadă că și în Găgăuzia noastră oamenii au opinia lor.” Europa Liberă: Ce cunoașteți despre Uniunea Europeană? – „Oamenii noștri se deplasează și în Uniunea Vamală, și în Uniunea Europeană, oamenii merg și își fac propria alegere. Eu consider că pentru Uniunea Vamală, însă vom vedea la urmă rezultatul.”

  #8 Scris de Cimaron Rahatovici la 03 februarie 2014
  Din cauza romînismului vostru o sămai pierdemşi alta teritorii, nu numa gagauţia.Poatevă băgaţiîntr-un loc limba voastra cei romînă?

  #9 Scris de Jiku la 03 februarie 2014
  Da unde v-a fost ADEVĂRUL vostru istiric acum20 de ani? Tăceaţi ca CELA în tufari. Iar dabija, vieru, gadîrcă şi ceilalţi dedicau POEZUŢE luiLenin, partidului şi Meilor kirilici.Nu sînteţi convingători, moldoboilor.Tu, Comaron, CE FĂCEAI atunci? Tot rumîn erai? Sau purtai bilet comsomolist la kept? Javre!

 8. Pt Tira

  Noi, PNL, si unionistii, mereu am jucat roluri bune. Pentru cei ce gindesc normal. Pentru ceilalti, desigur, care au ramas cantonati in fetisul de statalitate, care distruge viitorul oamenilor, este altceva. Dar eu vreau sa va intreb – pina in 2010 cind noi am lansat mesajul unionist, de ce nu ati construit acest stat ca sa nu fie „periclitat” de unionisti? Iata acum dodonistii vor referendum la Balti si Drochia, proRusia, noi vom indemna oamenii sa faca referendumuri proRomania, care inseamna sigur UE. V-ati „straduit” sa nu suparati Ursul rus, Tiraspolul, Comratul, de 23 de ani, si unde ati ajuns? In niciunde.

 9. basescu a fost si va ramane un dictator.Nu cred ca v-ati dori asa ceva la Chisinau,crede-ma!

  http://antisemitismmd.wordpress.com/

 10. =Iolanda Unionista dela HERŢA=

  Anul Unionist 2014:
  Razboi civil in Ucraina:
  interventia diversionistilor si bandelor
  teroriste moscalesti putiniste
  ——————————————————————————–––––––
  O carte simbol: “Sânge pe Nistru”, de Cristian Negrea
  / dupa prima carte, “Când armele vorbesc ” aparuta in 2010 la Bucuresti/
  În 2014, armata română va trece Prutul și va lupta
  cu Transnistria și Ucraina.
  http://unimedia.md/?mod=news&id=45956
  ————————————————————————–
  În anul 2014, armata română va trece Prutul în patru locuri
  și va înainta spre Chișinău, unde va avea loc cea mai importantă
  bătălie cu soldații transnistreni și unitățile militare ucrainene.
  Luptele, de asemenea, vor avea loc pe teritoriul României.
  Acesta este subiectul unui thriller politico-militar, „Sânge pe Nistru”
  scris de Cristian Negrea, care a devenit foarte popular în România.

  Basarabia se va RE-UNI cu România, mai devreme sau mai târziu.
  Dar dacă ocazia se va ivi mai devreme decât credem?
  Dacă, căzută din nou sub robia comunistă, se declanşează
  o revoluţie mai puternică ca şi cea din 7 aprilie 2009,
  şi nu o revoluţie portocalie, ci una roşie-galbenă-albastră?
  Care va fi reacţia Transnistriei? Dar a Rusiei? Dar a României?

  Ce va face poporul şi armata română atunci când va răsuna
  strigătul de ajutor al fraţilor din Basarabia?
  Se va ridica România la înălţimea chemării istoriei şi a înaintaşilor,
  ascultând glasul fraţilor de peste Prut?

  Nota speciala:
  ––––––––-
  In caz de apariţie a unei situaţii de insecuritate majoră, la adresa Rep. Moldova, oficialii de la Chişinău pot cere ajutorul NATO, prin Consiliul Partenariatului Euro-Atlantic, din care RM face parte. In caz daca guvernantii filorusi vor trada interesele nationale, societatea civila are drepul sa ceara ea interventia NATO pentru a opri ocuparea RM de catre trupele militare rusofone si ucrainesti. Se repeta situatia din 1918 inainte de Unirea cu România din 27 martie.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 11. Специально зарегистрировался на форуме, чтобы сказать Вам спасибо за поддержку, как я могу Вас отблагодарить?

 12. Basescu a fost si va ramane unul din cei mai puternici oameni politici nu numai din zona noastra,dar si din intreaga Europa.Asemenea oameni nu au cum sa placa licheliilor si slugoilor Moscovei.
  Si acum sa le-o spun intr-o nota calma gagaujilor.De ce credeti,ca ve-ti fi mai fericiti in uniunea vamala?Oare iesirea in toata Europa nu e mai benifica,ca tendinta unora de a va duce in mocirla asiatica?Mai puteti judeca si singuri?Va aflati in teritoriul nostru.Nimeni nu va discrimineaza si nici nu va santazeaza.Cum va-ti fi comportat,daca va aflati azi pe teritoriul unui alt stat,mai cu sama,unde rusul nu are influenta?Nu cunostea nimeni,ca exista un asemenea popor.Dar datorita faptului,ca traiti in mijlocul unui popor prea mioritic,slugoii rusilor vau sucit mintile.Nu uitati insa,ca locuiti in Moldova si trebuie sa va supuneti tuturor legilor acestui stat.Cine nu doreste acest lucru-pleaca si ne lasa in pace sa ne rezolvam noi insine problemele noastre.Si pana la urma voi aveti tara voastra de origine.Poate e mai bine sa ramanem prieteni la departare,decat inamici in apropiere?Si inca una,daca atat de mult plange Rusia de soarta voastra,de ce nu var atribui un teritoriu in imensitatea teritoriala pustie,pe care o au?Fiindca ei au nevoe de voi aici,in acest teritoriu,prefacandu-va in coloana a cincea.Mai judecati si cu propria minte.Interesele geopolitice se schimba mereu,iar convetuirea buna ramane tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *