Marioara Murarescu a ramas in inimile basarabenilor (si video din arhiva familiei)

Marioara_Murarescu

Ne place tuturor muzica noastra romanesca populara, autentica si inedita, nu facaturile si stilizarile, de care suntem satui din perioada comunista. Toti ne regasim in cele mai frumoase melodii. Am avut norocul sa am rude pe linia tatalui si a sotului in Romania. Cind eram mica, fratele bunicii mele, unchiul Anton (in poza cu surorile) venea cu sotia cind au inceput sa le permita sa treaca frontiera si ne aduceau discuri. In acest fel am avut si noi acasa, mama cumparind o „radiola”, muzica Mariei Ciobanu si Balada lui Ciprian Porumbescu. Nici sa imi imaginez ca, peste ani, fiica mea, violonista, avea sa cinte Balada la propria-i nunta. Pentru mine, aceasta Balada inseamna destinul si viata fiicei mele, care, ca si a mea, nu a fost si nu este deloc usoara.
 
Sotul meu, in special, care cinta la fel de frumos precum cinta soacra-mea (o puteti privi si asculta in video-ul de mai jos), asculta si priveste cu multa pasiune emisiunile de folclor, ca sa nu mai spun de emisiunea „Tezaur folcloric”, realizata de incomparabila Marioara Murarescu, avind ca indicativ/generic „Fecioreasca de pe Mures” a taragotistului Dumitru Farcas. Am preferat ca aceasta melodie sa fie fundalul muzical la nunta fiicei, in segmentul de timp cit au sosit invitatii.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Marioara Murarescu, cea care ne-a imbogatit si ne-a cultivat mindria de romani, mindria pentru comoara noastra muzicala.
 
In video:
1. Fecioreasca de pe Mures, o melodie pe care o ador si o pot asculta la infinit.
2. Nunta fiicei mele, unde fiica-mea, mireasa, cinta Balada lui Ciprian Porumbescu, iar la inceputul petrecerii rasuna Fecioreasca…
Vitalia P.
Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Rage vaca mea nurlie:
  -Vreau muuuuuuuu! La Preşedinţie!
  Mîţa meaună: – Meau!Meauuuuuuuu!
  În guvernul fLeancă vreauuuuuuuuu!
  Hamăie Grivei strident:
  -Da eu vreau în Parlament!
  Porcul grohăie şi-njură:
  -Eu vreau în PORCuratură!

 2. Totul la superlativ in ceea ce faceti, dna Pavlicencu. Aveti gusturi rafinate in privinta genurilor muzicale, iar prezenta dvs in public se defineste prin decenta si mult bun simt. In comportamentul fetitei se vede buna educatie pe care a primit-o. Sper ca isi va pastra vie in suflet dragostea de neam pe care cu siguranta i-ati inoculat-o.

  Multa putere, rabdare si incredere de neclintit in reusita misiunii dvs. in reunire!

  Va sustinem si ateptam sa facem anticamera la Palatul Cotroceni!

 3. Pt Un nou termen adecvat situatiei

  Nu cred ca aceste versuri sunt adecvate acestei postari…

 4. Sîntem o ţară de MIHAI GHIMPI
  Chişinăul va avea un Monument al Limbii…(Flux, 30-01-14).
  Scandează DREPŢII, urlă STRÎMBII,
  e forofotă moldovenească:
  traăiescă monumentul LIMBII…
  Ea-amu-I cu mult mai românească!
  VARIA I
  Triumfă fericiţi scalîmbii
  avem un monO(r)MÎNTal limbii…
  E foarte bine, bre Ioane,
  da ia-ui-te, mai avem ORGANE…
  VARIA II
  O, naţiune somnamBULĂ,
  de monumente nesătulă:
  pe lîngă limbă, avem ficat,
  şi PIEPŢI, şi coapse, neapărat,
  ba chiat şi CAP, handiCAPat…
  A zis vorbind în childuri Bulă.
  VARIA III:
  E o tîmpenie pătrată,
  pur liberalo-democrată,
  organele, mai toate-odată,
  s-au foarte tare revoltat:
  vă ocupaţi de neghiobii,
  de cîte ori v-am demonstrat:
  făr-limbă vă năştem copii.

 5. Doamnă, nu luaţi în numederău,nu e vreo aluzie, e o constatare a situaţiei actuale: se are în vedere actuala NONguvernare. Cred că înţelegeţi de munune faptul, că dacă moldovanii nu sînt cu totul moldoboi, cum ne numesc UNIA,- ap-n toamnă vor vota DOAR PARTIDELE EXTRAPARLAMENTARE. Inclusiv PNLul. Cu toate că, pardon, nu sînt un unionist înfocat. Nue timpul. Şi nici vremea. Succese!

 6. Scris de Giovanni Puzzaki la 01 februarie 2014
  HERMAPHRODITES, FOR THE CAUSE OF ROMANIAN LANGUAGE, BE READY! Hermafrodiţi, pentru Cauza Limbii Române- fiţi gata! Stela Dungaciu: Susîinf ără rezerve campania „Vorbesc româneşte, sînt, deci, român” (tÂmpul, 1-02-14). Da eu credeam, că Stela lui popa Dungaciu îi moldovancă, în cel mai rău caz ROMÂNCĂ, da ea-i ROMÂN. Ce ruşine: HERMAFRODITCĂ!…Hai s-o jelim, sincer! Fin-c-viaţa şi-alegat cu un român,

 7. Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe Marioara Murarescu,este o perdere mare pentru spiritualitatea romaneasca…Va ramine o amintire luminoasa in sufletele noastre..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *